baster22 Jaśnie państwo i Hrabiowie znowu się ujawnili 27.11.08, 13:08 Niedługo karzą chłopom przed sobą czapkować a jak nie to w mordę lać. Marzy o tym Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajer Re: Jaśnie państwo i Hrabiowie znowu się ujawnili IP: 87.205.146.* 27.11.08, 21:50 płacę rocznię 10 razy więcej do zus-u niż biedny rówiesnik chłop do krus-u ,otrzymam w związku z tym 1o razy większą emeryturę .ano nie otrzymam emeryturę o 170 zł wyższą niż ten biedny rolnik, kłacę na ubezpieczenia zdrowotnę około 200 zł miesięcznie a mój biedny rówieśnik rolnik 0 zł, moja 75 latnia matka płaci ze swojej emerytury (netto 760 zł miesięcznie) podatek w wysokości około 160 zł a biedny chłop 0 zł,moja matka emerytka płaci na ubezpieczenia zdrowotne około 90 zł miesiecznie a biedny chłop 0 zł MOGĘ POMAGAĆ UPOŚLEDZONYM FIZYCZNIE I UMYSŁOWO ALE DLACZEGO MAM FINANSOWAĆ KOGOŚ KTO CZĘST ZARABIA WIĘCEJ ODE MNIE JUĄ NIE WSPOMINAJĄC MOJEJ MATKI .SZKODA ŻE PAN SERAFI (BARDZO BIEDNY CHŁOP I PAN MINISTER ROLNICTWA BARDZO BIEDNY CHŁOP )ZA MOJE PIENIĄDZE ZAŁATWIAJĄ SOBIE ELEKTORATI MIEJSCE W SEJMIE ZA BARDZ NISKIE GŁODOWE DOCHODY Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Jaśnie państwo i Hrabiowie znowu się ujawnili 28.01.09, 21:56 baster22 napisał: > Niedługo karzą chłopom przed sobą czapkować a jak nie to w mordę lać. Marzy > o > tym Komorowski. Taki nieuk jak ty to powinien już teraz czapkować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja nareszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 13:21 NARESZCIE!!! nareszcie ktos pomyslal...! niech tylko BCC zlozy te skarge... zeby to nie bylo tylko "zapowiada" plx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria. Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 13:29 Najwyższy czas płacić składki od dochodu. Takim zróżnicowaniem kwot w płaceniu składek skłóca się społeczeństwo. Niech BCC zaskarży podstawy płacenia składek, np.średnią pensję jako podstawę do płacenia składek, którą mały podmiot gospodarczy rzadko osiąga. Nie dziwię się rolnikom, że nie chcą takiej metody naliczania składek,gdyż część z nich zostanie w krótkim czasie dłużnikami KRUS i bankrutami. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow to ZUS narusza wolnosc 27.11.08, 13:33 chetnie przejde z ZUS do KRUS uwazam, ze zmuszanie mnie do ZUS gdy jako posiadacz pola i tak nie mam prawa do zasilku dla bezrobotnych - jest bandytyzmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 14:01 Chcą protestować? To bardzo dobrze. To znaczy, że doskonale zdają sobie sprawę, iż KRUS jest niezgodny z konstytucją. Inaczej by się nie bali. Jest więc nadzieja, że coś się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Rolnicy chcą bronić KRUS-u 27.11.08, 15:12 imają racje. Debile z forum mam 3,5 h i muszę dorabiać. Płacę, KRUS dlatego że absorbuje czas w gospodarstwie i mam mało czasu na pracę poza gospodarstwem. Piszecie debile, że nie płacę podatku. Płace podatek rolny podatek VAT od środków produkcji. Zawsze sprzedaje część plonów płacąc podatek VAT na zewnątrz żeby takie debile jak wy mieli, co jeść. Chleb obecnie kosztuje ok.2,20zł za bochenek a we Włoszech 12 euro za bochenek podobnej jakości. Ja dostaje dopłaty do hektara ok.800 zł a włoski rolnik po przeliczeniu ok. 2200zł. do hektara a widzicie, jaka jest różnica w cenie np. chleba. BCC to czerwona hołota, która powinna robić na Majdanku za eksponaty a nie pouczać Polskich Rolników, co mają robić. Debile nie dzielcie społeczeństwa, bo skończycie jak parch za okupacji. Z parchem się nie dyskutuje parcha się likwiduje powiedział sadownik do sadownika. Broń dla każdego Polaka. Podatek dochodowy 3% dla każdego Polaka i wszystkie wydatki odliczone od podstawy opodatkowania a każdy żołnierz i policjant na służbie jeździ odpowiednim pojazdem, zlikwidowana szara strefa. mają racje. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Rolnicy chcą bronić KRUS-u 27.11.08, 15:30 optyk26 napisał: > sprzedaje > część plonów płacąc podatek VAT na zewnątrz żeby takie debile jak wy > mieli, co jeść. To robisz to z litości czy dla kasy? > Chleb obecnie kosztuje ok.2,20zł za bochenek a we > Włoszech 12 euro za bochenek podobnej jakości. Ja dostaje dopłaty do > hektara ok.800 zł a włoski rolnik po przeliczeniu ok. 2200zł. do > hektara a widzicie, jaka jest różnica w cenie np. chleba. BCC to > czerwona hołota, która powinna robić na Majdanku za eksponaty a nie > pouczać Polskich Rolników, co mają robić. Debile nie dzielcie > społeczeństwa, bo skończycie jak parch za okupacji. Wiesz szkoda komentować cudze emocje ale po prostu się zastanów. Chodzi o Trybunał Konstytucyjny. Protest żeby TK nie mógł ocenić zgodności KRUS'u z Konstytucją jest IDIOTYCZNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bib Re: Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 18:36 Masz rację z parchem się nie dyskutuje, nie możemy pozwolić żeby parchy żerowały na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: 217.153.189.* 27.11.08, 16:46 Tak tak, najlepiej żeby mieszczuchy płaciły rolnikom na emerytury, podatki, składki zdrowotne, dopłaty do paliwa rolniczego, do składek na ubezpieczenia OC plus na dopłaty bezpośrednie do ich hektarów!!! A jak mieszczuchy zaczną mówić, że to niesprawiedliwe, to zabolokujemy drogi, tak? Może wymyślimy jeszcze jakiś dodatkowy haracz na rolników?? Jak to jest, że tak wielkie przywileje dla rolników jeszcze istnieją w cywilizowanym państwie! DOŚĆ!!! Niech Trybunał w końcu ukróci absurdalne przywileje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolnik Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: *.68.65.180.kutno65.tnp.pl 27.11.08, 17:00 Mimo że jestem rolnikiem też opowiadam się za reformą KRUS-u. W pierwszej kolejności powinno się jednak uszczelnić ten system i wyeliminować z niego ludzi, którzy z rolnictwem nie mają nic wspólnego. Począwszy od tzw. "rolników z Marszałkowskiej" (jak np. europoseł Piskorski, który kupił kilkaset hektarów ziemi, zalesił ją i teraz odbiera milionowe dopłaty), aż po zwykłych taksówkarzy, sklepikarzy, i innych rzemieślników, którzy kupili hektar ziemi tylko po to by nie płacić ZUS. Należy także zweryfikować zasadność przyznania części świadczeń tym rolnikom którzy mają przyznane renty chorobowe a nadal w pełni prowadzą gospodarstwa. Możliwy jest także wzrost stawki w zależności od realnych dochodów. Nie mogę się jednak zgodzić ze stwierdzeniem, że rolnicy nie płacą podatków. Otóż płacą podatek gruntowy i to bez względu na to czy ich produkcja jest w danym roku opłacalna, czy też nie. Wprowadzenie podatku dochodowego pociągnie za sobą likwidację podatku rolnego, który jest podstawą budżetu gmin wiejskich, którym państwo i tak będzie musiało zapewnić środki na ich funkcjonowanie. Podatek dochodowy w rolnictwie umożliwi rolnikom odpisywanie VAT-u zawartego w środkach do produkcji rolnej (teraz korzysta z tego znikomy procent rolników) co też uszczupli dochody budżetu państwa z tego tytułu. Przy dzisiejszych niskich cenach produktów rolnych może się okazać, że wydatki państwa na zwrot VAT-u będą wyższe niż wpływy z podatku dochodowego rolników. To tylko część moich argumentów ale musiałem je przedstawić bo widzę, że znaczna część internautów z miasta, nie znając dobrze sytuacji, zabiera głos, obsypując rolników jedynie niewybrednymi epitetami, zapominając jednocześnie skąd sami pochodzą. Cóż, jak widać życie w mieście nie każdego uczy kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Rolnicy chcą bronić KRUS-u 28.11.08, 11:28 Popieram akcję BCC. Ale powinni jeszcze zaskarżyć finansowanie przez podatnika ubezpieczeń dla klechów. Niech klechy postawią kasę biletową przed kościołem i z tego dochodu sami się utrzymują, łącznie z ubezpieczeniem emerytalnym. Oczywiście VAT z tej kasy tez powinni bulić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabuz Re: Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 00:38 Nie następne, ale pierwsze. I nie krowy, bo to pożyteczne zwierzęta, ale pasożyty. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Rolnicy chcą bronić KRUS-u 29.11.08, 20:47 Popatrzcie nawet tym złodziejom BCC jest nie na rękę , że rolnicy nie żebrzą i nie kłaniają się im w pas by ich przyjęli do pracy.Najwięksi złodzieje i wyzyskiwacze się odezwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: 94.75.67.* 30.11.08, 15:45 stolat3 napisał: >Najwięksi złodzieje i wyzyskiwacze się odezwali. Masz na myśli rolników pokroju panów z PSL? W takim razie zgadzam się z Tobą. Im należy się sąd i długoletnie więzienie: Komorowskiemu, Balazsowi, Bondzie i ich kolesiom. Małorolni są dość ograniczeni umysłowo, inaczej nie pozwoliliby na to, by służyć tamtym za parawan ich łajdactw. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Rolnicy chcą bronić KRUS-u 03.12.08, 23:13 Musisz chyba umówić się na wizytę u pana doktora bo zdaje się że ci tabletki się skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo-1 Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: *.centertel.pl 04.12.08, 11:32 Skoro rolnicy są tacy biedni, to proponuję, aby nie płacili żadnych składek emerytalnych czy zdrowotnych ani żadnych podatków, za płody rolne mieli płacone tyle, ile żądają. Dodatkowo przyznać im pełne i jak najwyższe emerytury po 20 latach pracy na roli. Utworzyć sklepy coś w rodzaju konsumów, gdzie rolnicy mogliby robić zakupy za połowę ceny. Ale i tak jeszcze by znaleźli coś, co im przeszkadza w ich ciężkiej doli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: *.lublin.enterpol.pl 04.12.08, 15:51 niech rząd wypłaci rolnikom odszkodowanie za komunistyczne bezprawie czyli tzw."dostawy obowiązkowe" po 10 000 zł z hektara Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Rolnicy chcą bronić KRUS-u 05.12.08, 00:02 Gość portalu: neo-1 napisał(a): > Skoro rolnicy są tacy biedni, to proponuję, aby nie płacili żadnych składek > emerytalnych czy zdrowotnych ani żadnych podatków, za płody rolne mieli płacone > tyle, ile żądają. Dodatkowo przyznać im pełne i jak najwyższe emerytury po 20 > latach pracy na roli. Utworzyć sklepy coś w rodzaju konsumów, gdzie rolnicy > mogliby robić zakupy za połowę ceny. Ale i tak jeszcze by znaleźli coś, co im > przeszkadza w ich ciężkiej doli. Ty używaż tego co masz na karku? Chyba tylko jako wieszaka na beret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 22:25 Sami bedziecie żreć te miesiwo ja kupie to z eksportu o polowe taniej. Szlag mnie trafia że ja placę na wasze ubezpieczenie a wy sobie 142 zł na kwartal ja na miesiac płace ponad 400 to ma być uczciwe spadajcie na drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no no Re: Rolnicy chcą bronić KRUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 22:56 ale żeby kupić to mięsiwo za granicą trzeba mieć pieniądze. Tym papierem jakim jest polski złoty możesz jedynie zakorkować butelkę z siwuchą. Odpowiedz Link Zgłoś