Dodaj do ulubionych

Projektujecie sobie ubrania?

• kasia360 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 20:23
      w jakim sensie?? kupuje sobie i kłąde je gdzie chce czasem rysuje babci na kartce spodnie
      jakie chce np;rórki albo jakieś bluzki jakąś twarzą a babcia to naszyje tylko babcia musi
      kupić jaki chce materiał i co chce na niej wink
    • micia Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 20:24
      Ja tak, ale częściej mi niewychodzą niż wychodzą, lub nie jest podobny na ten obraz w głowie. smile To fajna zababwa polecam -> nawet jeśli sie nieudająbig_grin!winkkwiatserce
      • michelle_ Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 20:26
        nie , ja nie . ;d
        ze względu na to że mój 'talnet'
        to raczej anty talent do rysowania.
        i mi by to nie wyszło . ;d
        zdecydowanie bardziej wolę kupić
        gotowy ciuch i łączyć z innymi.
        ;q
        • sonea_ ... 04.10.09, 08:09
          sprobuje chociaz nigdy
          nie zamierzalam . moze
          byc fajne , ale i tak wole
          zwykle jeansy i najnormalniejsza
          bluzke ;]
        • thedulcemonisia Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 09:56
          Cóż zdolności mam, ale raczej kupuje ciuchy i mieszam style.....jak ja to
          uwielbiam:]
    • kaila. Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 20:28
      nie projektuje, nawet nie chce myslec co by mi z tego powychodziło xD masakra ;dd
    • seneka4 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 20:41
      Te pisanie po białej koszulce jest już nudne i śmieszne. Wcale nie oryginalne. W
      mojej szkole połowa osób ma popisane koszulki ,nie wiem co chcą pokazać w ten
      sposób.
      Co do projektowania ubrań. Sama to kiedyś robiłam i wpuszczałam swoje projekty
      do internetu. zeskanowane projekty koszulek. Dowiedziałam się od jednego kolesia
      ,że ktoś wykradł moje projekty i wrzucił na jakieś forum. Od tego czasu ,nie
      wrzucam już swoich projektów do internetu zresztą od dłuższego czasu nic nie
      robię.wink Kiedyś kupowałam zwykłe koszulki i je przerabiałam. Malowałam
      specjalnymi farbkami lub mazakami nadruki.smilenie dawno podobał mi się styl retro
      ,więc brałam ciuchy mamy ,które miała z dawnych czasów. Bluzki ,chusty
      ,biżuterię. smile Radzę pożyczać od mamy i babci. Można znalezć fajne rzeczy
      niekoniecznie ciuchy ,także dodatki. Retro jest ostatnio w modzie.! smile Teraz
      podoba mi się styl rasta ,podobają mi się dready i jamajskie klimaty. Ale nie
      będę się robić na rastę ,za dużo osób teraz słucha reggae. Za dużo osób w moim
      otoczeniu się robi na rastę. No ,ale ja wolę się teraz normalnie ,fajnie ubrać.
      luza ,koszulka ,fajne dżinsy ,buty ,spódniczka. wink Uważam ,ze to najlepszy ubiór
      dla dziewczyny.
    • melania ;) 03.10.09, 21:24
      Ja Mam to że moja mama jest krawcową wiec co sobie ubzduram kupuje materiał i
      mi szyje takie jakie ja sobie zażyczębig_grinsmile
    • cynamonovaa Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 21:31
      ja czasem cos tam przerobie ;d
    • panic. Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 22:56
      haha ja projektuje na ubieranka.pl ! smirk
    • westlie mama-krawcowa 04.10.09, 01:04
      mama jest krawcową, więc same rozumiecie.
      jak coś chcę to moze mi uszyć ;p
      • aga1406 :/ 04.10.09, 07:51
        Też interesuję się modą i lubię się fajnie, oryginalnie ubrać, ale nie
        projektuje, bo nie umiem i nie szyję, ani nie przerabiam, bo po prostu nie mam
        na to czasu. Wiadomo: prościej jest pójść do sklepu i kupić coś fajnego, ale
        wtedy ktoś na pewno kupi taki sam ciuch uncertain Przy Przerabianiu ciuchów nie masz
        takiego problemu, bo to co stworzysz jest 100% twoje. Po skończeniu
        podstawówki wzięłam do szkoły zwykły, biały t-shirt i moja była klasa się na
        nim podpisała. Teraz wisi w ramce, na ścianie tongue_out Moja koleżanka przerabia
        ciuchy, sama je szyje albo nosi stare ubrania mamy z "nowościami". Spróbuj na
        początek eksperymentować na prostych, tanich ubraniach, żeby nie było strat smile
        Trzymam kciuki kiss
    • wika111 Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 08:21
      Moja mama by chyba oszalala bo ona nie lubi mojego stylu ale kupuj najlepiej topy bez
      wzoruw i dawaj na nie cos ladnego.big_grin
    • shugo_chara_15 Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 08:34
      Ja sobie ostatnio przerobiłam stare spodnie na spodenki, i wszyscy sie mnie
      pytali gdzie kupiłam bo są zajebiste xd. Tak ogólnie to też mnie naszła ostatnio
      chęć spróbowania. Lubie nowe rzeczy. Kto wie może z tego wyjdzie coś fajnego ?
      Pozdrawiam, Shugo smile
    • asica_ Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 09:20
      Rozumiem cię że chcesz mieć swój styl ja nawet gdy rodzice przyworzą mi ciuchy z angli
      to moja kolerzanka też je ma
    • olive nie, raczej nie. 04.10.09, 09:52
      nie. raczej nie. mój styl? raczej nie wyróżniam się. czarne dżinsy, ciemne trampki i
      koszulka
      z jakimś zespołem - tak najlepiej lubię się ubierać. nie interesuję się
      modą. ; )
    • susan02 jasne tez projektuje 04.10.09, 10:02
      ja tez przerabiam niektore bluzki i przerabiam albo jakies sukienki jak mam
      gdzies isc na impreze tom przerabiam troche ciuchy zeby nie miec takiej samej
      sukienkitongue_out
      nie raz smam tez szyje ubrania wychodza mi nawet nie zle
    • magic23 Kilka informacji 04.10.09, 11:04
      Myśle, że mam coś wiecej do powiedzenia na temat projektowania ubrań i tworzenia
      własnego stylu.
      Co do stworzenia wlasnego i mniej lub bardziej niepowtarzalnego stylu masz dwie drogi do
      wyboru, albo nawet trzy. (mały problem z usystematyzowaniem tego)
      Projektowanie jako takie to narysowanie wymarzonego stroju, dobór kolorów i dodatków.
      Można wzorowac sie na strojach czy propozycjach stylistów przedstawianych nam w
      magazynach typu "hot", "avanti", czy na stronach internetowych z modą.
      Po narysowaniu owej kreacji zaczyna sie nasza prawdziwa droga. Jada z nich jest długie
      spacerowanie po sklepach i wyszukiwanie podobnych do naszych wyobrazeń strojów oraz
      dobór dodatków, aby strój był oryginalny.
      Jest to oczywiście dosycć czasochłonne i nie zawsze się udaje, część ubran trzeba
      przerobić na swoją modłę i tu w grę wchodzi krawcowa lub zakup maszyny do szycia.
      Od maszyny do szycia zaczyna sie też druga droga - ta którą osobiście polecam, jeśli
      naprawdę szukamy czegoś oryginalnego... Wystarczy nauczyć sie SZYĆ.
      Nie myślcie, ze to nie możliwe. Trzeba wiedziec jak zacząć. Dobrze jest mieć znajoma
      krawcową, albo kogoś kto ma chociaż minimalne pojęcie o obsłudze maszyny do szycia.
      nawet jeśli nie uda nam sie kogoś takiego znalexć - nie ma się co zalamywac, bo
      najważniejsze i tak jest kupno gazety z wykrojami. W tym wypadku polecam
      czasopisma: "BURDA" - miesięcznik , "Szycie krok po kroku" - z tego co pamietam, to
      kwartalnik. Jest jeszcze jedna porządna gazeta, której tytułu niestety nie pamiętam. W
      każdym razie goraco polecam "Burdę" Wszystko jest tam przystępnie wyjaśnione i w
      kazdym numerze znajdziemy jeden wykrój, którego wykonanie jest zilustrowane
      obrazkami. W dodatku każdemu storjowi przydzielono skalę trudności. Sama jak na razie
      wybieram te najprostsze do uszycia.
      Oczywiscie można przerabiac ubrania zakupione w lumpkach, jednak musze przyznać, że
      nie raz pozornie prosta przeróbka okazuje się trudniejsza niż uszycie stroju od podstaw.
      Gdy poznasz przyjemność wybierania materiału i doboru guzików, lamówek i innych, to
      nie będziesz potrafiła przestać myśleć o tym smile
      Jeśli zdecydujesz się na rozpoczecie przygody z maszyną, to proponuję zaczecie zabawy
      od szycia takich dorbiazgów jak paski, czy torebki, a później dopiero przejscia do
      poważniejszych.

Mam nadzieje że troche pomogłam. W razie pytań służe radą
    • kainka32 siema:0 04.10.09, 11:13
      kocham bardzo mode i bym chciała zostac projektantem smilesmile
      lubie lubie sie ubierac w fiolentowe czarne i siwe oraz baiłe ubraniasmilesmile
      czasami rodzice zabierają do paryza na zakupy smile bo tam jest stalica
      modysmileserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceindifferentsmirk
    • mileycashleyt Na www.stardoll.com 04.10.09, 11:47
      Na www.stardol.com można projektować bluzki i nie tylkobig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • nazybena1 Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 11:48
      mi bilus projekóje tongue_out ja nie musze bo bilus mnie kocha !!!!
      serceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserce
    • calaam Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 11:52
      ja tam sobie tak tyci przerabiam a styl raczej mam w stylu etno a czasami cos w
      stylu hip hop ;dsmirk
    • twilight_6 Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 12:11
      Różnie się ubieram, i lubię swój styl wink
    • jozefina Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 12:38
      Tak, czasami np.
      -stare i za krótkie spodnie skróciłam na szorty i po doszywałam guzików na lato
      super oryginalnie wink
      -w starym niemodnym T-shirt zrobiłam na plecach dużą dziurę i było fanie nad
      jezioro czy plażęcool lub morze
      - a dzisiaj będę kombinować jak zaszyć dziurę w bluzce żeby nie było widać confused
      pozdrawiam
    • madziasz Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 12:40
      ostatnio próbowalam przerobic swoją strą bluzke ale troche mi sie wyszło

jak chesz wiecej dowiedziec sie o takich rzeczach to polecam kupienie magazynu "in-style" tam to jest fajnie opisane bo samemu na ślepo to moze nie wyjscwink
    • owieczka1998 Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 13:12
      Ja nie projektuje sobie ubrańsad
      Jestem /EmO/big_grin

Pozdro
      • elnett Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 13:26
        Moim jedynym zajęciem przy ciuchach jest doszywanie guzików xD
    • chupachups Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 13:23
      Ja czasem smile Lubie mieszać style wtedy taka fajna mieszanka wychodzi kissserce
    • domi17 Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 13:32
      Nie ja bym nie umiała winkwinktylko tak dla przyjemności rysuje sobie różne projektyscianasmilesmile
      • dorrrocia ;] 04.10.09, 13:47
        ja nie przerabiam ciuchów. Ale moja siostra ostatnio zaczeła kupywać ubrania w
        ciupeksach- sklepie z uzywana odzieża. Te ubrania co kupuje nie wygladajaq
        wogóle jak z ciucholandu, ale wogole jak firme. kupila mi ostatno fajna bluzke
        za 8 zl w ciupeksie a metka z h&m.

Ps. nie musisz przerabiac ubrań możesz iść do "DOBREGo" ciucholandu i kupić
        sobie fajne ciuchy,w ktorych napewno nie zobaczysz zadnej dziewczyny na
        miescie, bo sa ubrania tam orginalne. Najlepiej ic kiedy tam jest dostawa, bo
        jest duzo ciuchow super wtedy. Uwazaj zeby łapczliwe nastolatki Cie nie rozgniotly
      • magda444 Ja Ciągle Projektuj Przerabiam Ciuszki 04.10.09, 13:52
        A Robie to takpiwopiwo :
        Staram Się Najpierw Narysować Projektshock
        Nastepnie Zastanawiam Się Ktory Projekt Wybraćtongue_out
        Ach...Potem Kupuje materiały I Patrze Czy Potrawie Zrobić to Samasciana
        Jak Nie To I Do Babciconfusedsuspicious
        Albo innymi Sposobami Ale Nie Chce Mi Się Ich Wipisywać tongue_out big_grin
        • lorente Re: Ja Ciągle Projektuj Przerabiam Ciuszki 04.10.09, 17:57
          NO jasne ;P Ostatnio uszyłam sobie modną kamizelke ;P (wszyscy pytają gdzie
          kupiłma) ;D ale naj bardzie j lubie przerabiać stare ciuchy mojej mamy ;P Mi do
          projwktowanie są potrzebne kartki, ołówek, stary materjał bądz nowy no i igła, nici i
          maszyna do szycia wink
    • miley95 Projektowanie 04.10.09, 14:25
      Ja kiedyś miałam takie jasne dżiny (były mi za krótkie), później je obcielam na szorty i
      podziurawiłam ;P papierem ściernym xD i gdzie niegdzie zrobiłam przetarcia. smile Ale jak np.
      W Bravo Girl czy Fun-clubie są naprasowanki to kupuje xD
      Tylko nie mogę znaleźć gładkiego t-shirtu. wink Albo gdy mam z małą bluzke to jej nie
      wyrzucam tylko noszę pod jakis top a rekawy podciagam do lokci big_grin I dużo
      rysuje ,,projektów'' ;p Albo powyszywaj napisy! smile) Mam nadzieje ze pomogłam kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka