Gość: Ja IP: *.bph.pl 09.07.09, 12:36 O, widzę, że Bank Pocztowy nie dosponsorował tego artykułu :)))))), bo go tu nie wymieniają. A podobno są najlepsi w rachunkach i kredytach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yulek_cezar Liczba rachunków prowadzonych przez banki przek... 09.07.09, 12:38 mBank - 1.57 mln, pamiętam jeszcze chwilę temu z wielką pompą był ogłaszany fakt posiadania dwóch milionów klientów (sześć miesięcy temu, w grudniu zeszłego roku). Czy są klienci bez kont? Czy zaobserwowano ogromny odpływ (pół miliona w pół roku)? Czy liczba rachunków jest równa liczbie klientów (sam mam kilka kont, nie wiem jak to się liczy)? Może ktoś się pomylił? Odpowiedz Link Zgłoś
born_too_slow Re: Liczba rachunków prowadzonych przez banki prz 09.07.09, 12:51 może po prostu chodzi o rachunki prywatne, a mBank podawał też z firmowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankrut Re: Liczba rachunków prowadzonych przez banki prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 13:10 kaźda karta kredytowa prywatna i każda karta kredytowa firmowa ma swoje konto rozrachunkowe. doliczyli także konto wszelkich kredytów na które są spłacane kredyty. i jeszcze dochodzą do tej puli konta walutowe. więc niech nie podskakują, bo jeden klient może mieć takowych kont kilka w każdym banku. reszta to socjotechnika podawana dla gawiedzi przez gazetę wybiórczą i ich nie douczonych redaktorzynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fogp Re: Liczba rachunków prowadzonych przez banki prz IP: 94.75.253.* 09.07.09, 13:26 Zaledwie 20 milionów konta-bankowe.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_cwaniakoj Re: Liczba rachunków prowadzonych przez banki prz IP: *.2191494.ip.amg.net.pl 09.07.09, 14:28 Czytajmy ze zrozumieniem "Najwięcej kont osobistych prowadzi" więc nie walutowych, kredytowych, kartowych itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delfin Re: Liczba rachunków prowadzonych przez banki prz IP: 77.252.208.* 10.07.09, 09:36 Artykul jest o RORach i ich odpowiednikach. mBank ma sporo klientow, ktorzy takowe rachunki biezace maja w innych instytucjach a u nich otworzyli sobie eMax lub eMax Plus, ktore sa 'osobiste', wiec nawet nie liczac rachunkow kart, czy walutowych (nie wiem, czemu tak twierdzisz, bo dla mnie to tez jest osobisty rachunek, choc nie 'biezacy' aka ROR, jak eKonto...). Do tego zestawiania wzieli zapewne wylacznie liczbe eKont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Re: Liczba rachunków prowadzonych przez banki prz IP: *.comarch.com 09.07.09, 13:50 Czasami jedno konto posiadają dwie osoby (małżeństwa). Klientów więc masz dwóch a konto jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek mbank smierdzi 09.07.09, 12:39 tam nawet konto nie da sie zamknac!!! W mKiosku sie po prostu kur* nie da i juz, trzeba listem! Pewno wiekszosc to martwe konta, ktora od dawna nie sa uzywane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: mbank smierdzi IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.07.09, 14:47 Widze, ze chyba mamy podobny problem. Ja od 29 maja probuje zamknac konto i jeszcze mi sie nie udalo! A ile zdrowia przy tym stracilam. Sprawa wkrotce trafi do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirako Re: mbank smierdzi IP: 91.85.184.* 21.07.09, 08:31 Odradzam kontakt osobisty w mKiosku. Nic tam nie załatwicie. Byłem u nich z reklamacją a i tak odesłali mnie na infolinię Banku. Rozumiecie ?? :-). Oni zajmują się tam tylko zakładaniem rachunków i... przetwarzaniem danych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Liczba rachunków prowadzonych przez banki przek... IP: *.chello.pl 09.07.09, 12:40 Mbank ma tyle bo ma darmowe konta to znaczy wiele tych rachunków jest martwymi. Pytanie ile ma takich na których dokonywane sa jakies operacje.? Sam miałem konto tam ale teraz z niego nie korzystam. Po prostu nie chcialo mi sie je zamykac. Korzystam z konta w Alior z racji na darmowe bankomaty Odpowiedz Link Zgłoś
adrem-1 Re: Liczba rachunków prowadzonych przez banki prz 09.07.09, 12:50 fajny bank Alior tylko za kartę debetową pobierają opłatę 3 zł. Pozostanę przy mBanku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Liczba rachunków prowadzonych przez banki prz IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.07.09, 16:17 Osobiście gorąco polecam Aliora - warunki mają fajne, jedyna opłata to 3 zł mies. za kartę, a konto nocne na dziś 8%, załatwianie czegokolwiek to 10 minut. Za moją namową cała rodzina do aliora przeszła i wszyscy sobie chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Liczba rachunków prowadzonych przez banki prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 17:22 konto to de facto 4%, ale te 3zl miesiecznie daja wyplaty z bankomatow wszedie za darmo. jak tkso w duzym miescie mieszka (i ma pod reka oddzialy), wzglednie bankomaty euronetu, to polecam polbank - jeszcze wiecej niz w aliorze- 5%, karta i konto bez oplat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek To dzięki Prezesowi IP: 195.47.201.* 09.07.09, 12:44 Rachunek 19999999 założył Prezes, a 20 000 000 dostał jego kot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardzo_zdziwiony mBank? Multibank? ktoś robi z nimi interesy? IP: *.frh.faurecia.com 09.07.09, 12:53 mBank? Multibank? Te BRE banki walczą ze swoimi klientami. Dowolnie interpretują zapisy umowy i by ratować swoje wyniki (i premie prezesów) naciągają klientów na ultrawysokie oprocentowanie. Nie reagują wcale na zmiany referencyjnych stóp procentowych, a swoje marże dmuchają na niebotyczne poziomy. Klientom zostaje tylko walka w sądzie. Nakręcają prowizje maksymalnie. Klientów mają za nic. Klienci tych banków oklejają swoje auta o złym traktowaniu przez bank, więc są już zdesperowani: galeria.nabiciwmbank.pl/main.php?g2_itemId=36 wynajmują reklamy-informacje o tym jak ich naciąga BRE. Czy są jeszcze jacyś ryzykanci gotowi robić z nimi interesy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XFile Re: mBank? Multibank? ktoś robi z nimi interesy? IP: *.aster.pl 09.07.09, 12:59 Tak, tak, zaklinajcie dalej rzeczywistosc :-))). Trzeba bylo czytac, co sie podpisuje. A fakty sa takie, ze mBank jest trzecim detalista na polskim rynku, ma darmowe konta, darmowe przelewy, cala mase darmowych bankomatow w Polsce i WSZYSTKIE na swiecie. I po prostu coraz wiecej ludzi docenia te oferte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programoll mBank sucks IP: 195.94.210.* 09.07.09, 13:11 ma też beznadziejne oprocentowanie lokat terminowych i ofertę kredytów hipotecznych plasującą się gdzieś w połowie rankingów. Darmowe konta i darmowe przelewy to już dawno przestała być rewelacja, to prawie standard, więc nie wiem czym się tak podniecasz. A to że, jak piszesz, jest trzecim detalistą, to raczej wada - im większy bank tym ma bardziej w dupie klientów - a w tym to mBank chyba wyprzedził wszystkich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XFile Re: mBank sucks IP: *.aster.pl 09.07.09, 13:17 > ma też beznadziejne oprocentowanie lokat terminowych Z tym sie zgadzam. Do oszczedzania mBank nadaje sie srednio. Natomiast oferta kredytow hipotecznych kompletnie mnie nie interesuje - i najwyrazniej nie tylko mnie, skoro poltora miliona ludzi ma konta w mBanku. > A to że, jak piszesz, jest trzecim detalistą, to raczej wada O, a to ciekawostka. Najlepszy bylby bank, ktory ma 10 klientow, tak? > Darmowe konta i darmowe przelewy to już dawno przestała być > rewelacja O, a to druga ciekawostka. Pokaz mi drugi bank, ktory tak ma, a przy tym nie pobiera oplat np. za wydanie albo uzywanie karty debetowej. No i ma rozsadna siec bankomatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekL(mBank) Re: mBank sucks IP: *.bremultibank.com.pl 09.07.09, 13:44 >skoro poltora miliona ludzi ma konta w mBanku. Z mBanku korzysta w tej chwili ~2,1 Klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris0s Re: mBank sucks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 14:29 z mBanku korzysta w tej chwili ~2,1 Klientów A z ilu klientów korzysta mBank ??? Jak nie dać się nabić w toksyczny kredyt albo opcje ?. Unikając banków na "M" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B!gj@ck Re: mBank sucks IP: 212.160.172.* 09.07.09, 14:29 Witam, Panie Tomku a ile to jest 0,1 klienta? xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekL (mBank) Re: mBank sucks IP: *.bremultibank.com.pl 09.07.09, 17:02 > Panie Tomku a ile to jest 0,1 klienta? xD Oczywiście 2,1 mln :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mOskubany czuję się oszukany przez BRE mbank IP: *.icpnet.pl 10.07.09, 17:04 odradzam wszystkim ten bank Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: czuję się oszukany przez BRE mbank 10.07.09, 23:54 Gość portalu: mOskubany napisał(a): > odradzam wszystkim ten bank sugerujesz mi rezygancję z darmowych usług? w zamian co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: mBank sucks IP: *.chello.pl 09.07.09, 16:50 Lokaty faktycznie slabe, co do kredytow hipotecznych to jeszcze calkiem niedawno byli blisko szczytu - jesli wziac pod uwage wszystkie koszty. Darmowe konta to nie rewelacja, ale jednak nie norma. W-g twojej logiki najmniejszy bank bedzie najlepszy - a że siec wlasnych placowek ogranicza sie wtedy do np. 5 sztuk w calym kraju to juz malo istotne. Jako klient mbanku (i nie tylko) jakos nie odczulem ze banki maja mnie gdzies - moze jestem z tej grupy ktora umie czytac. Juz raczej przykra jest swiadomosc ze tylu glupoli ma konto w tym samym banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: mBank sucks IP: *.aster.pl 09.07.09, 17:19 Gratuluję umiejętności czytania. Jak rozumiem, doradcy oszukowali ale Pan czytać potrafi i dlatego pan nie dał się zrobić w konia. No to faktycznie rewelacyjny bank, w którym trzeba każdą linijkę umowy sprawadzać, któremu ufać nie można. pytanie: jak długo będą jeszcze te rachunki "darmowe"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qmec Re: mBank sucks IP: *.bremultibank.com.pl 10.07.09, 15:31 Rozumiem, że zostałeś oszukany: zapytałeś o sposób ustalania oprocentowania doradcę a on okłamał cię że to jest LIBOR + marża. Dał umowę którą podpisałeś a w niej takiego zapisu już nie było, tak? Odpowiedz sobie szczerze - pewnie ani nie pytałeś ani nie sprawdzałeś w umowie. Osobiście nie rozumiem jak można brać kredyt hipoteczny: kilkaset tysięcy na 20-30 lat bez przeczytania umowy a w szczególności najbardziej znaczących punktów a do tego się przyznałeś: nie sprawdzałem dokładnie lub w ogóle umowy - ufałem że bank jest fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mSrank tylko idioci robią cokolwiek z użyciem mbanku IP: *.jmdi.pl 09.07.09, 14:53 Darmowe konta i przelewy są dobre dla dzieci. Dorośli są bardziej zainteresowani oprocentowaniem lokat/kredytów, a tutaj już nie jest tak różowo. Ja olałem mbank już dawno temu, tyle że tak jak przedmówcy określili- ciężko tam nawet zamknąć rachunek, więc sobie leży i butfieje. Nie zobaczą ani jednej mojej złotóweczki nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XFile Re: tylko idioci robią cokolwiek z użyciem mbanku IP: *.aster.pl 09.07.09, 15:38 > Dorośli są bardziej zainteresowan > i oprocentowaniem lokat/kredytów Oczywiscie. Bo dorosli nie robia przelewow i lubia placic za posiadanie kont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: tylko idioci robią cokolwiek z użyciem mbanku IP: *.chello.pl 09.07.09, 17:00 Dales rade otworzyc rachunek a nie dales rady zamknac? To cos z toba jest nie tak... Doroslych interesuja lokaty? Skad taki pomysl? Sa znacznie lepsze inwestycje. Lokaty sa dla nieudacznikow albo staruszkow, ktorzy nie maja juz sil na wiele spraw i wyzej sobie cenia spokoj niz zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość PKO BP jest... IP: 194.181.189.* 09.07.09, 13:11 PKO BP jest liderem bo tam konta mają ludzie, którzy zakładali je w czasach komuny, gdy w PL był tylko jeden bank. Ale Ci powoli wymierają a bank nie ma atrakcyjnej oferty dla młodych. Jest skostniałym molochem :( --- Bezpośrednie oferty sprzedaży i wynajmu nieruchomości tylko na: www.bezposrednie.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mSrank Re: PKO BP jest... IP: *.jmdi.pl 09.07.09, 14:55 W razie jakiś kataklizmów finansowych (nadejdą napewno, nawet dla tych młodych, co nie chcą teraz zakładać konta w PKO) jest też jedynym, słusznym i bezpiecznym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszeblogi Polbank 09.07.09, 13:47 Pewnie Polbank niedługo zagrozi liderom. konto.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekL(mBank) mBank ma ponad 2 mln Klientów IP: *.bremultibank.com.pl 09.07.09, 13:49 W artykule jest mowa o RORach. Pamiętajmy że Klienci mogą mieć także rachunki osczędnościowe itd. Liczba Klientów to w tej chwili ~2,1 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek inteligo? IP: *.abg.com.pl 09.07.09, 14:07 pko bp z kontami inteligo? w takim razie warto wziąć pod uwagę BRE z kontami mbanku i multibanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzida Jak mBank liczy Klienta? IP: 212.160.172.* 09.07.09, 14:38 Panie Tomku, a jak liczycie Klientów? Jest to: - liczba numerów PESEL - liczba kont - liczba kartotek (włączając karty kredytowe, rachunki techniczne)? Pytam serio, bo nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
mikuma Re: Jak mBank liczy Klienta? 09.07.09, 14:54 Dzida: rachunki techniczne nie wchodzą pewnie w tą rachubę, bo je ciężko policzyć. Często taki savings zakładany jest klientowi, jak mu zostało np 35 zł 40 groszy na koncie, a od roku do banku nie zajrzał - albo jak np. zamknął konto i nie odebrał z niego kasy. Swoją drogą czy kiedyś ktoś policzy ile jest pieniędzy na takich rachunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzida Re: Jak mBank liczy Klienta? IP: 212.160.172.* 09.07.09, 15:11 mikuma: prawdopodobnie masz rację, niemniej otwarte jest pytanie o rachunki oszczędnościowe, lokaty, karty kredytowe. Coś nie chce mi się wierzyć że agregują to w systemach do poziomu PESELa i im wychodzi 2,1 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Jak mBank liczy Klienta? 09.07.09, 16:32 Można by zapytać tez osobę która zebrała te dane. Czy były przeliczone jakąś standardową miarką? Mnie osobiście najbardziej słuszną metodą wydaje się liczenie PESELi podpiętych do rachunków na które były jakieś wpływy w ciągu ostatnich trzech miesięcy. Znając realia, to co widzimy to wynik tego, że ktoś zebrał dane którymi się banki chwalą, a jak się chwalić to zawsze naciągać w górę. To jak siąść przy piaskownicy w drogim osiedlu i notować co krzyczą dzieci: Jasio: "Mój tato dostał sto procent podwyżki w tym roku!" Małgosia "Moja mama dostała sto pięćdziesiąt" Jurek: "Moja ciocia pięćset!" Po to by później zatytułować artykuł: "250% średniej podwyżki w niższej klasie średniej!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gani Liczba rachunków prowadzonych przez banki przek.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 16:42 ZŁO DZIEJE się w MULTIBANKu i MBANKu. Oszukują klientów na hipotekach, na szczęście już niedługo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz mBank wyprzedził BZ WBK. Aliorowi przybywa kont IP: 193.108.73.* 09.07.09, 16:53 Ja w przyszłym miesiącu zmieniam Millenium na inny bank - podobno nawet za rachunki walutowe trzeba będzie zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkigrzmot mBank wyprzedził BZ WBK. Aliorowi przybywa kont IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.09, 16:53 Brak komentarzy jest najlepszym komentarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mWkur... mBank wyprzedził BZ WBK. Aliorowi przybywa kont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 16:59 BRE (mBank+Multibank)obok Santandera i Raiffeisena to banki najgorzej traktujące swoich starych klientów - a każdy nowo zwerbowany klient stanie się wkrótce "starym klientem". Uważajcie co podpisujecie w umowie, te krwiopijne bestie nie mają umiaru w naciąganiu i zmienianiu warunków w trakcie gry !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonTonico Liczba rachunków prowadzonych przez banki przek.. IP: *.merinet.pl 09.07.09, 22:54 A dlaczego bank nie jest w stanie określić na dany moment liczby rachunków co do sztuki tylko używa się enigmatycznych około iluśtam. To taki burdel jest w BRE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałgosiaK Re: Liczba rachunków prowadzonych przez banki prz IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.07.09, 14:55 DonTonico proszę powstrzymaj się z tymi kolorowymi określeniami. Każdego dnia liczba rachunków się zmienia, stąd zazwyczaj podaje się wartość ok. Liczba Klientów jest wyznaczana poprzez unikalne ID Klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan_x68 Liczba rachunków prowadzonych przez banki przek.. IP: *.aster.pl 10.07.09, 12:52 mBank kiedyś był interesujący ale wraz ze wzrostem liczby kont wzrósł u nich poziom ignorowania klientów. Dziś to już tylko karykatura tego banku sprzed 5 lat. Nieetycznie postępują wobec swoich klientów stosując zakazane klauzule w umowach a nie każdy klient jest prawnikiem czy ekonomistą by mieć tego świadomość. Trudno więc mBank zaliczyć do instytucji zaufania publicznego. Nie bez powodu UOKiK złożył wobec mBank (BRE-bank) pozew do Sądu Ochrony Konsumenta i Konkurencji. Wycofałem od nich moje oszczędności bo w lipcu zapadnie wyrok SOKiK-u. Trzeba mieć się na baczności bo przeciw mBank-owi walczy kilkutysięczna grupa oszukanych klientów. Obawiam się więc o ich płynność w obliczu przyszłego wyroku i dalszych procesów przeciw grupie BRE. Odpowiedz Link Zgłoś