karmelowedove. 07.12.09, 21:27 chciałam się zapytać, czy podoba wam się książka ,, zmierzch ,, ? ja właśnie czytam. mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy opłaca sie kupić następne ? bo jestem ciekawa, czy są fajne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
07tofik Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 21:54 ja osobiście ci polecam i mam nadzieje że i tobie się spodobają Odpowiedz Link Zgłoś
plotkusia Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 21:56 Zmierzch tez czytałam. Jestem teraz w trakcie Księzyca w Nowiu. Tak, tak polecam Ci serdecznie .! Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowedove. Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:06 a ja się teraz wciągnęłam, naszło mnie żeby kupić, i okazało się superr ;d takie wciągające, i ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
lady_em Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:05 a ja powiem: oczywiście, że nie : > dla mnie kit, komedia nie horror, a co dopeiro romans. jeżeli rajcuja cie nieskomplikowane, oklepane książki pisane z punktu widzenia zakompleksionej nastolatki, która ciągle ma w głowie love - love to bierz, nie pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowedove. Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:14 lady_em napisał(a): > a ja powiem: oczywiście, że nie : > > dla mnie kit, komedia nie horror, a co dopeiro romans. > jeżeli rajcuja cie nieskomplikowane, oklepane książki pisane z punktu widzenia > zakompleksionej nastolatki, która ciągle ma w głowie love - love to bier > z, nie pytaj. nie musisz mi robić z tego powodu kazań. chciałaś mnie zjechać swoim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
renesmee_ Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 12:18 lady_em napisał(a): > a ja powiem: oczywiście, że nie : > > dla mnie kit, komedia nie horror, a co dopeiro romans. > jeżeli rajcuja cie nieskomplikowane, oklepane książki pisane z punktu widzenia > zakompleksionej nastolatki, która ciągle ma w głowie love - love to bier > z, nie pytaj. Ale z Ciebie idiotka. Skoro ci się nie podoba, to po co oglądałaś, po co tu piszesz? Wszystkim się podoba tylko tobie jednej nie. Biedactwo. Może się tylko cwaniakujesz, a tylko ty masz w głowie to swoje love - love. Odpowiedz Link Zgłoś
miley_cyrus_24 Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:10 Zmierzch jest super, a następne książki nawet lepsze! Na pewno warto kupić Odpowiedz Link Zgłoś
losers Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:14 książkę przeczytałam kilka miesięcy temu, a kolejne części leżą grzecznie, odłożone na półkę, gromadząc tonę kurzu, mianowicie; przeczytałam Zmierzch i dwie kolejne części. moim skromnym zdaniem, warto zaopatrzyć się w kolejne części i z pewnością, będą one ciekawsze od filmów, które mają niedługo powstać. mam to do siebie, że nie lubię oglądać filmów, którymi wszyscy nakręcają się, jeszcze przed ich wyjściem.. podsumowując: książki złe nie są, natomiast filmy, to kompletna porażka. wszystko robione pod publikę, a to sporo traci w moich oczach.. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowedove. Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:17 losers napisał(a): > książkę przeczytałam kilka miesięcy temu, a kolejne części leżą grzecznie, > odłożone na półkę, gromadząc tonę kurzu, mianowicie; przeczytałam Zmierzch i > dwie kolejne części. moim skromnym zdaniem, warto zaopatrzyć się w kolejne > części i z pewnością, będą one ciekawsze od filmów, które mają niedługo powstać > . > mam to do siebie, że nie lubię oglądać filmów, którymi wszyscy nakręcają się, > jeszcze przed ich wyjściem.. podsumowując: książki złe nie są, natomiast filmy, > to kompletna porażka. wszystko robione pod publikę, a to sporo traci w moich > oczach.. dlatego ja najpierw czytam książki. wdg mnie też.w książce jest więcej opisane, a w filmie nie masz wszystkiego. zresztą ja wolę książki. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna13 Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:15 Owszem, czytałam. Książka kompletnie mi sie nie podobała. Chociaż muszę przyznać, że jest o niebo lepsza od filmu. Jest wiele innych, bardziej wartościowych i ciekawszych książek, które nie zdobyły takiej sławy jak 'Zmierzch'. Moim zdaniem cała saga nie zasługuje na popularność, jaką zdobyła. Wielki mi horror, *jeb o parapet* Btw, jeśli chcesz, to oczywiście kup następne części, Twoja sprawa. Ale z góry uprzedzam, że są nudne cholera. Jeśli interesują Cię bardziej wartościowe książki, nie romansidła, to nie polecam... A z Edziem, to niedługo wyprodukują pampersiki dla dzieci. ;p bless. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowedove. Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:19 edzia nie lubię. jeśli czytałaś inne, lepsze książki możesz podać tytuły? bo właśnie szukam czegoś fajnego. a zmierzch czytam bo jestem ciekawa książki. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna13 Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:25 My, dzieci z dworca zoo, czytałaś ? ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1995 Wellman 07.12.09, 22:31 ja czytam new moon i bardzo mnie to wciągneło Oglądnij sobie program TVN Style "Czytam bo lubię", kiedy Dorota Wellman mówi o Zmierzchu... zachwala bardzo, a to motywuje do czytania Odpowiedz Link Zgłoś
justyna13 Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:37 tak, jasne. Cały świat zachwyca się całą sagą, a dla mnie, to jedno wielkie gó.wno Cóż, takie życie, gusta są różne. Zresztą, rzadko podoba mi się, to co innym, także bez sensacji, przyzwyczaiłam się. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lady_em Re: Zmierzch - podoba wam się? 07.12.09, 22:51 karmelowedove. : nie chciałam cię zjechać, wyraziłam swoja opinię. Może rzeczywiście ta książka nie będzie dla ciebie pusta, ale dla mnie jest i w takim świetle ją przedstawiam. Przeto nie potępiam cię za to, że ona ci się może spodobać. Nie powiedziałam też, że: `Ta książka jest denna, więc ty również taka jesteś.` Losie, ludzie, czytanie ze zrozumieniem. Będe musiała pisać mniej zawilej : > Odpowiedz Link Zgłoś
mydeafsenses Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 05:38 hmm..ja przeczytałam całą sage i ..opłaca się. Odpowiedz Link Zgłoś
kiskowa Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 07:05 JASNE ŻE TAK! Ja kupiłam wszystkie i przeczytałam w 3 tyg! kocham 'Zmierzch' Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 08:20 Nie polecam, nudne i pełne pomyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
nici Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 08:37 tez chce miec tylko sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
renesmee_ Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 12:12 Tak się składa, że mam jeszcze dodatkowo na Mikołaja dostać "Przed świtem". Wszystkie pozostałe części (Zmierzch, Księżyc ...., Zaćmienie) mam, i czytałam je w parę dni! To najlepsze książki jakie czytałam! Ja radziłabym ci kupić Ale nie kupować wszystkich naraz. Bo ja robię tak. Spodobał mi się Zmierzch ---> Księżyc w nowiu. Spodobał mi się KWN ---> Zaćmienie. Tak najprościej No chyba, że jesteś pewna, że ci się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
shadow_ Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 12:20 to moim zdaniem jest już "przereklamowane", wszystkie dziewczyny z mojej klasy o tym gadają, chociaż nie wiem czy to przeczytały i robią to na pokaz. ;-x Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_alice Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 12:22 jeżeli spodobał Ci się Zmierzch, na 100% spodoba Ci się reszta. Ja nawet czytałam po 2 razy niektóre tomy. Warto przeczytać resztę! Zaskakujące, zabawne, trochę refleksyjne i przede wszystkim oryginalne Czuję się, jakbym pisała jakąś krytykę literacką xD Ale serio, jak najbardziej zainwestuj w nie Odpowiedz Link Zgłoś
good_thing Re: Zmierzch - podoba wam się? 08.12.09, 14:01 Jak przeczytasz to sama się przekonasz, że wciąga jak narkotyk Odpowiedz Link Zgłoś