Dodaj do ulubionych

okropny nos! pomocy

26.12.09, 22:02
strasznie nie lubię mojego nosa. Jest długaśny i jakby tego było mało-
garbaty! Ten kompleks zatruwa mi życie! Kiedy z kimś rozmawiam lub poznaję
kogoś nowego mam wrażenie, że ciągle gapi się na mój nos i myśli sobie, że
jest straszny. Nie macie pojęcia jak zazdroszcze dziewczynom z normalnymi
nosami! Nawet nie chciałabym aby był idealny, wystarczyłoby żeby był krótszy
lub bez garba. Kurczę, mam to w świadomości 24 h na dobę to już chyba obsesja
nie ? Nienawidzę gdy ktoś robi mi zdjęcia, bo na planie głównym zawsze jest
mój nochal. Co innego kiedy sama sobie robię foty, bo wiem jak pozować, żeby
się w miarę nie rzucał w oczy. Mam 16 lat i myślałam nad operacją, ale po
pierwsze i najważniejsze nie mam kasy, po drugie zgody rodziców a po trzecie
nie wiem czy starczyłoby mi odwagi. Mam też nieodparte wrażenie, że nos mi
niszczy urodę i gdyby był normalny, wtedy byłabym ładna, albo nawet bardzo
ładna. A tak to masakra.
Jestem ciekawa czy ktoś to przeczyta big_grin no, ale tak czy siak musiałam to z
siebie wydusić no i mam pytanie: myślicie, że z mojej obsesji mogę się jakoś
wyleczyć? Czy zostaje mi tylko odkładać kasę na operację ?
Obserwuj wątek
    • kokoss. Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:09
      masz to samo co ja. !
      tylko że ja miałam normalny nos, tyle że złamałam go sobie , i mi sie zrobił
      taki większy . uncertain
      tzn , te szkrzydła nosowe czy jakoś tak mi sie bardziej otworzyły tak jakby. big_grin
      ja nam 13 lat , i też mnie oszpeca. !
      • destiny__ Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 12:09
        Hmmm nie mam pojęcia co mozna zrobic w takiej sytuacji nie wiem czy operacja będzie
        dobra . Może spróbuj sie tak malowac aby optycznie zmniejszyc nos . No ewentualnie ta
        operacja ale jest ona bardzo kosztowna
        • stop_it nie przejmuj sie!!! 03.01.10, 21:44
          sluchaj, moj nosek jest okropny tak jak twoj smile jest taki zwykly a na koncu ma jakas
          kulke, ktora wyglada jak ziemniak ;p tez nie na kazdym zdjeciu wygladam fajnie, ale sie juz
          przyzwyczailam smile i wiesz co jak nie zwracasz na niego uwagi, nie przeszkadza ci wcalesmile
          i to NIEprawda, ze jak ktos z toba gada patrzy sie na twoj nos - totalna bzdura, masz na
          jego punkcie totalny kompleks i wydaje ci sie ze kazdy jak cie widzi to mysli "o fuu jaki ma
          brzydki nos" uwierz ze nie!!! ludzie maja swoje problemy i nie bd nasmiewc sie z twojego
          nosa xd jak ja bym sie przejmowala kazdym przechodnim, ktory kolo mnie przejdzie i sie
          zasmieje albo na mnie popatrzy to bym chyba zwariowala. ludzie sie patrza kto idzie - ty
          tak nie robisz? albo jak sie ktos smieje to na 100% nie z twojego nosa tylko moze mu
          kumpel kawal opowiedzial? a jak jest sam to moze mu sie cos smiesznego przypomnialo
          albo zobaczyl cos za toba, nigdy o tym w ten sposob nie pomyslalas?
          jak jeszcze cie nie uspilam moja proza na 300 str to mam rade co do zdjec, patrz na
          caloksztalt zdjecia( oczy, ktore masz ladne, usta, uszy itp itd), a nie na nosek, nikt kto
          oglada twoje zdjecia nie wraca uwagi wlasnie na nos, ale jak wyszlas(usmiech itp)
          mam nadzieje ze rady sie przydadza bo jak pisalam to wszystko na marne to sie potne
          chyba xdd smilesmilesmile wiec usmiech!!! smile
    • esther77 Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:10
      Ten kompleks zniknie Tobie, kiedy wyjdziesz za mąż big_grin Twój przyszły mąż bedzie Cie kochał
      nawet z takim nosem ;D
      Ludzie mają też gorsze problemy w życiu, wiec nie masz się czym przejmowac...
      A po za tym to każdy ma jakieś kompleksy co każdy już wie big_grin
      Pozdrawiamkiss
    • bellacullenx Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:10
      nie martw się wink)
      Ja nie mogę powiedzieć że mam problem ze swoim nosem, bo go lubię wink Ale co do
      twojego problemu to myślę że z czasem zniknie... każdy ma obsesję na punkcie jakiejś
      części ciała... ja mam na punkcie swoich policzków... sa takie no nie wiem... nie podobają
      mi się ;/
      mam nadzieję że Ci się minie....

pozdrawiam ;*

bellacullenx
    • jd Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:10
      Może się wyleczysz a może nie. Wszystko zależy od Ciebie. Kiedyś też miałam taki
      kompleks z nosem.. ale mi przeszło jak się zderzyłam z psem.. teraz mam garbaty
      nosek..bardziej niż wcześniej i jakoś się do niego przyzwyczaiłam..może dlatego,
      że wtedy miałam też podbite oko i doszłam do wniosku że śliwa pod okiem jest
      gorsza niż za duży nos.
      • future Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:13
        skąś to znam . : )
        mam okropny nos , ale znalazłam chłopaka któy kocha mnie i mój nos . : )
        • selena_demi Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 11:56
          Nie martw się, nie jesteś samawink sama mam wielki i do tego kapciowaty a jeszcze
          noszę okulary więc nos jest jeszcze gorszy ale szczerze to ci powiem że się
          przyzwyczaiłam, przecież nie każdy jest idealnykiss
        • amazinga Re: okropny nos! pomocy 03.01.10, 20:14
          zaakceptuj się taka jaka jesteś
      • esther77 Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:17
        Hahabig_grin jd zderzyłas sie z psem?? Niezle...
        Moj pies kiedys pi łapą w twarz przywalił xD a rasa mojego psa to cane-corso i maja wielkie i
        ciezkie łapy...
        Bolało...big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • jd Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:20
          Moja to mieszaniec 35 kg... Mnie potraktowała z główki, ja się nachylałam a ona
          podskoczyła xD
    • kasiekk2 Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:13
      Nie przejmuj sie ; D
      Poczytaj sobie w internecie na temat makijażu .
      W jakis sposób opytcznie go sobie pomniejszysz itd...
      Znam osoby z bardzo garbatymi nosami . I nie biorą sobie za bardzo tego do siebie . ;D
      Popsostu wyrzuć to z głowy i ciągle myśl sobie ,,Mój nos jest najpiękniejszy i najbardziej
      orginalny na całym świecie "
      Buaha . Lepszego tekstu nie mogłam napisać . xd
    • anieluska Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:13
      Powiem Ci, że odrobinę przesadzasz. Nikt nie jest idealny. To nie możliwe. Każdy
      ma w swojej urodzie jakieś mankamenty. smile Ja np. mam kilka kompleksów ale
      pogodziłam się z tym jaka jestem. Operacja hmmm... powiem Ci że to jest bardzo
      powazna decyzja więc ją przemyśl. Wiadomo że nie w tym wieku więc wieszsmile. Skoro
      piszesz że gdyby nie nos była byś bardzo ładna to skup się na atutach śwojej
      urody i pokazuj je światu. Masz 16 lat więc możesz śmiało pokazać ładny biust
      czy ładniej pomalować oczy. Ludzie, którzy są wartościowi i będą chcieli z Tobą
      się przyjaźnić nie będąpatrzeć na Twoje niedoskonałości. Myślę, że nie powinnaś
      się tym aż tak przejmować i dostosować do mojej rady.smile Pozdrawiam Cię
      serdecznie i życzę Szczęśliwego Nowego Roku, gdyż on tuż tużsmile) buziakismilekisssmirksmirk
    • jane_ Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:14
      jak naprawisz sobie nos to znajdziesz inny defekt.

ja mam też krzywy, tzn taki łe, niefajny, od urodzenia. na operację nie chcę iść, bo niech po niej będę wyglądać strasznie? akceptuje to i nie mam przez niego problemów. nawet słyszałam pogłoski, że się z niego śmieją - proszę bardzo, ja się go nie wstydzę.
      a uwaga raczej skupia się na oczach niż nosie, na dobrą sprawę nie wiem, czy ktokolwiek zauważa nos najpierw. ;q
      odpuść sobie.
      • gazowa Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:26
        heheh jane uwierz mi na mój trudno nie zwrócić uwagi, no ale dzięki dziewczyny
        postaram się mniej myśleć o tym -.-
        też czasem mi się wydaje, że mi to minie dopiero jak wyjdę za mąż
        ale o ślubie nie chcę nawet myśleć, bo przecież tyle zdjęć, tyle zbliżeń na
        twarz .. oj nie na moje nerwy indifferent
        • peace_and_love Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:30
          Nie jesteś sama, ja też nie znosze mojego nosa, ale staram się nie zwracać na niego uwagi, też tak spróbuj. kiss

Kliknij, pliiiss.
      • bouche2 Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:30
        jakbym słuchała przyjaciółkę ; o
        no chyba Cię coś pieczę, jak sobie zrobisz operacje to Cię znajdę i zabiję -.-
        nie, nie, nie, nikt nie patrzy na nos, ja też mam dość duży i też przeżywałam,
        ale raz koleżanka mi powiedziała: 'nigdy nie pomyślałam, że masz brzydki nos' i
        od tej pory się tym nie zamartwiam.
        bądźże naturalna, na prawdę nie myśl o tym i się zaakceptuj, taką jaka jesteś.

każdy ma w sobie coś niefajnego, ale nie trzeba tego od razu likwidować. Nos to
        najmniejszy problem, oczy na pewno masz ładne : D.
    • pati123153 Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:37
      heh ; (
      mam tak samo ! też taki nos , i wog. jak ktoś mi robi fotke , to wychodze jak jakieś brzydkie kaczątko ! chociaż nie uważam się za brzydką , mój nos jest okropny !
    • good_thing Re: okropny nos! pomocy 26.12.09, 22:57
      No nareszcie ktoś ma taki problem jak ja. Też nie cierpię swojego nosa, jest
      długi garbaty i w ogóle okropny uncertain
      Może się wydawać, że to głupi kompleks, ale naprawdę mnie dręczy.
      Też mi zatruwa życie, i podobnie jak u autorki, cały czas wydaje mi się, że
      ludzie patrzą na tego nochala.
      A ile ja się przykrych rzeczy na ten temat nasłuchałam sciana

No musiałam się wyżalić, o!
      • gazowa Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 10:02
        good_thing oj ja też się wiele nasłuchałam na ten temat :p
        taa niby to głupi kompleks, ale jak się spojrzy na te wszystkie gwiazdy i on
        mają takie śliczne noski to aż mi się chce płakać xd no wiem, że połowa jest po
        operacjach ale bez niej te ni emiały aż takiego brzydkiego jak ja. Kiedyś
        chciałam zostać aktorką, ale myślę że nie mogłabym z takim nosem na siebie
        patrzeć w telewizji -.-
        • good_thing Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 11:43
          gazowa mam identycznie tak jak ty.
          A te nosy gwiazd w gazetach mnie dobijają. Po operacji czy nie, są naprawdę ładne.
          A już naprawdę załamuję się, kiedy idę ulicą i wszystkie dziewczyny które widzę
          mają takie malusieńkie noski. Jak na złość.sciana
          Na operację chyba nie miałabym odwagi, więc trzeba się przyzwyczaić i jakoś z
          takim wytworem żyć.. indifferent
    • kewpiedoll Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 11:49
      mam dokładnie tak samo tylko nie mam 16 lat,a moja mama mówi,że jak za 2 lata
      dalej będę chciała operacji to się zgodzi
    • kicaj Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 11:51
      Mam to samo. sad
      ja czytalam ze aby go optycznie skrocic trzeba koncowke nosa zrobic jasniejsza.
      to dziala tak samo jak masz garba to tez malujesz go jasnym cieniem i mniej go
      widac.
      pozdro kiss
      • good_thing Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 13:04
        kicaj napisał(a):

> Mam to samo. sad
        > ja czytalam ze aby go optycznie skrocic trzeba koncowke nosa zrobic jasniejsza.
        > to dziala tak samo jak masz garba to tez malujesz go jasnym cieniem i mniej go
        > widac.
        > pozdro kiss

A ja czytałam, że właśnie na odwrót- ciemny ukrywa, jasny uwidacznia.
    • klaudencja Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 11:51
      ja mam okropny podbródek... ale żyję winktongue_out
    • kennedy. Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 11:55
      o, też bym chciała operację nosa. xD bo mój jest okropny. nie jest jakiś wielki
      czy coś, ale strasznie mi się nie podoba. xP
    • beautiful_ Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 11:57
      Musisz polubić swój nos to tylko ty wmawiasz sobie że on jest straszny a tak
      naprawdę inni mogą myśleć że jest spoko więc jeśli ty go zaakceptujesz inni też
      to będą robić, wiem że to nie łatwe.
      • msthic Re: okropny nos! pomocy 27.12.09, 13:21
        przeczytałam ;p

też nie lubię swojego nochala xd
        ale popatrz na to tak :
        czemu głupi nochal ma ci zatruwać życie!
        Niektórzy mają jeszcze gorsze nosy i co mają mówić?
        Poza tym to tylko nos nic ważnego ani szczególnie wielkiego [jak cała głowa xd]
        są też różne sposoby makijażu żeby nos wydawał się mniejszy itp.
        poszperaj w necie to znajdziesz na pewno ;]
        • kicaj Re: okropny nos! pomocy 02.01.10, 21:12
          no faktycznie ciemny ukrywa jasny uwydatnia wink sorki za pomyłke ; c

kisskisskiss
    • fano__x Re: okropny nos! pomocy 03.01.10, 19:46
      ej nie ma co się załamywać , ja mam identycznie jak ty ..
      mam tak po swoim ojcu , nie masz czym się przejmować .
      ja już o tym zapominam bo osoby które cię kochają nie zwracają
      na to uwagi ! przestań wpadać w takie kompleksy lepiej mieć taki nos
      i nie wyróżniać się z tłumu , weź ze mnie przykład i nie łam się
      bo już wiesz że sama nie jesteś : * < 3
    • emm_ Re: okropny nos! pomocy 03.01.10, 19:52
      Po co ci operacja?
      ` Nikt nie jest idealny.
      Ale mozesz nosić różne wisiorki, kolczyki itp. żeby odwróciły uwagę od twojego nochalka ;p
    • niezwykleinna Re: okropny nos! pomocy 03.01.10, 19:55
      ja bym odkładała kasę na operacje. ;P
    • sweet...ash Re: okropny nos! pomocy 03.01.10, 19:58
      Mam taki sam problem ,
      tzn mój nos nie jest jakiś wieeelki
      po prostu mi przeszkadza,
      ale nikt na niego jak narazie nie zwraca uwagi .

Jestes jeszcze młoda , operacja plastyczna może
      cię jeszcze bardziej oszpecic ,
      ja bym sie tak z tym nie śpieszyła , najpierw
      zapytaj o to specjalistów , jakiś lekarzy .
      • lolcia66 Re: okropny nos! pomocy 03.01.10, 20:05
        też nienawidzę swojego nosa no, ale nikt nie może być idealny i ja to toleruje
        wkurza mnie on tylko jak patrze na swoje zdjęcia lub w lustro a tak to nie big_grin
      • vivienne. Re: okropny nos! pomocy 03.01.10, 20:12
        ja też mam nie najzgrabniejszy nosek, ale inni wokół trąbią mi, że przesadzam.
        a ja kiedy patrzę w lustro widzę mój ( mega ) garb i nic poza tym.
        nigdy nie daję fotografować się z profilu, o zgon, jeśli w ogóle komuś uda się
        mnie uwiecznić na zdjęciu. xd
        sama nie wiem jak mogłabym Ci poradzić, ale myślę, że lepiej zaakceptować siebie
        niż zdecydować się na operację plastyczną. takie zabiegi nikomu na dobre nie
        wyszły. więc spróbuj polubić swój mały defekcik, a zobaczysz, że życie stanie
        się lżejsze. (;
    • klakierzyca Re: okropny nos! pomocy 03.01.10, 20:05
      też tak mam. ;/ ale mam mały, lecz garbaty - dlatego, że miałam masakryczny wypadek, gdy byłam mała. tak to miałam śliczny nosek =.= nie wiem co z tym zrobić... nos chyba nie był złamany... nie pamiętam. teraz nie cierpię stawać do kogoś bokiem...
      • gazowa Re: okropny nos! pomocy 03.01.10, 20:10
        klakierzyca: ja też nie cierpię stawać bokiem do kogoś, albo do zdjęciaa ;// ugh
        sciana
    • katsuumi_17 Re: okropny nos! pomocy 03.01.10, 21:21
      Bądź naturalna i zaakceptuj siebie! Operacja nic nie da, tym bardziej, że po niej też możesz
      mieć jakieś powikłania. Jak sama mówisz- gdyby nie nos, byłabyś ładna? Jeśli tylko nos
      jest elementem "szpecącym", to niemożliwe, żebyś była brzydka. Pamietaj, najważniejsze
      jest zaakceptowanie samej siebie. Ja mam nos bardzo zadarty, trochę świnkowaty, też mi
      się nie podoba, ale go akceptuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka