Dodaj do ulubionych

Zmierzch- upada?

• olka23415 Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 16:40
      tak chyba tylko tobie zmierzch zbrzydl a po za tym co cie to obchodzi czy ktos
      przeczytal ksiazki czy nie to jego sprawa niech sobie bedzie fanem i tyle!żal mi
      cie!!!indifferentbig_grin
    • wand Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 16:50
      Ja właśnie byłam zafascynowana Zmierzchem, dopóki nie nakręcili filmu i nie
      narobili takiego rozgłosu. Teraz tego nie znoszę.
    • szantell_x3 Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 16:54
      wtf.owa napisał(a):

> Oczywiście zawsze byłam fanką zmierzchu, ale wydaje mi się, że zrobił się stras
      > znie
      > popularny. Tak wszyscy o nim mówią, że mi powoli zbrzydł. Znam osoby, które koc
      > hały
      > zmierzch, kiedy nikt ich nie znał a teraz nienawidzą tego. I jeszcze nie wspomi
      > nając o tych
      > osobach, które nie czytały książek a uważają się za fanów. confused
      >
      > Wypowiadajcie siękiss

Jak dla mnie po części masz rację, ale tu nie chodzi o to ile osób lubi ten film. Jeśli ty
      lubisz "Zmierzch" to raczej nie powinno ci przeszkadzać ilość fanów filmu.
      Co do książek - popieram. Nie wiem jak można nazywać się fanem skoro nie przeczytało
      się książki ? Moim zdaniem książka jest o niebo lepsza od filmu !
    • beautiful_ Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 17:01
      Fakt w internecie jest strasznie dużo o Zmierzchu ale np. u mnie w szkole w
      sumie albo nikt się tym nie interesuje bo uważa że to jest " głupie " albo nie
      gadają że to lubią tongue_out
      Ale im więcej słyszę o filmie New Moon w kinach tym się bardziej nakręcam xD
    • stichinsgluck Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 17:04
      jestem fanką Zmierzchu ' z zamierzchłych czasów wink' dokładnie przeczytałam 3
      pierwsze części na początku lipca 2008. kiedy wyszedł film na podstawie 1.
      części i dziewczyny zaczęły wielbić Pattinsona po prostu nie chciałam mieć z tym
      nic wspólnego, a teraz to już szczyt wszystkiego. zwykła komercja.
    • yourbadream Bzdura. 03.11.09, 17:41
      To nie Zmierzch upada, a ludzie. Saga się nie zmienia. Tylko ludzie.
      Jeśli o czymś się mówi to więcej osób to zna, sięga i lubi bądź nie.
      Dla mnie najgłupsze jest, że najpierw kochasz, a potem nienawidzisz.
    • karola_483_th Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 18:15
      Film jest koszmarny ;/ ale książka fajna . ;]
    • zuza030894 hhmm 03.11.09, 18:18
      powiem tak. zmierzch przeczytalam ok. 7 razy , new moon 4 razy , zacmienie 3 razy a
      przed switem 3 razy po polsku (ebook) i raz po angielsku. (jestem hardkorem xD) kupilam
      przed switem ksiazke ale jak czytalam tlumaczenie pani Urban to mi sie spac chcialo.
      Oczywiscie cala saga stoi sobie u mnie na poleczcce.
      I pierwszy raz sage przeczytalam z 2 lata temu, jak jeszcze prawie nikt o niej nie wiedzial.
      Sage dalej lubie, moze i troche sie znudzila ale hej! po 7 przeczytaniach i najwiekszemu
      fanowi by sie znudzila. Ja uwazam sie za ...moze nie fanke, bo fanka kojarzy mi sie z
      psychopatka, ale za wielbicielke tej sagi, ten caly szum wokol filmu... za 3 lata nikt nie
      bedzie o tym pamietal. i zgodze sie ze te pseudofanki ktore nie czytaja ksiazek a juz sa
      wielbicielkami sa zalosne. jak czytalam ksiazke w szkole to sie smiali ze mnie. a jak tylko film
      wyszedl to zdjecia na nasza klase wrzucaly 'zaczytane' fanki ze szkoly. zalowne. nie wiem
      co jeszcze tu napisac.
      a i jeszcze polecam sage 'jezdziec miedziany' wchodza w nia 3 tomy 'jezdziec
      miedziany' 'tatiana i aleksander' i 'ogrod letni'. moze nie powinnam tego mowic, bo moze
      sie wydawac ze zaprzeczam sama sobie, ale po przeczytaniu TEJ sagi zmierzch mi sie
      wydawal jak komiks. zanim sie wypowiecie przeczytajcie chociaz pierwsza ksiazke. i wtedy
      pogadamy smile ogolnie podobna tematyka.. znaczy ta sie kocha w nim on w niej a nie moga
      byc razem serce
      Odpisujcie wink
      xoxo ZuZa
      • yourbadream Re: hhmm 03.11.09, 21:51
        Napisałaś, że po przeczytaniu 7 razy i największych fanów by znudziła? Ja
        przeczytałam po razie i ze 3 razy ulubione momenty, ale za to Harry'ego Pottera
        nie jestem w stanie zliczyć. Pierwszą część przynajmniej 16-17 razy (najmniej
        Więźnia 4-5) i powiem ci, że mogę drugie tyle, jeszcze raz całość. Rowling
        napisała świetnie sagę i mnie ona w ogóle nie nudzi.
        Meyer nie dała więcej ciekawostek, ona momentami naprawdę nie myślała jak pisała
        (tak, pieję do któregoś z jej wywiadów), ale coś w sobie ma co w ciąga, gorzej
        jak się człowiek w to wczyta...
        • zuza030894 Re: hhmm 03.11.09, 22:55
          yourbadream napisał(a):

> Napisałaś, że po przeczytaniu 7 razy i największych fanów by znudziła? Ja
          > przeczytałam po razie i ze 3 razy ulubione momenty, ale za to Harry'ego Pottera
          > nie jestem w stanie zliczyć. Pierwszą część przynajmniej 16-17 razy (najmniej
          > Więźnia 4-5) i powiem ci, że mogę drugie tyle, jeszcze raz całość. Rowling
          > napisała świetnie sagę i mnie ona w ogóle nie nudzi.
          > Meyer nie dała więcej ciekawostek, ona momentami naprawdę nie myślała jak pisał
          > a
          > (tak, pieję do któregoś z jej wywiadów), ale coś w sobie ma co w ciąga, gorzej
          > jak się człowiek w to wczyta...

tak, dokladnie. jak sie wczytac jest wiele nie dociagniec i niezgodnosci, ale pozostawmy
          szczegoly. pottera zaczelam czytac i jest swietny, narazie nie mam jak przeczytac
          kolejnych czesci.
    • olive Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 20:13
      Komercja i tyle.
    • pomarancza Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 21:57
      wiec,, mysle ze "zmierzch" jest juz za bardzo oklepany ; /
      • opaopa Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 22:02
        Przeczytam i obejrze jak wszyscy skończą się tym podniecać. Na razie nie mam ochoty.
    • zmiechomaniak Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 22:26
      masz całkowitą rację. również należałam do tych osób które znały Zmierzch juz wczesniej i to
      co sie teraz dzieje moim zdaniem ma mało wspólnego z zachowaniem prawdziwych fanow uncertain
    • seneka4 Re: Zmierzch- upada? 03.11.09, 22:44
      Tak to już jest. Kiedyś była bardzo sławna np: Kate Perry ,teraz nikt o niej nie
      mówi ,znudziła się. Tak samo ze zmierzchem. Powoli zaczyna się nudzić. Kiedyś
      też byłam fanką zmierzchu ,ale przeszło mi to po przeczytaniu ostatniej części
      ,która moim zdaniem była nudna. ;/ plus z góry przewidziane zakończenie. ;d
      Idę oczywiście na film 20 listopada. Pewnie zmierzch po tym filmie będzie sławny
      przez kolejny miesiąc i znów zniknie. ;d
    • mandy_jonas Re: Zmierzch- upada? 05.11.09, 20:05
      Ja tam fanką filmów nigdy nie byłam... Obejrzeć można, ale Pattinson od początku
      mnie odrzucałtongue_out A co do książek to nadal bardzo mi się podobają, i nie zmieni
      się to przez to że Zmierzch jest taki popularny...:]
      • sw33t_girl xD 05.11.09, 20:11
        To moze ja się nie będe wypowiadać bo skoro nie czytałam ksiązek to nie jestem fankątongue_out
        Troche to głupie a moze ktoś nie lubi czytać( nie mówie że ja nie lubie) ale ja nie mam
        czasu np. nie mam czasusad
    • bramble Re: Zmierzch- upada? 05.11.09, 20:29
      Kasa, kasa, kasa...
      Ludzie zrobią wszystko, kiedy poczują zapach forsy. Machina, nabijana dolarami - tyle.
      Komercja.
      Chcemy więcej, a w pewnym momencie pojawia się nuda.

Choć, szczerze mówiąc, za Zmierzchem nigdy nie przepadałam; owszem, czytnęłamtongue_out
      sobie parę stron, ale nie wciągało mnie i zrezygnowałam. Sama autorka mistrzynią nie jest,
      ubogie słownictwo, ciągłe tołkowanie perypetii miłosnych dwójki osób przez cztery
      tomy... Możecie ją bronić, że napisała ( wymyśliła, no przecież! ), a potem sprzedała
      swoje 'dzieło', ale nie zmienicie tego, że po prostu marna z niej pisarka.
      Patrząc z innego punktu - to Stewart i reszta wylansowali Zmierzch na ogromną skalę, bez
      tego sama książka nie osiągnęłaby podobnej sławy.

Ech, się rozpisałam - to co zwykle wink
    • miley112 Re: Zmierzch- upada? 05.11.09, 20:39
      ` sama upadłas. ale chyba na głowe.
    • ann14 Chcecie prawdy ?? 05.11.09, 20:57
      jak ktoś jest prawdziwym fanem to zmierzch nigdy mu się nie znudzi.
      • stokroteczka11 Re: Chcecie prawdy ?? 06.12.09, 22:31
        ann14 ma rację. Uważam się za prawdziwą fankę, bo przeczytałam wszystkie części,
        łącznie ze zdobytymi 15 rozdziałami Midnight Sun. xd Uwielbiam Zmierzch,
        popatrzcie sobie na mój któryśtam post, jest na moim profilu, to dowiecie się
        więcej, bo nie chce mi się pisać drug raz. Wiem, leń jestem. xdd Sajonaara xd
        • stokroteczka11 Re: Chcecie prawdy ?? 06.12.09, 22:38
          www.kotek.pl/forum/02,3005,103732761,103755193,Re_Zmierzch_dla_fanow_.html
          www.kotek.pl/forum/02,3005,103732761,103765470,Re_Zmierzch_dla_fanow_.html
          Oto, co ja myśle o Zmierzchu. A osoby, które tego nie wykonały raczej nie są
          prawdziwymi fankami Twilight xd
    • stefaa Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 14:34
      nie znudzi mi się nigdy xd
      • roseline Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:27
        Znudził mi się przy drugim podejściu. Nie chce ktoś może kupić 3 pierwszych
        książek w dobrym stanie? Muszę odzyskać tę kasę, którą na to dziadostwo zmarnowałam.
    • zigii Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:31
      zmierzch sie juz przejadl jak to bylo z hsm. bylo fajnie, ale sie juz wszystko
      zmylo. chociaz nagrywaja kolejna czesc, wiec jakos to moze jeszcze wejdzie na
      szczyt, kolejny raz (:
      • olka932 Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:37
        To że wam się znudziło nie znaczy że innym na całym świecie też nie można oceniać upadku po kilku osobach które wypowiadają się na kotku. Bez urazy ale takie jest moje zdanie. Nie jestem jakąś tam super fanką ale książki czytałam i są bardzo fajne wink
        • kitty Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:45
          mi się znudziło. po zmierzch sięgnęłam ponad dwa lub może trzy lata temu. byłam
          na pokazie przedpremierowym, ale teraz nie lubię już. nie lubię tego co wszyscy
          lubią/
      • manual. Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:45
        Zbrzydł. Oczywiście na początku po pczeczytaniu książek był zachwyt i "Oh, ah. Jakie to
        wspaniałe, jak ja mogłam wcześniej żyć bez tych książek i filmu". A teraz? Zwykłe książki
        dla młodzieży, raczej niczym wyróżniające się spośród innych. A druga część filmu nie
        udana.
        • uncandy Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:54
          Zbrzydł mi, zbrzydł. I to jak.
          Tak mi się wydaje, że wszystko, czego jest za dużo traci na wartości. Czytałam To jakieś
          1,5 roku temu, oczywiście, zachwyt był, no bo jakżeby inaczej. A potem, można to tak
          ująć, przejrzałam na oczy smirk
    • akinorew13 Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 15:55
      Mi się zmierzch zawsze podobał do 4 częśi, która była według mnie głupia. A
      teraz nawet te 3 części mi tak trochę się znudziły.
    • lamma Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 16:19
      mi już przeszła zmierzchomania.
      w połowie przez qumpelkę, która ciągle o tym gada _._
      a w połowie to zasługa mediów.
      dziękujemy! -,-
      • lady_cat hęę. 07.12.09, 16:23
        bije serduchoo. (nie ważne, czemu ) . < 33. tak fani zmierzchu, którzy nie czytali sagi.
        <uuh,>. ludzie mają pomysły. media kochane, dziekujemy. ja nigdy nie miałam na tym
        punkcie świra. takiego, że ooj. ale kiedys go strasznie lubiłam, teraz tak sobie.
        przypuszczam, ze zjedzie to do nienawiści. < 33.
    • holly. Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 16:23
      szczerze ? oglądałam film, ale już wcześniej się tym troche interesowałam, po filmie
      stwerdziłam, że to jest super i właśnie sagę warto przeczytać. na początku strasznie się
      tym jarałam , a potem, gdy przeczytałąm 3 część zbrzydło mi baardzo ! i o tamtej pory
      już tego nie lubię, ale i tak nigdy nie byłam jakąś tam "fanką". ( a może pseudo-fanką ?
      XD ) i teraz jak widzę osoby, które to lubią, albo chociaż o tym wspominają to mi się
      niedobrze robi !

ZRESZTĄ TO I TAK ZBRZYDNIE, JAK WSZYSTKO! PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ SIĘ ZNUDZI, BO
      NA TOPIE BĘDĄ INNE FILMY, CZY KSIĄŻKI WEJDZIE COŚ FAJNIEJSZEGO I BUM! ( ;
    • annex Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 16:23
      no właśnie. ja czytałam książkę i byłam fanką zmierzchu zanim wyszedł film.
      potem poszłam na film, byłam wielką fanką z 2 miesiące i mi zbrzydł, znudził
      się. wszyscy w koło gadali tylko o nim.
    • x.i.love.demi.x Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 16:24
      mi są obojętni .;p
    • czekoladka96 Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 16:26
      mam takie samo zdanie jak ty
      • domi17 Re: Zmierzch- upada? 07.12.09, 16:32
        no tk jest bardzo popularny ale ja nadal uwielbiam książki i film tongue_out
        • agapi Re: Zmierzch- upada? 08.12.09, 17:19
          tak, to jest wkurzające ;/ a te niby fanki okropne... ale ja lubie coś/kogoś bo
          jest godne uwagi, a nie, bo jest sławne czy mało sławne ;p
          • deee_rf Re: Zmierzch- upada? 08.12.09, 17:33
            najbardziej żałośni są ci którzy nie czytali książki i myślą że wszystko o całej
            sadze wiedzą ; /
    • 07tofik Re: Zmierzch- upada? 08.12.09, 20:44
      Dla mnie nie jest ważne czy jest popularny czy nie, zawsze go lubiłam i lubić go
      będę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka