Gość: wolne:nie pozwalam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 16:15 Najpierw trzeba zaorać Magdalenkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pawel Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę d... IP: *.run.pl 19.03.09, 16:15 Jak się popatrzy na te nowe autostrady to odpowiadają one standardom dróg ekspresowych w innych krajach. Prędkości projektowe / techniczne 120km/h, źle wyprofilowane pasy ruchu, brak pasa technicznego, mała ilość wjazdów i zjazdów oraz polskie wykonanie.... I za to wszystko mamy płacić jako kierowcy - a będzie jak z "autostradą" Katowice Kraków - wiecznie w remoncie a płacić trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 16:38 120 km/h to jest właściwa pr.ędkość a nie jak u niemców bez ograniczeń - to jedyny kraj gdzie nie ma ograniczenia prędkości i to jest kary godne Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wyników *** 19.03.09, 16:48 Niestety pan Grabarczyk nie odstaje od reszty darmozjadów z PO. Dużo czasu spędza w mediach a mało w pracy. Wygląda, że przetargów mamy dużo ale autostrady to nawet 1 m pan nie wybudował przez te 1,5 roku :) Darmozjady z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 16:52 adela_30 napisała: > Niestety pan Grabarczyk nie odstaje od reszty darmozjadów z PO. > Dużo czasu spędza w mediach a mało w pracy. > Wygląda, że przetargów mamy dużo ale autostrady to nawet 1 m pan nie wybudował > przez te 1,5 roku :) > Darmozjady z PO. Pan Grabarczyk przygotowal 44 przetargi na budowe drog i autostrad na rok 2009, w poprzednich latach tez bylo calkiem sporo przetargow z ktorych obecnie budowane sa autostrady. Teraz podaj liczbe przygotowanych przetargow przez PiS oraz liczbe kilometrow drog i autostrad, ktore wybodowaliscie wy, nieroby i zlodzieje z PiS pazerne na kase podatnika ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 16:57 Co mnie obchodzi pis? Mnie obchodzi to co dzieje się teraz! A teraz nie dzieje się nic oprócz gadania i reklamowania nic nierobienia w wykonaniu PO :) Chłopie...pis to historia...a PO i jej lenistwo to teraźniejszość :) Banda nierobów z PO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dabud Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó 19.03.09, 17:08 Nie wiem skąd jesteś, ale ja mogę niemal codziennie obserwować jak rośnie węzeł Sośnica, widze jak A1 przecina drogi krajowe w Bełku czy w dzielnic Żor, Rowieniu. I nie powiedziałbym że nic się nie dzieje, bo na odcinku Bełk-Sośnica prace są już prawie na ukończeniu i w tym roku napewno będzie gotowa, a cały odcinek od granicy do Sośnicy będzie gotowy za rok. Poza tym buduje się mnóstwo dróg. www.nowedrogi.pl/index.php?option=content&task=blogcategory&id=106&Itemid=112 choć sam wiem że to wciąż za mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 17:13 Szczęściarz z Ciebie bo w Warszawie głównie się gada....o wszystkim...o drogach....o podatkach....o ułatwieniach....gada....gada....gada.....i nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:15 No wlasnie, jak oni to robia ze od gadania im tak przybywa? Stolyca to najpiekniejsze miasto w Europie ... i jakie autostrady tam maja, hoho! Odpowiedz Link Zgłoś
dabud Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó 19.03.09, 17:18 bo to jest Warszawa... Zapraszam na Górny Śląsk, gdzie są ogromne możliwości rozwoju, gdzie mimo, że królował przemysł ciężki jest mnóstwo lasów i nie ma tego warszawskiego klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:20 Ani i nie ma ukladu warszawskiego, a na tym niejeden postawil sobie chalupe jak sie patrzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązaczka z wyboru Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 17:36 Na Górnym Śląsku nie ma "układu warszawskiego" lecz jest rodzimy, śląski i też sobie nie jeden "na tym chałupę wybudował", ludzie są podobni wszędzie, nie ma to nic wpólnego z miejscem zamieszkania( ani urodzenia).W sprawie autostrady A-1, -potwierdzam robota idzie pełną parą, obserwuję budowę ostatniego odcinka od Żor do granicy i podziwiam fantastyczną organizację pracy.- Wykonawcą jest firma austryjacka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:46 I tu jest pies pogrzebany: tylko zagraniczne firmy zbuduja drogi w tym rozpolitykowanym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki I wszystko jasne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 18:23 Austriacy dbają o polskich fanów narciarstwa i robią wszystko, by ułatwić nam dojazd do Austrii na narty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komar Być może. Natomiast z tymi peanami na temat IP: *.171.140.18.static.crowley.pl 19.03.09, 20:34 zagranicznych firm to bym uważał. Przykład - Moto Engil (Portugalia) i remont obwodnicy Krakowa. Skonczyli z rok po terminie, za to pracownicy pewnie byli zadowoleni. W piatki o 16stej nie bylo zywego ducha na budowie, a wiadomo latem widno do 21. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Być może. Natomiast z tymi peanami na temat IP: 72.14.174.* 19.03.09, 20:44 Kilka lat temu, droga Krakow - Zakopane. Firma polska, piatek po poludniu: trzy pasy zamkniete. Tak bylo od poniedzialku rano! Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó 19.03.09, 17:29 dabud napisał: > bo to jest Warszawa... Zapraszam na Górny Śląsk, gdzie są ogromne możliwości rozwoju, gdzie mimo, że królował przemysł ciężki jest mnóstwo lasów i nie ma tego warszawskiego klimatu. My z Wa-wy też możemy pochwalić. Mamy tu dużo Zielonego... Mazowsza. I malkontentów na tony. Jak tak dalej pójdzie, to Warszawa zostanie komunikacyjną wyspą na mapie kraju. PS. Nie chcę zapeszyć, ale chyba naprawdę ruszył ten program budowy infrastruktury drogowej. Raz że się sporo buduje, dwa że zapowiedzi o nowych inwestycjach są już dosyć kategoryczne. Wygląda na to, że kulawo bo kulawo, ale obecna ekipa coś rzeczywiście robi. Trzymam kciuki, żeby na gadaniu się nie skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:34 Powinniscie powolac nastepna komisje sejmowa, postawic troche wody sodowej na stolikach i ... no wlasnie, co dalej? Kazd turysta lub przejezdny jest zaszokowan: Nawet Rosja ma lepsze drogi ... PARANOJA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 17:38 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Powinniscie powolac nastepna komisje sejmowa, postawic troche wody > sodowej na stolikach i ... no wlasnie, co dalej? Kazd turysta lub > przejezdny jest zaszokowan: Nawet Rosja ma lepsze drogi ... > PARANOJA !!! Jezeli pusta glowa nie pozwala ci myslec, to bierz bracie lopate i bez przemyslenia, obgadania, zaprojektowania, ogloszenia przetargow idz w pojedynke buduj te drogi, ktorych PiS z SLD przez ostatnich 20 lat wybudowac nie potrafily. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 17:40 Te matoły ślepo zaparzone w PO nie potrafią sklecić zdania żeby nie jechać na pis, sld i innych :) To, że PO nic nie robi nie znaczy że jest lepsze od pisiorów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 17:46 Gość portalu: anka napisał(a): > Te matoły ślepo zaparzone w PO nie potrafią sklecić zdania żeby nie jechać na > pis, sld i innych :) > To, że PO nic nie robi nie znaczy że jest lepsze od pisiorów :) Jestes glupia fanatyczka PiSu i dlatego oprocz tego, ze robisz z siebie idiotke brakiem jakiejkolwiek wiedzy doteczacej poruszonego tematu, to na domiar zlego starasz sie generalizowac, wydawac oceny ludziom, ktorych w zyciu na oczy nie widzialas, przypisywac im latki POwca itd. Ja nigdy nie glosowalem na PO i pewnie na nich glosowal nie bede, bo to nie moja bajka, ale szanuje ich za to, ze jako pierwsie wzieli sie za robote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:49 PiS, Pic, Peace, SLD. LSD ... fuje muje, a drog jak nie blo tak i nie ma! Moze lepsze rezultaty by byly gdyby wlasnie ludki w gminach budowali w czynie spolecznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 17:53 Gość portalu: Prospero napisał(a): > PiS, Pic, Peace, SLD. LSD ... fuje muje, a drog jak nie blo tak i > nie ma! Moze lepsze rezultaty by byly gdyby wlasnie ludki w gminach > budowali w czynie spolecznym? CZytac nie potrafisz, czy nie rozumiesz tego co czytasz? Ludzi ci przeciez pisza o inwestycjach drogowych powstajacych obecnie na terenie calej Polski? Nie rozumiesz tego, ze jezeli przez 20 lat niczego sie nie budowalo to w 1,5 roku nawet ty sam z lopata w rekach wielkiego ch... zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:57 > Czytac nie potrafisz, czy nie rozumiesz tego co czytasz? Bardziej to ostatnie ... co Ty miales z polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:03 Gość portalu: Prospero napisał(a): > > Czytac nie potrafisz, czy nie rozumiesz tego co czytasz? > > Bardziej to ostatnie ... co Ty miales z polskiego? Nigdy w szkole nie mialem polskiego, mowic i pisac nauczyla mnie babcia Polka jezeli juz musisz wiedziec, teraz ty mi powiedz, co ty miales z polskiego i ile klas skonczyles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 18:42 A na religie tez nie chodziles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 17:50 Ty za to jesteś merytorycznie dobrze przygotowany. Tzw wszystkowiedzący kolega Grabarczyka :) To może powiesz nam ko był autorem ustawy umożliwiającej szybszą budowę dróg i wywłaszczanie właścicieli nieruchomości pod nie przeznaczanych "specjalisto" za dwa grosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:55 Ktos z rodziny bin-Laden? Nie wiem! Jednak drogi w PRL-bis to PORAZKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 17:59 Gość portalu: anka napisał(a): > Ty za to jesteś merytorycznie dobrze przygotowany. Tzw wszystkowiedzący kolega > Grabarczyka :) > > To może powiesz nam ko był autorem ustawy umożliwiającej szybszą budowę dróg i > wywłaszczanie właścicieli nieruchomości pod nie przeznaczanych "specjalisto" za > dwa grosze :) Nie wiem piskaro kto byl autorem i nie jestem wszystkowiedzacy, bo po pierwsze nie jestem nawet obywatelem Polski, ale potrafie czytac i poslugiwac sie google, rowniez przyjezdzam kilka razy do roku w interesach do Polski i widze zmiany na lepsze, ty siedzisz calymi dniami przed komputerem uprawiajac swoja partyjne propagande, takich pisich umyslow widze tutaj na forum, jak rowniez na innych forach calymi stadami, osmieszacie sie, obrazacie ludzi, a nie posiadacie chociazby ziarnka wiedzy na tematy o ktore sie wyklucacie i ublizacie. Wspolczuje Polsce ktora bardzo lubie takich obywateli jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:04 Ja współczuję Polsce takich cwaniaków biznesmenów jak Ty :) Uprawiasz swoją partyjną propagandę a nie zadasz sobie nawet trudu żeby dowiedzieć się dzięki komu można przyspieszyć budowę autostrad w Polsce i kto jest autorem przełomowej ustawy to umożliwiającej. Pyskuj dalej a swój interes maczaj w zmywaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:09 > Ja współczuję Polsce takich cwaniaków biznesmenów jak Ty :) > > Uprawiasz swoją partyjną propagandę a nie zadasz sobie nawet trudu żeby > dowiedzieć się dzięki komu można przyspieszyć budowę autostrad w Polsce i kto > jest autorem przełomowej ustawy to umożliwiającej. > > Pyskuj dalej a swój interes maczaj w zmywaku :) Gdybys byla choc odrobine inteligenta i potrafila zrozumiec slowo pisane, to wiedzialabys, ze nie mozesz wspolczuc Polsce takich cwaniakow biznesmenow jak ja z tej prostej przyczyny, ze ja nie jestesm Polakiem o czym ci juz wczesniej napisalem :) P.S. nie jestem zadnym biznesmenem, a slowo "interes" odnosi sie do wielu rzeczy, mozna miec rozne interesy, zawodowe, prywatne , ale nie zawsze materialne. Przemysl to piskaro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:17 Ty zapewne masz tylko interes materialny...i do tego taki malutki jak prezydent :) Gdybyś rozumiał słowo pisane to wiedziałbyś, że biznesmenów cwaniaków robiących interesy w Polsce można współczuć właśnie Polsce :) Bez poważania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:26 Gość portalu: anka napisał(a): > Ty zapewne masz tylko interes materialny...i do tego taki malutki jak prezydent > :) Czesto musisz miec w ustach ten prezydencki interes skoro tak duzo o nim wiesz, i z taka latwoscia o nim mowisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:30 Dużo wiem o Twoim interesie. Pewnie spytasz skąd. Tak już jest u mężczyzn Twojego pokroju, że interes jest wielkości mózgu, a wielkość mózgu zbliżona do wielkości intelektu....a intelekt można ocenić po tym co napisałeś na forum. Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.dsl.bell.ca 21.03.09, 19:21 Twierdzenie, ze wszyscy polscy emigranci pracuja na zmywaku jest rownie prawdziwe jak to, ze wszyscy Polacy to katole ... Odpowiedz Link Zgłoś
doobie Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó 19.03.09, 19:46 dla lepszego samopoczucia polecam link, a od siebie zalecam picie duzej ilosci wody. englishrussia.com/?p=315 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Powinniscie powolac nastepna komisje sejmowa, postawic troche wody > sodowej na stolikach i ... no wlasnie, co dalej? Kazd turysta lub > przejezdny jest zaszokowan: Nawet Rosja ma lepsze drogi ... > PARANOJA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 19:57 Rosja zajmuje 1/6 powierzchni globu, tawariszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.e-wro.net.pl 19.03.09, 17:26 We Wroclawiu buduja obwodnice autostradowa, nawet niezle im idzie, pod Poznaniem koncza przebudowe S11 i obwodnice Kornika, kilka rzeczy przygotowuja. Ja nie moge powiedziec, ze sie nic nie robi, wieloletnich zaniedban nie da sie nadrobic w 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:30 Dlaczego tylko w 1,5 roku? Przeciez PRL-bis utworzono juz 20 lat temu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 17:40 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Dlaczego tylko w 1,5 roku? Przeciez PRL-bis utworzono juz 20 lat > temu! Widze, ze nie masz zupelnie nic do powiedzenia, nie tylko madrego, ale nawet glupiego, wiec po co sie odzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 17:42 dezodorant. Ile można zarobić w młodzieżówce PO za komentarze na forach internetowych ? Pozdrów Schetynę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 17:48 Gość portalu: Juras napisał(a): > dezodorant. Ile można zarobić w młodzieżówce PO za komentarze na forach > internetowych ? Pozdrów Schetynę! Ale ty jestes glupi czlowieku, sprawdz moj IP, jest widoczny u gory i zastanow sie o ile w pustej pisej glowie pozostalo ci odrobine rozumu, jakim cudem moge byc mlodziezowka PO nie bedac mieszkancem Polski i majac 38 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:51 Jesli chodzi o mlodziezowki to PZPR mialo o wiele lepsze reultaty (patrz Kwasniewski). No ale LPR nie odstepuje i mimo, ze dzisiaj stoi w cieniu to nie proznuje. LPR zbuduje drogi tak jak zalatwil rolnikow z WBR !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:05 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Jesli chodzi o mlodziezowki to PZPR mialo o wiele lepsze reultaty > (patrz Kwasniewski). No ale LPR nie odstepuje i mimo, ze dzisiaj > stoi w cieniu to nie proznuje. LPR zbuduje drogi tak jak zalatwil > rolnikow z WBR !!! Zupelnie nie rozumiem o czym piszesz, ale mniejsza o to, wierze, ze sam nie jestes tego swiadomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 17:52 Czyli jak zwykle najmądrzejsi są Ci co dawno stąd uciekli a sytuację kraju znają z artykułów gazety wyborczej :) Pracuj chłopaku na swoim zmywaku i nie wtrącaj się w nasze sprawy! Gość portalu: dezodorant napisał(a): jakim cudem moge > byc mlodziezowka PO nie bedac mieszkancem Polski i majac 38 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 18:00 Nie wszyscy "Londynczycy" pracuja na zmywaku ... czesc sprzata biura, ale to dopiero po 17-tej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:15 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Nie wszyscy "Londynczycy" pracuja na zmywaku ... czesc sprzata > biura, ale to dopiero po 17-tej Widze, ze masz doswiadczenie, podaj mi swoj namiar to podesle ci adres swojego biura, ale u mnie mozesz sprzatac dopiero po 19-tej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:19 Dopiero jak się dezodorant uwinie ze zmywakiem :> Gość portalu: dezodorant napisał(a): podaj mi swoj namiar to podesle ci adres swojego > biura, ale u mnie mozesz sprzatac dopiero po 19-tej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:13 Gość portalu: anka napisał(a): > Czyli jak zwykle najmądrzejsi są Ci co dawno stąd uciekli a sytuację kraju znaj > ą > z artykułów gazety wyborczej :) > > Pracuj chłopaku na swoim zmywaku i nie wtrącaj się w nasze sprawy! > > > > Gość portalu: dezodorant napisał(a): > jakim cudem moge > > byc mlodziezowka PO nie bedac mieszkancem Polski i majac 38 lat ? Zazdrosna pisiaro o rozumku kury domowej, ja wyraznie pisze o tym, ze nie jestem obywatelem Polski i nie uczylem sie w szkole polskiego, co jasno swiadczy o tym, ze nigdzie nie uciekalem, tylko urodzilem sie z dala od Polski, moja babcia bylo Polka, rodzice juz nie i z Polska nie maja zupelnie nic wspolnego, ja nawet nie mam polskiego nazwiska, ale mam wielki sentymewnt do Polski, od dziecinstwa z babcia rozmawialem po polsku, mam wielu przyjaciol Polakow i bardzo powaznie rozwazam mozliwosc emigracji do Polski w ktorej chcialbym osiasc. Wsadz wiec ten swoj zmywak tak gleboko, jak gleboko boli cie twoja bieda, glupota i wiara w Prawo i Sprawiedliwosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:20 Nie, nie....wybij to sobie z głowy. Osiądź w Izraelu. Tam Ci jest dobrze Ty mały pisiorku :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:28 Gość portalu: anka napisał(a): > Nie, nie....wybij to sobie z głowy. > Osiądź w Izraelu. Tam Ci jest dobrze Ty mały pisiorku :> Nie rozumiem, jestes az tak bardzo glupia, ze wierzysz w to, ze potrafisz obrazic mezczyzne wysylajac go do Izraela i przypisywac mu malego pisiorka? Swiadczy to o tym, ze jeszcze mezczyzny w zyciu nie mialas, o rozumie nie wspomne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:34 W przeciwieństwie do Ciebie nie chcę obrażać adwersarza. Z ego powodu nie używam słów "głupi", "debil", "prostak" które tak bardzo Ty polubiłeś używać w stosunku do innych ludzi. Są ludzie których nie sposób obrazić. Ci goście wszystko wiedzą najlepiej i są zaimpregnowani na jakąkolwiek krytykę. Najgorsze, że równocześnie są zaimpregnowani na mądrość :) Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó 19.03.09, 20:09 > Ale ty jestes glupi czlowieku, sprawdz moj IP, jest widoczny u go IP nie swiadczy o niczym. Moge uzyc takiego "onion routing" ktory na tym forum pokaze ze lacze sie z dowolnego kontynentu. A wieku tez raczej w komentarzach nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó 19.03.09, 23:45 Nie tylko A8 ale i S8 do warszawy zaczyna się bydować , jednak Dolny Śląsk to region lidzi z jajami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 20.03.09, 14:46 To glownie repatrianci zza Buga a raczej ich potomkowie. Pamietajmy, ze przed wojna tam mieszkali Niemcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 17:34 Gość portalu: anka napisał(a): > Szczęściarz z Ciebie bo w Warszawie głównie się gada....o wszystkim...o > drogach....o podatkach....o ułatwieniach....gada....gada....gada.....i nic nie > robi. Wystaw nosek ze swojej wioski to zobaczysz co sie dzieje, w Warszawie duzo sie gada, ale to od gadania powstaja pomysly, projekty, zostaja oglaszanane przetargi i w konsekwencji powstaje infrastruktura. O budowie dwuch wielkich i nowoczesnych stadionow w Warszawie tez najpierw sie duzo gadalo, teraz jednak te stadiony powstaja. Za czasow PiS nie dosc, ze o niczym sie nie gadalo, to niczego sie nie planowalo, zadnych przetargow sie nie oglaszalo i stad wieloletni zastoj w budowie infrastruktury. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 17:37 oho...minister Grabarczyk już wrócił do domu po robocie i dba o PR :) Tak,tak....za pisiorów nic się nie robiło to i minister Grabarczyk może zbijać bąki na piłce nożnej razem z Corleone Schetyną i darmozjadem Tuskiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 17:43 Gość portalu: anka napisał(a): > oho...minister Grabarczyk już wrócił do domu po robocie i dba o PR :) > > Tak,tak....za pisiorów nic się nie robiło to i minister Grabarczyk może zbijać > bąki na piłce nożnej razem z Corleone Schetyną i darmozjadem Tuskiem :) Ironia i sarkaz w momecie gdy nie ma sie argumentow jest domena ludzi glupich Aniu, wiec idz ty dziewczyno do kosciola i odmow 15 zdrowasiek w intencji wielkich budowniczych Prawa i Sprawiedliwosci, a nie zasmiecaj swoimi dziecinnie glupimi uwagami tego forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 17:46 Od 1,5 roku odmawiam zdrowaśki za chłopaków z układu POwego. Jakoś bez rezultatu. Wszędzie tylko kolesie Grabarczyka z Łodzi stołki łapią a dróg jak nie było tak nie ma. Może minister powinien zaprząc do łopat kumpli których wcisnął do PPL. :) ehh...PO to jeden wielki przekręt i kilku ślepych PRowców na internetowych forach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 17:50 Gość portalu: anka napisał(a): > Od 1,5 roku odmawiam zdrowaśki za chłopaków z układu POwego. Jakoś bez > rezultatu. Wszędzie tylko kolesie Grabarczyka z Łodzi stołki łapią a dróg jak > nie było tak nie ma. > Może minister powinien zaprząc do łopat kumpli których wcisnął do PPL. :) > ehh...PO to jeden wielki przekręt i kilku ślepych PRowców na internetowych fora > ch :) Aniu, dlaczego nic nie dociera do twojej malej pisiej glowki, ludzie ci przeciez pisza o tym co jest budowane itd. nie wierzysz im, czy ich nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:53 Podobno kobiety mysla ... no wlasnie! Czemu w budownictwie jest tak malo atrakcyjnych kobiet? Moze to jest problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 17:55 Czy Ty nie umiesz rozmawiać merytorycznie? Zachowujesz się jak typowy wyborca PO. Twoim celem jest jedynie obrażenie przeciwników w dyskusji, oplucie ich i pokaz chamstwa. Sam masz małą pisowską główkę pajacu ze zmywaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:20 Gość portalu: anka napisał(a): > Czy Ty nie umiesz rozmawiać merytorycznie? Zachowujesz się jak typowy wyborca > PO. Twoim celem jest jedynie obrażenie przeciwników w dyskusji, oplucie ich i > pokaz chamstwa. > Sam masz małą pisowską główkę pajacu ze zmywaka. Nie moge byc typowym wyborca PO czy innej polskiej partii, bo nie jestem obywatelem Polski, a prawda jest taka, ze tak jak przypisujesz zachowanie wyborcom PO, zachowujesz sie wlasnie ty, wyborca PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:22 Znowu się mylisz panie przemądrzały. Ja głosowałam na PO ale niestety pierwszy i ostatni raz. Więcej na tych złodziejaszków nie oddam głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:31 Gość portalu: anka napisał(a): > Znowu się mylisz panie przemądrzały. Ja głosowałam na PO ale niestety pierwszy > i > ostatni raz. Więcej na tych złodziejaszków nie oddam głosu. Klamiesz, ale takie juz masz wychowanie i nature. Przed chwila pisalas o tym, ze wyborcy PO obrazaja was, wyborcow PiS, wiec w tym momecie koncze z toba dyskusje, bo chamstwo wyuzdanie i lgarstwo z ust ci wychodza czesciej niz pisiorek prezydenta ktorym sie chwalilas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:36 Już kończysz a jeszcze nie napisałeś kto jest autorem ustawy umożliwiającej szybszą budowę dróg :) Nie uciekaj. Zmywak poczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:41 > Wystaw nosek ze swojej wioski to zobaczysz co sie dzieje, w Warszawie duzo sie > gada, ale to od gadania powstaja pomysly, projekty, zostaja oglaszanane > przetargi ... I nic wiecej, hehe ... Czasami jak cos zaczna budowac to tylko sa straty. Czemu Niemcy nie buduja jakichs drog w PRL-bis a Polacy nie buduja drog powiedzmy w Afganistanie? Czasami w telewizorni pokazuja u nich takie bezdroza ... Odpowiedz Link Zgłoś
c355 Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó 19.03.09, 18:36 > Szczęściarz z Ciebie bo w Warszawie głównie się gada....o wszystkim...o > drogach....o podatkach....o ułatwieniach....gada....gada....gada.....i nic nie > robi. To pojedź sobie na Bemowo i Powązkowską - trwa właśnie zaawansowana budowa S8. Od Marynarskiej w stronę lotniska i od Puławskiej za Realem w stronę zachodnią trwają prace ziemne przygotowujące budowę S2. Ja Ci się nie chce to tu są fotorelacje : www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=466496&page=105 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=639909&page=37 W tym roku ruszy budowa Mostu Północnego (przetarg rozstrzygnięty) oraz trwa przetarg na budowę S7 w stronę Grójca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:37 A domy na powstańców śląskich i al. wilanowskiej jak stały tak stoją :) Dobrze, że przynajmniej prace przygotowawcze trwają. :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Czemu Unia nie buduje drog w PRL-bis? IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:09 Przeciez Polacy dokladaja do Unii ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 92.4.2.* 19.03.09, 17:29 Gość portalu: anka napisał(a): > Co mnie obchodzi pis? Mnie obchodzi to co dzieje się teraz! A teraz nie dzieje > się nic oprócz gadania i reklamowania nic nierobienia w wykonaniu PO :) > Chłopie...pis to historia...a PO i jej lenistwo to teraźniejszość :) > Banda nierobów z PO !!! Aniu, jezeli twierdzisz, ze nic sie teraz nie dzieje, ze autostrady nie sa budowane i to, ze 44 ogloszone przetargi to tez nic, to robisz sama z siebie idiotke i posmiewisko. Wstyd mi dziewczono za ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 17:39 Lepiej wstydź się za Misiaka i Schetynę :)) Gość portalu: dezodorant napisał(a): ......to robisz sama z siebie > idiotke i posmiewisko. > Wstyd mi dziewczono za ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.bc.lnet.pl 19.03.09, 17:01 A niby co ma Ministersto innego robić jeśli nie przygotowywac przetargi i dostosowywać regulacje prawne do realiów rynkowych, a więc je upraszczać. Przecież nie będą biegali z łopatami, Minister Grabarczyk podpisał wiele umów i budowa ruszy. Zastój w budowie to wina braku przetargów i podpisanych umów za poprzednich rządów. Efekty pracy Grabarczyka pozanmy zapewne dopiero za kilka lat, kiedy prawdopodobnie nie bedzie juz ministrem. Mam nadzieję, że nikt wtedy o jego zasługach nie zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: *.aster.pl 19.03.09, 17:15 O jakich zasługach? O tych podpisach pod nigdy nie rozstrzygniętymi przetargami?? A pamiętasz kto uchwalił ustawę umożliwiającą szybką budowę dróg i wywłaszczanie właścicieli terenów pod nie przeznaczonych ??? Też Grabarczyk ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: ***PO = dużo gadania, mało pracy, zero wynikó IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:17 Nic nie rozumiesz: kroliczka trzeb atak gonic zeby go nigdy nie zlapac! Odpowiedz Link Zgłoś
dabud Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę 19.03.09, 16:49 120km/h to przy robieniu sporych tras dalej niska prędkość, ale co mogą o tym wiedzieć ludzie dla których 300km to wielka wyprawa. Naukowo udowodnione jest, że przy 150km/h kierowca zachowuje najlepszą uwage i refleks. Poniżej 120 szybko nudzi się, co powoduje usypianie bądź nieuwage, a powyżej 180 można już nie zdążyć z reakcją. Ale po co wierzyć badaniom, lepiej być urzędnikiem z GDDKiA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:19 Nudzi to się urzędnikom z GDDKiA w czasie godzin "pracy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 16:49 Jakiej kary? Mandat w Rajchu dostaniesz, ale za zbyt wolniutka jazdeczke lub zbyt dlugie wprzedzaneczko na szybkim pasie. Ponadto mozna dostac bardzo duzy madaciczek za jazdeczke szbt szybciutka w strefie ograniczonka do powiedzym 120 km/h! Odpowiedz Link Zgłoś
