Dodaj do ulubionych

Japoński rock.

• casket Re: Japoński rock. 30.01.11, 15:45
      Taa. :3
    • zlababa bleeech 30.01.11, 15:50
      J-rock jak dla mnie beznadziejny. Byłam na koncercie d'espraysray czy jak to się pisze i moim zdaniem była to tragedia. Oprócz tego uważam że to lanserski gatunek bardzo popularny dla mango-zjebów.
      • gasia333 Re: <3 19.08.11, 11:50
        Uwielbiam...Szczególnie piosenki Gazeciaków i Alice Nine
    • rei_san Re: Japoński rock. 09.05.12, 14:36
      Owszem : DD
      Moje ulubione zespoły to (obecnie)
      the GazettE
      Lolita23q
      Girugamesh
      D = OUT
      Moi dix Mois
      Lycaon
      SuG
      ...
      Kiedyś słuchałam Alice Nine, An Cafe, Exist trace, ScReW, Nightmare, Danger Gang i wiele innych, ale już niektórych z nich wcale O.o'

I sądzę, że prawdziwy fan nigdy by nie zaprzestał słuchania.
      • rei_san Re: Japoński rock. 09.05.12, 14:36

> I sądzę, że prawdziwy fan nigdy by nie zaprzestał słuchania.

W sensie, że ogółem fan visual kei, bo widzę, że wiele mamy tu takich osób O_o
    • saori Re: Japoński rock. 10.05.12, 18:47
      Coś tam się znajdzie: One Ok Rock, Nightmare, czasami Dir En Grey i po ostatnim anime na okrągło słucham Last Alliance- Shissou. ^^
    • domimuza Re: Japoński rock. 11.05.12, 15:42
      Hahaha, nie no przepraszam, ale pierwszy raz właśnie posłuchałam An Cafe i to ma takie popowe brzmienie, że hej! Nie byłabym w stanie tego polubić, sama piosenka "Escapism" sprawiła moim uszom ból, choć zapowiadało się świetnie, wokalista przypomina mi głosem żabę big_grin A ta "15-letnia blondynka" to naprawdę facet? - nie powiedziałabym.
    • rei_san Re: Japoński rock. 11.05.12, 15:52
      Słucham od roku.
      Moje ulubione zespoły to the GazettE, Lolita23q i Girugamesh obecnie, ale słucham też wielu innych : D
      Nie rozumiem jarania się An Cafe lub obrażania ich > <
      Z jednej strony to jeden z najbardziej znanych japońskich zespołów i "pozerski" nie jest. Tu praktycznie nie ma "pozerskich" zespołów... z drugiej zaś podniecanie się nimi jak nie wiadomo czym jest już pozerskie, jak się uważa za fana j-rock'a. Tym bardziej, jak się nie wie, czy Bou to był chłopak, czy dziewczyna...
      • rei_san Re: Japoński rock. 14.05.12, 10:54
        Haha, dodałam 2 wpisy o tym aż i jak szukałam pierwszego, to zdało mi się, że to inny wątek był i dodałam drugi xDDD
        • noruwei Re: Japoński rock. 14.05.12, 12:35
          kiedyś lubiłam visual kei, ale po jakimś czasie kompletnie mi się znudził. dlaczego? właściwie to nie mam pojęcia, męczyła mnie cała ta muzyka, pewnie większość z was mnie potępi, ale... wydaje mi się, że od jakiegoś czasu na japońskim rynku visual kei jest zastój. dawno nie było świeżego zespołu z interesującym brzmieniem. ale to tylko moje odczucie, jeśli ono kogoś uraziło, to naprawdę, bardzo przepraszam.

sama obecnie słucham typowego japońskiego rocka, tj. fujifabric (cieszę się, że po śmierci wokalisty się nie rozpadli) - do posłuchania: sugar!! (jeszcze za czasów, kiedy żył Shimura Masahiko), strawberry shortcakes (TEN REFREN) i najnowsza piosenka: tsurezure monochrome; drugim takim zespołem jest nico touches the walls (mam wielką słabość do głosu wokalisty) - do posłuchania: kakera -subete no omoitachi e-, diver czy te wo tatake; asian kung-fu generation - do posłuchania: shinseiki no love song, loop & loop czy solanin; radwimps - do posłuchania: setsuna rensa, yuushinron i order made; suneohair - do posłuchania: waltz i [i]split; spitz - do posłuchania: sora mo toberu hazu i hachimitsu
    • themisha24 Re: Japoński rock. 17.05.12, 15:40
      Oczywiście że słucham ! The Gazette, An Cafe, One Ok Rock (mój najj) i ciul więcej <33 Jak dla mnie zdarza się że lepszy niż amerykański tongue_outP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka