zbieramchmury Re: Powiedziec wychowawcy???? 07.01.10, 18:58 wariat.? a może chciałabyś, żeby Ciebie ktoś sprzedał za coś, nie wiem - cokolwiek. to idiotyzm, jak będzie chciał - to i tak będzie palił. o.o Odpowiedz Link Zgłoś
92loco92 niee .. wyjdziesz na kapuuusiaa .! ;/ 07.01.10, 19:04 taa coo .!! nie mooow . u mnie tez wiele osob pali .. no i co z tego .! to ich sprawaa . taak .! i sie nie wtracam .. zwlaszcza ze ja tez czasami sobie lubie zapalic .! i nikt mi sie nie wtraca w zyciee ;/ a jezeli powiesz no to uznaja Cie za kapusiaa i bedziesz miala przesrane w szkolee .! .. a i mowie to tylko ze szczerosci .. i nie miej urazy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Powiedziec wychowawcy???? 07.01.10, 19:04 Myslę, ze powiedziec, ale najlepiej idź z koleżanką, tak żeby ten chłopak nie widział. W rozmowie z wychowawcą musisz po prostu zastrzec, żeby nie mówił mu, że nakablowałyście czy coś w tmy stylu Odpowiedz Link Zgłoś
smykalka Re: Powiedziec wychowawcy???? 07.01.10, 19:05 Dobrze że się przejmujesz o niego lecz ja na twoim miejscu bym nic nie mówiła nauczycielce bo to bd chamskie ... lepiej z nim pogadaj ... o tym a nie Odpowiedz Link Zgłoś
nelunia Re: Powiedziec wychowawcy???? 07.01.10, 19:07 Nie mów,tylko sama porozmawiaj z nim Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: Powiedziec wychowawcy???? 07.01.10, 19:07 U mnie pali pol szkoly i nauczyciele nie moga nic z tym zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
the_maine.xp Re: Powiedziec wychowawcy???? 07.01.10, 19:17 w sumie nie wiem po co chcesz mowic o tym wychowawcy , nic nie zrobi tylko zadzwoni do rodzicow (albo i nie) ... a rodzice i tak go nie powstrzymaja od palenia, jak tak bardzo chcesz mu pomoc w prost spytaj go czy pali, jezeli odpowie twierdzaco zrob mu wyklad o szkodliwych skudkach palenia.. jak nie poslucha to nie, ale bedziesz miala czyste sumienie, wiecej i tak nie mozesz zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
lolli_pop Re: Powiedziec wychowawcy???? 07.01.10, 19:10 Hmm... Powinnam Ci doradzić "Idź do wychowawcy albo z nim porozmawiaj w cztery oczy". Ale gdybym była w Twojej sytuacji na pewno bym tego nie zrobiła. To jego sprawa. Po co robić sobie kłopoty? A jeżeli już, to przecież niektórzy też w końcu poczują, że on pali. Odpowiedz Link Zgłoś
rikki ... 07.01.10, 20:05 A może jego rodzice palą, i tak od niego czuć? a tak w ogóle najlepiej się w to nie mieszaj jego sprawa, a nauczyciele napewno kiedyś poczują Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: Powiedziec wychowawcy???? 07.01.10, 20:02 Chcesz mieć łatkę konfidenta? Lecz jeśli naprawdę ci zależy powiedz, ale żeby było anonimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
agie Re: Powiedziec wychowawcy???? 09.01.10, 20:41 Ejj... laska.. u mnie w szkole połowa uczniów jara i to nawet w szkole lub pod szkołą i jakoś nikt się tym zbyt nie przejmuje, jeśli nauczyciel się dowie to w najgorszym wypadku zawiadomi rodziców czy wstawi im uwagę^^ ale co z tego!? Więc wyluzuj, jeśli chcą jarać to ich sprawa, ty w tej sprawie raczej nic nie zmienisz a tylko wyjdziesz na konfidenta Każdy uczy się na własnych błędach Możesz z nim najwyżej porozmawiać, i to czy on weźmie sobie to do serca i żuci szlugi jest w jego interesie Nie przejmuj się Odpowiedz Link Zgłoś
mileylove. Re: Powiedziec wychowawcy???? 10.01.10, 12:03 najpierw z nim pogadaj , nie posktkuje ? on będzie jeszcze groził , że jak powiecie to cos wam zrobi ? to powiedz rodzicom , wychowawcy lub rodzicom chłopaka . Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 17:40 nie mów pani , najpierw pogadaaj z nim . Może to nieporozumienie może to jego rodzice lub kumplee palą ? Odpowiedz Link Zgłoś
littlebitjoe Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 19:12 U mnie w klasie też pali dużo chłopaków. A ogólnie w gimnazjum to o jeżu. Chyba pół tej zakichanej szkoły pali, a to tak naprawdę dzieci, które myślą, że paląc wszyscy będą uważać ich za dorosłych. phi. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_paja -,- 14.01.10, 19:21 ty się lepiej zajmij swoim życiem..... konfidenci tak robią ; x a u mnie w klasie palą i nie mówię. jego sprawa. niech sobie psuje płuca jak chce zobaczymy kiedy wysiądzie ; x Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 19:16 powiedz. ważniejsze jest jego zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 19:18 .. chociaż koleżanki mają rację. ;d wkopiesz się, nie twój interes, ale nie wyciągaj pochopnych wniosków. twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
rispekt Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 19:17 O.o Nie rób nic. To ich zdrowie, może kiedyś przyjdzie dzień, że bedziesz jedyną niepalącą osobą w klasie, wiec nie przejmuj się tak. Odpowiedz Link Zgłoś
happysad1 nieeee ! 14.01.10, 19:19 co ty porąbałó cie ? ! to jego wlasny wybor . ale mozesz z nim pogadac a nie od razu z wychowawcąą ! mogącie potem przezywac itd a tego chyba nie chcesz , nie ? a pozatrym ten koles moze cie znienawidzic bo wychowawca na pewno zadzwoni do rodzicow jego. Odpowiedz Link Zgłoś
other_ Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 19:23 u nas jest tak samo , ale szczerze to nikt o tym nauczycielom nie mówi , bo te osoby same sb rujnują życie popadając w ten nałóg czy masz być odpowiedzialna za błędy twoich rówieśników ? Odpowiedz Link Zgłoś
demi2917 Re: No bez przesady 14.01.10, 19:23 Robisz wielkie halo, bo ktoś pali papierosy?? A ile on ma lat, 10?? No bez przesady, nawet nie wiesz ile osób pali papierosy w naszym wieku. Ja osobiście jeszcze nie paliłam, ale chciałabym spróbować. A tak wogóle, to może on wcale nie palił, tylko rodzice palą, a on przeszedł smrodem... Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 19:29 Powiesz a potem cała klasa będzie na ciebie cisnąć że skarżysz a poza tym to nie twoja sprawa oni sobie niszczą zdrowie ^^ U mnie połowa klasy pali (chłopacy) a nawet nauczyciele o tym wiedzą ale to gimnazjum... Odpowiedz Link Zgłoś
aguskaa_ Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 19:32 no to może dziwne, ale ja bym nie powiedziała. chociaż zawsze się mówi, że jak ktokolwiek zauważy coś dziwnego, to do wychowawcy, bo wtedy robimy krzywdę tej osobie. jednak ta osoba przecież mogła już skończyć palić. a ty możesz o tym nie wiedzieć. a jak znów zauważysz, to najpierw ty chociaż spróbuj o tym z nim pogadać, może wtedy uda się coś zrobić. jak nie, no to jest właśnie to wyjście.. Odpowiedz Link Zgłoś
samo_zlo Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 19:36 Będziesz wtedy zaganiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
jojo15 NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.10, 19:37 chyba Cie pogielo sorry ale pol mojej klasy pali i co? ich sprawa nieprzetlumaczysz mu ze szkodliwe itd. I sobie jeszcze problemow narobisz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
melanie_25 Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.10, 19:43 Nie mów.Będziesz mieć jeszcze kłopoty.U mnie większość chłopaków z klasy pali widziałyśmy parę razy jak mieli uchylone drzwi od szatni.A on i tak nie posłucha ani ciebie ani wychowawcy Odpowiedz Link Zgłoś
princesssska Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 19:41 ja na twoim miejscu bym tego nie zgłaszała Odpowiedz Link Zgłoś
cheergirlz Re: Powiedziec wychowawcy???? 14.01.10, 19:41 u mnie z 7-8 osob pali i nikt sie tym nie przejmuje Odpowiedz Link Zgłoś