dziagusiaa 18.10.09, 13:56 Ja osobiście lubię się malować, ale do szkoły oszczędzam na kosmetykach. Czasem tylko maluję się tuszem do rzęs i pomadką. A wy? Co sądzicie o makijażu do szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss_mimi094 Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 14:01 Ja tam się maluje ale nie robię sobie niewiadomo jakiej tapety na buzi: tusz do rzęs, cienie, troszkę podkładu i błyszczyk ... tyle wystarczy niektóre dziewczyny u mnie w SQL robią sobie taka tapetę ze ho ho beznadziejnie to wygląda. Moim zdaniem z makijażem nie trzeba przesadzać , Odpowiedz Link Zgłoś
iana Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 14:24 Ja się maluję Ale w zależności na jaki make-up mam ochotę Odpowiedz Link Zgłoś
reden Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 14:27 Ja używam tylko czarnego tuszu, bezbarwnego błyszczyka i czasem korektora. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrunka ;) 18.10.09, 14:30 czasem jak mam pryszcza zrobię sobie korektorem a tak to nakłamdam naturalny tusz do rzęs oraz taki fajny błyszczyk lo`real ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka96 Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 19:15 ja maluje tylko rzęsy i uzywam błyszczyka ale dziewczyny ze starszych klas mają na twarzy tyle tapety ze szok uważają sie za niewiadomo kogo tylko dlatego ze są starsze o rok lub dwa Odpowiedz Link Zgłoś
chichrok Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 14:29 Mi tam wystarczy tusz do rzęs, lekki podkład i błyszczyk.. Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 14:32 A co sądzisz o opcji szukaj ? -.-' Było... Maluje sie , tusz , blyszczyk , czsami paznokcie ... Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 14:37 Oh niestety nie ; D . Ponieważ jak ktoś tylko się pomaluję to od razu pod kran . Więc nie warto <3 . Więc nie będe próbowala x . D Odpowiedz Link Zgłoś
xxx.kiki.xxx Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 14:42 ja nie maluję sie do szkoy , ponieważ chodzę jeszcze do podstawówki ( 6 kl.) i u mnie w budzie nie można . ! Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_cerk Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 14:44 nie maluję się, u mnie w szkole makijaż w gim nie przejdzie, szczególnie w pierwszej bo po pierwsze nauczyciele próbują nas jeszcze jakoś wychować a po drugie licealistki nie lubią jak 13latki sie malują Odpowiedz Link Zgłoś
diamencikxd ;dd 18.10.09, 14:46 ja się maluje zawsze u mnie każda lala jest pomalowana nakłądam meykap tłusz do rzes i błyszczyk ale robie taki kekki makijaż niektóre dziewczyny u mnie w gim to mają takie badziewne makijaze rze=esy czarne i to tak że aż całe posklejane ;dd blee. Odpowiedz Link Zgłoś
karolajn. Re: ;dd 18.10.09, 15:42 do szkoły ? niee. mam ciemne rzęsy, więc nie mam po co. no chyba że na specjalne okazje to tak - maluję się. no ale bez przesady ! tusz, korektor, błyszczyk i czasem cień wystarczą Odpowiedz Link Zgłoś
lilith Re: ;dd 18.10.09, 15:46 błyszczyk i puder ogólnie jak się pomaluję w okolicach oczu to po 5 minutach mi łzawią i puchną, więc mam przesrane xD Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankowa tjaaa 18.10.09, 15:49 tak maluje się. Puder błyszczyk powiększający Nigdy nie dostałam za to uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
ewuu_jb Malujecie się do szkoły 18.10.09, 15:54 U mnie w szkole dostaje się punkty ujemne ( coś w stylu uwag) za tak rzeczy jak makijaż, nie odpowiednie ubranie, bluzki na szelkach albo np. trzepoczące bransoletki... Ale mimo tego maluję się... tzn: nie żebym tony tapety odrazu na siebie waliła no ale.. podkład, tusz i błyszczyk codziennie rano używam... Odpowiedz Link Zgłoś
najaranatoba Re: Malujecie się do szkoły 25.10.09, 15:37 Teraz trafiła mi się taka wychowawczyni że jak zauważy że ktoś ma makijaz. to wpisuje uwagii . Więc nie maluje sie zbyt czesto .tylko błyszczyk i lekki podkład i tyle. ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
country_music Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 15:58 tak. znaczy u nas za to jest -30 pkt. albo -50 nawet . ale lekki makijaż nie zaszkodzi xd ja używam lekki podkład ,psaujący do mojej cery. (pryszczy co prawda już nie mam choć czasem jakiś wyskoczy) tusz do rzęs i pomadka. a jak nie ide do szkoły to używam jeszcze cieni . z malowaniem u mnie przesady nie ma (nawet tata by mi nie kazał sie mocno malować do szkoły). gorszą zmora jest lakier do włosów. naturalnie moje włosy są krecone lecz często są takie beznadziejne i musze użwać lakieru . i potem mama się wurza że jej cały zużywam xd ahh tak , tak to już ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
kaoru_ Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 15:59 Tak, maluje się. Co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
princessm Re: Malujecie się do szkoły? 18.10.09, 19:19 tylko maskara i błyszczyk Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpink Re: Malujecie się do szkoły? 19.10.09, 16:05 tylko tusz do rzęs i błyszczyk. ale mało tuszu. tylko, żeby podkreślił oczy, ale żeby nikt nie zaważył ale czasami mama zauważa to teraz biorę tusz do sql Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Malujecie się do szkoły? 19.10.09, 17:31 ja używam korektoru, błyszczyku i czasem fluidu. tuszu do rzęs nie używam, bo mam czarne rzęsy i biorę je sobie tylko kremem smaruję i wyglądają, jakby nie wiadomo jaka mascara. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_efron_x33 Re: Malujecie się do szkoły? 19.10.09, 17:32 jennyy !!! już był taki wątek . ile razy można o tym saamym ! Odpowiedz Link Zgłoś
smykalka Re: Malujecie się do szkoły? 19.10.09, 17:34 Ja się maluje do szkoły - Podkład - Tusz do rzes - Cien do Powiek - zalezy od koloru ubrania - kredka czarna - oczywiscie jeszcze blyszczyk jeszcze w szkole oczywiscie trzeba poprawic makijaz zalezy ile masz lat bo jezeli chodzisz do 5 klasy i jeszcze sie nie malujesz to siegnij po kosmetyki i to szybko Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaasia96 Re: Malujecie się do szkoły? 19.10.09, 17:36 Ja się nie maluję, bo nie mam takiej potrzeby, czasami tylko jak gdzieś wychodzę, albo na jakąś specjalną okazję zrobie sobie delikatny makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
smykalka Re: Malujecie się do szkoły? 19.10.09, 17:38 smykalka napisał(a): > Ja się maluje do szkoły > - Podkład > - Tusz do rzes > - Cien do Powiek - zalezy od koloru ubrania > - kredka czarna > - oczywiscie jeszcze blyszczyk > jeszcze w szkole oczywiscie trzeba poprawic makijaz > zalezy ile masz lat bo jezeli chodzisz do 5 klasy i jeszcze sie nie malujesz to > siegnij po > kosmetyki i to szybko > Pozdrawiam nie no zartowalam ja tylko korektorem zamaskowuje niedoskonalosci tusz do rzes , czarna kretka , i to na tyle mam 14 lat a u mnie w sql dziewczyny preferuja opis ktory wam wczesniej napisalam ) zal Odpowiedz Link Zgłoś
irreplaceable Re: Malujecie się do szkoły? 19.10.09, 17:36 ja jestem w 3 gimnazjum i maluje się przeciętnie. fioletowy cień , kredka , tusz. oczywiście nie przesadzam z makijażem . (; Odpowiedz Link Zgłoś
bucikowa Re: Malujecie się do szkoły? 19.10.09, 19:59 Troszeczkę tuszu do rzęs, tak troszkę dla wydłużenia i dodania wyglądu i oczywiście nieodłączny błyszczyk! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.anka Re: Malujecie się do szkoły? 19.10.09, 20:09 Ja nigdy nie mam czasu żeby się w domu pomalować, tydzień temu w gim próbowałam, ale są kamery w kiblach i od razu przylecieli i kazali mi zmywać, Teraz też się w szkolę maluję ale wybieram bezpieczniejsze miejsca np. w szatni wf jest lustro Odpowiedz Link Zgłoś
ika95 Re: Malujecie się do szkoły? 19.10.09, 20:20 ja ograniczam się do pomadki ochronnej ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kalunia Re: Malujecie się do szkoły? 20.10.09, 12:05 u mnie w szkole nie mozna!!! ale i tak chodza takie tapety ze szok! ja maluje tylko rzesy zeby je przyczernic i podkrecic i tyle...reszta sama natura xD Odpowiedz Link Zgłoś
klaudencja Re: Malujecie się do szkoły? 20.10.09, 17:04 Delikatny makijaż nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
stichinsgluck Re: Malujecie się do szkoły? 20.10.09, 17:24 nie rozumiem po co takiej 12-13letniej dziewczynie make up. przecież ja w tym wieku bawiłam się jeszcze lalkami, a wy już chcecie wyglądać jak dorosłe... nikt wam nie broni używania podkładu (odpowiednio dobranego do karnacji), bo wiadomo, że trądzik nie wygląda ładnie, ale wszystko z umiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
buziaczek_16 Re: Malujecie się do szkoły? 20.10.09, 17:38 Tak maluję się..;d I nikt mi nic nie powie ;d I jest gites ;p ale i tak nie nakładam nie wiadomo ile tapety ;p Ale szczerze to uważam,że osoby z podstawówki nie powinny się malować.. Pozdrowionka ;-* xD Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.bez_dna Re: Malujecie się do szkoły? 20.10.09, 22:04 ja tylko błyszczyk i rzesy . : DD Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Malujecie się do szkoły? 20.10.09, 22:37 nie.! u nas z błyszczyka robią wielkie halo x/ <nauczyciele> Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Malujecie się do szkoły? 21.10.09, 17:32 Tak. U mnie to jest cały rytułał Podkład, kredka na dolnej powiece, cień (grafitowy, brązowy (taki cielisty), albo inne odcienie pasujące do ubrania ;P), potem tusz (dużo tuszu ) i na końcu puder. Żadnych błyszczyków (błe ;p). No, to teraz dostane od was, że niby pusta jestem ;] Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna Re: Malujecie się do szkoły? 22.10.09, 19:34 Nie, ja się nie maluję -,- znaczy tylko paznokcie xd ale ja nie muszę się malować... Odpowiedz Link Zgłoś
nieidealna16 Re: Malujecie się do szkoły? 25.10.09, 15:14 tak. lekki podkład, lub sypki puder. mama b.jasną karnacje wiec nei chce straszyc ludzi.a poza tymc zesto amma troche cienie pod oczami. tusz do rzęs i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
fankassdc Re: Malujecie się do szkoły? 25.10.09, 16:21 Ja się nie maluje xDD ;-/ niezłe ryzyko przed nauczycielami ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
andziaa. ;] 17.11.09, 18:14 ja tylko troszkę maznę się tuszem do rzęs i ok :] oczywiście nie obejdzie się bez mojego przyjaciela - błyszczyka ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nuna_ Re: Yhy.. 17.11.09, 20:32 W odpowiednim wieku i odpowiednia ilość oczywiście Jak się zaczyna malować na początku gimnazjum to jest ok. Byle tylko np. tuszem i korektorem w razie wypadku. Ale żeby tapetować się, gdy sie nie ma po co? Bezsensu... Ja chodzę do 2 gim i używam tuszu, czasem kredki i korektora, gdy pojawi się potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
toska_xoxo Re: Yhy.. 17.11.09, 22:01 , ja chodze do 1 gim i uzywam tylko tuszu i rozu na policzki .. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś