Gość: Znafca Re: sfrustrowania Polscy - to co sie tak .... IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.09, 10:04 podniecacie rura baltycka - ona tez nie ma NIC wspolnego z Polska. A wiec Niemiec tez moze powiedziec - co mnie obchodzi zdanie Kowalskiego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski ...postawmy też na elektrownie pływowe! 05.09.09, 10:15 Wysokość przypływu na Bałtyku siega chyba trzech centymetrów. Dni słonecznych w roku jest chyba mniej niż 50 proc. Gazu mamy mało, ropy prawie wcale. Węgiel wydobywają coraz droźsi górnicy. O ile budowa elektrowni atomowych w Iranie jest jedynie wyrazem mocarstwowych aspiracji tego kraju, to w Polsce jest ona po prostu koniecznością. Zamiast pytać, czy je budować, pytajmy jak to zrobić, żeby było to bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
faolitarna Iran? 20.09.09, 12:56 Słyszałeś o zamieszkach? Jakie są podstawy do tych zamieszek? Skąd Iran ma czerpać energię za 4-5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Rydzyk Wasz premier blokuje geotermie IP: *.netbase.pl 05.09.09, 10:33 bo to ja ją podpatrzyłem u Niemców. I dlatego niszczy moje radio i TV. Ale w nas jest siła i pasja a w PO tylko rządza kasy. Wygramy tą bitwę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Krytyka polskich planów budowy elektrowni atomowej IP: *.icpnet.pl 05.09.09, 10:40 Niemcy obawiają się (i słusznie), że w polskiej elektrowni atomowej wszystkie wyższe stanowiska obejmą solidaruchy z szeregów PIS-uaru czy PO, a wiadomo powszechnie, że czego się solidaruch nie dotknie - wszystko spieprzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Tylko Elektrownie cisnieniowe sa konkurencyjne IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.09, 10:54 Tylko gigatyczne kominowe turbinowe elektrownie cisnieniowe sa konkurencyjne do atomowych ze zrodel naturalnych. Energetyka w pelni jadrowa mozna w przyszlosci uzupelniac wietrzna energetyka kominowa ktora jeszcze nie isntnieje a jest tylko w sferze projektow. Atmosferyczna elektrownia kominowa to potezny okolo 1 km komin o wielkiej srednicy z poprzecznymi turbinami wewnatrz. W kominie tym wieja podluzne wiatry z powodu roznicy cisnienia atmosferycznego. Turbiny sa w srodku i przecinaja przekroj komina. Tylko taka elektrowani moze osiagnac moc elektrowni atomowej z malej powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student.de Krytyka polskich planów budowy elektrowni atomowej IP: *.hrz.tu-darmstadt.de 05.09.09, 11:28 Znowu pogon za tania sensacja. Jak jakis np Burmistrz w Japoni powie NIE dla elektrowni w Polsce czy tez to opublikujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Brakoniecka Wpadki Vattenfalla a decyzje o elektr. atom. IP: *.dynamic.primacom.net 05.09.09, 16:03 Niemcy juz od dawna prowadza dyskusje na ten temat i nawet awarie i wpadki Vattenfalla nie przyniosly zadnych konkretnych decyzji. ---- Europejczyku, potrzebujemy Twojej opinii! www.scholar-online.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Krytyka polskich planów budowy elektrowni atomowej IP: *.chello.pl 16.09.09, 14:34 Czytajcie miedzy wierszami. Powinnismy kupic NIEMIECKA technologie:) chodzio kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Krytyka polskich planów budowy elektrowni atomowej IP: *.cable.smsnet.pl 18.09.09, 23:32 Ciekawe ze Niemcy jakos nie protestowali i nic nie maja przeciwko (ani Polska-to znaczy rząd i społeczeństwo) ze tez tuz kolo granicy Polskiej w Greiswaldzie wlasnie powstala nowa Elektrowania Jadrowa- ciekawe niby niemcy chca odchodzic o0d Energetyki Jadrowej..a buduja nowe elektrownie tuz kolo granicy z Polska-ciekawe czy w razie takiej awarii tyo Berlin tez ucierpi i co burmistrz Berlina na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl W Greiswaldzie co buduja?? 18.09.09, 23:52 pl.wikipedia.org/wiki/Elektrownia_j%C4%85drowa Palancie ty..he,he.. de.wikipedia.org/wiki/Kernkraftwerk_Greifswald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ooooo Re: Krytyka polskich planów budowy elektrowni ato IP: *.pool.mediaWays.net 19.09.09, 19:07 Niezly tekst :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek Krytyka polskich planów budowy elektrowni atomowej IP: *.static.espol.com.pl 20.09.09, 11:43 kto jak kto ale niemcy nie powinni nawet słówkiem jednym odezwać sie w sparawie budowy u nas elektrowni atomowej mając u siebie 19 takowych...ich tupet nie zna granic tak jak tych nazistów którzy żądają rekompensaty za wypędzonych...powinni siedzieć jak mysz pod miotłą i nie wychylać nawet na ciutę swoich zakazanych "gęb" mordercy tylu milionów ludzi mają czelność odzywać się ? zaznaczam że ogólnie nie mam nic do nich ale za ich postępowanie w sprawie elektrowni i wypędzonych mam wieli niesmak i żal.... Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl na granicy Polacy atomowke a Niemcy wiatraki 22.09.09, 11:50 lajt.onet.pl/wiadomosci/2044365,16,4,0,wiadomosc.html he,he..te wiatraki na Baltyku daja pare razy wiecej proadu niz ta przyszla polsko-ruska atomowka.A samochody elektryczne juz czekaja na tani prad.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsensowny Krytyka polskich planów budowy elektrowni atomowej IP: 217.153.60.* 22.09.09, 17:11 Elektrownia atomowa jest droga, długo się buduje i jest bardzo kiepskim pomysłem z punktu widzenia strategicznego. Wystarczy bowiem ją uszkodzić i duża część państwa stanie. Najlepiej budować wiele rozproszonych zakładów produkcji jak najbardziej zielonej energii i przestać wygłupiać się z elektrownią atomową. Odpowiedz Link Zgłoś