Dodaj do ulubionych

Dojżewanie

08.11.09, 15:17
Mam mały problem mam 13lat i chodzę do 1klasy gim. i nie mam ani biustu ani
miesiączki moje ciało się nie rozwija. niby rozmawiałam o tym z mamą i ona
mówiła że u nas nooo właściwie właśnie powinnam dojżewać ale nic się ze mną
nie dzieje to mnie troszeczkę przeraża bo moje koleżanki już miały okres i
mają duże biusty a ja nic!!!sadsadsadsadsadsad
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Dojżewanie 08.11.09, 15:21
      już widze te duże biusty. >.<
      inni dojrzewają szybciej, drudzy wolniej. do szesnastki masz czas, później trzeba zasięgnąć porady specjalisty.

btw - dojrzewanie.
    • miss_mimi094 Re: Dojżewanie 08.11.09, 15:24
      każdy organizm rozwija sie inaczej smirk nie przejmuj sie napewno biust ci
      niedługo urośnie, a brakiem miesiączki cieszyłabym sie
      • miss_mimi094 Re: Dojżewanie 08.11.09, 15:25
        wiem to triche hm dziwnie zabrzmiało ale cóż miesiączka wcale nie jest taka faajna
    • alicecullen Dojrzewanie 08.11.09, 15:25
      no właśnie skapłam się jak dodałam uncertain
    • mileylove. Re: Dojżewanie 08.11.09, 15:38
      każdy dojrzewa w swoim tempiee .
      możesz zacząć sie martwić , jeśli w wieku 16 lat nie bd. miała żadnych postępów . tongue_out
    • stefaa Re: Dojżewanie 08.11.09, 17:26
      każdy inaczej się rozwija...
      ale naprawdę żadnych ?
      włosów łonowych nie ma ?..wgl ?
      ja nie to i tak jest ok..
      ale jak żadna ŻADNA kompletnie zero oznaka dojRZewania się nie pojawi do 16 roku
      życia.to idź do gina//
    • polly__ Re: Dojżewanie 08.11.09, 17:37
      Nie przejmuj się . kiss
      Każdy dojrzewa inaczej.. Jedni szybciej, drudzy wolniej..
      Masz jeszcze czas... Ja też mam koleżankę, która nie ma jeszcze biustu, a miesiączki to nie
      wiem... Ale moja druga koleżanka też nie miała jeszcze miesiączki, więc naprawdę nie masz
      się czym przejmować.! kiss
      Na wszystko przyjdzie Czas. Hehe. ; p
      • nikt. Re: Dojżewanie 08.11.09, 19:56
        masz włosy pod pachami, łonowe ? na nogach ? pzetłuszczają Ci się częściej włosy ? biaława wydzielina z pochwy ? nic ? zupełnie nic ? no ale w końcu masz jeszcze czas.. nie musisz dojrzewać w tym wieku co Twoje koleżanki. Twoje piersi mogą urosnąć w wieku 15 lat, ich w 10 lat. o tym decyduje zegar biologiczny, każdy ma go ustawionego inaczej, nie da się go " przestawić" . : )
        • alicecullen Re: Dojżewanie 08.11.09, 20:14
          Włoski pod pachami łonowe mam i na nogach też na glowie się przetłuszczają no
          i tą wydzieline z pochwy też.
          • duuumi Re: Dojżewanie 08.11.09, 20:19
            Dziewczyno każdy dojRZewa w swoim czasie.
            Zapamiętaj dojRZewa . ;]
          • nikt. Re: Dojżewanie 08.11.09, 20:20
            no to dojrzewasz, dziewczyno, dojrzewasz. : )
            po prostu poczekaj na ten nieszczęsny okre, któy wcale nie jest taki fajny, i na piersi, które czasami też nie są fajne. ;d
            • britneyxd Re: Dojżewanie 08.11.09, 20:25
              każdy dojrzewa w swoim czasie.....
              i może jest to w jakimś stopniu dziwne - bo każda nastolatka chce być postrzegana za
              NASTOLATKĘ, która dojrzewa,
              to (głównie ) miesiączka nie jest taka fajna - brzuch boli (niezawsze ale przeważnie), nie
              komfortowo sie czujesz i w ogóle nie jest to takie miłe - przynajmniej dla mnie uncertain
            • karka99221 Re: Dojżewanie 08.11.09, 20:27

skoro ,masz już włosy łonowe i wogle to nie masz się czym martwić ,ja jestm też
              w 1gim a okres już miałam w podstawówce a piersi to już w 4 klsasie , bo ja
              okurat wcześnie dojrzewałam ,a karzdy przecierz dojrzewa na swój sposób , bo ja
              bym się cieszyła jak bym nie miała tej głupiej cioty (kotku nie krytykuj tego
              słowa bo to prawda )no i w sprawie biustu ,mnie osobiście bardzo bolało jak mi
              rosly piersi i spać po nocach przez to czasem nie mogłam no a moim zdaniem
              najgorze jets to żę podczas miesiączki zwijam się z bulu brzucha bo masz jeszcze
              3 lata do 16 więć czas ale jak narazie radze ci się cieszyć !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka