kropeczta13 24.01.10, 14:48 Macie jakies swoje życiowe motto? Lubicie cytaty lub aforyzmy? Pomagaja Wam w codziennym życiu? Moze macie ulubionego autora cytatów? Pokażcie ulubione! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinusia4 Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 14:58 "Szczęście to sposób patrzenia na świat" Coś mam jeszcze na profilu. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 15:05 Pozwolę sobie zacytować fragment opowiadania, który niezwykle mi się spodobał. Jeśli ktoś poczuje się tutaj w jakiś sposób obrażony, to przepraszam. - Człowiek jest sam w sobie czymś tak wspaniałym, dopracowanym i idealnym, a mimo wszystko musiał sobie stworzyć Boga, by w niego wierzyć. Bo jest zbyt słaby? W takim razie ludzie silni nie muszą dbać o wiarę. Sami o sobie stanowią. Są dla siebie bogami. Odpowiedz Link Zgłoś
meryll Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 15:12 nie no light będę lizusem i powiem ,że to jest piekne i Cię bardzo lubięę. ;* <33 ; soł słit xD; haha. xddd Odpowiedz Link Zgłoś
meryll Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta. 24.01.10, 15:37 normalnie pragnęę , słiit. ;* x33 XDD Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta. 24.01.10, 15:40 ;*********************** !!!!!!!11 Kya, loffciam cię już! Okej, okej, tylko bez przesady ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_emo ...hmm... 24.01.10, 20:17 Nauczyłam się, że tak naprawdę ze swoimi smutkami jestem sama . I dlatego moje codzienne motto brzmi: "Umiesz liczyć ? Licz na siebie ! " . . . Odpowiedz Link Zgłoś
j.o Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 14:09 'Ci, którzy nie czują zazdrości, nie czują nic' (L. Aragon) . ; * Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1996 Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 21:17 'Nigdy nie pozwól, by strach przed przed działaniem wykluczył się z gry" " Muzyka jest większym objawieniem niż cała mądrość i filozofia" " "Czasem z rozpędu wymyśli się więcej, niż się spodziewało" "Słuchaj po prostu głosu swojego serca. Ono wie wszystko" "Człowiek w swoim życiu gra zaledwie mały epizod" "Jesteśmy sami dla siebie największą niespodzianką" "Nadzieja jest najcenniejszą towarzyszką życia" " Mimo wszystko życie jest wspaniałe" Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 21:21 lepiej spłonąć niż się wypalić. <3 pragnienie bycia kimś, to marnowanie osoby, którą się jest. nie traktuj życia zbyt poważnie, i tak nie wyjdziesz z niego żywy. <33333333333333333333333333333333333333333333333 Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 21:22 nigdy nie chcę być nie na swoim miejscu. - chopin, ładne, nie ulubione, ale właśnie sobie o nim czytam, i świetnie to ujął. pokazałabym wam wiele fajnych, ale tak się składa, że nie mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 21:25 60sekund złości, to minuta mniej radości! Nie znam autora/ki... Odpowiedz Link Zgłoś
esme Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 21:23 oto moje ulubione cytaty : 'Kiedy byłem młody, stwierdziłem, że duży palec u nogi zawsze w końcu robi dziurę w skarpetce. Więc przestałem nosić skarpetki.' "Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko" [...] uśmiech [...] jest dla ludzi szczęśliwych. - I tu się mylisz. Bo właśnie uśmiech daje szczęście. [...] Spróbuj się uśmiechnąć, to zobaczysz. moje motto : być zawsze uśmiechniętym do ludzi, bez względu na sytuację. uśmiech poprawia humor (zawsze ) lepiej jest mieć jednego zaufanego przyjaciela niż miliony kolegów(i koleżanek) itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczta13 Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 10:07 "Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko" Hah esme! Ten cytat mnie rozwalił! Jest swietny Odpowiedz Link Zgłoś
szaman Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 21:24 Według wszystkich znanych prawideł awioniki pszczoły w ogóle nie powinny latać. Mają za małe skrzydełka, żeby oderwać te małe grube ciałka od ziemi. Oczywiście pszczoły mimo to latają, ponieważ nie obchodzi je, co ludzie uważają za niemożliwe. to mnie maksymalnie dopinguje do działania. Odpowiedz Link Zgłoś
dulce12_rbd Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 21:27 Szekspira, są bajeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
stichinsgluck Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 24.01.10, 22:00 mam założony zeszyt z cytatami. moje ulubione pochodzą z serialu One Tree Hill (Pogoda na miłość) np. "W tej chwili jest 6.470.818.671 ludzi na świecie. Niektórzy z nich uciekają przestraszeni. Niektórzy wracają do domu. Niektórzy mówią kłamstwa, aby przetrwać dzień. Inni po prostu spoglądają prawdzie w twarz. Niektórzy są złymi ludźmi, w walce z dobrem, a niektórzy dobrzy walczą ze złem. Sześć miliardów ludzi na świecie. Sześć miliardów dusz. A czasami wszystkim, czego pragniesz... Jest jedna." Odpowiedz Link Zgłoś
kostkaaa ;] 25.01.10, 00:09 "Stay Gold" ;d "Bądź sobą" --------> bardzo mi się podoba hyhy i nawet takie tattoo ma Tracy C .. nie dokończę bo mnie te nazwisko prześladuje i kojarzy z kimś hah Metro Station Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczta13 Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 10:10 Mi się podobają np. "Tylko niektórzy stawiają czoła prawdziwemu światu dalej walcząc o swoje marzenia." Człowiek, który zamierza popełnić jakiś nieludzki czyn, usprawiedliwia się, mówiąc: "Jestem w końcu tylko człowiekiem". "Trzeba sięgać dalej niż na wyciągnięcie ręki, bo po cóż byłoby niebo?" "Brylant jest kawałkiem węgla, który zdołał zmienić swe marzenia w rzeczywistość. " – Ramon Gomez de la Serna Lubię takie cytaty o marzeniach! A najbardziej podobaja mi się cytaty Paulo Coelho! Poczytajcie! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
corba Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 10:13 Uwielbiam to . ;33 Bardzo mi sie podoba taki tekst --> Aby zdobyć wielkość , człowiek musi tworzyć , a nie odtwarzać . Odpowiedz Link Zgłoś
cathylinton Wichrowe Wzgórzaa . 25.01.10, 14:14 Mój ulubiony cytat pochodzi z "Wichrowych Wzgórz". "Gdyby wszystko inne zginęło, lecz zostałby on, ja wciąż bym istniała. Gdyby zaś wszystko inne pozostało, a on był unicestwiony, wszechświat stałby się dla mnie czymś nieskończenie obcym; nie czułabym, że do niego należę" Ahh kochaaaaaaam ten tekst! ; p ;************ Odpowiedz Link Zgłoś
seline_ Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 10:28 ` Najlepszym przyjacielem jest ten, kto nie pytając o powód twego smutku, potrafi sprawić, że znów wraca radość . `nie zachowuję się tak jak wszyscy, na imię nie mam 'każda' . `jak nie dajesz nic od siebie, nie otrzymasz nic w zamian `Zamknęłam oczy, nie bałam się marzyć." I jeszcze takie dialogi : `-Mogę się w Panu zakochać? -Oczywiście. -Ale ja chciałabym tak z wzajemnością... `-Chciałabym być truskawką. -Dlaczego akurat truskawką.? -Bo powiedziałeś kiedyś, że kochasz truskawki. <33. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczta13 Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 10:34 Te dialogi są cudowne!! Zakochałam się w nich! O to chodzi jedynie, By naprzód wciąż iść śmiało, Bo zawsze się dochodzi, Gdzie indziej, niż się chciało – Leopold Staff A ten cytat Coelha kocham! Pozostanę tu przy tobie, dopóki przychodzić będziesz na brzeg tej rzeki. A gdy pójdziesz spać, ułożę się do snu u drzwi twojego pokoju. A kiedy odjedziesz, podążę twoim śladem. Aż powiesz mi: Zostaw mnie!, a wtedy odejdę. Ale do końca moich dni nie przestanę Cię kochać. – Paulo coelho Odpowiedz Link Zgłoś
caughtupinyou Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 10:43 Ten ostatni cytat Paulo Coelho jest cudowny. "Jestem tym, kim jestem. Jeżeli nie potrafisz mnie zaakceptować, odejdź. Oboje będziemy szczęśliwi." "Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę." "[...] życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć." To moje ulubione. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczta13 Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 11:00 Statek jest bezpieczniejszy, gdy kotwiczy w porcie, nie po to jednak buduje się statki. – Paulo Coelho "Różnica między niemożliwym a możliwym leży w ludzkiej determinacji." – tommy Lasorda Odpowiedz Link Zgłoś
esme Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 13:36 Ja Paulo Coelho uwielbiam ten kAwałek jak porównuje człowieka do ołówka ale nie mam pod reką książki ... Odpowiedz Link Zgłoś
meerc Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 13:45 Bądź sobą , życie jest za krótkie by być kimś innym . < 3 gdzieś to kiedyś słyszałam i mi się spodobało . xoxo Odpowiedz Link Zgłoś
natasia12341998 Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 14:00 mi się podoba "Wymowny, wie co powiedzieć, mądry- co przemilczeć" Odpowiedz Link Zgłoś
psycho_ Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 14:01 Bóg mówi, bierz, co chcesz... i płać! Portfel. Są w nim wszystkie Twoje dowody tożsamości. Będą pod ręką na wpadek, gdybyś zapomniał kim jesteś. Żyjemy, aby walczyć jeszcze jeden dzień. Bóg wysmarkał nos, a tym glutem byłeś ty o.O Ziemia kręci się i niesposób na to poradzić. Można kręcić się razem z nią albo zatrzymać się w miejscu, żeby zaprotestować i polecieć na łeb na szyję. Świat to potwór zębaty, gotów gryźć, gdy tylko zechce. Stephen King Odpowiedz Link Zgłoś
psycho_ Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 14:02 motto życiowe: "nie sraj tam gdzie jadasz" Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczta13 Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 18:01 Ma ktos jeszcze jakieś ładne? Odpowiedz Link Zgłoś
autre Re: Cytaty, aforyzmy, myśli, motta 25.01.10, 18:52 och, ja uwielbiam cytaty i aforyzmy... mam nawet specjalny notesik w którym to wszystko zapisuje... ;]] najbardziej podobają mi się Paolo Coleho. 'Kocha się za nic. Nie żaden powód do miłości.' albo z książki 'Mały Książe' 'Czy gwiazdy świecą po to, by każdy mógł znaleźć swoją ?' 'Najważniejsze jest nie widoczne dla oczu' no... i wiele wiele innych. ;]] Odpowiedz Link Zgłoś