dusia123 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 17:36 Przeciw U mnie nie ma naszczęscie Odpowiedz Link Zgłoś
misialina12 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 17:42 U mnie były ale po jakimś miesiącu cała szkoła przestała je nosić xD Ja jestem jak najbardziej przeciw ;D Odpowiedz Link Zgłoś
miley1751 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 17:44 Ja jestem przeciwna! U nas w szkole były tylko rok! I błagam nigdy więcej! To jest okropne! Odpowiedz Link Zgłoś
mydeafsenses Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 17:44 byłabym za jeśli byłyby takie jak są w Anglii bądź Japonii , ale przeciw jeśli znowu mieliby wprowadzić takie jak rok temu...były straszne, przynajmniej w moim mieście. była to jakaś przeobleśna granatowa kamizelka w której nie poszłabym nawet do lasu na grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia1996 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 17:47 blleeee przeciw ...fuj one są ochydne Nienawidzę mundurków ...tylko kolejny wydatek i wszyscy wyglądamy tak samo jakie to nudne ah i nie wszyscy noszą je a potem dostajemy zachowania o żal Odpowiedz Link Zgłoś
razorlina Tak i nie 02.02.10, 17:49 Z jednej strony fajne są mundurki (ale jeśli chodzi o komplet: Spódniczka, koszulka itp.) bo nikt się nie wyróżnia nikt się nie puszy, że ma lepsze ciuchy od drugiego a z drugiej strony tez nie fajnie, bo to obciążenie dla rodziców (w końcu taki komplet nie jest tani) a jeśli chodzi o zwykłe kamizelki... no to są beznadziejne... Odpowiedz Link Zgłoś
wielka_fanka Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 17:49 ja ni jestem za ni przeciw bo u nas nie trzeba tego nosic Odpowiedz Link Zgłoś
madzia... i I po Co One są.? 02.02.10, 17:49 Ja jestem Zdecydowanie Przeciw.! Bo u mnie w szkole sa one obowiązkowe.! i Są wieśniackie.! Odpowiedz Link Zgłoś
mydeafsenses Re: i I po Co One są.? 02.02.10, 17:54 po to aby dzieci z biedniejszych rodzin nie czuły się gorsze patrząc na innych. czasami zdarza się też , że ci z zamożnych rodzin poniżają tych o mniejszej zawartości portfela , kiedy patrzą na ich ubrania..po to właśnie są mundurki , aby wszyscy byli ubrani tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
keysi Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 17:54 Jestem przeciw Naszczęście miałam tylko przez rok to było 2 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
edzia222 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 17:55 ja jestem przeciw po moim doświadczeniu z mundurkami niedobrze mi na samą myśl u nas były takie okropne ze szkoda gadać ale na szczęście już nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
keysi Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 17:59 Jak mieliśmy to były okropne! Nazywaliśmy je szkolne szmaty Odpowiedz Link Zgłoś
elizzek Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:01 u mnie w sql już dawno nie ma mundurków ale nie dość że głupie to jeszcze z nieodpowiedniego materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
louise_ Zależy. 02.02.10, 17:58 No, to zależy o jakie chodzi.Jeśli chodzi o te nasze, Polskie jestem przeciw.Jeśli jednak chodzi o amerykańskie-jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
kara4454 Re: Zależy. 02.02.10, 18:30 louise_ napisał(a): > No, to zależy o jakie chodzi.Jeśli chodzi o te nasze, Polskie jestem > przeciw.Jeśli jednak chodzi o amerykańskie-jestem za. amerykańskie tym bardziej nie!!weś byś chciała chodzić w takiej miniuwie co gacie aż widać?dziwna jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
jasicka mundurki 02.02.10, 17:59 Jakby były ładne to tak, ale ja mam brzydkie i na dodatek w szkole mocno grzeją, a w nich tak ciepło i trzeba mieć zapięty, a jak się nie ma to obniżają zachowanie! Ogólnie to nie lubię mundurków tym bardziej, że mam cały czas nowe ciuszki i ładne i firmowe to mi ta szmata przeszkadza - wogule to u nas w szkole są dosyć ładni chłopacy, a te nasze mundurki maskują piersi!! Wo-gule nie widać, że coś tam jest żal mi ich..w dzisiejszych czasach są nie potrzebne tym bardziej, że nie potrzebnie rodzice tracą kasę na te ohydztwa jak i tak za 5 miesięcy będę musiała kupić 5 nowych (bo idę do takiego gimnazjum [z poziomem] i tam trzeba kupić 5 ale już wtedy ładniejszych..bądź co bądź najlepiej żeby tego paskudztwa nie było!!) A mundurki wymyślił ktoś bieeedny jak nie wiem, bo fajnie mieć nowy i ładny ciuch na sobie, a nie tę szmatę!! Odpowiedz Link Zgłoś
kalunia Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:04 zdecydowanie przeciw....po co to...ja już w podstawówce miałam takie granatowe obrzydliwe-wyglądały jak worki po kartoflach..blee Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:05 w mojej szkole nie ma mundurków i dobrze. Uważam, że mundurki to najgorsze co mogli wymyślić pfff niech się każdy ubiera jak mu się podoba, klonów chcą z nas zrobić ? a jak jakaś lala przyjdzie wyzywająco ubrana to niech dostanie uwage/ nagane/ a nie żeby potem te 80 % uczniów, którzy potrafią się się ubrać musiało cierpieć przez młodociane 'dziweczki' że tak to ujmę. Poza tym, wiem że w niektórych szkołach uczniowie muszą się ubierać w stonowane kolory, co jest dla mnie kolejną głupotą, bo co kolor mojej bluzki ma do tego co mam w głowie? Jesteśmy młodzi, na ubieranie stonowanych kolorów ubrań mamy jeszcze czas, niechże nie wciskają nas w jakieś mundurki Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0503 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:07 Mundurki by mogły być tylko zależy jaki.Musiałam kiedyś nosić mundurek i był okropny Odpowiedz Link Zgłoś
calvaa Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:08 ja bym nogla nosic takie jak w serialu Zbuntowani!!! swietne sa i z przyjemnoscia bym takie nosila. Odpowiedz Link Zgłoś
limka Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:14 Przeciw. Na szczęście u mnie w szkole nie trzeba ich nosić. Wycofali je 2 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
teastte Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:10 Za. Nosimy te okropne szmaty. "Worek na kartofle z trzema dziurami" - skomentowali nasi chłopcy. Odpowiedz Link Zgłoś
edward.cullen Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:12 U mnie nie ma mundórków w szkole ale były gdy chodziłam do podstawówki , Odpowiedz Link Zgłoś
niia11 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:14 Niee, niee. na pewno nie. nie nawidze mundurków. mam złe wspomnienia. z podstawówki. małe niebieskie, okropny materiał, gryzł w kark. i ohydny. biedne dziecieki muszą je jeszcze nosić. a w gimnazjum. to okropne. długie, brzydkie i do dupy { za przeproszeniem } i sami musieliśmy se logo przyszyć. ale jest plus z tego. w pierszej klasie gim. po miesiącu już nie musielismu ich nosić. ;DD tylko zmarnwałam 5 dych na takie bardziewie. ;// i jestem 100% przeciw temu czemuś. . Odpowiedz Link Zgłoś
kara4454 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:32 kurde 6 dych dawać za ten dupny materiał?już bardziej sie opłaca uszyć se ze szmat Odpowiedz Link Zgłoś
aghaate1403 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:22 Hmm. ja mam niestety ;[ ale jestem przeciw ! ; ** Odpowiedz Link Zgłoś
desires. Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:23 ja na szczęście nie mam mundurków , ale w podstawówce są . Odpowiedz Link Zgłoś
truski_95 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:32 ja mam mundurek taka szmata, że nie idzie na szczęście na drugi rok będę miała spokój Odpowiedz Link Zgłoś
kara4454 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:28 przeciw.nie wiem w ogóle po co one są przecież to nas nic nie nauczy. u nas nie ma mundurków tylko trzeba sie ubierać na granatowo ale i tak KAŻDY (bez wyjątków) se to olewa Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rose Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:33 Ja z jednej strony jestem za, a z drugiej przeciw... za- bo niektore osoby u nas w sql to straaaaszne modniary... chodza z gołym pępkiem nawet zimo... czy to normalne...? przeciw- bo nie sa za piekne... ja nie narzekam bo nie mamy jakis okropnych, ale u nas w sql duzo osob chcialo by miec takie mundurki jak w ZBUNTOWANYCH... ale dyrektor mowi, ze gdyby bylo stac nasza szkole to na pewno by zamowil, ale to ze jest to szkola we wsi, w duzej wsi, ale to nie jest prestizowa szkola i wogole, pomino tego ze jest baaardzo dużo bo ma ok 600 uczniow, basen itp... Odpowiedz Link Zgłoś
julkamrau oczywiście ze przeciw 02.02.10, 18:30 uczywiście ze przeciw wgl co to ma być ! eehh szkoda gadać czego to jescze nie wymyślą ! Odpowiedz Link Zgłoś
xxwariatkowoxx Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:32 ja jestem przeciw . przecież te która ja nosze to nie są normalne mundurki tylko mundurki szmaty . Odpowiedz Link Zgłoś
agusia357 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 18:32 U nas w szkole było głosowanie wśród uczni ,,za czy przeciw'' i tylko 2% było za, ale nauczyciele postanowili, że musimy nosić... I to jeszcze raz potwierdza, że nauczycielom nie jest ważna opinia ucznia... Odpowiedz Link Zgłoś