aliceee. Re: Szkolne Lektury 17.02.10, 12:55 Zgadzam sie z toba lektury sa nudne i dlugie ja chce lektury takie jak zmierzch:-p Odpowiedz Link Zgłoś
rispekt Re: Szkolne Lektury 17.02.10, 13:00 Hmm. Zawsze raczej lubiłam lektury szkolne, ale w drugiej klasie liceum nie jest to raczej możliwe. Prawie cały romantyzm to pomyłka. Lektury są niemiłosiernie nudne i trudne, sami nauczyciele często nie wiedzą, o co w tym całym zagmatwanym "arcydziele" chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaj98 Re: Szkolne Lektury 20.02.10, 20:29 lektury w szkole są głupie, oczywiście że bym je zmieniła, na jakieś ciekawe przygodowe np. ,,Most do Terabhiti" Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzmierzch Re: Szkolne Lektury 27.02.10, 21:04 Ja również nienawidzę szkolnych lektur chociaż lubię czytać . Każdy lubi inny gatunek książek. Ja lubię coś typu miłość , fantasy i horrorek np. saga Zmierzch. Jak czytałam W pustyni i w puszczy to myślałam , że zwymiotuję , bo to taka ohyda . Ja bym chciała czytać jako lektury zmierzch , księżyc w nowiu , zaćmienie , przed świtem i Harrego Pottera . Niestety jestem troszkę za młoda żeby czytać sagę zmierzch ( mam 12 lat ) ale i tak czytam Odpowiedz Link Zgłoś
snowboardzistka Re: Szkolne Lektury 09.03.10, 17:37 Lektury są okropnie nudne. Aktualnie czytam Hobbita. Nasza pani od polskiego zachwyca się tą książką. Moim zdaniem nie ma w niej nic nadzwyczajnego, jest całe mnóstwo ciekawszych książek. Lektura powinna wciągać. Harry Potter (obojętnie jaka część) to by była świetna lektura. Takie jest moje zdanie na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
mamciegdzies Re: Szkolne Lektury 09.03.10, 19:44 ja chciałabym zmierzch+ksieżyc w nowiu+zacmienie+przed switem= jako jedna niz jakas zwykła lektura np. ania z zielonego wzgoża nie nawidze czytac lektur sa takie nudne!!!! przeczytałam tylko ten obcy była całkiem całkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mileyanddemi Re: Szkolne Lektury 09.03.10, 19:47 zależy bo podobała mi się Ania z Zielonego Wzgórza , Klamczucha , Ten Obcy ale np.Krzyżaków nie mogłam przetrawić , cyztałam z przymsu i dostałam 5 ze spr :p jeszcze Romeo i Julia do mnie nie trafiły Co za blask Nam strzelił z okna ;pp Hah xd Odpowiedz Link Zgłoś
koniec . 10.03.10, 14:16 już dawno nie przeczytałam żadnej lektury. i nie zamierzam c; Odpowiedz Link Zgłoś
momo. Re: Szkolne Lektury 11.03.10, 16:17 Niestety, większość lektur jest straszliwie nudna. Ja najgorzej wspominam Krzyżaków i Pana Tadeusza(niby miałam tylko fragmenty, ale to i tak za dużo jak dla mnie). W sumie lektury w podstawówce były dosyć znośne. Dopiero w gimnazjum zaczęły się straszliwe nudy. Myślę, że do lektur powinno się wpleść więcej literatury współczesnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wampirzyca55 Re: Szkolne Lektury 29.03.10, 10:36 nie nawidze swoich lektur mogły by yć inne jakieś horrrory książki fantazy typu Zmierzch Harry Poter itp Odpowiedz Link Zgłoś
alicefun Re: Szkolne Lektury 20.05.10, 07:54 Ja czytam jedną na rok i zgadzam się z tobą wszystkie są nudne Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 Re: Szkolne Lektury 20.05.10, 08:09 Ja w tym roku przeczytałam 2/4 lektury, ale nie zrozumiałam nic... Odpowiedz Link Zgłoś
lucky109 ??? 20.05.10, 20:12 Szczerze? Kocham czytać i w czasie wakacji zdolna jestem do przeczytania ponad 10 książek. Ale lektur nienawidzę! Może dlatego, że musimy je przeczytać z przymusu... Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Szkolne Lektury 20.05.10, 20:19 taaa... nie przepadam za nimi chociaż raz zdarzyła mi sie fajna, bo Ania z zielonego wzgórza no i w pierwszej klasie pilot i ja he he Odpowiedz Link Zgłoś
panna_efron_x33 Re: Szkolne Lektury 20.05.10, 20:55 jestem w drugiej klasie gimnazjum i przeczytałam do tej pory tylko 2 lektury łącznie z podstawówką nudne są ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka_14 Re: Szkolne Lektury 20.05.10, 21:00 Ja to wgl. lektór nie czytam tylko streszczenia :pp Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Nie ośmieszajcie się. 20.05.10, 21:08 Jest kilka takich bystrych panienek, które stwierdziły, że lekturą mógłby być... Zmierzch. To jest tak żenujące, że nie wiem co mam napisać. Dlatego tę kwestię pominę milczeniem. Lektury, które czytamy naprawdę nie są takie trudne w odbiorze! Jeśli dla kogoś chociażby spora liczba stron jest jednoznaczna z tym, że lektura NA PEWNO jest nudna to nie mam pytań. Ale gdyby nie lektury większośc z was nawet nie spojrzałaby na książki Sienkiewicza, Czechowa czy Moliera. Bo dla większości z uzytkowniczek literackim osiągnięciem jest Zmierzch właśnie lub zmierzchopodobny produkt. Odpowiedz Link Zgłoś