Dodaj do ulubionych

Zmierzch - podoba wam się?

07.12.09, 21:27
chciałam się zapytać, czy podoba wam się książka ,, zmierzch ,, ? ja właśnie czytam.
mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy opłaca sie kupić następne ? bo jestem
ciekawa, czy są fajne smile
Obserwuj wątek
    • 07tofik Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 21:54
      ja osobiście ci polecam i mam nadzieje że i tobie się spodobająkiss
      • plotkusia Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 21:56
        Zmierzch tez czytałam. Jestem teraz w trakcie Księzyca w Nowiu. Tak, tak polecam
        Ci serdecznie .! kiss
        • karmelowedove. Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:06
          a ja się teraz wciągnęłam, naszło mnie żeby kupić, i okazało się superr ;d
          takie wciągające, i ciekawe wink
    • lady_em Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:05
      a ja powiem: oczywiście, że nie : >
      dla mnie kit, komedia nie horror, a co dopeiro romans.
      jeżeli rajcuja cie nieskomplikowane, oklepane książki pisane z punktu widzenia
      zakompleksionej nastolatki, która ciągle ma w głowie love - love to bierz, nie pytaj.
      • karmelowedove. Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:14
        lady_em napisał(a):

> a ja powiem: oczywiście, że nie : >
        > dla mnie kit, komedia nie horror, a co dopeiro romans.
        > jeżeli rajcuja cie nieskomplikowane, oklepane książki pisane z punktu widzenia
        > zakompleksionej nastolatki, która ciągle ma w głowie love - love to bier
        > z, nie pytaj.

nie musisz mi robić z tego powodu kazań.devil chciałaś mnie zjechać swoim zdaniem.confused
      • renesmee_ Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 12:18
        lady_em napisał(a):

> a ja powiem: oczywiście, że nie : >
        > dla mnie kit, komedia nie horror, a co dopeiro romans.
        > jeżeli rajcuja cie nieskomplikowane, oklepane książki pisane z punktu widzenia
        > zakompleksionej nastolatki, która ciągle ma w głowie love - love to bier
        > z, nie pytaj.

Ale z Ciebie idiotka. Skoro ci się nie podoba, to po co oglądałaś, po co tu
        piszesz? Wszystkim się podoba tylko tobie jednej nie. Biedactwo. Może się tylko
        cwaniakujesz, a tylko ty masz w głowie to swoje love - love.
    • miley_cyrus_24 Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:10
      Zmierzch jest super, a następne książki nawet lepsze! wink Na pewno warto kupić smile smile
    • losers Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:14
      książkę przeczytałam kilka miesięcy temu, a kolejne części leżą grzecznie,
      odłożone na półkę, gromadząc tonę kurzu, mianowicie; przeczytałam Zmierzch i
      dwie kolejne części. moim skromnym zdaniem, warto zaopatrzyć się w kolejne
      części i z pewnością, będą one ciekawsze od filmów, które mają niedługo powstać.
      mam to do siebie, że nie lubię oglądać filmów, którymi wszyscy nakręcają się,
      jeszcze przed ich wyjściem.. podsumowując: książki złe nie są, natomiast filmy,
      to kompletna porażka. wszystko robione pod publikę, a to sporo traci w moich
      oczach..
      • karmelowedove. Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:17
        losers napisał(a):

> książkę przeczytałam kilka miesięcy temu, a kolejne części leżą grzecznie,
        > odłożone na półkę, gromadząc tonę kurzu, mianowicie; przeczytałam Zmierzch i
        > dwie kolejne części. moim skromnym zdaniem, warto zaopatrzyć się w kolejne
        > części i z pewnością, będą one ciekawsze od filmów, które mają niedługo powstać
        > .
        > mam to do siebie, że nie lubię oglądać filmów, którymi wszyscy nakręcają się,
        > jeszcze przed ich wyjściem.. podsumowując: książki złe nie są, natomiast filmy,
        > to kompletna porażka. wszystko robione pod publikę, a to sporo traci w moich
        > oczach..

dlatego ja najpierw czytam książki. wdg mnie też.w książce jest więcej opisane, a w filmie
        nie masz wszystkiego. zresztą ja wolę książki.

• justyna13 Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:15
      Owszem, czytałam. Książka kompletnie mi sie nie podobała. Chociaż muszę przyznać,
      że jest o niebo lepsza od filmu. Jest wiele innych, bardziej wartościowych i ciekawszych
      książek, które nie zdobyły takiej sławy jak 'Zmierzch'. Moim zdaniem cała saga nie
      zasługuje na popularność, jaką zdobyła. Wielki mi horror, *jeb o parapet*
      Btw, jeśli chcesz, to oczywiście kup następne części, Twoja sprawa. Ale z góry uprzedzam,
      że są nudne cholera. Jeśli interesują Cię bardziej wartościowe książki, nie romansidła, to nie
      polecam... A z Edziem, to niedługo wyprodukują pampersiki dla dzieci. ;p
      bless.
      • karmelowedove. Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:19
        edzia nie lubię.tongue_out jeśli czytałaś inne, lepsze książki możesz podać tytuły? bo właśnie
        szukam czegoś fajnego. a zmierzch czytam bo jestem ciekawa książki.tongue_out
        • justyna13 Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:25
          My, dzieci z dworca zoo, czytałaś ? ; 3
    • olcia1995 Wellman 07.12.09, 22:31
      ja czytam new moon
      i bardzo mnie to wciągneło
      Oglądnij sobie program TVN Style "Czytam bo lubię", kiedy Dorota Wellman mówi o
      Zmierzchu...
      zachwala bardzo, a to motywuje do czytania
    • justyna13 Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:37
      tak, jasne. Cały świat zachwyca się całą sagą, a dla mnie, to jedno wielkie gó.wno
      Cóż, takie życie, gusta są różne. Zresztą, rzadko podoba mi się, to co innym, także bez
      sensacji, przyzwyczaiłam się. ;D
      • lady_em Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:51
        karmelowedove. : nie chciałam cię zjechać, wyraziłam swoja opinię. Może
        rzeczywiście ta książka nie będzie dla ciebie pusta, ale dla mnie jest i w takim świetle ją
        przedstawiam. Przeto nie potępiam cię za to, że ona ci się może spodobać. Nie
        powiedziałam też, że: `Ta książka jest denna, więc ty również taka jesteś.`
        Losie, ludzie, czytanie ze zrozumieniem. Będe musiała pisać mniej zawilej : >
    • inna__ Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:58
      ja uważam że się opłaca. smile
    • siaka93 Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:59
      uwierz mi. opłaca się .
    • mydeafsenses Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 05:38
      hmm..ja przeczytałam całą sage i ..opłaca się.
      big_grin
    • kiskowa Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 07:05
      JASNE ŻE TAK!
      Ja kupiłam wszystkie i przeczytałam w 3 tyg!
      kocham 'Zmierzch'
      • roseline Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 08:20
        Nie polecam, nudne i pełne pomyłek.
    • nici Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 08:37
      tez chce miec tylko sama nie wiem
    • julka_18 Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 09:38
      jasne, że tak! big_grin
    • renesmee_ Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 12:12
      Tak się składa, że mam jeszcze dodatkowo na Mikołaja dostać "Przed
      świtem"
      . Wszystkie pozostałe części (Zmierzch, Księżyc ...., Zaćmienie) mam,
      i czytałam je w parę dni! To najlepsze książki jakie czytałam! Ja radziłabym ci
      kupić wink Ale nie kupować wszystkich naraz. Bo ja robię tak. Spodobał mi się
      Zmierzch ---> Księżyc w nowiu. Spodobał mi się KWN ---> Zaćmienie. Tak
      najprościej wink No chyba, że jesteś pewna, że ci się spodoba.
      • shadow_ Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 12:20
        to moim zdaniem jest już "przereklamowane", wszystkie dziewczyny z mojej klasy o tym
        gadają, chociaż nie wiem czy to przeczytały i robią to na pokaz. ;-x
    • chocolate_alice Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 12:22
      jeżeli spodobał Ci się Zmierzch, na 100% spodoba Ci się reszta. Ja nawet czytałam po 2 razy
      niektóre tomy. Warto przeczytać resztę! Zaskakujące, zabawne, trochę refleksyjne i przede
      wszystkim oryginalnewink Czuję się, jakbym pisała jakąś krytykę literacką xD Ale serio, jak
      najbardziej zainwestuj w niewink
    • good_thing Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 14:01
      Jak przeczytasz to sama się przekonasz, że wciąga jak narkotyk wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka