Dodaj do ulubionych

Tusk: przede wszystkim bezpieczeństwo każdego o...

• czujny_obywatel Co kumple nabrali się kredytów 19.02.09, 14:27
      i teraz kolesie chcą im je spłacać kosztem całego społeczeństwa polskiego.
    • Gość: sprawiedliwy Re: Tusk: przede wszystkim bezpieczeństwo każdego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:30
      Nie, będzie spłącany przez Ciebie:)
    • Gość: jura Tusk: przede wszystkim bezpieczeństwo każdego o... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:30
      Donaldzie jak nie masz pomysłow to wyglądasz inteligentnie ale jak
      zaczynasz mieć wizje to widzę kolejnego kaczora.
    • nowak11 POpulizm w najczystszej POstaci 19.02.09, 14:35
      Kim jest przeciętny hipoteczny kredytobiorca? To wyborca PO - wiek ok. 30-35
      lat; mieszkaniec dużego miasta; pracownik banku lub urzędu. To o nich troszczy
      się Tusk.
      • Gość: wiśniewski Re: POpulizm w najczystszej POstaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 21:51
        Nowak gadasz bzdury.
        Ja jestem wyborcą PIS, mam co prawda 31 lat, ale mieszkam w małym
        mieście i pracuję w prywatnej średniej firmie telefkomunikacyjnej
        wiec o mnie Tusk też sie troszczy. Mam nadzieje ze nie będzie musiał.
    • Gość: anihilator Tusek dobroczyńca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:36
      Osram i wszystko jasne !
      Tusek doskonale wie, że na kredyty stać było tych bogatszych, więc im teraz
      ulży, gdyby nagle musieli jeść kartofle zamiast kawioru.
      A jak pracę straci pielęgniarka ze sprywatyzowanego szpitala, to nawet kartofli
      nie zje, bo dla zwykłych ludzi Tusek ma inną, równie sensowną propozycję:
      "Najbiedniejszym obniżamy podatki do zera - nie pracujesz, więc nie płacisz ! "
      • czujny_obywatel cudowna 19.02.09, 14:44
        receptura Tuska na kryzys

Gość portalu: anihilator napisał(a):

dla zwykłych ludzi Tusek ma inną, równie sensowną propozycję:
        > "Najbiedniejszym obniżamy podatki do zera - nie pracujesz, więc nie płacisz ! "

TAK TUSK CHCE ZWALCZYĆ KRYZYS
        • Gość: olo TUSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 17:17
          TUSK CHCE
          TUSK UWAŻA
          TUSK MÓWI
          TUSK NIE SPOCZNIE aż...

tylko że nic nie robi.... a jak za coś się weźmie to spieprzy
    • Gość: gdzietenkapitalizm Czyli ukryty bailout . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:43
    • Gość: mx to jest chore...nie zajma sie nadzorem finansowym IP: *.chello.pl 19.02.09, 14:45
      zamiast marnowac pieniadze podatnikow
    • Gość: zeb ---> znowu trzeźwo myślący okazali się frajerami IP: *.hekko.net.pl 19.02.09, 14:46
      najpierw jeden idiota, postanowił porozdawać mieszkania spółdzielcze nierobom i
      menelom, kpiąc z tych, którzy je wykupili za ciężko zarobioną kasę, a teraz
      drugi idiota, postanowił spłacać kredyty imbecyli, którzy bez opamiętania
      kupowali przewartościowane mieszkania. brawo panie premierze! nie po raz
      pierwszy pan pokazujesz, że w Polsce, uczciwością można się co najwyżej garba
      dorobić!
      • Gość: ukrzyżować go Pieniądze za darmo ludzie CUD!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:51
        Donaldu przemień jeszcze wodę w benzynę do radiowozów.
    • irini kREDYTY 19.02.09, 14:47
      Informuję Rząd, że naprawdę biedni są ci obywatele, których na
      wzięcie kredytu nie było stać ...
    • czujny_obywatel Czy ten rząd 19.02.09, 14:48
      stoi nierządem i chce okraść uczciwych Polaków. Jak jakiś debil w wieku 27 lat, bez pieniędzy i majątku wziął kredyt hipoteczny na mieszkanie za 500 000 pln, to co z moich podatków rząd chce mu ten kredyt spłacać.

TUSK DO DYMISJI. JUŻ SLD BYŁO DUŻO UCZCIWSZE
      • Gość: Tusk do dymisji !! Tusk do dymisji !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:54
        Tusk do dymisji !!!!!!
      • Gość: emem11 Re: Czy ten rząd IP: *.chello.pl 19.02.09, 15:35
        zapomniales dodac matolku ze przez 1 rok tylko. pozniej ten jak to okrsliles
        "debil" bedzie w ciemnej dupie jesli nie znajdzie pracy.

a jesli nie mial by szansy na szukanie pracy przez rok to wtopia na tym wszyscy.
        bank - bo zgarnie za mieszkanie mniej niz dal kredytu (bo mieszkania sporo stanialy)
        ludzie - bo banki w gorszej kondycji to gorsza dostepnosc kredytow dla firm wiec
        gorsza sytuacja na rynku pracy

zyskaja na tym natomiast zawistni ludzie (tacy jak ty na przyklad) - bo beda sie
        cieszyc, ze ktos stracil mieszkanie i spieprzyl sobie przyszlosc
        • Gość: pikus mały Re: Czy ten rząd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 16:20
          mylisz się - braki w edukacji i za dużo propagandy GW
          1. Jak jelonek co nabrał pod korek kredytów padnie to zyskają wszyscy:
          - jelonek bo się nauczy
          - bank bo będzie lepiej prowadził biznes
          - rynek na który trafia mieszkania tańsze z odzysku

po prostu przechorujemy rok - dwa jako gospodarka ale potem nam i naszym
          dzieciom będzie łatwiej - będzie normalnie

teoria o stracie wszystkich nie trzyma się kupy to tak jak ja bym udowadniał że
          jeśli rząd nie da mi na nowe BMW i dres Nike to straci cała gospodarka bo
          producenci, dostawcy, ich rodzina i miejsca pracy ucierpią a gófno prawda tak
          się psuje rynek a nie naprawia bo po co mam iść do roboty jak "rząd da" po co do
          roboty mają iść moje dzieci? wystarczy wyszkolić w pobieraniu świadczeń i braniu
          od rządu i to jest poważniejszy problem niż to że jelonek z kredytem
          przeprowadzi sie z apartamentu do mamy
          • Gość: emem11 Re: Czy ten rząd IP: *.chello.pl 19.02.09, 16:47
            > - jelonek bo się nauczy

zgadzam sie

>- bank bo będzie lepiej prowadził biznes

no wez przestan, na przyklad dal kredyt 500tys a sprzeda mieszkanie za 300tys
            czyli bedzie w dupe 200tys.
            przy duzej skali bedzie to dla banku realny problem. a banki juz wnioski
            wyciagnely, nie daja kredytow tak beztrosko jak kiedys wiec czemu niby ma zaczac
            lepiej prowadzic biznes..

>- rynek na który trafia mieszkania tańsze z odzysku

a kto i za co je bedzie kupowal. zobacz o ile stanialy domy w usa i zwroc uwage
            ze nikt ich nie kupuje.

faktem jest ze da sie ten okres przechorowac, ale chodzi o to zeby pacjentow
            wspomoc a nie pozwolic im umrzec.
            • Gość: olo Re: Czy ten rząd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 17:04
              no wyłazi znów brak wiedzy - popatrz na historyczne zyski banków 2006-2008 taką
              stratę łykną nie popijając a już nigdy nie będą dawać kredytu na 110% dla golasów

a co do usa to znów zalecam poczytanie statystyk hasło: popyt na mieszkania
              w USA jest praktycznie zaspokojony u nas wręcz przeciwnie nie możesz porównywać
              wrony i jumbojeta twierdząc że to to samo bo i to i to lata
              za 2000zł za m kupie jakieś mieszkanko z chęcią

> faktem jest ze da sie ten okres przechorować, ale chodzi o to zeby pacjentow
              > wspomóc a nie pozwolić im umrzeć.

"umrzeć" to nieodwracalne
              obniżyć standard to odwracalne za kredyt nikt nikogo nie zabije - nie dramatyzujmy

jeśli rząd ma pomagać to niech opłaca rok najmu komunalnego mieszkania po 10m na
              głowę a nie spłaca apartamenty nowobogackich co im nie wyszło
              • Gość: emem11 Re: Czy ten rząd IP: *.chello.pl 20.02.09, 00:11
                nie podoba mi sie twoja filozofia. zabic nie zabije, ale utrata mieszkania i
                niesplacony kredyt to ludzkie dramaty. widziales w tv miasteczka namiotowe w usa?
                latwo sobie pisac na forum o "przechorowaniu"...
    • bemowiak2008 Piekna sprawa-kolejne dymanie uczciwych ludzi !! 19.02.09, 14:49
      Ci poldebile co pobrali kredyty na tzw. golasa maja pomoc panstwa.

Ps. Czyli najlepiej teraz skrocic okres kredytowania do 1
      roku "utracic" prace a Panstwo splaci mieszkanie:) rewelacja

takie psucie prawa i brak stabilnosci podwaza zaufanie do panstwa.
      Rodacy beda sie za kazdym razem domagac pomocy od panstwa.

Podobne przepisy powinny dot. np. tych co kupili auto na kredyt albo
      po prostu wzieli kredyt na prostytutki by poszalec. Im tez panstwo
      winno przez rok go splacac.
      • Gość: emem11 Re: Piekna sprawa-kolejne dymanie uczciwych ludzi IP: *.chello.pl 19.02.09, 15:14
        ales ty glupiutki. panstwo splaci w 1 rok kredyt na 20-30 lat bo obie ja to
        okresliles ktos "skroci okres kredytowania"... wez no sie puknij w pusty leb
        zanim sie wypowiesz publicznie

• Gość: benek z jakiej racji mam ci ten jeden rok sponsorować? IP: *.ovh.net 19.02.09, 16:35
          przelicz ten jeden rok, przez setki tysięcy kretynów którzy mogą z tego
          skorzystać, a wyjdą ci cymbale, setki milionów złotych! policjantom z powodu
          recesji, każe się na piechtę za bandytami ganiać, a imbecylom daje się za friko
          kaskę.
    • Gość: DURNYTUSK Tusk: przede wszystkim bezpieczeństwo każdego o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:50
      no idioci po prostu idioci !
      komu co jeszcze rozdać .....

rozumiem że wszyscy będą się zrzucać na kredyty wybranych na rezydencje i
      apartamenty po 10.000 papieru za m kwadratowy
    • Gość: Słońce Peru Re: Tusk: przede wszystkim bezpieczeństwo każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:53
      Panie premierze powiem do Pana tak:
      Spieprzaj dziadu!!!!!!!!

mam dość robienia na górników, rolników i jeszcze kredytników

chcesz spłacać to za swoje
      won chamie
    • Gość: tk Tusk: przede wszystkim bezpieczeństwo każdego o... IP: *.net.autocom.pl 19.02.09, 14:53
      A dlaczego tylko "krydytobiorcy"? A jesli trzymałem pieniadze na
      lokacie w PLN , a teraz jest to mniej warte w euro, to czy nie
      powinienem dostac dopłaty?
    • Gość: rt Re: Tusk: przede wszystkim bezpieczeństwo każdego IP: *.aster.pl 19.02.09, 14:53
      szaleństwo, jak można pomagać tym których stać na więcej niż 50%
      społeczeństwa?
    • maniek_ok Mam nadzieje ze to takie zarty dla motlochu... 19.02.09, 14:58
      jak te pomysly Pawlaka i innych "rzadzacych". Bo jezeli to wprowadza, wprowadza
      cos takiego to PO mojego glosu nie dostanie chocbym musial zaglosowac na pisuar.
      Co za pomysl, po prostu umyslowe dno. Moze tez "dac" zapomogi tym ktorzy
      wybudowali sobie wille, albo kupili super mieszkanko za 8kplnm2 od dewelopera?
      Paluj sie tusk! Ty nieudaczniku od podatku Belki!
    • cheyenne20 Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 15:00
      Bo ja nie chcę takiej samej krowy jak Kowalski.
      Ja chcę, żeby jemu zdechła !
      • steady_at_najx Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 15:09
        Mylisz dziewczynko zawisc z pojeciem rownosci i sprawiedliwosci
        spolecznej.

Paznokietki pomalowane ? To szoruj na ploteczki zamiast pakiety na
        sieci marnowac.
        • Gość: emem11 Re: polska zawiść nie ma równych... IP: *.chello.pl 19.02.09, 15:23
          Gdy masz poczucie niesprawiedliwosci to budzi sie w tobie zawisc. To sa scisle
          zwiazane ze soba tematy.
          Poza tym kazdy ma swoje pojecie sprawiedliwosci w zaleznosci od kontekstu. Twoje
          bedzie inne jak nie dostaniesz paszy z koryta, niz jak w sytuacji gdy wlasnie ty
          dostaniesz.
          Idz na pastwisko, gdy komus krowa zdechnie zrobi ci sie lzej...

> Mylisz dziewczynko zawisc z pojeciem rownosci i sprawiedliwosci
          > spolecznej.
          • p.pirx Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 15:30
            Gość portalu: emem11 napisał(a):

> Gdy masz poczucie niesprawiedliwosci to budzi sie w tobie zawisc.
            To sa scisle
            > zwiazane ze soba tematy.
            > Poza tym kazdy ma swoje pojecie sprawiedliwosci w zaleznosci od
            kontekstu. Twoj
            > e
            > bedzie inne jak nie dostaniesz paszy z koryta, niz jak w sytuacji
            gdy wlasnie t
            > y
            > dostaniesz.
            > Idz na pastwisko, gdy komus krowa zdechnie zrobi ci sie lzej...

Przekładając twoje pseudologiczne rozumowanie na zastosowane w
            praktyce - jeżeli banda dresów napadnie na mnie, pobije i zabierze
            zegarek, komorke i pieniądze obudzi się we mnie ZAWISC:))))

Powiem jedno - twoje wynurzenia filozoficzne są kompletnym
            idiotyzmem.
            • Gość: emem11 Re: polska zawiść nie ma równych... IP: *.chello.pl 19.02.09, 15:43
              nie zrozumiales komentowanego artykulu. on nie jest o pobiciu przez dresow lecz
              o czasowej pomocy rzadu dla ludzi nie mogacych splacic kredytu hipotecznego.
              • p.pirx Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 15:57

> nie zrozumiales komentowanego artykulu. on nie jest o pobiciu
                przez dresow lecz
                > o czasowej pomocy rzadu dla ludzi nie mogacych splacic kredytu
                hipotecznego.

To ty nie zrozumiałeś, tyle że tego co do ciebie napisałem - poprzez
                sprowadzenie sprawy do absurdu udowodniłem ci, że twoje rozumowanie
                jest idiotyczne i pozbawione logiki.
                • Gość: emem11 Re: polska zawiść nie ma równych... IP: *.chello.pl 19.02.09, 16:06
                  nie sprowadziles sprawy do absurdu lecz podales absurdalny przyklad.
              • metall Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 15:58

hipotecznego.

Pomocy udzielonej kosztem ludzi, ktorzy byc moze ledwo splacaja
                swoje kredyty, albo nie splacaja, bo ich nigdy na kredyt nie bylo
                stac.
              • steady_at_najx Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 16:01
                > nie zrozumiales komentowanego artykulu. on nie jest o pobiciu
                przez dresow lecz
                hipotecznego.

To ty nie zrozumiales. Jest taki termin "analogia" Radze sie
                zapoznac bo inaczej sie kompromitujesz takimi zdaniami jak powyzej.
          • steady_at_najx Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 15:36
            Za glupi jestes zeby to zrozumiec.

> Gdy masz poczucie niesprawiedliwosci to budzi sie w tobie zawisc

Chyba mowisz o sobie. Normalny czlowiek czuje wtedy krzywde, nie
            zawisc.

> Poza tym kazdy ma swoje pojecie sprawiedliwosci w zaleznosci od
            kontekstu

Tak samo mysleli hitlerowcy. Dla nich zabijanie zydow bylo
            sprawiedliwe. Rzecz w tym ze nie ma to nic do prawdziwej
            sprawiedliwosco.

Splata tych co brali jak idioci kredyty bez opamietania przez tych
            co nie wzieli (bo byli rozsadni badz zwyczajnie nie byli w stanie)
            jest niesprawiedliwa i zadne takie piski jak twoje tego nie zmienia.
            • Gość: emem11 Re: polska zawiść nie ma równych... IP: *.chello.pl 19.02.09, 16:04
              > > Gdy masz poczucie niesprawiedliwosci to budzi sie w tobie zawisc
              >
              > Chyba mowisz o sobie. Normalny czlowiek czuje wtedy krzywde, nie
              > zawisc.

nie mowie ze zawsze i kazdy ale nie badz taki krysztalowy kolego bo juz po samym
              stylu pisania widac ze bylbys jednym z tych co czuja zawisc.

> Tak samo mysleli hitlerowcy. Dla nich zabijanie zydow bylo
              > sprawiedliwe. Rzecz w tym ze nie ma to nic do prawdziwej
              > sprawiedliwosco.

jesli porownujesz zabijanie zydow do pomocy dla kredytobiorcow to nie mam z toba
              o czym gadac.

• dzielanski Rzuć robotę emem... 19.02.09, 16:41
                ...znajdź sobie druga robotę, ale już na czarno i żyj sobie
                dostatnio, a przez rok, ja, uczciwie pracujący podatnik, będę z
                radością, w poczuciu dobrze spełnionego chrześcijańskiego obowiązku
                spłacał Twój cholerny, pieprzony, rozdęty do niewyobrażalnych
                rozmiarów kredyt.
                Bo nie ma we mnie typowo polskiej zawisci.
              • steady_at_najx Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 18:30
                Kolego kompletnie nie rozumiesz co sie do Ciebie mowi.

Najpierw pora na kurs czytania ze zrozumieniem.

Ja Ci wykazuje blad w tym jak rozumujesz a Ty dalej w te bledy brniesz.

Naprawde radze odroznic argument od porownania.
            • Gość: kolok Re: polska zawiść nie ma równych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 22:19
              Co ty bredzisz stedy_and...? Jakie bez opamiętania ? Kredyt na 300
              tyś na 30 lat na mieszkanie to jakiś szał ? Że nie dostałeś bo masz
              małe zarobki to nie znaczy że ja jestem idiotą, albo zeby mnie
              wyzywać od debili biorących kredyty bez opamiętania, człowiku
              zioniesz nienawiścią do osób o wyższym statusie materialnym, jakieś
              kompleksy masz. Nie stać cie to nie bierz, mnie stać to biorę. Co
              będzie za rok nie wiem, wywalą mnie z pracy to też mnie nie będzie
              stać, a że mi ktoś chce pomóc to czemu nie, może mi to uratuje
              życie...Podam inną grupę obywateli do których się czepcie. Od razu
              zaznaczam ze nie jestem rasistą, ale osobiście drażni mnie że każdy
              Cygan, każdy !!! ma z klucza przyznawaną rentę socjalną, jako
              mniejszość narodowa. Takie jest prawo i czy pracuje czy nie, mały
              czy duży, wyrobi dowód i mu 500 zł wskakuje. Dlaczego mi nikt nie
              daje takiej kasy?
              • monk7 Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 22:25
                Jezeli wziales kredyt "na styk" w momencie hossy, to jestes idiota.
                Bo nie-idiota pomysli co bedzie w bessie jesli w hossie jest on "na styk"

>> zioniesz nienawiścią do osób o wyższym statusie materialnym,

Idiota, ktory bierze kredyt na 120% ma wyzszy status materialny ?
                Chyba wyzszy status debilizmu umyslowego.

>Nie stać cie to nie bierz, mnie stać to biorę

To bierz. Ale wara od pieniedzy podatnikow. Plac sam i nie oczekuj ze inni ze swoich beda pomagac. Chciales ryzykowac plac i placz.
                • steady_at_najx Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 22:44
                  Dokladnie tak.

Mam kolezko w dupie twoje piski o jakiejs nienawisci i zawisci. Nie zazdrosze im i wspolczuje tych kredytow zwlaszcza wtedy jak straca prace ale to byl ich wybor i ich ryzyko i musza jak dorosli ludzie poniesc konsekwencje takie lub inne.

Poprostu nie trawie idiotow co gonili w owczym pedzie po nieruchomosc, zawyzajac dochody i zdolnosc kredytowa tylko po to zeby kwadrat kupic za 9 tys/m.
                  To jest zwykla GLUPOTA I DEBILIZM, owczy ped "bo taniej nie bedzie".

Nie mam zamiaru placic swoich niemalych podatkow na takich idiotow. Zwlaszcza ze ktos dla podniesienia sondazy chce placic na nich z mojej kieszeni bez mojej zgody.
                  Dlaczego idioci w ramach nagrody za swoj idiotyzm maja byc wspomagani ? Redukuje sie wydatki na policje, badania i leki dla chorych a wspomaga sie idiotow ktorzy naciagali zdolnosc ? Jest powiedzenie stare jak swiat "nie stac cie to nie kupuj". A jesli ktos naciaga dochody zeby dostac kredyt lub bierze "pod korek" to zwyczajnie go nie stac.

Kupiles to mieszkanko to miej. Ale z daleka z lapami od moich podatkow. Wg konstytucji wszyscy sa rowni. Dlaczego wiec roztropni i uczciwi maja finansowac grupe idiotow ?
        • Gość: krewet Re: polska zawiść nie ma równych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 22:06
          Siemka. Widzę forum pełne zawiści i zazdrości. Boli że was nie stać
          co? Rząd ma pomagać tym których stać, ale przez sytuację na rynkach
          światowych stracą pracę, to chyba dobrze że Rząd pomaga obywatelom w
          kryzysie. A że nie rozdaje kasy na lewo i prawo to już inny temat,
          że nie da komuś ot tak roku na kredyt. Chyba rozumiecie że kryzys to
          sytuacja jest wyjątkowa tak ?
      • Gość: anihilator Re: polska zawiść nie ma równych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:28
        Bo jak mnie nie stać na taką samą krowę jak ma Kowalski, to nie znaczy, że pomoc
        państwa ma być skierowana wyłącznie do Kowalskiego, Jego brak środków na spłatę
        krowy nie jest ważniejszy społecznie od mojego braku środków na mleko dla
        dziecka. I gó... mnie obchodzi czy Kowalskiemu krowa zdechnie, czy urodzi
        następne kacze bliźnięta.
        Tylko dlaczego wśród bezrobotnych też ma być grupa równiejszych ???
      • red.one.commie Re: polska zawiść nie ma równych... 19.02.09, 19:28
        Masz racje chayenne,mieszkalem w kilku krajach,znam inne nacje i
        stwierdzam,ze Polacy w 90% to zawistni,zazdosni ludzie,ktorzy zle
        zycza kazdemu,kto ma lepiej.Post-sovieticus,utopia matke w lyzce
        wody.
    • Gość: anarchokapitalizm chcieliśta telewizorowej demokracji, to ją macie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:00
      show must go on
      występy w tv, pier...enie banałów i szastanie nowomową partyjną
      zabór pieniędzy i kupowanie za nie głosów wyborczych.
      zwyczajna dyktatura współczesnej demokracji.

czym różni się państwo od złodzieja?
      różni się znacznie.

jak pisał Lysander Spooner:

"Rabuś bierze na siebie odpowiedzialność, ryzyko i konsekwencje swojego czynu.
      Nie udaje, że ma jakiekolwiek prawo do twoich pieniędzy albo że zamierza ich
      użyć dla twojego dobra. Nie udaje, że nie jest złodziejem. Nie jest na tyle
      bezczelny, żeby oświadczyć, iż jest tylko „obrońcą”, który pobiera opłaty od
      uwielbiających go podróżnych, a w zamian zapewnia im ochronę, nawet jeśli jej
      nie potrzebują lub nie życzą sobie skorzystać z jego specyficznego systemu
      ochrony. Ma na tyle zdrowego rozsądku, żeby nie wygłaszać takich oświadczeń. Co
      więcej, zabrawszy pieniądze, zostawia cię w spokoju. Nie depcze ci po piętach
      wbrew twojej woli. Nie narzuca swojego „suwerennego” zwierzchnictwa ze względu
      na „ochronę”, którą oferuje. Nie daje ci „ochrony”, każąc sobie bić pokłony i
      usługiwać, polecając robić to czy tamto, to znów zabraniając czegoś. Nie napada
      cię ponownie za każdym razem, kiedy potrzebuje pieniędzy lub przyjdzie mu na to
      ochota. Nie nazywa cię buntownikiem, zdrajcą i wrogiem ojczyzny, nie
      rozstrzeliwuje cię bez litości, jeśli próbujesz podważyć jego autorytet albo
      odmawiasz mu posłuszeństwa. Jest zbyt przyzwoity na to, żeby dopuścić się tych
      wszystkich oszustw, obelg i nieprawości. Po prostu, pozbawiwszy cię pieniędzy,
      nie usiłuje zrobić z ciebie głupka ani niewolnika."
    • Gość: ja beznadziene lisusy z GW dno dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:00
      jaki rząd będzie spłacał? dla młota dziennikarza rząd to Fundusz?
      a rower to łódź podwodna ?

wszystko by tylko PR ryżej małpie robić ? "rząd spłaca" tragedia i śmierć
      dziennikarstwa
    • Gość: Ania Nie chce splaca kogos kredytu IP: *.aster.pl 19.02.09, 15:03
      A czy mi ktos pomoze w splacie mojego?
    • czarna.pati Tusk: przede wszystkim bezpieczeństwo każdego o... 19.02.09, 15:07
      Czysta demagogia powielana przez organ propagandowy PO czyli GW.
    • Gość: look7 to jest zły pomysł IP: *.opera-mini.net 19.02.09, 15:08
      może jakieś dopłaty powiedzmy 50% ale nie całe raty.dlaczego biedni mają płacić na bogatych.
    • steady_at_najx Tusk: przede wszystkim bezpieczeństwo każdego o.. 19.02.09, 15:08
      Tusk populista jakich malo nie rozumie jednej malej rzeczy.

Zlosc i niechec jest o niebo lepszym motywatorem niz chwilowa ulga.

Takze niech zgadnie kto do urn pojdzie i jak zaglosuje
    • Gość: Krzys Mamy to co chcielismy IP: *.aster.pl 19.02.09, 15:08
      znowu dalismy sie nabic w butelke a teraz jeszcze wycisna z nas
      wszystko. Harujesz jak wol i teraz jeszcze bedziesz splacal nierobom
      dlugi.
      • mocten Re: Mamy to co chcielismy 19.02.09, 15:18
        Pomysl Tuska jest rownie glupi i niebezpieczny jak pomysl Pawlaka w
        sprawie opcji walutowych.
    • Gość: Borys Referendum IP: *.aster.pl 19.02.09, 15:10
      na temat tego splacanie nierobom kredytow hipotecznych. Ja nie mam
      zamiaru placic kogos dlugow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka