Dodaj do ulubionych

Przybywa skarg na ubezpieczycieli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 07:57
PO co się ubezpieczać??? PO co im dawać odbierać nasze pieniądze:)? Przecież
to kombinatorzy są!
Obserwuj wątek
    • zuzur Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli 16.02.09, 08:17
      O ile OC jest potrzebne (innym, bo ja nie robię wypadków ;-), to
      zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy zanoszą swoje ciężko zarobione
      pieniądze na tzw. ubezpieczenie na życie. Taniej jest wyspowiadać
      się. Lepiej przeznaczyć te pieniądze na raty za spłatę jakiegoś 1-2
      ha ziemii.
      • Gość: ojtów Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.ists.pl 16.02.09, 08:37
        Kolejny mądry polak... robi robi na ten kredyt za hektar ziemi a jak mu żyłka
        pęknie to kredyt zostaje jego żonie albo mu zabiorą to ziemie a rodzinka zostaje
        z palcem w d... Amen.
      • Gość: Galadriela Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: 213.17.204.* 16.02.09, 08:45
        zuzur palnij no Ty się w łeb, zanim się skończy proces spadkowy co do tej ziemi, to rodzinka dawno umrze z głodu, polisa nie jest objęta postępowaniem spadkowym, a chodzi o to, żeby rodzinka miała co do garnka włożyć i z czego kredyty pospłacać
    • Gość: m Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 08:19
      Gość portalu: dobre pytanie napisał(a):

> PO co się ubezpieczać??? PO co im dawać odbierać nasze pieniądze:)? Przecież
      to kombinatorzy są!

Jakaś epidemia poyebów mających problem z klawiszem SHIFT.
    • Gość: ten co wie Kompetenty Autor IP: *.chello.pl 16.02.09, 08:26
      Co za dureń dziennikarzyna pisał ten artykuł i nawet nie pofatygował
      się sprawdzić poprawne nazwy ubezpieczycieli ! Benefis ? chyba Twoj
      Benefis ! Benefia jak już . A co to jest MTU Moje ? może MTU Twoje ?
    • whitenabuchodonozor Przybywa skarg na ubezpieczycieli 16.02.09, 08:26
      chyba Benefia a nie Benefis...
    • Gość: antygazeta Chyba Benefia, dziennikomatołki... IP: 193.227.131.* 16.02.09, 08:30
      Nie ma takiego TU jak Benefis.
    • Gość: west wyrzucić Rzeczników, to darmozjady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 08:45
      jak nic nie poytrafią zrobić to po co nam tacy rzecnicy, wyrzucone pieniądze,
      radę o skierowaniu sprawy do sądu może udzielić adwokat!!!
      • Gość: gristi Re: wyrzucić Rzeczników, to darmozjady IP: 212.244.73.* 16.02.09, 09:02
        Akurat Rzecznik Ubezpieczonych działa bardzo sprawnie i mimo wszystko
        skutecznie, a nawet jeśli trafimy do tych 60%, w których TU odmawia przyznania
        Rzecznikowi racji, biuro pomoże w przygotowaniu pozwu i wszystkich niezbędnych
        dokumentów, i zrobi to, w przeciwieństwie do adwokata czy radcy prawnego z
        kancelarii, za darmo.
        A dodatkowo - strona Rzecznika jest wręcz kopalnią wiedzy o przysługujących nam
        prawach i sposobach ich egzekwowania.
        Oby wszystkie biura tak działały.
        P.S. Opinia ta została wyrobiona na podstawie doświadczeń własnych i znajomych :)
    • Gość: GoWno A polskie cwaniaczki ? IP: *.chello.pl 16.02.09, 09:11
      Może by tak przedstawić statystyke ile wymuszeń wypłaty nienależnych
      środków z ubezpieczeń wykryto w tym samym czasie i zestawić to ze
      skragami kientów ?

Co się dziwić że firmy ubezpieczeniowe zaostrzaja swoje podejście do
      klienta jak potencjalny klient to ...

Przy okazji następna manipulacja GW - jeśli najgorsza jest Warta to
      dlaczego nie ma o niej słowa na pierwszej stronie i tytule ? Macie z
      nimi jakiś "układ" ?
