Dodaj do ulubionych

Ściąganie na sprawdzianie xd

29.10.09, 17:27
Znacie jakies fajne numery? big_grin Jakieś takie mało oklepane? big_grin Ja np zawsze
spisuje z notesika xd przepisuje do niego a potem trzymam na nogach pod ławka
xd jest mniejszy od zeszytu i jest lepiej do trzymac xd podpieram nogami o
blad lawki i gosciowka mysli ze po prostu siedze ' noga na noga ' xd a wy? xd
Obserwuj wątek
    • any13x Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 17:36
      Ja sobie zapisuje na ręce i babka nie widzi jak czytam se z ręki albo do
      piórnika wkładam mała karteczkę ze ściągą i jak nie widzi to biore i ją czytam
      że niby coś szukam w piórniku a jak mam spr z matmy i jakiegos obliczenie nie
      che mi sie myśleć jaki mam byc wynik to daje koma do piórnika i se licze xDDD
    • bloodsucker Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 17:36
      Hmm , sama nie wiem .
      Ostatnio jak pisaliśmy spr. z historii , kumpela siedząca przede mną nie pisała
      , więc albo trzymała zeszyt u góry i niby ,że sobie coś czytała a ja
      przepisywałam , albo pisała mi na kartce odpowiedzisuspicious
      xd
      • miley07 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 07.12.09, 14:58
        ja ściągam tak:
        pisze sobie ściągę i w ten dzień co ma być spr albo kartkówka kłade sobie na
        kolana arafatke a pod nią ściągę.
        Jak na razie to mnie nikt nie złapał

A na histori to ściągamy "klasowo" czyli tak:
        w ostatniej ławce siedzą chłopaki a przed ostatniej dziewczyny i na odwrót.W
        pierwszej siedzą kujony.
        Ci z przedostatniej siedzą tak żeby zasłonić tych z tyłu którzy otwierają
        ksiązki a potem mówią nam odpowiedzi albo cały czas każdy rząd się zasłania i
        ściąga z ksiązki
    • justaga Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 17:56
      Ściąganie na sprawdzianach to dla mnie codzienność ;p

Oczywiście ściągam na tych przedmiotach na których mogę...

Najlepszy sposób to wyluzowanie się i udawanie, że "myślisz" ;p

A tak naprawdę masz ściągę ,to nie ma znaczenia gdzie tą ściągę trzymasz, tylko
      postaraj się żeby jej nikt nie widział ;p najlepiej nie chwal się, że masz
      ściągę, bo mogą na cb patrzeć...no i wiesz nauczycielka może się skapnąć ;p

No i to tyle ;p
      Pamiętaj, że nie możesz być sztywna i przewracać niepewnie oczami, bo to od
      razu widać, że coś kombinujesz ;D

A co do ściągi, to najlepiej napisz ją na komputerze bardzo małym druczkiem np.
      5 i zaznacz podpunkty wink
      • ania.anka Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 18:44
        Ja piszę na małej karteczce ściągę. Zakładam nogę na nogę pomiędzy nogi wsadzam
        karteczce (bez skojarzeń). Babka od chemii nic nie zauważyła.
        A mój kumpel otworzył sobie zeszyt na ławce i przepisywał, powiedział że odrabia
        prace domową z geografii a klasówę już skończył. Babka powiedziała żeby na
        przyszłość tak nie robił bo sobie pomyśli że ściąga (wszyscy w śmiech). A on
        spisywał dalej...
        big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • oleska940 :P:)Oo... 03.11.09, 19:15

Ja przyklejam sobie ściąge do nogi i potem tylko zakładam ją na drugą i nikt sie nie kapnie
        albo wkładam w rękaw albo jak mam bluzę rozpinaną to tam też wkładam
    • elisss92 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 18:37
      na spr z historii mam podkłady z każdego tematu (uczymy się z podręcznika, potem prof. zadaje temat do opracowania). A tak to tradycja: karteczki gdzie tylko można (w długopisach, piórniku, nawet na gumce do mazania ;]). SMS-y.. wink
      • buntowniczkaxd Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 18:51
        ja zawsze ściągi w pióniku ale kiedyś mnie przyłapał i każe chowac piórniki
        wiec kłade sciage pod kartke albo na kartce a gościu nie widzi ; dd
    • paulinusia4 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 18:54
      Moja babka od biolii jest tak tępa, że na spr. możesz mieć otwarty zeszyt, a ona
      nie widzi ;s
    • annie__ xDD 29.10.09, 18:57
      Dzisiaj np pisałam kartkówke z fizyki i i napisałam do mamy esa żeby mi podała
      odp xDD
      podała oczywiscie ;p

ale najlepiej to jest mieć na fonie
      serce
      • kaasia96 Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 19:16
        Ja w tym roku szkolnym nie mogę ściągać bo jest nas mało w klasie i na sprawdzianach i
        kartkówkach każdy siedzi osobno, ale jak czegoś nie wiem to piszę na czymś (najczęściej
        na gumce) pytanie i podaję ją mojej koleżnace, która mi na niej odpisuje, a pani nic nie
        robi bo myśli, że ja jej pożyczałam gumkębig_grin
        • ashley_miley Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 31.10.09, 17:40
          hehe nom ,ja tak robie z korektorem mam na nim kawelek papieru przyklejonego i tez
          udaje ,ze pozyczma xD a co do tego jak jeszcze sciągam najczesciej praktycznie zawsze
          xD pisze na malej kartce i pod nogi jak siedze sciagam zawsze jak facet lub babka patrzy
          cos w dzienniku raz tylko prawie mnie przylapala ,ale ogolem skutkuje ;D POLECAM
          !coolsuspicious
          • ashley121 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 03.11.09, 16:13
            Kiedyś miałam katar i napisałam ściąge na chusteczce a potem na sprawdzianie
            wyciągam i że niby nos wycieram! Nauczyciel nigdy sie nie skapnął!tongue_out
    • w_paski ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.10.09, 19:22
      gumka chlebuwka jest gumką ale jest terz jak plastelina wystarzy do śrpdka karteczke
      włożyć i już
    • o_omalinkao_o Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 19:46
      Najczęściej kładę pod kartkę czasem między palcami...Lub poprostu zeszyt na kolana i
      przepisujęsmirk
      • boy_love_you Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 03.11.09, 16:24
        Ja mam książke albo otwartą w plecaku i tam zmieniam strony albo ostatnio miałam
        książek na ławce i normalnie miałam troche otwartą
        • pomarancza Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 03.11.09, 18:51
          #siedze w ostatniej lawce w pierwszej siedzi kujon...
          i kazdy zaczynajac od kujona wklada ksiazke do kaptura, a mu dyskretnie sobie kartki
          przekladamy...(da sie tak na paru przedmiotach)
          #na historii mozna z zeszytem i ksiazka sciagac.
          #albo nagrywam na MP3 sciage "audio" jedna sluchawke wkladam do ucha.
          #albo w piorniku
          #pisanie na rekach
          # siadanie na zeszyt
    • samotnymotyl Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 21:43
      w piórniku
      lub mam otwarty plecak
      i tam kartki ze ściągami.
      pytam pani że mogę sobie wziąśc chusteczke
      i gotowe smile
      • diamond_girl12 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 21:55
        He, he nezłe te ściągi.
        Ja nie ściągam bo nie mam potrzeby.. A po za tym nauczycielka pewnie by mnie przyłapała, bo niektóre chodzą po klasie.
      • wyobraznia Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 21:56
        otwarty zeszyt w plecaku ,
        kartka na kartke ,
        karteczka w skarpetce , ale to tylko dla sprytnych ,
        pisanie na ręku ,
        i dużo by wymieniać ; dd
        • wyobraznia Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 21:58
          a i właśnie ,
          ja nie ściągam ,
          muszę siedzieć na początku ,
          gdzie wszystko widać . ;ddd
          porażka .
    • mandy_jonas Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 22:02
      Najlepsze ściąganie to jest od kumpelibig_grin Nawet jak siedzimy w pojedynczych
      ławkach to można zawsze coś podpatrzyćsuspicious A jak nie to często sobie na ławce na
      początku lekcji piszę... Jeszcze nikt się nie skapnąłtongue_out
      • ania_kocha_hmmm kliknij tu!! 29.10.09, 22:13
        ja piszę sobie na ręce, albo na piórniku albo kładę kartkę z podpowiedzią po
        spód np. testu, lub zdjęcie w telefonie, wyjmuję telefon i mówię że muszę
        zobaczyć która godzina bo chcę wiedzieć ile czasu jeszcze mam a na tapecie mam
        ściągę smile albo po prostu uczę się na lekcję ale to mało interesujące winkbig_grintongue_outsmile
      • martynus10 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 29.10.09, 22:20
        ja ściągam od kumpeli , a ona ode mnie . i jest laajcik . Inni piszą na gumkach
        , liniakach , niektórzy ubierają spódniczki i pisząna rajstopach . brawo
        interesujące jest nauka poza lekcjami czyli w domuu x d
        • klaudynka553 Tutaj klik.!! 29.10.09, 22:24
          Nagraj sobie odpowiedzi na mp3 kabel spuść po plecach za koszulką a słuchamki
          zakryj włosamibig_grin
          • beniaxd Re: Tutaj klik.!! 31.10.09, 17:47
            Napisać sobie ołówkiem na stoliku ściąge i zasłonić rękami wink
            Ps. U mnie to tylko w podstawówce tak się da, bo nauczycielki karzA pokazywać ręce i wtedy się wszystko odkrywa (mnie narazie tak się nie stało wink )
    • britneyxd Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 31.10.09, 17:50
      HEH... dobre.... ja tam zawsze mam ściągę pod sprawdzianem a wczesniej w kieszeni od
      spodni ( że niby chusteczkę wyciągam), albo w piórniku.... a na niektórych przedmiotach
      typu geografia lub historia to na luzie można zeszyt otwierać xDtongue_outcool
      • pauliska1212 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 31.10.09, 22:01
        a ja po prostu..
        siadam w ławce za jakimś kujonkiem i gdy czegoś nie umię to dyskretnie kopie w jego
        krzesło. big_grin
        on wtedy wie o co kaman i podnosi kartkę do góry i oczywiście każdy myśli, że sobie
        sprawdza, a ja wszystko spisuję przez ramie. big_grinkiss
        • ann_95 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 01.11.09, 13:27
          Jaki ubaw mam jak to czytam wink Fajne pomysły wink
          Ja zazwyczaj kartkę chowam pod testem, albo np. jak chce wyciągnąc ściąge z kieszeni, to specjalnie smarkam nos, a chusteczkę do kieszeni i przy okazji wyciągam ściąge wink
          Dobry sposób jest też wziąść pineskę i przypiąć do ławki od spodu razem z karteczką i jak nauczyciel idzie to tylko przekręcić w drugą stronę i już wink
    • ashley121 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 01.11.09, 18:43
      Koleżanka która siedzi przede mną złamała nogę i chodziła na kulach. Zawsze te
      kule koło mojej ławki stawiała. Raz na sprawdzianie z matmy wzięłam ściągi
      przykleiłam do kul a pan sie nie skapnął! Albo pisze sobie na kartce którą
      trzymam w kieszeni a gdy nauczyciel daje mi sprawdzian biorę te kartke z
      kieszeni i wkładam pod sprawdzian! Nauczyciel jak do tąd nigdy się na skapował!tongue_out
    • karola_483_th Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 01.11.09, 23:16
      ja tam nie ściągam xd
      • domis Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 01.11.09, 23:32
        ja sobie pisze na karteczce i przyklejam do takiej szerokiej plastikowej opaski. w czasie
        sprawdzianu// kartkówki poprawiam opaske. i.. ściągam big_grin
        • sliweczkaa Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 02.11.09, 21:19
          na krześle, i siedze noga na noge. wink
    • kasiekxdd Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 03.11.09, 16:26
      hm....np.na biologii..częstoo dostajemy kartki ze sprawdzianem na którym nie
      możemy nic pisać,pani każe nam wyciągnąć kartki z zeszytuu...i przepisywać
      zadania pff...więc...biorę ściągę...przyklejam ją z tyłu na pustej kartce z
      zesztu,a potem gdy skończe pisać...odrywam ściągę i jest giT ^^ xDDbig_grintongue_outwinkcool
      • panicrawford Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 03.11.09, 16:34
        ja zawsze przyklejam sobie karteczke na ręke i zasłaniam ją rekawem ale i tak nasza baba
        od niemca ma zeza do tego okulary i nic nie widzi i można ściągac a ostatnio właśnie na
        niemieckim mój kumpel zaczął ściągac a facetka go przyłapała i zabrała mu podręcznik ale
        jego kumpel który przed nim siedzi dał mu swój podręcznik ale ona tez go zabrała i tak
        pare osób mu dawało swój podręcznik aż facetka wszystkie podręczniki pozabierała jemu
        co mu dawali ale 1 mu nie wpisała
    • carolin96 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 03.11.09, 16:30
      Ale dzisiaj miałam dechy na sprawdzianie z anglika .Niechciało mi się uczyć do sprawdzianu
      więc postanowiłam ,że zrobię sobie małą ściągawkę .Schowałam ją pomiędzy kolana . Gdy
      nadszrdł czas gdy musiałam z niej skorzystać spóściłam wzrok , aby zobaczyć
      odpowiedż . Ta kolesiówka to zobaczyła jak ściągam , podeszła do mnie i mówi "Justyna!
      Wstań". Na szczęście nie wydało się , że mam ściąge , bo kartka zślizgnęla się na koniec
      krzesła .Uff .
      • smiley11 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 03.11.09, 16:36
        To zależy na jakiej lekcji.
        Ja mam takie szczęście, że siedzę w ławce z koleżanką, która zawsze wszystko umie, więc często mi coś podpowie.
        Czasami też ściągam z fona, ale to rzadziej...
        • nicola_16 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 03.11.09, 18:10
          najlepiej to w kieszeni luźnej bluzy wink xD to jest sprawdzone ^^ albo dobre
          jest też przy pasku xD
          • kaila. Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 03.11.09, 18:28
            zeszyt na nogi ;xx
            i wioo bo noc big_grin
            • lilith Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 03.11.09, 18:37
              u mnie w kl najskuteczniejsza metoda pozostaja karteczki w staniku

niby se poprawiasz... xD

a facet nie zwroci uwagi bo mu glupio <lol>
    • razzo x. 03.11.09, 18:46
      ja robię tak jak większość. `

piszę `szyfry` na rękach i siadam na końcu klasy.
      jedni w ogóle się nie interesują, co my robimy podczas sprawdzianów, więc nikt
      nikogo jeszcze nie przyłapał. ` ; x
    • lea28@poczta.onet.pl ... 03.11.09, 19:04
      Pod kaptur siedzącej/ego przede mną koleżanki/kolegi.
      Albo otwieram książkę... (przyroda, religia)
      Piszę na ręce...
      Piszę na malutkiej karteczce i wkładam pod kartkę (dobre, gdy nauczyciele każą
      chowac piórniki itp.)...
      Zakładam spódnicę, `opalone` rajstopy. I przed sprawdzianem, na przerwie, w
      łazience wkładam karteczkę na wysokośc uda pod rajstopy. Nikt nic nie widzi. A
      jak zobaczy, to co? Powie `pokaż, co masz pod spódnicą`? ; ]
      Korektoruję linijkę z jednej strony. Piszę na tym. Ściąga na kilka spr., bo
      można nakładac kilka warstw korektora ; D A jak już będize grubo, to kupuję
      nową linijkę po 40 gr. x D
      Albo piszę długopisem `niewidocznym`. Trzeba poświecic lampką, żeby zobaczyc,
      co jest napisane.
      Kupuje po 50 gr. długopis. Taaki zwykły, czarny: wkład, zakrętka, bezbarwna
      obudowa.
      Rozkręcam go, w tę obudowę wsadzam zrulowaną ściągę... Gotowe.
      https://d.wiadomosci24.pl/g2/5c/72/c9/30071_1181148485_6b19_d.jpeg?id=34269-3
      Tylko, że długopis w `prostszej` wersji.
      Robię zdjęcia kartek w zeszycie. (tych, na których mogą byc przydatne
      informacje! ; D[telefonem])
      Przyklejam na obudowę telefonu...
      Pod zegarkiem/bransoletką kładę kartkę. (sprawdza się przy szerokim pasku
      zegarka/bransoletki)
      Na butelce od picia, na Laysach... Po prostu tam, gdzie są składniki danego
      produktu naklejam karteczkę za ściągą ; ]
      Wymieniam się z koleżanką/kolegą kartkami. I piszemy sobie to, co wiemy
      nawzajem. : D Ostatnio, na niemieckim taki jeden Michał nauczył się połowy, a
      ja drugiej (z zapisywania godzin mieliśmy x D) no i jakoś tam się pozytywne
      oceny wydukało : P
      Tak samo na angliku, z taką jedną Olką... : ]
      Znam jeszcze trochę tych sposobów, ale wybaczcie- muszę złazic z kompa : )
      • cytrusia. Re: ... 03.11.09, 19:05
        Grr. : /
        • cytrusia. Re: ... 03.11.09, 19:06
          To napisałam ja, cytrusia. .
          A tamten e-mail... Skąd on się w ogóle wziął?!
          Wtf?!
          • nieidealna16 Re: ... 03.11.09, 19:26
            ja tak. albo sćiagi zwinięte w harmonijkę.. bezpiecznie można je zmieścić w dłoni i nitk sie
            nie połapie,a w razie czego wrzucić w dekold ^^ jak ja ostatnio na fizyce..
            często tez nalejam ściąge długa na linijkę czarną. i leżey ona sobie na legalu na ławce. ale w
            zapasie mam drugą normalną jakby nauczyciel chciał pozyczyć ^^
            kiedyć naklejałam ściągi na wewnętrzną część bluz na ten pasek koło zamka.. albo na
            wewnętrzny ściągacz na bluzie. ;d fajnie się ściągało.
            czasami naklejałam ściągi na jakimś zeszycie. na okłądce. i mówilam nauczycielowi, że to
            brudnopis.
            albo zapisywaam sobie ważniejsze wzory, rzeczy na komórce. gdy miałam spr z chemi
            matmy lub fizyki i potrzebny był kalkulator i można było korzystać z telefonu. ;d
            albo naklejam w środku piórniku i potem w nim czegoś szukam.
            kiedyś pisałam tez ściągi ( na przerwie) na krześle między nogami. albo tam przyklejałam
            ściągę..

ojj dużo tego było. wink niezawodne.
            • savannah Re: ... 03.11.09, 21:54
              pisze się karteczki, potem wkładam za ramiączko od stanika, i wyjmuję, że niby
              poprawiam, a potem pod kartkę myk i jest ;D spod kartki łatwo się ściąga,
              wystarczy lekko przesunąć i już ;p
    • pati_739 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 08.11.09, 19:31
      Ja pisze ołówkiem na ławce przed klasówka, jak rozdaje zakrywam ręką a później
      kładę na tym klasówkę, czy tam kartkówkę smile Jakby sie ktoś pokapil, że sciągam i
      np. gościowka podejdzie to szybko ścieram palcem i git xD
    • kicia377 Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 09.11.09, 16:38
      Ja na niektórych przedmiotach pytam sie facteki czy faceta czy moge sobie podłożyć książke pod spr. bo tak sie lepiej pisze.
      Jeśli się zgodzi to biore książke i pod nią ściąge.
      Piórnik mam przed soboą to jak facia nie patrze to wysuwam ściąge spod książki i spisuje.
      Jak facetka nadchodzi to chowam pod ksiązke spowrotem. Skutkuje. Polecam smirk
    • zigii Re: Ściąganie na sprawdzianie xd 09.11.09, 19:27
      Zaklepane. Nikt się na mnie na patrzy, luk do piórnika. i tyle, jest luzz ;d
      • ajlyy Sposób ;D 07.12.09, 15:31
        jaa sobie pisze odpowiedzi szybkoo na ławce ołówkiem ;DD
        zawsze działa ; p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka