mileyanddemi Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:43 zalezy anka z zielonego super ale krzyzacy masakra ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
aniuss.. No właśnie... 30.01.10, 15:44 Większośc lektur jest nudna jak flaki z olejeem ;/ ostatnio przerabiałam "Syzyfowe prace". żaal.pl tylko tyle mam do powiedzenia ..! Ale czasem zdarzają się ciekawe książki. Aleksander Kamiński - Kamienie na szaniec wbrew pozorom bardzo wciągająca książka U mnie 95% ludzi w klasie czyta opracowania i streszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: No właśnie... 30.01.10, 15:46 Nie lubię czytać lektur. Nudne, głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaax33 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:44 u mnie dużo czyta lektory bo muszą ja nie czytam lektor bo są nudne i głupie najlepsze są takie horrory romanse a nie jakieś głupie nudne lektory Ja chce żeby lektorą byla książka zmierzch ,jak by mnie jakiś nauczyciel spytał dostałam by szustke Odpowiedz Link Zgłoś
colorek. Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:07 donkaax33 napisał(a): > u mnie dużo czyta lektory bo muszą ja nie czytam lektor bo są nudne i głupie na > jlepsze są > takie horrory romanse a nie jakieś głupie nudne lektory > > Ja chce żeby lektorą byla książka zmierzch ,jak by mnie jakiś nauczyciel spytał > dostałam > by szustke Jakbyś tak napisała to za tą "szustke" napewno byś kurna pałe dostała, jeleniu.! Polecam SŁOWNIK ORTOGRAFICZNY.! Powinny być lektury t.j. Naznaczona.[P.C. CAST+KRISTIN CAST] Zmierzch.[STEPHENIE MEYER] Century.[PIERDOMENICO BACCALARIO] Złodzieje Cieni.[ANNE URSU] Pamiętniki Wampirów.[LISA JANE SMITH] ITD. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka5 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:48 Wiecie,ja bardzo lucbę lektury. Jedyna najgłupsza którą czytałam jest w "pustyni i w Puszczy.Jestem w 5klasie i najlepsze lektury to " ania z Zielonego Wzgórza a teraz czytam przygody tomka seywera i jest bardzo spokx:- D Odpowiedz Link Zgłoś
balonowa_guma Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:51 lektury,kochanieńka nie będą o miłości, o wampirach,czy innych takich. one mają czegoś nas nauczyć i zmusić do refleksji. wg mnie sa całkiem ciekawe. oczywiście nie przeczytałam wszystkich,ale żałuję,że tego nie zrobiłam. Teraz mam zupełnie inne podejście do książek. Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:51 obecnie muszę czytać w pustyni i w puszczy. :c nienawidzę wszystkich mickiewiczów, sienkiewiczów i jeszcze innych -iczów, których będę musiała przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
zabolinek Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:54 Z reguły to straszne nudy. Chociaż miałam parę takich, które mi się podobały Np. Ania z zielonego wzgórza (6klasa) czy Czarne stopy (6klasa). W gimie nie podobały mi się żadne, a Dywizjon 303 to już w ogóle sen gwarantowany ;/. Odpowiedz Link Zgłoś
fankajbmcdl Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:52 a ja lubię cztac lektury,bo nie wiem jak wasze ale napotkałam tylko dwie nudne lektury,były to nowele,a dokładniej to,,A,B,C..." i ,,Katarynka" reszte są cudowne,teraz przerabiam ,,Quo vadis" i wiecie co to przepiękna książka,bardzo polecam,ogółem Sienkiewicz to jeden z moich ulubionych pisarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_fakna_jb Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:53 lektury szkolnę są nudne jak flaki z olejem ;/ z chęcią liste lektur bym zmieniła ;D Odpowiedz Link Zgłoś
tysiak Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:53 Besensu są lektury teraz mam taka lekture ze tam nie ma akcji tylko prawie wszystko opisuje zjawiska przyrodnicze jaka była burza... beseens i tak nikt nie czyta tych lektur :- | Odpowiedz Link Zgłoś
carola.xd Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:54 Zależy czy nauczyciel wybiera czy szkoła ,bo czasami nauczyciele wybierają ciekawe lektury , a czasami lepiej nie mówić ! Odpowiedz Link Zgłoś
jbmiley Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 15:54 ummm , no tak nasze lektury to nic ciekawego . wmawiają nam jakieś morały , a nie koniecznie istnieją one w naszym wspólczesnym świecie , itd. świetną lekturą była by książka Pamiętnik Narkomanki Barbary Rosiek . może jest ona monotonna itd. ale jest jak najbardziej współczesnaa, i niesie przesłanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:00 `.W podstawówce lektury dla mnie były nudne, ale dlatego, bo ich do końca nie rozumiałam.Teraz jestem w gimnazjum i lektury czytam z wielką chęcią.Rozumiem teraz, każde słowo i podziwiam pisarzy.Ogólnie to kocham czytać książki ;33. Odpowiedz Link Zgłoś
olusi1a Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:00 Niektóre są do przeżycia a niektóre tak nudne że zazwyczaj czytam sobie streszczenie ! Wogóle gdyby nie było lektur było by fajnie , albo żeby były takie krótkie! Odpowiedz Link Zgłoś
edziaaa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:01 no lektury są rzeczywiscie strasznie nudne my na luty mamy krzyżaków matko w zyciu nie czytałam takiego nudziarstwa oczywiscie przeczytałam tylko 2 pierwsze rozdziały bo jak bym przeczytałam dalej to bym normalnie zasneła albo jeszcze wczesnie mielismy antygone to juz była poprostu ostra przesada moim zdaniem wogóle nie powinno byc lektur jak ktos chce to przeciesz moze sobie sam ksiązke przeczytac która mu sie spodoba wiadomo ze połowa klasy nigdy nie czyta lektur bo są załosne a tak to kazdy by przynajmniej czytał to co lubi a nie przrejmował sie głupimi lekturami ... Odpowiedz Link Zgłoś
jb002 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:03 oj tak lektury to nuda u mnie w klasie prawie nikt ich nie czyta chyba ze streszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
pauline26 nuuuda ;/ 30.01.10, 16:05 no są strasznie nudne -.- mogli by dać jakieś ciekawsze książki na lektury.można zasnąć przy tych książkach ;// Odpowiedz Link Zgłoś
madi.97 Re: nuuuda ;/ 30.01.10, 16:11 Nom są straszliwie nudne -.- jedynie podobały mi się "Spotkanie nad morzem" "Ania z Zielonego Wzgórza" i "Ten Obcy" Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:07 Nienawidzę lektur szkolnych! "Tego obcego" ledwie przeczytałam, a "Przypadki Robinsona Kruzoe" czytałam dwa tygodnie zmuszając sie, zeby nie rzucić tej książki o sciane. Podobało mi sie jedynie kilka lektur szkolnych np. "Dzieci z Bullerbyn". Odpowiedz Link Zgłoś
xxmuffinekxx Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:09 Mogłoby ich wgl nie być ; / Nienawidzę ich i w całym moim 'szkolnym życiu' że tak powiem, przeczytałam może z 5 ? Hahaha ale dobrze, że są streszczenia ; P Wolałabym lektury typu Twillight, Harry Potter , takie bardziej fantastyczne ; d Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:14 em , no co ty gadasz . letury są elo. : d hjahja xd . < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
niewiadomax3 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:12 No i naj bardziej krzyżacy !! ta lektura jest pisana dziwnym jezykiem takim staroświeckim ! Za ch*lere nie moge tego przeczytac pomuszciemi !!!!!!!!!!!!!!!!! nawet nie wiem jak ale to takie nudne i bezsensowne ! Odpowiedz Link Zgłoś
robpattinson Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:12 Niektóre lektury są ciekawe ale większość strasznie nudna. Np. ciekawa lektura dla mnie to była "Lessie, wróć", "Ten obcy" a reszta to nuuuuda Teraz musze przeczytać "Syzyfowe prace" strasznie to nudne ja do lektur bym dała sage Zmierzch(moim zdaniem każdy dzieciak powinien znać te książki) ale jak by ktoś nie chciał tego czytać to nie!<br /> Dałabym jeszcze "INTRUZ", "Czarodziejki" Ewy Nowak, "Serie Niefortunych zdarzeń" Lemonego Snicketa Te książki są super. dałabym jeszcze "Kwiat kalafiora", "Oscar i pani Róża" to super książki Odpowiedz Link Zgłoś
pudel Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:12 ja miałam w pustyni i w puszczy to przeczytałam 2 strony powinni wybierać lektury które się spodobają i zaciekawią dzieci chodzącedo szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi. Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:14 Lubię czytać. Ale lektury szkolne są nudne i głupie! Odpowiedz Link Zgłoś