      • Gość: E Re: A polskie cwaniaczki ? IP: 213.68.11.* 16.02.09, 09:30
        A w moim przypadku było zupełnie inaczej, mój samochód został uszkodzony przez
        innego kierowcę, ponieważ była to ewidentnie jego wina bez problemu spisaliśmy
        protokół i poszedłem z nim do PZU. W PZU zleciłem przelanie kasy na konto firmy
        naprawiającej samochód ponieważ nie miałem czasu szukać dobrej alternatywy dla
        ASO. Rzeczoznawca wycenił szkodę na pewną kwotę, jakież było moje zdziwnie gdy
        po kilku tygodniach od naprawy dostałem pismo że całkowity koszt naprawy był
        ponad 2x większy. Po telefonie na infolinie PZU dowiedziałem się, że mój
        samochód był ponownie oglądany przez rzeczoznawcę i okazało się, że nie
        wszystkie szkody były wcześniej usunięte. Co ciekawe samochód odebrałem 3
        tygodnie wcześniej i nikt się ze mną nie kontaktował w tej sprawie a raczej
        trudno by było inspektorowi PZU obejrzeć mój samochód skoro nawet nie ma mojego
        obecnego adresu.
        Wnioski z tego najpierw ma wyciągnąć PZU a później może przyjdzie kolej na
        prokuraturę.
        • Gość: z Re: A polskie cwaniaczki ? IP: *.chello.pl 16.02.09, 10:34
          To jest zupełnie normalna sytuacja. Rzeczoznawca w PZU robi jedynie
          wstępne odględziny (nie może np. obejrzeć tych miejsc do których
          dostęp wymagałby rozebrania samochodu). Jeżeli wystawiłeś ASO
          upoważnienie do przeprowadzenia ostatecznego rozliczenia z PZU to
          tak się właśnie stało. Żaden inspektor PZU nie musiał tu niczego
          oglądać ponieważ podstawą do takiej wyceny były oględziny dokonane
          podczas naprawy w ASO.
      • Gość: Wojtek Dokładnie, wszystko przez cwaniaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 09:51
        Później ubezpieczyciele robią złodziei z uczciwych ludzi. Ja swoje autko oddałem
        do warsztatu i oni się rozliczyli z ubezpieczalnią.
    • stoova Przybywa skarg na ubezpieczycieli 16.02.09, 09:51
      Ja mam problemy z 'towarzystwem' już na etapie uzyskania polisy.
      Podpisałem umowę z agentem i dokonałem przelewu na ich konto w grudniu.
      Do dzisiaj nie mam przesłanej umowy. Pomylili się w numerze wniosku i przesyłają
      mi umowę jakiegoś pana jeżdżącego mercedesem. Do tego dostaję pisma ponaglające
      mnie do zapłaty różnicy między składką tego pana, a moją - moja składka była
      wyższa, ten pan ma na swoim-moim rachunku nadpłatę.
      Wydzwaniam do nich. Za każdym razem obiecują, że wyślą niezwłocznie polisę,
      pisma wzywające do zapłaty każą ignorować. Wychwytuję przy okazji takie byki,
      jak niewłaściwy numer rejestracyjny etc.
      Na moją prośbę przysłali mi na maila skan potwierdzenia i polisy (skoro poczta
      nawala, to chciałbym mieć jakikolwiek dowód, że umowa jest 'polisowana'). Skany,
      które dostałem po tygodniu, zawierały dane... pana od mercedesa (może się umówię
      na piwo?).
      I teraz pytanie - jak oni się zachowują przy likwidacji szkody, skoro ze
      sfinalizowaniem umowy mają problem?
    • Gość: kolok Przecież ci POpaprańcy niech zmienią prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 10:15
      Na co czekają głupole z komisji Palikota? Zmienić ustawę w trybie pilnym i nie
      będzie jaj. Umowę można wypowiedzieć wtedy w normalnym 14 dniowym, miesięcznym
      lub innym krótkim terminie.
    • Gość: andi Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: 195.20.110.* 16.02.09, 10:34
      PZU to oszuści!!! Nie dziwi nie że firma jest w czołówce. Ja kończę
      z nimi współpracę definitywnie - polisę mam do lipca. Mam AC i
      sposób likwidacji niewielkiej szkody 2100 zł był żenujący, najpierw
      ma być wspaniale, udzielają niepełnych informacji - moim zdaniem
      świadomie, a potem kwestionuja wszystko! ODRADZAM - omijajcie PZU z
      daleka. AHA - w reklamacji napisano mi, że przepraszają za to, że
      ich pracownik udziela niezgodnych z prawdą informacji i tyle, a
      odszkodowanie pozostało zaniżone.
      • cyndere11a Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli 16.02.09, 18:35
        To należy wysłać reklamację jeszcze raz. Skoro sam wiesz o tym, że był to błąd
        pracownika, to żądaj pociągnięcia go do odpowiedzialności. A zwalanie całej winy
        na tak wielkie przedsiębiorstwo nie ma najmniejszego sensu. Jedno co ogę
        powiedzieć, to w Twojej sprawie rzeczoznawca podjął taką, a nie inną decyzję. Ja
        się z urzędnikami nie zadaję, wysyłam zgłoszenie szkody przez internet, bo
        jestem w pzuonine. Może to rada dla Ciebie.
    • Gość: PP Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.09, 12:47
      Rzecznik ubezpieczonych to pożyteczna postać, wiele osób
      ubezpieczając się nie ma pojęcia co podpisują. Rzecznik szybko i bez
      zbędnych kosztów (adwokat od razu poda cenę usługi) odpowie i
      uświadomi Klientowi co podpisał i jaki "cudowny" był agent
      ubezpieczeniowy.
      Ja kiedyś pisałem do T.U. pisma w których udowadniałem swoje racje.
      T.U. nawet odpowiedziało, ale uznało mnie za ewidentnie mniej
      inteligentnego od nich. Po wysłaniu podobnego pisma w moim imieniu
      przez Rzecznika TU. od razu przyznało rację mojej osobie.

Akurat ten Rzecznik to nie darmozjad, ale inni ...
    • Gość: lerek Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 14:39
      słusznie autor zauważył, że skoro zdecydowanie najwięcej klientów ma PZU to i
      będzie najwięcej skarg. Wszak to brutalne prawo statystyki :) chyba sens ma
      tylko patrzenie na średnią ilośc skarg z uwzględnieniem liczby klientów
    • czyli.kon.karne Przybywa skarg na ubezpieczycieli 16.02.09, 16:23
      "Co rzecznik robi z trafiającymi do niego skargami? Tak naprawdę może
      niewiele." i wszystko w temacie. Kolejna ciepła posadka dla grona kolesiów za
      państwowe pieniądze. Pierdzistołki i tyle...
    • andrzej9927 Przybywa skarg na ubezpieczycieli 16.02.09, 16:31
      Warta to dno a raczej szczyty. Uciekajcie i omijajcie z daleka.
    • Gość: Kotlet Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.aster.pl 16.02.09, 18:32
      ak dla mnie to powinni dobrać się do skóry ubezpieczycielom direct, bo oni są
      niepewni. Najpierw zaniżają kwotę polisy, a potem w razie wyrządzonych szkód
      migają się na wszelkie sposoby. A swoją polisę można włożyć tam, gdzie słońce
      nie dochodzi. Straciłem co swoje, mój błąd. Teraz nie ufam żadnej wirtualnej
      firmie, każda taka jest podejrzana. Już wolę pzu, wiem czego mogę dochodzić i gdzie.
      • Gość: taksówkarz1 Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.acn.waw.pl 16.02.09, 18:59
        kwestia jest taka żeby wyegzekwować swoje prawa i należności, nowych
        i niepewnych ubezpieczycieli jest teraz coraz więcej i pewnie część z
        nich żeruje na niewiedzy ludzi. też kilka razy myślałem o zmianie
        ubezpieczyciela ale jednak zostaję też w pzu bo jak na razie nie
        miałem problemów z nimi. na szczęście też nie miałem poważniejszych
        sytuacji, wypadków na drodze itd.
        • Gość: gosc Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.chello.pl 16.02.09, 19:24
          to napisz przy tym ile przeplacasz? ja jestem z tych raczej
          swiadomych kierowcow, i zanim zdecyduje sie wybrac towarzystwo to
          dzwonie po wiekszosci z nich i sprawdzam ceny. w tym roku pakiet mam
          w link4 bo u nich wyszlo mi najtaniej. duzo jezdze samochodem wiec
          AC tez mi sie przyda....a co do wyplat odszkodowan to najmadrzejszy
          ten kto nie mial doswiadczenia, ja mialem i to kilka razy i zle nie
          jest wiem co mowie.
      • mareczek28 Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli 17.02.09, 19:44
        Nie przesadzajmy, to że czy ktoś jest direct czy nie, to nie ma nic do rzeczy.
        Przecież nawet wspomniany przez ciebie PZU ma swoją działkę w direct
        (pzuonline.pl, także telefonicznie) - a to firma godna zaufania mimo to, nie
        uważasz? :) Chyba że mówisz, o wyłącznie internetowych/wirtualnych
        pseudo-firemkach internetowych, to to rozumiem.
        • Gość: gosc Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 10:26
          to czy ktos jest direct czy nie faktycznie nie ma nic do rzeczy, co do zaufania
          do wspomnianej przez Ciebie firmy, to ostatnio strasznie sie opuscili i widc to
          wszedzie, co do tych pseudo firemek o ktorych ty piszesz, to dziwi mnie twoje
          zacofanie, na jakiej podstawie tak twierdzisz? chyba nie idziesz z duchem czasu?
          Allegro, onet, merlin, tez nazwiesz pseudo firmami internetowymi? czasy sie
          zmieniaja i modele biznesowe....chociaz najbardziej ostatnio rozbawila mnie
          hestia, ktora wytoczyla wojne link4, za ich reklamy a agentami ze niby obrazaja
          ze to ze tamto, a co zrobila kilka tygodni wczesniej, otworzyla dla swoich
          klientow e-konto..czyzby male klamstwo? moze proba wejsca w directa? hehehe
          totalnie nie przemyslane.
          • Gość: Mokot Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 16:58
            allegro, onet i merlin nie oferują ubezpieczeń komunikacyjnych, to raz.
            I są to firmy z olbrzymim kapitałem w tym momencie. Dwa, już miałem
            małego, wirtualnego ubezpieczyciela, który zaniżał mi kilkakrotnie
            wycenę szkód i wymyślał różne wykręty od płacenia. Sory, ale w kryzysie
            ciężko takim firmom zaufać. Direct pzu jego wybór, nie narzuca go
            nikomu.
          • Gość: niestor Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.centertel.pl 19.02.09, 19:17
            ja wiem tylko, że mamy kryzys. co zrobię, jak mój ubezpieczyciel zbankrutuje?
            wielu ludzi tak myśli i ja się nie dziwię, że wybiera dużego i bezpiecznego. Nie
            zależnie ogustów na forach:)
            • lukasz85_0 Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli 20.02.09, 10:51
              jak twoj ubezpieczyciel zbankrutuje to wtedy Cie chroni cos takiego jak UFG -
              Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny, on pokryje wszystko......ale patrzac
              realnie, to poza tymi ktorzy maja wysokie koszty dzialalnosci, czyli nie dosc ze
              direct to jeszcze agenci to na 100% do zadnych upadkow nie dojdzie.
    • Gość: Teofil Przybywa skarg na ubezpieczycieli IP: *.aster.pl 17.02.09, 21:40
      pewnie że przybywa komentarzy, bo ludzie się tego nauczyli. A im więcej ludzi ma
      problemy i o nich pisze, to zachęca to też innych. A pozytywnych z reguły nie
      ma, bo jak jest ok to po co pisać. Ludzie mają tendencję do żalenia się na cały
      świat
      • zimny.drag Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli 28.02.09, 13:13
        jak was czytam to mi się włos jeży, ja na szczęście nie mam takich
        doświadczeń, aczkolwiek zawsze dokładnie sprawdzałem ubezpieczycieli,
        wole pewne firmy z jakąś historią, chociaż pewnie wszędzie można się
        naciąć.
        • ksiuncha3 Re: Przybywa skarg na ubezpieczycieli 22.05.09, 08:15
          miałam okazję skorzystać z ekonta ergo hestii, zglaszalam szkode online. Jak dla
          mnie ekonto jest świetne, załatwiłam sprawe szybko i bez zbędnych papierów. Nie
          miałam żadnych wiekszych problemów.
          Jak dla mnie Hestia jest wiarygodnym ubezpieczycielem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka