Gość: twister IP: 167.127.24.* 11.03.09, 15:07 na co komu iTune? na drzewo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homer_jay Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie .. 11.03.09, 15:24 znaczy sie trzeba ich jeszcze prosic zeby na nas kase robili? Powinno chyba byc odwortnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss proksy IP: *.gts.entel.pl 11.03.09, 16:20 a co to za problem skorzystać z serwera proxy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: proksy IP: *.xdsl.centertel.pl 11.03.09, 17:03 A po co mam korzystać z proxy? Nie chcą moich pieniędzy to się im narzucał nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelek Nie dziwie sie Apple bo w sumie porzadna firma IP: *.hsd1.wa.comcast.net 31.05.09, 16:23 co by nie mowic o niektorych praktykach biznesowych a i biurokracja umacniana przez nierzond Tuska tylko odstrasza No i obrot pewnie zaden by byl, sprzedac piosenke raz i od razu cale osiedle gra ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now Re: proksy IP: 217.116.98.* 27.03.09, 11:43 Serwer proxy dla karty kredytowej? Problemem nie jest dostęp tylko założenie konta. Adres płatnika (billing adress) musi być przypisany do kraju w którym działa iTunes. Czyli rejestracja z polską kartą pozwala tylko na kupowanie gier a nie muzyki. Rejestracja z kartą niemiecką pozwala na kupowanie muzyki dla tego regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie ... IP: 213.77.28.* 11.03.09, 16:15 ZAIKS udzieli im zgody a zaraz potem w kolejce po kasę ustawi się STOART,ZPAV i coś tam jeszcze...Jeśli na puszczanie radia w sklepie, trzeba mieć umowy z 4 instytucjami, dystrybucja muzyki online zapewne nie jest prostrza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: 94.75.67.* 11.03.09, 16:24 Gość portalu: twister napisał(a): > na co komu iTune? na drzewo Pisz za siebie lub w imieniu podobnych tobie półanalfabetów. Wam wystarczy "polski rap" rodem z blokowisk. Ale są jeszcze inni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: *.xdsl.centertel.pl 11.03.09, 17:07 Nie obraź się, ale Twoja wypowiedź zabrzmiała jak byś był jakimś jabłkofanem. Ja wychodzę z założenia, że jeśli firma traktuje mnie z buta i zdecydowanie stara się mnie zniechęcić do zakupów, lub stawia kłody już po zakupie, to narzucał się nie będę. Po prostu pieniądze na rozrywkę wydam gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: User Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: *.chello.pl 11.03.09, 18:08 > Nie obraź się, ale Twoja wypowiedź zabrzmiała jak byś był jakimś jabłkofanem. Nie obraz sie, ale z Twojego postu jawi sie obraz kolesia, ktory ma plakat Billa Gatesa nad wyrkiem, a gdy w weekendowy wieczor atakuje parkiet, to tanczy jak Steve Ballmer na slynnym show Microsoftu. Ale zaraz... a moze jestes po prostu zwyklym uzytkownikiem PC i zle Cie ocenilem? Oh... moze tamten kolega tez jest po prostu zwyklym uzytkownikiem, ale maka? Moze troche normalnosci, co, kolego z PC? > Ja wychodzę z założenia, że jeśli firma traktuje mnie z buta i zdecydowanie > stara się mnie zniechęcić do zakupów, lub stawia kłody już po zakupie, to > narzucał się nie będę. Po prostu pieniądze na rozrywkę wydam gdzie indziej. Skad wiesz, ze ktos Cie traktuje z buta? Bo Ci pan Konrad tak napisal? Nie zastanawia Cie dlaczego ostatnio na Gazecie pojawiaja sie glownie napastliwe artykuly o Apple? Klepia straszne bzdury jak na zamowienie, co dla kogos kto siedzi w temacie jest niestety bardzo widocznie. Dla Ciebie i innych uzytkownikow PC raczej nie, stad dajecie sie podpuszczac... Mi tam problem iTunes z lekka jest obojetny, ale pan Konrad niestety dal ciala jako dziennikarz, bo opisujac go powinien dotrzec do 2 stron, czyli rowniez do Apple. Ale nie, on ograniczyl sie do przedstawienia jedynie argumentow polskich firm - ze sie dziwia... Dawno nie czytalem tak glupiego tlumaczenia. Wczoraj czy przedwczoraj byl tutaj podobny artykul o podobnym wydzwieku. Taki sobie zbieg okolicznosci... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: *.xdsl.centertel.pl 11.03.09, 20:42 > Nie obraz sie, ale z Twojego postu jawi sie obraz kolesia, ktory ma > plakat Billa Gatesa nad wyrkiem, a gdy w weekendowy wieczor atakuje > parkiet, to tanczy jak Steve Ballmer na slynnym show Microsoftu. Nie obraź się, ale z Twojego postu jawi się obraz kolesia, który nie wie co mówi. Czy gdziekolwiek wymieniłem nazwę Microsoft, albo cokolwiek co mogłoby się z nią kojarzyć? > Skad wiesz, ze ktos Cie traktuje z buta? Stąd, że próbowałem sobie coś kupić na iTunes i mi się nie udało. Chciałem też skorzystać z paru innych usług, ale po przeczytaniu licencji musiałem zrezygnować. Jak już pisałem - skoro Apple nie chce moich pieniędzy to narzucał się im nie będę. > bo opisujac go powinien dotrzec do 2 stron, czyli rowniez do Apple Ależ dotarł. Tyle, że było to wspomniane w innym artykule. Otóż uzyskał on odpowiedź z Apple, że iTunes w Polsce im się nie opłaca bo mieliby za dużo zachodu z poszukiwaniem właścicieli praw autorskich i z umowami z nimi. Wyjaśnienie tyleż lakoniczne co bzdurne, co też zostało wykazane w komentowanym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 16:52 Dlatego, ze o krajach pasterskich (polska, mongolia, i wszystkie na wschod od odry) Apple nie ma pojecia ze istnieja.. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Apple -love love me do 11.03.09, 17:09 Love, love me do. You know I love you, I'll always be true, So please, love me do. Whoa, love me do. To zalosna piesn fana Apple gadzietow, ktory wydal ciezko zarobione dutki na nie i czuje jak jest olewany cieplym moczem przez firme ktora kocha. PS ZAIKS -nigdy nie wierz zlodziejowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: Apple -love love me do IP: *.nplay.net.pl 11.03.09, 20:49 Poland - Do you love me ? Apple - Not today... Apple - No. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikodem Re: Apple -love love me do IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 22:06 A dlaczego ciężko zarobione? A może lekko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wiem Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie ... IP: 94.254.169.* 11.03.09, 17:10 Z tego samego powodu dla którego nie działa u nas Amazon i nawet normalne Apple (nie mówię o złodziejach i chamach z firmy SAD). Ebay wszedł do as bardzo póżno a i z paypalem w Polsce są dziwne problemy. Zachód ma nas w d... i traktuje nas jak trzeci świat. My ich naprawdę po prostu nie obchodzimy, bo mają o nas określone jednaznacznie negatywne zdanie i zwyczajne uprzedzenia narodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: 89.108.241.* 11.03.09, 19:22 > Z tego samego powodu dla którego nie działa u nas Amazon Proszę nie truć, bo z Amazonu można kupować jak najbardziej i robię to już z 10 lat. Nie ma polskiej wersji stron, lokalnego magazynu i typowo polskich tytułów, ale przynajmniej nie ma szlabanu na kupowanie większości produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: *.cable.ubr07.hari.blueyonder.co.uk 11.03.09, 22:55 Szkoda wymieniać tych samych towarów, które na zachodzie są dobrej jakości, a do Polski są upychane odrzuty produkcyjne, lista byłaby długa. Dziwiło mnie w Polsce zachwalanie telewizorów plazmowych i krytykowanie jakości LCD, podczas gdy cały zachód przechodzi na LCD. Jak zobaczyłem, co się sprzedaje w polskich sklepach, to zrozumiałem i zrobiło mi się przykro.. Odpowiedz Link Zgłoś
magadi Apple - wyłudza numer karty kredytowej .. 11.03.09, 17:12 Najbardziej wk...a bezczelne wyłudzanie numeru karty kredytowej pod pozorem rejestracji Iphona w Itunes, bez ostrzeżenia przy zakupie tego ustrojstwa i bez żadnego uzasadnienia. Po prostu masz im podać numer karty - tego wymaga uruchomienie Iphona !!! - nawet jeżeli nie masz zamiaru nigdy nic od nich kupować. Jakim prawem po zakupie towaru i zapłacie za niego, ktoś żąda jeszcze dodatkowo podania numeru karty kredytowej ? Nawet nie siląc się na wyjaśnienie, w jakim celu i jak to będzie przechowywane. Po prostu masz im podać i już a jak nie, to nie uruchomisz telefonu. To tak jaby natrętny handlarz od którego kupiłeś np. kilo gwoździ i młotek, zażyczył sobie zostać twoim pełnocnikiem do konta bankowego. Niby nie zamierza nic z niego wypłacić, ale zachowuje sobie taki przywilej na wszelki wypadek. NIe mówiąc już o tym, że jak na razie w Polsce nie ma obowiązku posiadania karty kredytowej. To jest praktyka monopolistyczna, na którą nie odważyłby się nawt Windows. Ale przede wszystkim to zwykła granda, bezczelność i beztroskie narażanie kart kredytowych klientów na ataki różnych hakerów i skimerów. Brak pełnej funkcjonalności Itunes to przy tym mały pikuś, choć niewątliwie świadczy podejściu Apple do klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: User Re: Apple - wyłudza numer karty kredytowej .. IP: *.chello.pl 11.03.09, 17:32 >Po prostu masz im podać > numer karty - tego wymaga uruchomienie Iphona !!! Bredzisz. Nic takiego nie ma miejsca. Pewnie za bardzo sie podnieciles wlaczajac swoj nowy gadzet i Cie z deka zacmilo. Normalnie myslacy czlowiek wystarczy ze odpali iTunes i poczeka sekunde na polaczenie z serwerem. Po czym klinie na OK. To wszystko. Numer karty musisz podac zakladajac konto w sklepie iTunes. Ale to juz zupelnie inna historia. Ale Ciebie pewnie i to oburzy, ze do zakupow w sklepie trzeba wylozyc pieniadze... Co za ludzie z tych pececiarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
magadi Re: Apple - wyłudza numer karty kredytowej .. 11.03.09, 17:42 a więc potwierdzasz że wyłudzają numer karty ZANIM dokona się jakichkolwiek zakupów. Cieszę się że zrozumiałeś ten przykład z gwoździami i młotkiem. Jednak opłaca się pisać obrazowo, bo różni ludzie czytają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: User Re: Apple - wyłudza numer karty kredytowej .. IP: *.chello.pl 11.03.09, 17:48 > a więc potwierdzasz że wyłudzają numer karty ZANIM dokona się > jakichkolwiek zakupów. Nadal bredzisz... Idz na spacer, przewietrz sie... po prostu odpocznij od komputera. On Ci wyraznie nie sluzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieczyslaw Re: Apple - wyłudza numer karty kredytowej .. IP: 94.254.249.* 11.03.09, 19:41 User, sam bredzisz albo jestes impregnowany na argumenty. Nie da sie korzystac z itunsa nie zakladajac konta i nie podajac nr karty. Faktem jest, ze aby korzystac ze swego cudownego ajfona trzeba podac nr karty kredytowej chocby nie mialo sie zamiaru nigdy niczego kupowac od apla. Widocznie wg ciebie to zwykle przeoczenie ze strony apla, tak lekko to traktujesz. Aple to zlo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamba Re: Apple - wyłudza numer karty kredytowej .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 22:36 Nie trzeba, nie podawałem żadnego numeru karty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Apple - wyłudza numer karty kredytowej .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 00:08 Nie trzeba - nie podawałem numeru. RTFM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opilek szkoda nerwow.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 19:42 Nie gadaj z deklem... wez zostaw... 10 lat wpisywania klucza do windowsa przy kazdym uruchomieniu offica robi swoje. To sa nieodwracalne zmiany w mozgu. Potem widzisz co sie dzieje do aktywacji telefonu podaje nr karty kredytowej a kupujac chipsy po kodzie kreskowym probuje shackowaj strone www producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieczyslaw Re: szkoda nerwow.. IP: 94.254.249.* 11.03.09, 19:51 Typowa postawa fanatyka Apple. Arogancja, obrażanie rozmówcy, sugerowanie upośledzenia. Oczywiście nie bezpodstawnie, to jest przecież usprawiedliwione gdy ktoś usiłuje zarzucać coś Apple. Buhahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: szkoda nerwow.. IP: 67.159.44.* 11.03.09, 20:03 Typowa postawa przeciwnika Apple-a. Opowiada bzdury, bo nigdy nie miał produktów Apple-a w ręku. Fakty są takie, że do założenia konta w iTunes MS czy rejestracji iPhone-a NIE POTRZEBA numeru karty kredytowej, ani samej karty kredytowej. Mogę się założyć o dowolnie wysoką sumę, że zarejestruję iPhone-a bez karty kredytowej i jej numeru (i oczywiście bez wpisywania jakiegoś fikcyjnego numeru). Jesteś chętny na taki zakład? Odpowiedz Link Zgłoś
szatanskipomiot Re: szkoda nerwow.. 11.03.09, 22:46 Mozna zalozyc konto w itunes bez podawania numeru karty kredytowej. Wiem bo mam zalozone. Sa dwie opcje 1. podaje sie numer karty przy kazdym indywidualnym zakupie, czyli kupujesz piosenke i placisz lub 2. jesli ktos chce moze podac numer karty i wtedy co miesiac dostaje rozliczenie pokazujace co kupil. W tym wypadku nie trzeba siegac po karte przy kazdym zakupie bo wszystko jest doliczane do konta. To takie ulatwienie dla osob czesto kozystajacych z tej uslugi, ale nikt nie zmusza do wyboru tej opcji. Nie wiem z czego robisz problem. Jak nocujesz w hotelu to tez podajesz numer karty, nawet jesli zaplaciles z gory za noclegi, bo np. za wykorzystane produkty z minibaru moga Ci wystawic rachunek dopiero po zakonczeniu pobytu i obciazaja Twoja karte kiedy juz opusciles hotel. Niektorzy naprawde wpadaja w paranoje. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: szkoda nerwow.. 12.03.09, 01:08 są ludzie, którzy nigdy nie spali w hotelu, więc nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos rozsądku Re: Apple - wyłudza numer karty kredytowej .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 17:51 A kto zdrowy na umyśle kupuje IPHONA czy jakikolwiek inny badziew od APPLE na którym można uruchamić tylko to co Ci Apple pozwoli?? Są kolego o niebo lepsze "telefony" od IPHONEa i instaluje na nich co ja chcę i dostosowuje wygląd do tego co ja chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
moojcik Re: Apple - wyłudza numer karty kredytowej .. 11.03.09, 18:07 jeżeli twierdzisz że APPLE wyłudza numery kart kredytowych od osób niezdrowych na umyśle, to znaczy że postępowanie Apple jest tym bardziej naganne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Apple - wyłudza numer karty kredytowej .. IP: 67.159.44.* 11.03.09, 19:57 > można uruchamić tylko to co Ci Apple pozwoli? Mam telefon z Windows Mobile i teoretycznie mogę sobie zainstalować "co chcę". Problem w tym, że choć producent nie stawia takich ograniczeń, to i tak nie mogę zainstalować tego, co chcę, bo to co chcę, jest tylko na iPhone-a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obz Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie ... IP: *.dyn.optonline.net 11.03.09, 17:59 nie zalujcie; drogo a jak podloczycie i-poda do innego komputera to wszystko znika i z i-poda i z komputera, czy chociazby po prze reinstalowaniu komputera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IPod User Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: *.range86-153.btcentralplus.com 11.03.09, 19:30 Z tym magicznym znikaniem to prawda. jakis czas temu musialem przwinstalowac komputer, po zainstalowaniu ITunes i podlaczeniu I poda wszystko sie skasowalo, zarowno z IPoda i z ITunes. Oczywiscie trzeba muze na nowo kupic. dobrze ze mialem back-up na BT. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni 12.03.09, 01:10 Gość portalu: IPod User napisał(a): > Z tym magicznym znikaniem to prawda. jakis czas temu musialem > przwinstalowac komputer nie, to nie jest prawda. przeinstalowałem komputer i nic nie zniknęło.. może twój komputer to nie był apple, tylko podróba jakaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: 94.254.243.* 12.03.09, 08:19 jup, dostałem to gówienko niedawno, jakie było moje zdziwienie jak chciałem sobie dograć muzyke z drugiego komputera. User friendly my ass Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wercingetorix Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie ... IP: 87.192.231.* 11.03.09, 18:10 Bo zaiks to złodzieje i nie dziwię się że iTunes nie chce wejść na rynek polski. Zawsze można kupować muzykę na brytyjskim itunesie i przynajmniej nie płacimy haraczu zaiksowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokre Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 18:12 nikt polskim zlodziejom - ZAIKS nie ma zamiaru placic absurdalnego haraczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie .. IP: *.171.171.98.static.crowley.pl 11.03.09, 18:15 Nie chca wejsc, to nie wchodza. Czy istnieje jakis nakaz prowadzenia dzialalnosci gospodarczej w Polsce? Nie macie o czym pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas iSracz IP: *.strong-pc.com 11.03.09, 18:33 i tyle w temacie. Wspolczuję ich świadomym klientom, chociaż pewnie niektórzy są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony klient Re: iSracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 19:33 raczej wiekszosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystry Re: iSracz IP: 94.254.249.* 11.03.09, 19:44 Gość portalu: zadowolony klient napisał(a): > raczej wiekszosc Tak samo jak zadowoleni i przeszczęśliwi są członkowie dowolnej sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
mamula66 Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie ... 11.03.09, 18:50 .. nie chca, bo Polska to 5 w kolejnosci mocarstwo piracko/zlodziejskie na swiecie. Jak powiedzial moj znajomy gdy go zachecalem do otwarcia firmy w Polsce: "W Polsce"?... A po co? Pierwszy kupi, a raszta ukradnie". Jak Polska sie uzywilizuje, to nawet iTunes zacznie sprzedawac. Dajcie nam tylko jakies 50 - 75 lat i zalatwione! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ż Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: *.chello.pl 11.03.09, 19:01 Szanowna Redakcjo, iTunes jest nazwą programu komputerowego, sklep nazywa się iTunes Music Store lub krócej iTunes MS. Ewentualnie można mówić o sklepie muzycznym iTunes. Samo 'iTunes' to program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madry Re: Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale ni IP: 94.254.249.* 11.03.09, 19:47 Sklep sie od dawna juz nie nazywa itunes mjuzik store tylko zupelnie inaczej, przynajmniej odkad wprowadzili do oferty rowniez filmy i seriale. A oznajmil to sam Pan Stif Dzops! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiiki Moze dlatego Panie Zaiks... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 19:31 ze lepiej interesy robi sie bezposrednio z artystami lub ich producentami. Na co firmie wchodzic na jakis rynek z technologia, mozliwosciami biznesowymi i placic haracz w wysokosci 80 % przychodow komus kto uwaza ze wszysko co zostalo nagrane w danym kraju jest jego i ma prawo do brania sporej dzialki z tego tytulu. Z tego co sie orientuje to iTunes ma podpsiane umowy np. z zespolem U2, z producentami: Dreamworks, Univeral studio, paramount pictures i innymi wielkim i maja gleboko gdzies jakis posrednikow. Zwroccie uwage ze to nie tylko chodzi o iTunes ale jak mowi pan prezes zaiksu zaden sprzedawca online nie jest zainteresowany wspolpraca ...z zaiks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie ... IP: 83.70.171.* 11.03.09, 19:44 Hmmm nie rozumiem tego obuzenia, apple nie wprowadzi itunes na polski rynek bo jest to poprostu nieoplacalne dla firmy, jest zbyt malo potencjalnych uzytkownikow.....wydaje mi sie ze z tych samych powodow apple nie wprowadza tv shows&movies rentals/sales w europie (z wyjatkiem uk). Wiec ogolnie sprawe ujmujac sytuacja jest przykra z punktu widzenia uzytkownikow natomiast zgodna z polityka firmy. Zreszta jak to ktos juz tu podkreslil apple nawet nie ma przedstawicielstwa w pl(sad jest resellerem z tego co kojaze) wiec tym bardziej swiadczy to o braku zainteresowania polskim rynkiem. PS ze swojej strony moge dodac ze, apple nie ma rowniez przedstawicielstwa w irlandii(wiec sprawa nie dotyczy tylko europy wschodniej) choc fakt itunes store w ie dziala bez problemu ale tak naprawde wszystko jest podpiete pod domene uk(zdaje sobie sprawe ze irladnia to tylko mala wysepka natomast wydaje mi sie ze liczba uzytkownikow produktow apple jesli wieksza niz w pl i zdecydowanie wiecej ludzi stac na kupno jak by na to nie patrzec drogich gadgetow od apple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka ZAiKS to postkomunistyczny wynalazek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.09, 20:15 Rości sobie prawa do wszystkiego. Żal pupcię ściska, że nie da się wyszarpać kasy od kogoś jeszcze. Zakłady fryzjerskie i taksówki okazały się mało dojne czy jak? Dlaczego ZAiKS upiera się, że reprezentuje prawa WSZYSTKICH twórców? Odpowiedz Link Zgłoś
mkur Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie .. 11.03.09, 20:26 Jak zwykle z tą firmą - aby ich używać trzeba być amerykaninem. Albo bardzo chcieć nim być ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szefu Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie .. IP: 217.202.124.* 11.03.09, 20:55 a ja polecam obejrzenie Simpsonów, sezon 20 odcinek 7 fajna satyra na Apple www.thesimpsons.pl/simpsons/tematy133/3485.htm czołem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie ... IP: *.206.113.55.static.telsat.wroc.pl 11.03.09, 21:06 BZDURA. ZŁODZIEJSKI ZAIKS ZACIERA ŁAPSKA JAK WIDZI POTENTATA Z ZACHODNIEGO RYNKU, A NIE POMYŚLAŁ O TYM PRAWIE 5 LAT TEMU JAK PODOBNE SKLEPY WYSTARTOWAŁY Z CONTENTEM ŚCIĄGANYM Z ZACHODNICH KATALOGÓW. NIE MA CO, APPLE DOBRZE ROBI I GRATULUJĘ IM, ŻE WIEDZĄ Z JAKIM RYNKIEM MAJĄ DO CZYNIENIA. A DLA ZAINTERESOWANYCH POLECAM WWW.MP3FIESTA.COM, NA KTÓRYM MAJĄ LEGALNĄ MUZYKĘ Z ROSJI [BO TAM PRAWO DO NAGRAŃ JESZCZE NIE DOTARŁO]. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Nie iTunes tylko Apple, pismaki! 11.03.09, 22:02 iTunes to jest tylko program dostepu do mediow i do sklepu medialnego Apple napisany przez Apple. Mowi sie w USA "Apple Store" Ludzie zacznijcie byc precyzyjni jak cos piszecie dla wielu czytelnikow! Z USA... (staly uzytkownik Apple Store... ze sporymi zakupami i wynajeciami filmow) Odpowiedz Link Zgłoś
szatanskipomiot Re: Nie iTunes tylko Apple, pismaki! 11.03.09, 23:11 Wcale nie. "Apple store" to sklep internetowy gdzie kupuje sie komputery, ipody, oprogramowanie, akcesoria itp. W artykule mowa jest o "iTunes store" sklepie z muzyka, filmami itp. Ze strony Apple: "iTunes is the world's #1 online music store. It's also the hands- down best way to browse, organize, and play all your digital music and video. Visit the iTunes Store and discover what makes it #1." Czyli firma sama nazywa ten sklep po prostu iTunes ale ty wiesz lepiej? Zanim zaczniesz innym zarzucac brak precyzji to moze sam sprawdz o czym piszesz zamiast sie wymadrzac jak to sie w USA mowi;p Ps. Ja tez mieszkam w US i mowie iTunes, i co mi zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likarenko Już wspominałem: Wali Apple i ich iTunes IP: *.chello.pl 11.03.09, 22:03 Nie mam żadnych ich produktów które są przereklamowane i za drogie na to co oferują. Na drzewo, liście pompowac albo za ocean. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamba Re: Już wspominałem: Wali Apple i ich iTunes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 22:42 A jeździsz Golfem dwójką, przynajmniej nie jest przereklamowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt ZAIKS IP: *.net.euron.pl 11.03.09, 22:12 cytat "ZAIKS już od dawna jest przygotowany do udzielenia licencji na sprzedaż online. Ma nawet ustaloną propozycję stawki opłat, porównywalną do stawek obowiązujących w innych krajach." co oznacza zwrot STAWKI OPŁAT OPRÓWNYWALNE W INNYCH KRAJACH ??? czy to oznacza ze jesli apple store za udzielenie praw do dystrybucji danego utworu placi w Stanach np. 1 dolara to ZAIKS na terenie Polski bedzie pobieral 3,60 PLN ??? znając pazernosc tej instytucji oraz 95% "gwiazd" pewnie tak bedzie ze przeliczą te 5, 10 czy 20 centow po aktulnym kursie, napewno nie bedzie to 10 czy 20 groszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamba Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 22:48 No tak, iTunes bez Kazika zbankrutuje :) Apple gdyby chciało dystrybuować muzykę w Polsce wystarczy, że zaakceptuje polskie karty płatnicze - wcale nie musi gadać z jakimś PRLowskim ZAIKSem Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Apple - iTunes: mogą działać w Polsce, ale nie ... 11.03.09, 22:58 > ZAIKS już od dawna jest przygotowany do udzielenia licencji na > sprzedaż online. Ma nawet ustaloną propozycję stawki opłat, > porównywalną do stawek obowiązujących w innych krajach. No proszę. Polskie społeczeństwo niewątpliwie mniej zamożne (gdzieś 1/4 zarobków UE) a panowie z ZAIKSU chcą zarabiać w Polsce w europejskich stawkach. I tu wychodzi ich dbałość ... o własną kieszeń. Innna sprawa że Apple ma głęboko w d... polski rynek. Dlatego nie uważam iż piracenie jego programów jest czymś szkodliwym. Skoro ma kompletnie gdzieś ile się sprzeda w Polsce ustalając absurdalne ceny (sprzęt Apple'a bywał nawet 2 razy droższy w Polsce anieżeli w USA), mając w poważaniu klientów aktualnych (iPhone, iPod) lekceważąc coś takiego jak iTunes w Polsce to piractwo jest w pewnym sensie zrozumiane, choć faktycznie nie jest to poprawne wyjście. Tylko proste pytanie. Jak zaczniesz sprzedawać niemcom pączki za 2zł i to z wyborem nadzienia, a dla polaków pączki będą po 4zł, tylko z dżemem i to jeszcze maleńką kapką, to myślisz że ludzie nie zaczną podkradać niemieckich pączków? Pytanie jest proste. Odpowiedz Link Zgłoś