olka23415 Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 16:40 tak chyba tylko tobie zmierzch zbrzydl a po za tym co cie to obchodzi czy ktos przeczytal ksiazki czy nie to jego sprawa niech sobie bedzie fanem i tyle!żal mi cie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wand Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 16:50 Ja właśnie byłam zafascynowana Zmierzchem, dopóki nie nakręcili filmu i nie narobili takiego rozgłosu. Teraz tego nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
szantell_x3 Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 16:54 wtf.owa napisał(a): > Oczywiście zawsze byłam fanką zmierzchu, ale wydaje mi się, że zrobił się stras > znie > popularny. Tak wszyscy o nim mówią, że mi powoli zbrzydł. Znam osoby, które koc > hały > zmierzch, kiedy nikt ich nie znał a teraz nienawidzą tego. I jeszcze nie wspomi > nając o tych > osobach, które nie czytały książek a uważają się za fanów. > > Wypowiadajcie się Jak dla mnie po części masz rację, ale tu nie chodzi o to ile osób lubi ten film. Jeśli ty lubisz "Zmierzch" to raczej nie powinno ci przeszkadzać ilość fanów filmu. Co do książek - popieram. Nie wiem jak można nazywać się fanem skoro nie przeczytało się książki ? Moim zdaniem książka jest o niebo lepsza od filmu ! Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 17:01 Fakt w internecie jest strasznie dużo o Zmierzchu ale np. u mnie w szkole w sumie albo nikt się tym nie interesuje bo uważa że to jest " głupie " albo nie gadają że to lubią Ale im więcej słyszę o filmie New Moon w kinach tym się bardziej nakręcam xD Odpowiedz Link Zgłoś
stichinsgluck Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 17:04 jestem fanką Zmierzchu ' z zamierzchłych czasów ' dokładnie przeczytałam 3 pierwsze części na początku lipca 2008. kiedy wyszedł film na podstawie 1. części i dziewczyny zaczęły wielbić Pattinsona po prostu nie chciałam mieć z tym nic wspólnego, a teraz to już szczyt wszystkiego. zwykła komercja. Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Bzdura. 03.11.09, 17:41 To nie Zmierzch upada, a ludzie. Saga się nie zmienia. Tylko ludzie. Jeśli o czymś się mówi to więcej osób to zna, sięga i lubi bądź nie. Dla mnie najgłupsze jest, że najpierw kochasz, a potem nienawidzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 18:15 Film jest koszmarny ;/ ale książka fajna . ;] Odpowiedz Link Zgłoś
zuza030894 hhmm 03.11.09, 18:18 powiem tak. zmierzch przeczytalam ok. 7 razy , new moon 4 razy , zacmienie 3 razy a przed switem 3 razy po polsku (ebook) i raz po angielsku. (jestem hardkorem xD) kupilam przed switem ksiazke ale jak czytalam tlumaczenie pani Urban to mi sie spac chcialo. Oczywiscie cala saga stoi sobie u mnie na poleczcce. I pierwszy raz sage przeczytalam z 2 lata temu, jak jeszcze prawie nikt o niej nie wiedzial. Sage dalej lubie, moze i troche sie znudzila ale hej! po 7 przeczytaniach i najwiekszemu fanowi by sie znudzila. Ja uwazam sie za ...moze nie fanke, bo fanka kojarzy mi sie z psychopatka, ale za wielbicielke tej sagi, ten caly szum wokol filmu... za 3 lata nikt nie bedzie o tym pamietal. i zgodze sie ze te pseudofanki ktore nie czytaja ksiazek a juz sa wielbicielkami sa zalosne. jak czytalam ksiazke w szkole to sie smiali ze mnie. a jak tylko film wyszedl to zdjecia na nasza klase wrzucaly 'zaczytane' fanki ze szkoly. zalowne. nie wiem co jeszcze tu napisac. a i jeszcze polecam sage 'jezdziec miedziany' wchodza w nia 3 tomy 'jezdziec miedziany' 'tatiana i aleksander' i 'ogrod letni'. moze nie powinnam tego mowic, bo moze sie wydawac ze zaprzeczam sama sobie, ale po przeczytaniu TEJ sagi zmierzch mi sie wydawal jak komiks. zanim sie wypowiecie przeczytajcie chociaz pierwsza ksiazke. i wtedy pogadamy ogolnie podobna tematyka.. znaczy ta sie kocha w nim on w niej a nie moga byc razem Odpisujcie xoxo ZuZa Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: hhmm 03.11.09, 21:51 Napisałaś, że po przeczytaniu 7 razy i największych fanów by znudziła? Ja przeczytałam po razie i ze 3 razy ulubione momenty, ale za to Harry'ego Pottera nie jestem w stanie zliczyć. Pierwszą część przynajmniej 16-17 razy (najmniej Więźnia 4-5) i powiem ci, że mogę drugie tyle, jeszcze raz całość. Rowling napisała świetnie sagę i mnie ona w ogóle nie nudzi. Meyer nie dała więcej ciekawostek, ona momentami naprawdę nie myślała jak pisała (tak, pieję do któregoś z jej wywiadów), ale coś w sobie ma co w ciąga, gorzej jak się człowiek w to wczyta... Odpowiedz Link Zgłoś
zuza030894 Re: hhmm 03.11.09, 22:55 yourbadream napisał(a): > Napisałaś, że po przeczytaniu 7 razy i największych fanów by znudziła? Ja > przeczytałam po razie i ze 3 razy ulubione momenty, ale za to Harry'ego Pottera > nie jestem w stanie zliczyć. Pierwszą część przynajmniej 16-17 razy (najmniej > Więźnia 4-5) i powiem ci, że mogę drugie tyle, jeszcze raz całość. Rowling > napisała świetnie sagę i mnie ona w ogóle nie nudzi. > Meyer nie dała więcej ciekawostek, ona momentami naprawdę nie myślała jak pisał > a > (tak, pieję do któregoś z jej wywiadów), ale coś w sobie ma co w ciąga, gorzej > jak się człowiek w to wczyta... tak, dokladnie. jak sie wczytac jest wiele nie dociagniec i niezgodnosci, ale pozostawmy szczegoly. pottera zaczelam czytac i jest swietny, narazie nie mam jak przeczytac kolejnych czesci. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 21:57 wiec,, mysle ze "zmierzch" jest juz za bardzo oklepany ; / Odpowiedz Link Zgłoś
opaopa Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 22:02 Przeczytam i obejrze jak wszyscy skończą się tym podniecać. Na razie nie mam ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
zmiechomaniak Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 22:26 masz całkowitą rację. również należałam do tych osób które znały Zmierzch juz wczesniej i to co sie teraz dzieje moim zdaniem ma mało wspólnego z zachowaniem prawdziwych fanow Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 22:44 Tak to już jest. Kiedyś była bardzo sławna np: Kate Perry ,teraz nikt o niej nie mówi ,znudziła się. Tak samo ze zmierzchem. Powoli zaczyna się nudzić. Kiedyś też byłam fanką zmierzchu ,ale przeszło mi to po przeczytaniu ostatniej części ,która moim zdaniem była nudna. ;/ plus z góry przewidziane zakończenie. ;d Idę oczywiście na film 20 listopada. Pewnie zmierzch po tym filmie będzie sławny przez kolejny miesiąc i znów zniknie. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Zmierzch- upada? 05.11.09, 20:05 Ja tam fanką filmów nigdy nie byłam... Obejrzeć można, ale Pattinson od początku mnie odrzucał A co do książek to nadal bardzo mi się podobają, i nie zmieni się to przez to że Zmierzch jest taki popularny...:] Odpowiedz Link Zgłoś
sw33t_girl xD 05.11.09, 20:11 To moze ja się nie będe wypowiadać bo skoro nie czytałam ksiązek to nie jestem fanką Troche to głupie a moze ktoś nie lubi czytać( nie mówie że ja nie lubie) ale ja nie mam czasu np. nie mam czasu Odpowiedz Link Zgłoś
bramble Re: Zmierzch- upada? 05.11.09, 20:29 Kasa, kasa, kasa... Ludzie zrobią wszystko, kiedy poczują zapach forsy. Machina, nabijana dolarami - tyle. Komercja. Chcemy więcej, a w pewnym momencie pojawia się nuda. Choć, szczerze mówiąc, za Zmierzchem nigdy nie przepadałam; owszem, czytnęłam sobie parę stron, ale nie wciągało mnie i zrezygnowałam. Sama autorka mistrzynią nie jest, ubogie słownictwo, ciągłe tołkowanie perypetii miłosnych dwójki osób przez cztery tomy... Możecie ją bronić, że napisała ( wymyśliła, no przecież! ), a potem sprzedała swoje 'dzieło', ale nie zmienicie tego, że po prostu marna z niej pisarka. Patrząc z innego punktu - to Stewart i reszta wylansowali Zmierzch na ogromną skalę, bez tego sama książka nie osiągnęłaby podobnej sławy. Ech, się rozpisałam - to co zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
miley112 Re: Zmierzch- upada? 05.11.09, 20:39 ` sama upadłas. ale chyba na głowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ann14 Chcecie prawdy ?? 05.11.09, 20:57 jak ktoś jest prawdziwym fanem to zmierzch nigdy mu się nie znudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka11 Re: Chcecie prawdy ?? 06.12.09, 22:31 ann14 ma rację. Uważam się za prawdziwą fankę, bo przeczytałam wszystkie części, łącznie ze zdobytymi 15 rozdziałami Midnight Sun. xd Uwielbiam Zmierzch, popatrzcie sobie na mój któryśtam post, jest na moim profilu, to dowiecie się więcej, bo nie chce mi się pisać drug raz. Wiem, leń jestem. xdd Sajonaara xd Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka11 Re: Chcecie prawdy ?? 06.12.09, 22:38 www.kotek.pl/forum/02,3005,103732761,103755193,Re_Zmierzch_dla_fanow_.html www.kotek.pl/forum/02,3005,103732761,103765470,Re_Zmierzch_dla_fanow_.html Oto, co ja myśle o Zmierzchu. A osoby, które tego nie wykonały raczej nie są prawdziwymi fankami Twilight xd Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:27 Znudził mi się przy drugim podejściu. Nie chce ktoś może kupić 3 pierwszych książek w dobrym stanie? Muszę odzyskać tę kasę, którą na to dziadostwo zmarnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:31 zmierzch sie juz przejadl jak to bylo z hsm. bylo fajnie, ale sie juz wszystko zmylo. chociaz nagrywaja kolejna czesc, wiec jakos to moze jeszcze wejdzie na szczyt, kolejny raz (: Odpowiedz Link Zgłoś
olka932 Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:37 To że wam się znudziło nie znaczy że innym na całym świecie też nie można oceniać upadku po kilku osobach które wypowiadają się na kotku. Bez urazy ale takie jest moje zdanie. Nie jestem jakąś tam super fanką ale książki czytałam i są bardzo fajne Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:45 mi się znudziło. po zmierzch sięgnęłam ponad dwa lub może trzy lata temu. byłam na pokazie przedpremierowym, ale teraz nie lubię już. nie lubię tego co wszyscy lubią/ Odpowiedz Link Zgłoś
manual. Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:45 Zbrzydł. Oczywiście na początku po pczeczytaniu książek był zachwyt i "Oh, ah. Jakie to wspaniałe, jak ja mogłam wcześniej żyć bez tych książek i filmu". A teraz? Zwykłe książki dla młodzieży, raczej niczym wyróżniające się spośród innych. A druga część filmu nie udana. Odpowiedz Link Zgłoś
uncandy Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:54 Zbrzydł mi, zbrzydł. I to jak. Tak mi się wydaje, że wszystko, czego jest za dużo traci na wartości. Czytałam To jakieś 1,5 roku temu, oczywiście, zachwyt był, no bo jakżeby inaczej. A potem, można to tak ująć, przejrzałam na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
akinorew13 Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:55 Mi się zmierzch zawsze podobał do 4 częśi, która była według mnie głupia. A teraz nawet te 3 części mi tak trochę się znudziły. Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 16:19 mi już przeszła zmierzchomania. w połowie przez qumpelkę, która ciągle o tym gada _._ a w połowie to zasługa mediów. dziękujemy! -,- Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat hęę. 07.12.09, 16:23 bije serduchoo. (nie ważne, czemu ) . < 33. tak fani zmierzchu, którzy nie czytali sagi. <uuh,>. ludzie mają pomysły. media kochane, dziekujemy. ja nigdy nie miałam na tym punkcie świra. takiego, że ooj. ale kiedys go strasznie lubiłam, teraz tak sobie. przypuszczam, ze zjedzie to do nienawiści. < 33. Odpowiedz Link Zgłoś
holly. Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 16:23 szczerze ? oglądałam film, ale już wcześniej się tym troche interesowałam, po filmie stwerdziłam, że to jest super i właśnie sagę warto przeczytać. na początku strasznie się tym jarałam , a potem, gdy przeczytałąm 3 część zbrzydło mi baardzo ! i o tamtej pory już tego nie lubię, ale i tak nigdy nie byłam jakąś tam "fanką". ( a może pseudo-fanką ? XD ) i teraz jak widzę osoby, które to lubią, albo chociaż o tym wspominają to mi się niedobrze robi ! ZRESZTĄ TO I TAK ZBRZYDNIE, JAK WSZYSTKO! PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ SIĘ ZNUDZI, BO NA TOPIE BĘDĄ INNE FILMY, CZY KSIĄŻKI WEJDZIE COŚ FAJNIEJSZEGO I BUM! ( ; Odpowiedz Link Zgłoś
annex Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 16:23 no właśnie. ja czytałam książkę i byłam fanką zmierzchu zanim wyszedł film. potem poszłam na film, byłam wielką fanką z 2 miesiące i mi zbrzydł, znudził się. wszyscy w koło gadali tylko o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
domi17 Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 16:32 no tk jest bardzo popularny ale ja nadal uwielbiam książki i film Odpowiedz Link Zgłoś
agapi Re: Zmierzch- upada? 08.12.09, 17:19 tak, to jest wkurzające ;/ a te niby fanki okropne... ale ja lubie coś/kogoś bo jest godne uwagi, a nie, bo jest sławne czy mało sławne ;p Odpowiedz Link Zgłoś
deee_rf Re: Zmierzch- upada? 08.12.09, 17:33 najbardziej żałośni są ci którzy nie czytali książki i myślą że wszystko o całej sadze wiedzą ; / Odpowiedz Link Zgłoś
07tofik Re: Zmierzch- upada? 08.12.09, 20:44 Dla mnie nie jest ważne czy jest popularny czy nie, zawsze go lubiłam i lubić go będę Odpowiedz Link Zgłoś