dabud Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę 19.03.09, 16:45 nie ma większej prędkości projektowej niż 120km/h. Polecam zajrzeć do WPD I i II klasy technicznej. Złe profilowanie to niestety wina projektanta, brak pasa technicznego jest spowodowany czynnikami ekonomicznymi - jeżeli nie jest podane w przetargu, że ma być to nikt go nie będzie wykonywał. Natomiast wjazdy i zjazdy mają także określoną minimalną odległość pomiędzy sobą i jest to jak mnie pamięć nie myli 15km i 5km w terenach gęsto zurbanizowanych. Podyktowane jest to względami bezpieczeństwa, dlatego na odcinku A4 Katowice-Gliwice zostały utworzone drogi zbiorcze żeby wjazdy nie były za gęsto. Ale z tym, że są płatne też sie nie zgadzam. A jeśli tak to niech zostanie wprowadzona winieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorent Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 92.4.2.* 19.03.09, 16:46 Gość portalu: pawel napisał(a): > Jak się popatrzy na te nowe autostrady to odpowiadają one standardom dróg > ekspresowych w innych krajach. Prędkości projektowe / techniczne 120km/h, źle > wyprofilowane pasy ruchu, brak pasa technicznego, mała ilość wjazdów i zjazdów > oraz polskie wykonanie.... I za to wszystko mamy płacić jako kierowcy - a > będzie jak z "autostradą" Katowice Kraków - wiecznie w remoncie a płacić trzeba > . Szkoda tylko, ze piszesz o gierkowce wybudowanej w latach 70-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 16:50 Do dzis iaj to najlepsza darmowa droga w PRL-bis! WSTYD !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 92.4.2.* 19.03.09, 16:54 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Do dzis iaj to najlepsza darmowa droga w PRL-bis! > WSTYD !!! WSTYDEM jest przyznac sie do tego, ze jest sie na tyle nieuswiadomionym i nie wie sie o tym, ze ta gierkowka jest obecnie calkiem znosna, bo niedawno zostala przebudowana praktycznie w 100 % :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:07 Przebudowana? To znaczy, ze teraz biegnie w przeciwnym kierunku, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:01 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Przebudowana? To znaczy, ze teraz biegnie w przeciwnym kierunku, czy > co? Prosze, nie demonstruj swojej glupoty w tak ograniczony sposob. Przebudowana znaczy przebudowana, czyli calkowicie rozebrana i odbudowana od podstaw w tym samym miejscu, nie wiedziales o tym polaczku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 18:30 To cos jak Warszawa po wojnie, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankrut Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę d.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 16:21 przecie to będą 44 przkręty drogowe bo tusko matoŁki w powiązaniu z moskowatymi pawlaczkami muszą przecie zarobić. i to wszystko z naszych podatków będzie pŁacone na tych darmozjadów i nierobów. pisuary od kaczorów nie są zdolne do niczego innego . Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę 19.03.09, 16:30 Jak czlowiek ma niedorzwój umysłowy, to lepiej aby nie zabiral czasu innym na tym forum, weź to sobie koles pod rozwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
fleicher Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę 19.03.09, 16:41 A SLD to dopiero złodzieje , najgorsi z nich wszystkich więc wychodzi że PO powinna rządzić do wykształtowanie się nowej siły ale to jeszcze potrwa przynajmniej jedno pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 92.4.2.* 19.03.09, 16:49 Gość portalu: bankrut napisał(a): > przecie to będą 44 przkręty drogowe bo tusko matoŁki w powiązaniu z > moskowatymi pawlaczkami muszą przecie zarobić. i to wszystko z > naszych podatków będzie pŁacone na tych darmozjadów i nierobów. > pisuary od kaczorów nie są zdolne do niczego innego . No i jak mozna podejmowaj jakakolwiek dystkusje z idiota, ktory zupelnie nic nie ma do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:27 Jaki jest dzisiaj czas przejazdu z Gdanska do Rzeszowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 92.4.2.* 19.03.09, 16:45 Gość portalu: wolne:nie pozwalam napisał(a): > Najpierw trzeba zaorać Magdalenkę A wraz z Magdalenka braci Kaczynskich pijacych wodke z Kiszczakiem, jak z najlepszym przyjacielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:28 Kiszczak akurat byl w innym ministerstwie, ale nie sadzilem ze on bedzie kiedys oskarzon za kompletny fiasko w budownictwie drogowym PRL-bis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezodorant Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 92.4.2.* 19.03.09, 18:23 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Kiszczak akurat byl w innym ministerstwie, ale nie sadzilem ze on > bedzie kiedys oskarzon za kompletny fiasko w budownictwie drogowym > PRL-bis! Zupelnie nie zrozumiales o co chodzi, wstyd bo ponoc jestes Polakiem, Magdalenka nie ma nic wspolnego z budowa drog, z reszta, sprawdz sobie: www.google.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostas Planujcie dalej... zamiast budować IP: *.dialog.net.pl 19.03.09, 16:52 Odpowiedz Link Zgłoś
dabud Re: Planujcie dalej... zamiast budować 19.03.09, 16:59 Coś jeszcze chcesz powiedzieć? Bo od czegoś budowa musi się zacząć, a w latach 2005-7 program dróg wręcz się cofnął i dopiero teraz powstały nowe projekty i można wykonać przetargi na wykonanie. Wszyscy polacy znają się na budownictwie, edukacji i medycynie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Planujcie dalej... zamiast budować IP: 72.14.174.* 19.03.09, 17:14 Mało powiedziane: w latach 2005-7 program dróg wręcz się cofnął do tyłu! W robieniu planow to Polac sa mistrzami swiata ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę d.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 17:56 ..CHYBA NA ODCINKU Stryków-Konotopa!!???:))) Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę d... 19.03.09, 18:22 Po co to gadanie.Widac,ze drog nie buduje sie tylko cos tam oglasza...informuje itd...... Przestancie ludzi denerwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 18:41 Nudzi się tym urzędnikom z GDDKiA w czasie godzin "pracy" ot co ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę d.. IP: *.cable.ubr01.cast.blueyonder.co.uk 19.03.09, 18:28 dezodorant, musisz byc doradca tego cymbala grabarczyka, macie b. zbiezne opinie. pomysl chlopie rozsadnie.kazdy zafajdany rzad od lat mowi a efekty tego gadania sa znikome. po zakonczeniu kadencji usprawiedliwiaja sie : opozycja uniemozliwila, nie bylo pieniedzy , mamy niedoskonale prawo.. problemem zajmuja sie moze nawet dziesiatki tysiecy prezesow, dyrektorow z sekretariatami,przydupasami,ekspertow, kierownikow, komitetow,komisji, zarzadow,dyrekcji itd .wszyscy niezle z tego zyja. nie przyszlo ci nigdy do glowy ze wlasnie o to chodzi.co z tego ze buduja 5 czy 10 zasranych wezlow czy odcinkow . a gdzi reszta? tutaj nie chodzi o autostrady- zob. dziwne przypadki senatora misiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 18:32 These bloody Londoners ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 18:47 A nie zauważyłeś, że Tusk już teraz wydał posłom PO zakaz uczestniczenia w biznesie? Minął dzień albo dwa i pojawia się REALNA reakcja. Z kolei kontrakt z Work Service będzie rozwiązany. Błąd można popełnić, ale trzeba mieć prawdziwą klasę i prawdziwe jaja, żeby go naprawić. I tak się głupio składa, że PO właśnie to robi. Pokaż mi kogokolwiek w historii III RP, który zareagował równie solidnie. A co do dróg - otwórz sobie www.nowedrogi.pl i przejrzyj listę odcinków budowanych i sprawdź, która ekipa podpisała umowy. Wbrew obrazowi, który starazz się tworzyć, coś wreszcie drgnęło. Nie jest dobrze, a idealnie nie jest na pewno, ale różnica klasy w porównaniu do poprzedników jest kolosalna. Odpowiedz Link Zgłoś
c355 Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę 19.03.09, 19:03 > A co do dróg - otwórz sobie <a href="www.nowedrogi.pl" > target="_blank">www.nowedrogi.pl</a> i przejrzyj listę odcinków > budowanych i sprawdź, która ekipa podpisała umowy. Wbrew obrazowi, > który starazz się tworzyć, coś wreszcie drgnęło. Nie jest dobrze, > a idealnie nie jest na pewno, ale różnica klasy w porównaniu do > poprzedników jest kolosalna. Tu jest podliczone : www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=33498122&postcount=1843 Umowy na budowę dróg podpisane w danym roku w kilometrach: Rok .. A .. S 2x2/2x3 .. S 1x2.. Ogółem 2x2/2x3 .. Ogółem 2007..55,3 .. 88,2 ....... 6,5 ...... 143,5 ....... 150,0 2008..211,4 ..99,1 ...... 23,3 ...... 310,5 ....... 333,8 2009..170,7 . 16,7 ....... 0,0 ...... 187,4 ....... 187,4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 19:10 A ze Stolycy do Krakowa jedzie sie dalej tak jak za komuny! Odpowiedz Link Zgłoś
c355 Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę 19.03.09, 19:17 Gość portalu: Prospero napisał(a): > A ze Stolycy do Krakowa jedzie sie dalej tak jak za komuny! Za komuny nie było ekspresówki z Grójca do Radomia. www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=25033638&postcount=1358 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 19:22 Tylko, ze teraz jest siedem razy wiecej szrotuff na drogach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 19:18 Hau, hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 19.03.09, 19:21 Miau, miau ... jak widze to wyprzedzanie "na trzeciego" to zawsze mi sie to kojarzy z wycieczka do Albanii i Radiem Tirana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 19:12 Dzięki za link - sam nie miałem czasu, żeby to odnaleźć. Mam nadzieję, że to zamknie mordy szczekaczom, którzy chrzanią bzdury bez sprawdzenia danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Pytanie do expertuff IP: 72.14.174.* 19.03.09, 19:14 Jak jest calkowita liczba cyfrowa w km autostrad w PRL-bis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Pytanie do expertuff IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 19:18 831,4 km w tym oznaczone jako A: 763,0 km. Czyli w półtora roku rządów PO podpisano kontrakty na zwiększenie sieci o połowę. To chyba tyle w kwestii szczekania PiS-owskich kundli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Pytanie do expertuff IP: 72.14.174.* 19.03.09, 19:24 Twierdzisz, ze w PRL-bis izdnieje 763,0 km autostrad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Pytanie do expertuff IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 19:26 Wygląda na to, że umiesz czytać, więc po co dopytujesz? Tu masz szczegóły www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=33498122&postcount=1843 Odpowiedz Link Zgłoś
c355 Re: Pytanie do expertuff 19.03.09, 19:27 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Twierdzisz, ze w PRL-bis izdnieje 763,0 km autostrad? Mapka z licznikiem : nowedrogi.pl/autostrady.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Pytanie do expertuff IP: 72.14.174.* 19.03.09, 19:32 Wychodzi na to, ze jest ich raptem cale 92 km! Zaniemowilem niemalze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Pytanie do expertuff IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 19:42 Czytać umiesz, ze zrozumieniem już gorzej. Sukcesem nie jest oddanie drogi, która została już zakontraktowana - za to, że jest 92 km, dziękuj poprzednikom. Rolą polityków jest zorganizowanie i podpisanie umów na budowę, a liczby dotyczące tej kategorii miałeś podane nieco wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Pytanie do expertuff IP: 72.14.174.* 19.03.09, 19:49 Jak by nie patrzec to dzisiaj ze Stolycy do Krakowa jedzie sie jak za komuny albo gorzej bo jest siedem razy wiecej szrotow na drogach! Odpowiedz Link Zgłoś
c355 Re: Pytanie do expertuff 19.03.09, 20:50 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Jak by nie patrzec to dzisiaj ze Stolycy do Krakowa jedzie sie jak > za komuny albo gorzej bo jest siedem razy wiecej szrotow na drogach! Zależy komu. W PRL 6/7 mogło pojechać tą trasą co najwyżej rowerem albo furmanką, co w z czasie deszczu lub mrozu do przyjemności nie należy. Reszta nawet jak miała zaoszczędzone kartki na benzynę, to jazda po nie odśnieżonej drodze, bez opon zimowych i ABS nawet nowym i w miarę sprawnym Maluchem to była poważna wyprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Pytanie do expertuff IP: 72.14.174.* 19.03.09, 21:27 Rower, furmanka, deszcz, snieg ... masz niedobre wspomnienia z mlodosci, tawariszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
kuniowski Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę d... 19.03.09, 20:48 no to czekamy na efekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 20.03.09, 16:10 > no to czekamy na efekty Tylko tyle pozostaje, hehe ... kiedy przyjdzie czas rozliczyc te "prognozy" u koryta bedzie juz inna partyja. Wanka-wstanka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad89 No zobaczymy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 21:46 Już tyle razy nam obiecywano, że przestałem wierzyć w słowa. Po czynach was poznamy... na razie się nie chwalcie co zrobicie, bo może nie wyjść i będzie wstyd. Pochwalcie się jak już podpiszecie te umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
c355 Re: No zobaczymy.... 19.03.09, 22:02 Gość portalu: konrad89 napisał(a): > Już tyle razy nam obiecywano, że przestałem wierzyć w słowa. Po czynach was > poznamy... na razie się nie chwalcie co zrobicie, bo może nie wyjść i będzie > wstyd. Pochwalcie się jak już podpiszecie te umowy. Poza już nowo podpisanymi umowami na kilkaset km autostrad, w rozpoczętych już budowach jest : autostrad - 217 km 2-jezdniowych dróg ekspresowych - 234 km A n deser relacja z budowy autostradowej obwodnicy Wrocławia (27 km) : www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=541312&page=233 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: No zobaczymy.... IP: *.proxy.aol.com 20.03.09, 04:07 Je dobrymi chęciami piekło jest wysłane.Zobaczymy się w rzeczywistości.Tak Ci pomoże bóg zdrowaś Maryjo atostadowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Re: No zobaczymy.... IP: *.dsl.bell.ca 22.03.09, 13:41 Co sie dzieje z podatkiem drogowym, ktory jest wliczony w cene benzinu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę d.. IP: *.joynet.3s.pl 19.03.09, 21:56 Gdyby Gierek miał tyle kasy na drogi, to nie byłoby dziś problemu z autostradami. Dziw nad dziwy, że jeszcze nie rozkradli lub nie sprywatyzowali gierkówki styropianowe elity. Odpowiedz Link Zgłoś
c355 Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę 19.03.09, 22:18 Gość portalu: Bodzio napisał(a): > Gdyby Gierek miał tyle kasy na drogi, to nie byłoby dziś problemu Przecież z kasą nie było problemów - NBP drukował i rozdawał lub pożyczał na 0-procent z opcją umorzenia każdej potrzebującej jednostce gospodarki uspołecznionej - w PRL nigdy żadna nie zbankrutowała z powodu braku kasy, nawet w największym kryzysie. W produkcji cementu, stali, siarki, kwasu siarkowego, węgla, tarcicy i energii byliśmy 8 potęgą świata. Siła robocza była tańsza od Chińczyków - 20 USD miesięcznie. Grunty przejmowano siłą za grosze lub darmo bez bawienia się w odwołania i ekologię. Więc w czym był problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 20.03.09, 14:39 > Gdyby Gierek miał tyle kasy na drogi, to nie byłoby dziś problemu z > autostradami. Masz absolutna racje! Ten facio moze i wysylal zone do fryzjera w Paryzu czy przesadnie "dbal" o rodzine ale jedno jest pewne - Polska sie wtedy rozwijala mimo kompletnie idiotycznej formuly ekonomiczno- politycznej. Co jest dzisiaj kazdy widzi: minelo 20 lat a zbudowano cale 92 km autostrad! Odpowiedz Link Zgłoś
c355 Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę 20.03.09, 15:59 Gość portalu: Prospero napisał(a): > Masz absolutna racje! Ten facio moze i wysylal zone do fryzjera w > Paryzu czy przesadnie "dbal" o rodzine ale jedno jest pewne - Polska > sie wtedy rozwijala mimo kompletnie idiotycznej formuly ekonomiczno- > politycznej. Rozwijała się dopóki starczyło kredytów zagranicznych które przyrastały 2-3 razy szybciej od wzrostu PKB. W 1978 rozpoczął się kolaps gospodarczy który spowodował cofniecie się w rozwoju o kolejne kilkanaście lat wobec Grecji czy Portugalii. > Co jest dzisiaj kazdy widzi: minelo 20 lat a zbudowano > cale 92 km autostrad! Musisz chyba iść do lekarza od oczu. Od 1989 przybyło 550 km autostrad podczas gdy w latach 80-tych 102 km, 0 km w czasach Gierka i 109 km w czasacH Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę IP: 72.14.174.* 20.03.09, 16:08 > Musisz chyba iść do lekarza od oczu. Do okulisty? Chyba nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantom Donald konkrety proszę!! IP: *.gdynia.mm.pl 19.03.09, 22:15 niechktos tym panom powie że kampania wyborcza sie s=zakoncztła jakies 15 m-cy temu.Oini nas ciągle karmia słowami, zamierzamy, przyspiezymy, analizujemy rozpiszemy ..... Donald,Konkrety proszę.Nie narzekaj na przepisy -ty rządzisz więc je zmień i admisnistracje tez zmień jak ci nie pasuje- a nie mów o trudnościach.Zacznij rządzić bo przyjda innnii nawet picowanie śadaży nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Donald konkrety proszę!! IP: 72.14.174.* 20.03.09, 14:44 Talk is cheap jak Rosjanie mawiali, hehe ... Jak przjdzie czas na konkrety to juz następna ekipa będzie przy korycie. Tak juz czas plynie od 20 lat a chlopcy uprawiają tą znaną skądinąd wankę-wstankę! Czy ten Donald to ten sam Donald co zasiada przy Walęsie przy jednm stole podczas slynnej "Nocnej Zmiany"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turaj1 Grabarczyk: w tym roku 44 przetargi na budowę d... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 16:56 oj żeby to nie był grabarczyk autostradowy :(:( Odpowiedz Link Zgłoś