Gość: maruda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 14:53 no i fajnie. kosimy forsę na krótkich jak mało kiedy. jescze niżej, prosimy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobiczek Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisko 5% 22.10.08, 14:55 pamietajcie co powiedzial niby profesor na brytyjskim paszporcie;,,jestesmy stabilna wyspa na wzburzonych wodach oceanu,, ,hi,hi,hi i jeszcze ryczal,,komuna sie skonczyla! ,hi,hi,hi hi,hi- rzad fachowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bieniek Aj, waj, co zrobią starozakonni z agory??!! IP: *.eranet.pl 22.10.08, 15:01 Aj, waj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk pytanko do analityków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 16:31 To już bessa czy ciągle korekta? Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Jeszcze to troche potrwa 22.10.08, 18:11 1. W 2001 byl poniżej 1000 - 1680 to dalej 7.7% w skali roku - nie taki zly dochod. A kryzys jest teraz powazniejszy - de facto jest to odlozona w czasie czesc kryzysu z 2001 (koszty kredytow na wojny USA) 2. Kryzys dopiero zaczyna uderzac w sfere realna: firmy beda mialy gorsze finanse, gorsze zbyt na towary - dojda zwolnienia, obnizki plac - i wtedy bedzie dopiero moment gdy zacznie sie powolne wychodzenie z kryzysu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retoryka czy w tym kraju jest Minister Finansów? a Premier? IP: *.chello.pl 23.10.08, 00:21 n Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 pesymiści nie ale realisci wierzyli w cuda Tuska 23.10.08, 04:12 Gość portalu: retoryka napisał(a): > czy w tym kraju jest Minister Finansów? a Premier? M: jest Minister Finansów ! i to sklonowany profesor marksizmu i leninizmu tow. Balcerowicz. To co z gospodarka, ktora przez 2 lata rozwijala sie z rocznym wzrostem PKB - 7%, ktora za Kaczynskich stworzyla 1,5 miliona miejsc pracy i ktora zredukowala bezrobocie z 1`8% do 11%, ZROBIL Tusk to jest CUDEM. Wbrew temu co bredza Gadajace Glowy w Tusk Vision Network, krach na GPW rozpoczal sie w pierwszych tygodniach 2008: Don't crash amid turmoil Updated: 2008-01-20 06:05:18 money.canoe.ca/Columnists/Leatherdale/2008/01/20/4784735-sun.html Nieproporcjonalnie wiekszy spadek wartosci papierow wartosciowych na Gieldzie Warszawskiej w porownaniu do inych gield na swiecie, jaki zanotowalismy w momencie kryzysu na poczatku roku, pokazuje brak wiary w ekipe Tuska: Wskazniki Gield od poczatku roku do czwartkowego zamkniecia (17 stycznia 2008): Warszawa, Polska - 16,08% Norwegia - 15,75% Brazylia - 12,76% Dania - 12,76% Wegry - 12,16% Turcja - 12,11% Finlandia - 12,08% Argentyna - 11,82% Chiny - 11,70% Grecja - 11,66% Kanada -11,16% Meksyk -11,02% Szwecja -10,77% Chile - - 9,98% Singapur -9,90% Poludniowa Korea -9,81 Filipiny -9,80% Holandia - 9,79% Kolumbia -9,63% PORTUGALIA -9,62% USA - 9,61% UK - 9,31% Czechy - 9,01% Niemcy - 8,75% HongKong - 8,59% Hiszpania - 8,38% Francja - 8,29% Poludniowa Afryka - 7,26% Nowa Zelandia - 7,23% Tajland - 7,09% Japonia - 6,34% Rosja - 6,16% Irlandia (sic!) - 6,13% Wlochy - 6,03% Szwajcaria –5,90% Indonezja – 5,23% Tajwan – 5,16% Slowenia – 4,87% Pakistan – 3,95% India – 2,83% Izrael – 2,00% Nigeria + 0,89% Malaysia + 1,97% Egipt + 2,38% Jordan +7,54% Maroko + 9,83% O tym co mysla "swiatowe" rynki o "lyberalach" nad Wisla pokazalo juz pierwsze tapniecie gield po Nowym Roku. Patrzac na wskazniki Gield na poczatku 2008, NIGDZIE masakra nie byla tak straszna niz w Tuskowej Polsce. A spadek GPW odbywal sie niezaleznie od wskaznikow gield swiatowych a rozpoczal sie od przejecia wladzy przez Tuska jesienia 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisko 5% IP: 89.218.174.* 22.10.08, 14:55 JA ANALITYK wam to tera mowie kto nie kupi tera akcji przegra rzycie Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew1000 Re: Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisk 22.10.08, 14:59 Te analityk... może byś rzucił okiem czasami do słownika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ore Re: Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisk IP: *.magma-net.pl 22.10.08, 15:09 no, i zanalizował polszczyznę własną, piękną.......... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinmarcin12 Re: Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisk 22.10.08, 14:59 Mam gdzies twoje zycie na poziomie kupie krate wodki walne swiniaka i jestem happy Odpowiedz Link Zgłoś
m4t Re: Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisk 22.10.08, 16:05 Gość portalu: analityk napisał(a): > JA ANALITYK wam to tera mowie kto nie kupi tera akcji przegra > rzycie Na uwiędłe drzewo naszych przodków Ruszasz sie jak samiec wiewiórki po okresie godowym... Drzewa są zwinniejsze od ciebie... Konar ci w rzyc, a gałąź do oka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 08:37 Świetny tekst. Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski He, he, he!!! To teraz czekam na KGHM po 10PLN!!! 22.10.08, 15:01 A myslalem ze jak bedzie po 30PLN to juz taniocha!!! Sprzedalem wszystko co mialem jak sie tuske do koryta dorwal (taki moj "wklad"), m.in. KGHM po okolo 135PLN...Teraz czekam z kasa na odpowiedni moment zakupu. I przyznam szczerze ze nie snilo mi sie ze bedzia az tak tanio...Hmmm co to bedzie juz nie wiem?! Ale przez swoj "protest" sporo kasy zarobilem!!! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz0910 Re: He, he, he!!! To teraz czekam na KGHM po 10PL 22.10.08, 15:27 Nie zarobiłeś tylko NIE STRACIŁEŚ, gdybyś sprzedał dziś. Zarobiłeś odejmując cenę sprzedaży od ceny zakupu. Jasne, inwestorze - protestancie? Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Re: He, he, he!!! To teraz czekam na KGHM po 10PL 23.10.08, 09:43 Pewnie ze sie ciesze ze zrobilem wbrew "mondrym analytykom"...! A kupowalem po okolo 15-18 PLN jak zaczely sie odbijac w drugiej polowie 2003...! Zarobiona kasa (oczywiscie minus inflacja) To jest ten moj prywatny "cud tuska"!!! Nie sadze zeby zagranica wykupila - az tacy durnie w rzadzie chyba teraz nie sa?!? A poza tym ten zrobiony gnoj z calego terenu zaglebia lubinskiego zostanie juz do konca dopoty sie miedz nie skonczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack36 Re: He, he, he!!! To teraz czekam na KGHM po 10PL IP: *.iloggo.pl 22.10.08, 16:24 Jeszce jeden z tych co to sprzedali w szczycie a kupuja w dołku. Rotschild powiedział kiedyś "jestem słabym inwestorem giełdowym, w odróznieniu od otaczajacej mnie wiekszości, nigdy nie sprzdałem akcji gdy były najdrozsze i nie kupiłem gdy były najtańsze". I dlatego dzisiaj pływa na luksusowym jachcie wokól własnej wyspy, a nie dowartosciowuje sie "palanciarskimi" e-mailami o swoich sukcesach na giełdzie. He, he, he......... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: He, he, he!!! To teraz czekam na KGHM po 10PL 22.10.08, 20:22 no przecież ci napisał, że sprzedał po 135 a to przecież nie był ich szczyt, tak? Tak samo zresztą jak napisał o swoim przekonaniu co do dołka tych akcji; o widział go na poziomie 30 złotych a ile one są warte dziś to wszyscy wiemy więc nie rozumiem tego Twojego postu do niego Netowy Napinaczu.... Zmoczyłeś doopę na giełdzie Inwestorze i takcy co to z giełdy zdążyli zawczasu uciec napinają ci mięsień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frejer Re: He, he, he!!! To teraz czekam na KGHM po 10PL IP: 80.50.238.* 22.10.08, 18:00 Tak, tak - jestem starym komuchem ukradłem tych akcji tysiące, potem sprzadałem po 135zł i teraz czekam jak będą po 10zł - tzn kiedy pan prezydent z bratem przyjedzie na szarym koń.......cu a ty czytaj takie dyrdymały i niech Ci szczęka opada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: He, he, he!!! To teraz czekam na KGHM po 10PL IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.08, 19:11 Po 10 złotych to zagranica wykupi go tylko po to, aby zbankrutował - pozbyć sie konkurencji na runku miedzi i srebra. Niestety słaby zarzad i Prezes po którego wypowiedziach, kurs KGHM zawsze leci na łeb nieproporcjonalnie do bieżących wskaźników czyli, kurs walutowy USD, ceny miedzi w USD i kosztu jednostowego podawanego tylko dla miedzi nie uwzględniajac srebra (a KGHM jest czołowym producentem- miejsca w przedziele 1-3 w świecie) i b.dużych zysków z Polkomtela. Tego typu wypowiedzi Prezesa na przemian z obecną sytuacją szybko doprowadzić mogą do kolejnych spadków kursu na GPW. Niestety ja zakupiłem akcje i jestem już 50% w plecy, zakopuje je głęboko na długi, długi czas i oby nie na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: He, he, he!!! To teraz czekam na KGHM po 10PL IP: *.dclient.hispeed.ch 22.10.08, 21:19 he he he, poczekaj jeszcze troche, a bedziesz mogl sobie zlotowkami kibel wytapetowac he he he Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 analitycy ... 22.10.08, 15:03 przepraszam ale kto to są CI analitycy? Jaka jest definicja tego zawodu? Wróża wiem ... ale analitycy? I jakie są ich atrybuty? Wróżka ma kryształową kulę a co mają analitycy? ... z czego wróżą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KingMoney Re: analitycy ... IP: 151.193.120.* 22.10.08, 15:10 Myślę ze oglądają kanał EZO. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 analitycy mają linijki ;) 22.10.08, 15:26 przystawiają je do wykresu w miejscu w którym im się to podoba i podziwiają tak powstałe malowidło :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Pal szesc anali, to zwykle glaby... 22.10.08, 15:38 ...ktore gadaja to co im wladzuchna kaze. Mnie natomiast bardziej interesuje gdzie sa nasi forumowi tytani intelektu, tacy jak pogromca_kretynow, ktorzy juz od dawna twierdza ze taniej to juz nie bedzie :) Tesknie do ich komentarzy w tonie "sprzedawajcie leszcze, ja sie teraz obkupie i Wam pokaze!" :) Jak cudownie jest na to wszystko patrzec z boku i smiac sie z idiotow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KingMoney Re: Pal szesc anali, to zwykle glaby... IP: 151.193.120.* 22.10.08, 16:25 Tylko ze Ci kolesie z którymi dyskutowałeś to podłożeniu ludzie którym się płaci za FUDy. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: ciekawe kto jest glabem, kretynofilu 22.10.08, 18:36 kretynofil napisał: > ...ktore gadaja to co im wladzuchna kaze. > > Mnie natomiast bardziej interesuje gdzie sa nasi forumowi tytani intelektu, tac > y > jak pogromca_kretynow, ktorzy juz od dawna twierdza ze taniej to juz nie bedzie > :) Masz jakis kompleks tego forumowicza, a moze to glebsze uczucie? > Tesknie do ich komentarzy w tonie "sprzedawajcie leszcze, ja sie teraz obkupie > i > Wam pokaze!" :) > > Jak cudownie jest na to wszystko patrzec z boku i smiac sie z idiotow... > Z kogo sie smiejesz? Z siebie sie smiejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cosmopolack Re: analitycy i jeszcze głupsi dziennikarze... IP: 217.153.4.* 22.10.08, 15:29 Analityk gieldowy (zwany przez dziennikarzy specjalistą) to jeden z tysięcy ekonomistów polskich charakteryzujacy się doskonałymi koneksjami w świecie miernych i nieobiektywnych polskich dziennikarzy. Popatrzcie że w roli "specjalistów" we wszelakich mediach występują ciągle te same twarze. Efekt ich prognozy są zawsze do "kosza". Jak miał być wielki kryzys w Polsce to był wielki wzrost a teraz kompromitująca teza o "silnych polskich fundamentach" znowu upada bo upaść musiała. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 czemu głupi ? piszą brednie a zarabiają nieźle :) 22.10.08, 15:32 to chyba nie takie głupie no nie ? przecież po to kończyli te ichnie "ekonomie" Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz to mity.. Nie zamieniłbyś się na pensje 22.10.08, 20:28 z redaktorkami od Michnika; im zamiast pieniędzy musi wystarczyć prestiż Gazety Wyborczej :-) Innymi słowy; oni mają goowniane pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: analitycy ... 22.10.08, 16:35 Oj lava71 jakis ty naiwny.Wózka moze tylko pomarzyc o kasie jaka biora ci tzw analitycy,a to jest ich atrybutem.Wlasnie ta kasa upowaznia ich do klepania bredni-przepowiedni.Nie slyszalem jeszcze,zeby ktokolwiek odniósl sukces na giedzie posilkujac sie przepowiedniami tzw analityków. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: analitycy ... 22.10.08, 17:04 ;) heh.. następnym razem wyraźnie napiszę, że specjalnie piszę w zgryźliwym tonie;) Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Czy Zubilewicz odpowiada za złą pogodę? 22.10.08, 20:05 zastanów się i przeczytaj jeszcze raz swój wpis. wziąłeś głąbie kredyt w frankach? Bo z tego co pamiętam, to każdy analityk mówił "bierz kredyt w walucie w której zarabiasz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenemy_of_the_stat Re: analitycy ... IP: *.hers.adsl.virgin.net 22.10.08, 20:39 lava, analityk to ktos taki, ktory opisuje to co widzi. analityk pogody w takim wydaniu wychodzi z domu i mowi, ze swici slonce albo pada deszcz, albo sie chmurzy. analityk natezenia ruchu siedzi caly dzien przy glownej ulicy i liczy samochody i mowi, czy byly korki, czy bylo przejezdnie. a anality finansowy, jak sie tych ludzi nazywa w naszym kraju to taki pan, ktory popatrzy na internecie jak sie gielda zachowala i mowia, no dzisiaj spadlo 7.6% wiecej niz na innych gieldach w ueropie i moze spasc dalej, no chyba, ze ostro odbije do gory. zastanawiam sie tylko, dlaczego oni sa w polsce otaczani taka aura autorytetow. katich analitykow jakich sie cytuja w gazetach to na tym forum jest 2 razy wiecej. p.s. mozecie mnie tez nazywac analitykiem, mimo ze uwazam, ze to powinno do czegos zobowiazywac. moze czas aby o takich ludziach pisac po prostu pracownik takiego to banku lub firmy doradczej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: analitycy ... IP: *.label.pl 23.10.08, 07:48 Atrybutem analityka jest kasa jaką zarabia niezależnie od tego czy jego klienci zyskuja czy tracą - prowizja. Oraz to że juz niedługo bez ochrony sam na ulicę sie wyjść nie odważy w obawie przed zbyt dużą wylewnościa i dowodami uznania jego klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruger Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisko 5% IP: *.cpe.quickclic.net 22.10.08, 15:11 We wczorajszych wiadomosciach Lisowa z entuzjazmem zapodala"gielda wystrzelila ostro w gore" a ja na to jutro w dol hehehe.Ciekawe czy dzisiaj poda ,ze leci znow w dol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Pikowac jest od Pik a to od "Peak" IP: 192.16.134.* 22.10.08, 15:13 "Peak" znaczy szczyt. Wiec pikowac to szczytowac! Nie wiem z jakiego powodu gielda sie spuszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisko 5% 22.10.08, 15:21 Analitycy strajkują? To skąd teraz mamy wiedzieć kiedy kupować, a kiedy sprzedawać? :> smok Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 analitycy to ci debile co rysują kreski ?? 22.10.08, 15:24 i nazywają to poziomem wsparcia ?? sorry ale jako matematyka to mnie zawsze śmieszyło narysują sobie kreskę i powiedzą że wykres nie zejdzie poniżej :) co za głębokie rozumienie chaosu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno Popelniasz blad myslowy. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.08, 15:38 "Analitycy" to okreslenie uzywane w stosunku do osobnikow zatrudnianych przez rozmaite grupy wplywu, ktorych celem jest wywarcie nacisku posredniego na stado baranow zwane akcjonariuszami, ktore ma skierowac sie w okreslonym kierunku zrac trawe i dajac w zamian welenke. Rysowanie kresek jest jedyna czynnoscia, ktora im jeszcze jako tako wychodzi. A gawiedzi sie to podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisko 5% 22.10.08, 15:26 "analitycy nie chcą prognozować" .... wreszcie. Dziękujemy za ponad rok durnych opinii ale niech sie "analitycy" naprawde nie odzywają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analiza Re: Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisk IP: *.chello.pl 22.10.08, 15:48 Mogę się założyć, że nie wytrwają w swoim postanowieniu i już jutro, a może nawet dzisiaj wieczorem pojawią się ich kolejne analizy. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisk 22.10.08, 16:35 >>Wciąż mamy bardzo dużą zmienność na rynku, a dzisiejsze spadki to efekt silnych spadków na giełdach azjatyckich" - powiedział Mirosław Saj << Buhaahahahahahaahahahaha :)))). Co za brednie, typowy "analityk". Mysle ze niedlugo dla wiekszosci inteligencji polskiej slowo analityk/expert z GW bedzie kojarzylo sie tylko z "gadac/przeklejac/chrzanic bez sensu, byle wierszowka byla". Spadki na polskiej gieldzie maja tyle wspolnego ze spadkami na gieldzie azjatyckiej ze ich wspolnym mianownikiem sa podmioty z USA, ktore na potege szukaja gotowki. Jak fundusze z usa beda chcialy to jutro kursy polskiej gpw pojda o 15% w gore - oczywiscie pan Miroslaw znajdzie i wowczas jakies powazne uzasadnienie, podejrzewam ze np. swietna kondycje polskiego sektora bawelny albo hodowli krow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbol Re: Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisk IP: 83.3.2.* 22.10.08, 15:52 J...ne związki zawodowe w KGHM wykończą tą firme, strajkujcie dalej i rządajcie 10tys. dla byle sprzątaczki-później łapkę do państwa będziecie wyciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisk 22.10.08, 16:39 Z drugiej strony - w tym pieknym kraju super luksusy otrzymuja dziesiatki innych grup spolecznych, wyliczanie moze trwac z pol godziny - wiec czemu gornikom, lotnikom, stoczniowcom, lekarzom, nauczycielom, rolniczkom, itd mozna dawac przywileje i dotacje a im akurat nie? Prawda jest taka ze ten zaklad i tak nie padnie, bo za wiele w nim cieplych posadek. Cena miedzi odbije w gore to i spory ucichna.(jestem normalny, i pracuje na swoj rachunek - to tak zeby nie bylo podejrzen) Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Spoko, "Prezydent Tusk" zaraz odwoła spadki ! 22.10.08, 16:45 Przecież właściciele najbardziej seksownej peruki i treski w Polsce, Chlebowski i Tusk, ustalili ustawowo że żadnego kryzysu w polsce nie będzie, a nawet gdyby to pan premier ogłosi kolejny cud i będzie po ptakach. Odpowiedz Link Zgłoś
znany.ekonomista Czas pozamykać te wszystkie giełdy 22.10.08, 16:51 Ekonomia jest jak pudełko zapałek. To jest żywioł którego większość analtyków nie rozumie. Wracajcie do domów na wieś. Jesień zawitała, ziemniaki i buraki pora zbierać. Nie sztuka tworzyć mądre "analyzy techniczne" gdy wszystko pnie się w góre. Nawet mój szympans to potrafi. Sztuka robić pieniądze w obie strony. Poprzez wasze niedojrzałe spekulanctwo niszczycie dobre przedsiębiorstwa. Zostawcie ekonomie ludziom zahartowanym ekonomicznie. Jak już wspomniałem ziemniaki czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 ekonomia ... 22.10.08, 17:08 żeby chociaż ekonomia była nauką, a to tak jak z religią ... oparte wszystko na wierze i zapewnieniach "ludzi oświeconych" Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Czy "pogodynka" jest odpowiedzialna za złą pogodę? 22.10.08, 20:01 bo zupełnie nie rozumiem do czego pijesz. I podaj definicję osoby "zahartowanej ekonomicznie". jestem ciekaw kto to taki. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei W Polsce kryzysu nie było, nie ma i nie będzie 22.10.08, 16:56 Ponieważ Polska leży w kontrrzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Miodek Re: W Polsce kryzysu nie było, nie ma i nie będzi IP: *.adsl.green.ch 22.10.08, 17:13 No, jesli ci analitycy sa rownie dobrzy jak redaktorzy, ktorzy napisali w/w artykul to nie mamy sie co martwic... ;) Zawsze myslalem ze jest Frankfurcka gielda a nie w FrankWurcka! Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa Giełda Papierów Bezwartościowych Sp. z n.n. 22.10.08, 17:28 Spółka z nieograniczoną niewypłacalnością ;) Jutro WIG20 - formacja "Grunwald" (1410), pojutrze "Chrzest Polski" (966), w piątek WIG osiągnie wsparcie-podtarcie na poziomie Zbigniew Z. ps. "Zero". A potem "-10 w Rio" (czytaj: "-10 w ryja") Hasło dla inwestorów na najbliższe dni: Buenas dias favelos de Ryjo de Żanejro hehehehe albo raczej: Don't cry for me Argentina :) Buahahahahahaha. Ale fajnie. Grek Zorba powiedziałby: "Did you say... dance?... Go on my boy!" bo można sobie teraz jedynie zatańczyć, albowiem ta katastrofa w istocie jest piękna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda a wiesz chłopie ile można zarobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 17:42 zanim wszystko zjedzie do zera? około 17 tysięcy na każdym kontrakcie terminowym (S), czyli tak z grubsza biorąc 850%. jak jesteś taki mądry i pewny, że spadnie, to czemu nie otwierasz pozycji krótkich i nie zarabiasz? możesz też kupić opcje sprzedaży i obłowić się do woli. tak więc albo kłamiesz, albo nie masz zielonego pojęcia o inwestowaniu na giełdzie papierów wartościowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niro Re: a wiesz chłopie ile można zarobić? IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 17:59 Na pewno to drugie . Ale przyznac trzeba że zabawnie umie pisać . Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa :) 22.10.08, 19:55 > Na pewno to drugie . Na pewno nie. Na szczęście nie :) > Ale przyznac trzeba że zabawnie umie pisać . Hehe. dziękuję za uznanie. nie dość, że się znam na giełdzie, to jeszcze mam poczucie humoru. To rzadki zestaw, jak się okazuje. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa wiem, wiem, i też zarabiam :) 22.10.08, 19:53 choć mam zasadę: aczkolwiek nie ujawniam publicznie moich transakcji, to żonglowanie call/put w odpowiedniej kolejności i czasie sprawia mi nie tylko satysfakcję, ale również przynosi wymierne korzyści. Gwoli ścisłości: transakcje na giełdzie dokonuję od kilkunastu lat, i z dodatnim saldem, więc jako-takie pojęcie mam i dobrze sobie żyję z tym ;) A że przy okazji mam poczucie humoru... to i Tobie takiego życzę, wraz z dystansem do życia i jego problemów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda no to przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 19:56 proszę się nie gniewać. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: a wiesz chłopie ile można zarobić? 22.10.08, 22:45 Ciekawe skąd pochodzą pieniądze które rzekomo zarobisz? Od jeleni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo śmieszy mnie określenie awersja do ryzyka IP: *.aster.pl 22.10.08, 18:39 idioci powtarzają nie zdając sobie sprawy, gdzie naprawdę jest to ryzyko kto ma większy potencjał do wzrostu przy większym jego prawdopodobieństwie? polska czy usa? nie jestem patriotą ale na usa bym nie postawił, już nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUL "Gowno Wykpione" IP: *.adsl.alicedsl.de 22.10.08, 18:40 "Polska Wyspa Stabilnosci" A MOZE ZLOTEGO? HA;HA;HA: Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Hurra już 5 OFE 22.10.08, 19:09 Straciło w ciągu roku pow 20% a jeden nawet pow 10% w okresie 2 lat. Doliczmy jeszcze 7% opłaty i mamy sukces.Oddanie w prywatne ręce naszych emerytur a następnie służby zdrowia powinno nas wyleczyć z wiary że prywatne lepsze-pewnie że lepsze dla prywaciarza. Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab To spadaj do Castro. Tam państwowe 22.10.08, 19:57 na 100% lepsze. a poważnie idioto, miałem wątpliwą przyjemnosć żyć w systemie gdzie wszystko było państwowe, czyli niczyje. I wiesz ten kryzys co jest teraz nawet w 10% nie jest tak dotkliwy jak za komuny rok najwiekszego "boomu" Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Jak to przyjemnie 22.10.08, 20:38 Z mądrym porozmawiać.Potrafi człowiekowi wytłumaczyć wyższość okradania przez kapitalistów nad życie w socjalizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab hmmm 22.10.08, 21:11 ach Ciebie wyjątkowo okradł kapitalista, bo resztę to analityk. buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: To spadaj do Castro. Tam państwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 18:45 Tyle że ten kryzys dopiero się zaczyna. Zobaczymy jak zaśpiewasz za 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Re: Hurra już 5 OFE 22.10.08, 22:41 Tak prywata patrzy tylko na zysk, kosztem oczywiście ROBOLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Ale kogo to obchodzi? Równie dobrze moglibyście re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 20:05 Ale kogo to obchodzi? Równie dobrze moglibyście relacjonować sytuację przy ruletce lub wyniki wyścigów psów. Jakaś grupka cwaniaków myślała że nie siejąc i nie orząc zarobi, a tu bęc! Pan Bóg okazał się sprawiedliwy, a to jeszcze nie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab A coś bardziej merytorycznego? 22.10.08, 20:08 Czy to analitycy sa winni temu, że w Polsce nie ma Euro? czy może durni ludzie, którzy głosowali na dwa karły, które stwierdziły, że nam euro niepotrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikan Giełda w dół, tego nie spodziewali się najwięks... IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.08, 20:08 Zima zaskoczyła drogowców!!! A co ze sznurkiem do snopowiązałek? Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab A rozum gdzie? 22.10.08, 20:16 chyba śpi, skoro budza się demony. Smutni z was durnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analllityk45 Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisko 5% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 20:23 ANALitycy, chlopcy z wywietrzonym kanalem - na niczym sie nieznaja wiec robia tegie miny i snuja historie co by gdyby. A biznesu to to nawet nie liznelo jedno z drugim Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Analitycy są jak metereolodzy 22.10.08, 20:36 Jedni i drudzy nie potrafią się przyznać do błędu i są święcie przekonani o swoich racjach, chociaż miało padać, a świeci słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Re: Analitycy są jak metereolodzy 22.10.08, 20:43 Ale czy to oznacza, Że Zubilewicz jest odpowiedzialny za deszcz w lipcu i słońce w styczniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc99 Pogoda meteorologów nie korumpuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 08:50 > Ale czy to oznacza, Że Zubilewicz jest odpowiedzialny za deszcz w > lipcu i słońce w styczniu? Za deszcz nie, ale gdyby Zubilewicz zapowiadał ciągle słońce i upały stojąc w zapiętym pod szyję goretexie a po zejściu z anteny dostawał tłustą kopertę od właścicieli pensjonatów nad morzem, to zmieniało by to trochę postać rzeczy, czyż nie? Przypominasz sobie może anal-ityków Merrill Lynch którzy wystawiali ekstatyczne rekomendacje "kupuj kupuj kupuj" a potem w prywatnych mailach nabijali się z idiotów którzy kupili "śmieciowe akcje", przypadkiem te same których dotyczyły rekomendacje? Pokażesz mi jakąkolwiek (ogłoszoną publicznie) analizę sprzed roku, która mówi "będzie krach, sprzedawaj jak leci"? Jakoś nie było żadnej! Ciągle było "to tylko mała korekta, zaraz się odbije, teraz jest okazja do kupowania". Ciekawe co to znaczy kiedy wszyscy anal-itycy popełniają podobny błąd, jakiś niesamowity zbieg okoliczności musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab A co z samodzielnym myśleniem? 23.10.08, 09:40 jesli ktoś Tobie powie włóż rękę w ogień i trzymaj 10 minut zrobisz to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc99 A co z dostępem do informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 10:11 > jesli ktoś Tobie powie włóż rękę w ogień i trzymaj 10 minut zrobisz > to? A jeżeli na mapce nartostrad trasa FIS będzie oznaczona jako łatwa, więc Ty (jako początkujący) nią pojedziesz i się połamiesz to do kogo będziesz miał pretensję? Do siebie że samodzielnie nie myślałeś że mapka kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDT Re: Analitycy są jak metereolodzy IP: *.csm.pl 23.10.08, 07:54 Niestety najwyrazniej nie rozumiesz roznicy pomiedzy METEOROLOGIEM a PREZENTEREM POGODY. Fakt, ze nie potrafisz ogarnac tak prostej roznicy i co wiecej znajdujesz bardzo dalekie analogie pomiedzy ekonomia (czy moze raczej gielda) i meteo wskazuje na to ze nie masz kompletnie pojecia o czym piszesz. Zamiast tracic czas na wypisywanie glupot na forum moze bys sprobowal przeczytac pare ksiazek albo artykulow na ktorys z tematow, o ktorych bzdurzysz. Jesli, oczywiscie, jestes jeszcze w stanie skupic sie dluzej niz 5 minut na tekscie pisanym. W co, niestety, szczerze watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komentator Na giełdzie warszawskiej znowu spadki o blisko 5% IP: *.chello.pl 22.10.08, 20:48 komentarze takie, ze juz chyba czas na koniec tej bessy. Jak juz gorzej byc nie moze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pautek@gazeta.pl Giełda w dół, tego nie spodziewali się najwięks... IP: *.chello.pl 22.10.08, 20:48 Spokojnie... Jesteśmy Polkami. Czas oddzielić się od bratanków Węgrów! Nasza gospodarka jeszcze działa! Wytrzymajcie! To także do Was Grube Ryby! Nie sprzedawajcie złotówek! To także o wasze d... interesy chodzi (bo kim będziecie bez silnej polskiej gospodarki?). Jak przetrzymamy spadek złotego, sytuacja musi się odwrócić! Każdego (nawet niedouczonego amerykańskiego inwestora) zdziwi dlaczego Polska opiera się kryzysowi. Zagraniczny kapitał w końcu do nas wróci a z nim rosnący kurs złotówki i rosnące indeksy giełdy w Warszawie! A politycy niech wreszcie zrozumieją jaki kapitał mają w polskim społeczeństwie. Niech to będzie także dla nich lekcja! Polacy zawsze umieli mobilizować się w trudnych sytuacjach, a taka sytuacja jest właśnie teraz! Pozdrawiam wszystkich patriotów!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 A co jak spadnie do zera? 22.10.08, 20:58 Czy dalej bedzie jechać na minus??? czy jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Puk,puk.......... 22.10.08, 21:21 To ja-Kryzys.A gdzie ten co mnie nie upilnowal czyli Tusk? Bawi sie w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetic Re: ..Puk,puk.......... IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.08, 21:27 A w zeszlym roku to tak padalo ze sobie cale buty przemoczylem.... Odpowiedz Link Zgłoś