smykalka 27.10.09, 14:34 Dziewczyny mam 14 lat i jeszcze nie mam okresu .. wszystkie dziwczyny u mnie w klasie maja a ja nie czy to jest normalne ?? Czy wy już macie okres ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociakgabi Re: Okres :/ 27.10.09, 14:37 Ja mam 11 lat więc się nie wypowiadam !! Ale w wielu gazetach, książkach jest napisane żę mozna go dostać do 15, 16 roku życia !!! Nie martw się !! Odpowiedz Link Zgłoś
olgx Czasami mysle ze nie dostanę ;/ 07.11.09, 12:00 Ja mam 13 lat i tez nie mam. Bywają takie chwile kiedy mysle ze nie bede miec. Dziewczyny powiedzcie mi jak na co sie choruje i sie nie ma okresu? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Okres :/ 27.10.09, 14:38 Nie przejmuj się, zanim będziesz mieć 16 lat na pewno dostaniesz Ja dostałam w wieku 12 lat, no ale to ja.. a każdy jest inny. Odpowiedz Link Zgłoś
moniussia Re: Okres :/ 27.10.09, 14:40 Ja mam 12 lat i jeszcze nie dostałam.. ale wiesz nie martw sie dziewczyny moga dostać w wieku 16 tak jakoś zobaczysz jeszcze bedziesz miała.. mam prośbę dodajcie komentarz na moj wątek Pomózcuie Okropne błagamn Odpowiedz Link Zgłoś
domi17 Re: Okres :/ 27.10.09, 20:16 nie masz się czym martwić organizm każdej dziewczyny jest inny i inaczej dojrzewa a więc się nie przejmuj i ciesz się Odpowiedz Link Zgłoś
olcia2296 Re: Okres :/ 10.11.09, 09:01 Ja dostałam w tym roku (mam 13) ale nie martw sie na kazdym wdż mowia nam ze do 16 lat Odpowiedz Link Zgłoś
misia19978 Re: Okres :/ 27.10.09, 15:07 Do 16 roku zycia nie martw się dostaniesz napewno Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia15 Re: Okres :/ 27.10.09, 20:34 Ja mam od 13 roku. Moja koleżanka też jeszcze nie ma także nie martw się jeszcze dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1995 będzie ok ! 27.10.09, 20:01 Wogóle się nie przejmuj... Moja mama kiedyś mi mówiła że dostała dopiero jak miała 16 lat... więc masz jeszcze dużo czasu Jeżeli jednak się martwisz idź do ginekologa....(najlepiej kobiety) ona Ci powie czy twoje ciało jest już gotowe... Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Okres :/ 27.10.09, 14:39 to normalne do 16 lat możesz nie mieć okresu,ja mam a dostałam gdy miałam 12 tak więc nie przejmuj się u każdej dziewczyny różnie z okresem jest Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Okres :/ 27.10.09, 14:45 dziewczyno, Ty się ciesz! ja mam 14 lat i od dwóch lat miesiaczkuje -,- to jest masakra ;/ szczególnie jak czasem jeszcze brzuch boli... wrr ;/ no i masakra zmieniac tak czesto te podpaski -,- chyba zaczne uzywac tamponow, bo sie rzadziej je zmieina i są podobe bardziej wygodne xd hahah poza tmy kazdy dojrzewa w innykm tempie, wiec sie nie martw ;] Odpowiedz Link Zgłoś
panna_efron_x33 Re: Okres :/ 27.10.09, 14:56 to jest normalne ;] ja dostalam teraz jak mam 14 lat ;] Odpowiedz Link Zgłoś
musefan Re: Okres :/ 27.10.09, 14:58 Spokojnie, nie martw sie. Ja też się martwilam, dostalam w wieku 15 lat... I powiem szczerze, że nie przeszkadzalo by mi dostac troche pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Łooo ! 27.10.09, 15:01 Jest coś takiego jak - SZUKAJ ! Był taki wątek . A co do tematu to - nie przejmuj się . Wszystko jest w normie . Powinnaś to wiedzieć .. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
paula1253 Okres :/ 27.10.09, 15:08 Nie martw się Ja też mam 14 lat i też dostałam okres całkiem niedawno więc nie masz się czym przejmować. W każdej książce piszą że jest problem jeżeli nie dostaniesz do 16 roku życia a jeżeli bardzo cię to trapi to idź do ginekologa a on ci na pewno pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_x3 spokojnie kochana. ;D 27.10.09, 15:11 Każdy dojrzewa inaczej i nie możesz mysleć o tym, że twoje rówieśniczki juz maja, a ty nie. owszem jeżeli do 16 bodajzę roku zycia nie wystapia u Cb. zmiany fizyczne to powinnaś iśc do lekarza. Lecz jestes jeszcze młoda więc sie nie martw. ja dostałam okres jak miałam niecałe 12 lat i niby fajnie bo to już cos, ale to ma wiele minusów, więc ciesz sie póki możesz i nie zadreczaj sie tym, gdy przyjdzie pora dostaniesz i będzie dobrze. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: spokojnie kochana. ;D 27.10.09, 18:40 kochana. każdy dostaje okres w swoim czasie, to samo z rośnieciem biustu, czy jakimiś innymi zmianami fizjologicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
tayluver_ Re: spokojnie kochana. ;D 27.10.09, 19:51 tak jak wyżej ; każdy dostaje w swoim czasie ;x nie można sugerować się tym, że "moje koleżanki już mają, a ja nie" ja osobiście dostałam niedawno, bo rok temu, jak miałam 13 lat xd Odpowiedz Link Zgłoś
nessia Re: spokojnie kochana. ;D 27.10.09, 19:58 Spokojnie dostaniesz ale w swoim czasie, a tak wogóle to się do tego nie śpiesz bo to nic przyjemnego A ja osobiście okres dostałam za wcześnie(jak dla mnie) bo dwa miesiące przed 12 urodzinami Odpowiedz Link Zgłoś
pinky33 Re: spokojnie kochana. ;D 27.10.09, 20:00 Oooo Smykalka mamy ten sam problem;D Tez mam 14 lat i jeszcze nie miałam okresu. Boje się bo nie wiem kiedy nadejdzie "ten"moment. Boje się ze dostane w miej spodziewanym miejscu np:szkołaa!!! naszczescie nosze wkładki ale i tak mam obawy Odpowiedz Link Zgłoś
madziusia94 Re: Okres :/ 27.10.09, 19:59 Ja dostałam jak miałam nie całe 14 lat dopiero.. i pamiętam to doskonale.. 15 Styczeń 2008 lekcja fizyki.. przeklęty dzień. x D haha : D A ty nie masz się czym przejmować. : * Jeśli do 16 lat nie dostaniesz to wtedy musisz się martwić. : * Ale na pewno do tego czasu będziesz miała. : D Odpowiedz Link Zgłoś
jonaskowa Re: Okres :/ 27.10.09, 20:04 ja dostałam jak miałam 10 lat , więc trochę żal pamiętam tamten dzień.. wszyscy się ze mnie śmiali dlatego przepisałam się do innej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
any.rbd Re: Okres :/ 27.10.09, 20:06 masz warta dziewczyno ja mam 12 lat i od 2 lat miesiaczkuje!!! ta 10 lat w wakacje dostalam masakra a jak dostaje bolow brzucha to normalnie mysle ze umre ja zaczelam tak wczesnie nie wiem bo to ja wiem dziwnie spokojnie napewno dostaniesz nie martw sie narazie masz szczescie przynajmnie nie masz bolu brzucha co miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
klaracika Re: Okres :/ 27.10.09, 20:08 nie martw się, każdy dostaje kiedy indziej. Ja dostałam jak maiłam też 14 lat. Zapytaj się mamy kiedy dostała.. u mnie tak bylo, że mam i siostra w 14 lat.. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza ee tam... 27.10.09, 20:09 powiem Ci jednoo-nie masz powodu do zazdrosci ; pp Poprostu kazda z nas ma inny organizm, i dziewczyny dostaja pozniej ale wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś
natalka848 Re: Okres :/ 27.10.09, 20:10 ja mam 12 lat i już dostałam ale jak nie dostałaś jeszcze to się nie przejmuj do 16 roku życia powinnaś dostać głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
pauula Re: Okres :/ 27.10.09, 20:12 nie przejmuj sie każdy dojrzewa w swoim tempie Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowa_xdd Re: Okres :/ 27.10.09, 20:21 Każdy dojrzewa w swoim niepowtarzalnym tempie. Gdzieś tam w książkach piszą, że jeżeli do 16 roku życia nie dostaniesz okresu to powinnaś się martwić. Ja mam np. 13 lat i już mam okres. Według mnie to jest po prostu masakra. Wrr... Nie martw się! Odpowiedz Link Zgłoś
myszaczek Re: Okres :/ 27.10.09, 20:26 ciesz sie ja mam od roku naszczescie nie mam bólów brzucha O tak pamiętam ten dzień i nigdy nie zapomne bo byli goście bo było to w wigilie !!!! Najgorzej jest na W-f bo mam z panami no i jak nie mam zwolninia i nie powiem dlaczego nie ćwicze to dostaje szmate.....Nie musisz sie martwić ze nie masz okresu. Ja mam 13 lat i nie wszystkie dziewczyny maja już okrez...Pani od wżr mi mówiła ze dostała jak miała 17 lat!!! I sie cieszy ze nie tak wześnie jak teraz dostaja inne dziewczynki bo to nie jest takie fajne Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: Okres :/ 27.10.09, 20:31 Mam, ale możesz dostać jeszcze do 16 roku życia w sumie to ciesz się że nie masz xD Odpowiedz Link Zgłoś
alex_12 Re: Okres :/ 28.10.09, 13:55 A skąd mieć pewność że to już miesiączka ? np. jeśli jest to nie zaduża czerwonawa plamka na majtkach xDxD Odpowiedz Link Zgłoś
denessa Re: Okres :/ 28.10.09, 14:37 weź sie ciesz .. P dostałam w wieku 11 , ale znam laski co dostały w 3 klasie i takie co dostały w wieku 15 . Odpowiedz Link Zgłoś
fuerta Re: Okres :/ 28.10.09, 15:56 nie przejmuj się, niektóre dostają później. ciesz się tym że nie masz, nic fajnego no i zawsze do gina możesz pójść sie spytać. Odpowiedz Link Zgłoś
najaarana Re: Okres :/ 28.10.09, 16:24 ja dostałam jak miałam 11. Okres dostajee się jakoś do 16 roku życia ; x Więc się nie martw ! xdd Jak się niepokoisz to zapytaj się pielęgniarki w szkole etc. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
alicecullen Re: Okres :/ 07.11.09, 13:10 Ja mam 13 lat i też jeszcze nie miałam nawet nie dojzewam nie mam biustu itp (a wy?), ale się tym nie przejmuje ja rozmawialam mama i mowiła ze u nas w rodzinie pózniej się dojrzewa też porozmawiaj ze swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
ochioyebna. _ 07.11.09, 13:16 w pełni normalne. ;d problemu pojawiają się jeśli nie dostaniesz pierwszej miesiączki w wieku 16 lat. a teraz o swoich problemach radzę zgłosić się do mamy. ona wie najlepiej. odpowiadając na ostatnie Twoje pytanie: tak, mam. dostałam w wieku 11 lat o.O Pamiętam, że najpierw się popłakałam a potem zasnęłam przy mamie. ;dd Odpowiedz Link Zgłoś
trzynascie. okrees 07.11.09, 13:22 normalne, normalne. u mnie w klasie pierwsza dostała dziewczyna taka najmniej powiem 'wykształcona', taka płaska, mała i wgl. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza Re: Okres :/ 07.11.09, 13:26 jestem w Twoim wieku, ale okre dostalam w wieku 13 lat... nie martw sie, kazda z nas ma inny organizm Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Okres :/ 07.11.09, 14:04 Ja mam 13 lat i co prawda okres już mam, ale na twoim miejscu bym się nie martwiła. Dojrzewanie występuje pomiędzy 11-16 lat, albo nawet pózniej. Także wszystko przed tobą Odpowiedz Link Zgłoś
miley_cliqua Re: Okres :/ 07.11.09, 14:42 ja tez 14 lat i brak , czasam jest mi głupie nie wiem dlaczego , czuje sie dziwnie wszystkie tylko nie ja , ja wiem ze to zalezy od dojrzewania itp , ale moja siostra i mam dostawały w 1 gim Odpowiedz Link Zgłoś
kennedy. Re: Okres :/ 07.11.09, 14:50 ja dostałam w wieku 13 i się zażenowałam, bo wcale nie chciałam go mieć. xD Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Okres :/ 07.11.09, 15:00 nie ma się do czego śpieszyć ;] a jeśli nie dostaniesz okresu do 16 roku życia to musisz iść do ginekologa ;] Odpowiedz Link Zgłoś