alice.cullen97 Re: Szkoła a nasze fony 05.02.10, 22:41 Współczuję ci... ;/ U mnie w szkole to na przerwach normalnie komórki można używać, tylko na lekcjach nie (ale to chyba normalne ;P) xD Odpowiedz Link Zgłoś
carlain Re: Szkoła a nasze fony 05.02.10, 23:00 znaczy, można. ale na lekcji trzeba mieć wyciszony, bo nauczyciel jest bardzo subiektywny jeśli chodzi o telefony. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 01:12 Na lekcjach nie wolno. Ja mam zawsze wyciszony. Ale jak już się zdarza że komuś zadzwoni na lekcji to tylko mówią że ma wyłączyć inaczej weźmie pani telefon i będzie go musiał rodzic odebrać. ;] a na przerwach to jak najbardziej można fony używać. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
miley07 Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 08:42 u nas nie można ale i tak wszyscy noszą fony a nauczyciele tylko mówią że nie wolno i nic nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
martynka13 Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 08:58 u mnie jest identycznie...tez nie mozna;/ Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 09:06 em ja w podstawówce nie mogłam... Teraz w gim jest luz chodzi nawet dyrka po korytarzu ale i tak nie zabierają fonów można ich spokojnie używać tylko aby nie używać ich na lekcjach Odpowiedz Link Zgłoś
ginny_07 Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 09:27 u mnie jest tak, że na przerwie można korzytac doi woli, byleby muzykę słuchac przez łuchawki, na lekcjach oczywiście nie można, ale jak nauczyciel nie patrzy to i tak korzystamy xD Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 09:37 mozna , mozna ale ja zawsze wyłączam i wł. dopiero po szkolee ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
coco.x3 Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 09:44 U mnie można nosić , i nie ma problemów jeżeli chodzi o "zabawę" telefonami na przerwach . I jeżeli chodzi o lekcje to tylko na wf możemy ich używać jak nie ćwiczymy . Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 09:45 używanie komórek jest zabronione, tak, tak, jasne. na religii czy plastyce jakieś dresy z drugiego końca klasy puszczają hip-hopowe smaczki, typu pamiętasz? w dzieciństwie razem topiliśmy kaczki!. na matematyce nieraz wysłałam esemesa, i nic się nie stało. na kółku przyrodniczym miałam włączony dzwonek, a pani pozwoliła mi odebrać. na religii, gdyby coś takiego się stało, katechetka wręcz kazałaby oddzwonić. c: Odpowiedz Link Zgłoś
kasieek_089 Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 09:50 u nas nibyy nie mozna..ale nosimy i nawet jak nauczycielka zauwarzy to nic sie nie dzieje :- P a wy macie glupioo w takim razie . Odpowiedz Link Zgłoś
colaxdd Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 09:56 No to współczuje. Ja bez telefonu się nigdzie nie ruszam, jest zbyt potrzebny. A jak się już łamie zakazy to dyskretnie. U nas można nosic ale nikt nie ponosi odpowiedzialności za zgubienie. Odpowiedz Link Zgłoś
sexy_girl Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 10:05 U mnie jak na lekcji ktoś używa to zabierają - jak zauważą - x D ale po lekcji oddają . x D Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 10:19 u nas w szkole też nie wolno używać telefonów, bo od razu nauczyciele zabierają i oddadzą dopiero pod koniec roku szkolenego, a i tak wszyscy noszą telefony, i albo ukrywają albo zanoszą do sekretariatu Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 10:35 Tak samo, ja mam wyłączony w plecaku, bo ostatnie czego mi trzeba, to mama przychodząca to mojego fona. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_ Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 10:39 `U nas nie można tylko na lekcjach się bawić. A na przerwach można robić co się chce... xD Lilly_ Odpowiedz Link Zgłoś
fcgvdcfrt Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 10:44 u nas w szkole nie można w ogóle nosić telefonów, nawet jak ktoś ma schowany np. do spodni i ma wyłączony i go nie wyjmuje to jak jakś pani zobaczy to odrazu zabiera i do dyrki Odpowiedz Link Zgłoś
weronisia444 Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 10:47 u mnie jest zakazane.. mój tata już 2 razy przychodził po tel. , bo nie zdążyłam schować xD Odpowiedz Link Zgłoś
zakurzona Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 11:31 Na lekcjach nie wolno używać..na przerwie cały czas korzystam..co im to przeszkadza, że sobie posłuchasz muzyki itp..idioci Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinkaa Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 11:36 u nas tez nie mozna miec telefonów bo rekwirują Odpowiedz Link Zgłoś
aluminiowa Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 11:38 u nas niby nie można, lecz kiedy na lekcji matematyki mój telefon zagrzmiał ' Rape Me ' Nirvany jakoś nic sie nie stało . tak więc u mnie można . fajnie nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 15:42 no fajnie się macie ;] .. Widzę, że praktycznie tylko moja szkoła jest taka nienormalna .. Nie wiem co by im przeszkadzało, że sobie ktoś esa wyśle na przerwie czy posłucha muzyki przez słuchawki ? Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 15:53 U nas w ogóle nie można używac żadnych sprzętów elektronicznych, aparatów fotograficznych, telefonów komórkowych, Mp3, mp4.. Przypominam! : Zasady są po to aby je łamac : -używam telefonu na lekcji jak nie widza ; D -czasami nawet pisze eski..; D -wychodzę do kibla robie zdjęcia -na przerwach słucham muzy Hah..i jeszcze nikogo nie przyłapano!! Odpowiedz Link Zgłoś
ardnaskela Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 15:45 Absurd. A jaki podali Wam powód? Że niby czemu nie można? U mnie w szkole można, ale na przerwie, bo wiadomo, że na lekcji nie. Śmieszy mnie jednak to, że niektórzy nauczyciele surowo przestrzegają nieużywania komórek na lekcjach przez uczniów, a im samym bardzo często zdarza się nie wyłączać dźwięku. I gdzie tu sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 15:51 U mnie tak kiedyś w klasie było. Przeszłam do innej, bo wychowawczyni to był pasztet xDD Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi. Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 15:52 U mnie nauczycielom to zwisa czy masz fona, czy nie. Nawet na lekcji nie zabierają ani nic nie gadają. Odpowiedz Link Zgłoś
britneyxd Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 15:54 a u mnie można.... nauczyciele nawet pozwalaja w czasie lekcji sprawdzić godzinę, zazwyczaj do nauczycieli na lekcjach też ktoś dszwoni xD my musimy mieć wyciszone... większości nauczycielom to nieprzeszkadza- na wfie muzyki słuchamy, na religii smsy piszemy itp. ale są tacy, którzy, jak zadzwoni telefon są źli, ale nigdy nei zabierają... u nas jest taka zasada w szkole: "noś ale sam pilnuj" - szkoła za zgubione fony nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 15:55 w zasadzie niby zakaz jest buhahaha . ale wszyscy używają na przerwach xD - chodzą z fonami w ręce , słuchają muzy , piszę esy , dzwonią itd . na niektórych lekcjach piszę sb esy , oczywiście jeśli nauczyciel nie widzi xD . zdarzyło się , że niektórym uczniom zabrali nauczyciele fony i rodzice musieli odebrać , ale to zależy jaki nauczyciel . haha . i uwagi wpisują , ja na szczęście nie mam żadnej . haha xD Odpowiedz Link Zgłoś
madi.97 Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 16:06 U nas rzekomo nie można, ale i tak wszyscy na to leją i noszą. Ewentualnie trzeba mieć jakieś tam pozwolenie na kartce napisane. U mnie w kl na lekcji niektórzy piszą esy jedni grają. Na plastyce to nam nawet babka muzy pozwala słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
bananowedrzewo Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 15:59 U mnie w szkole można nosic telefony i można je używać.... Na nie których lekcjach to nie raz sobie telefony leżą na ławkach a nauczyciele nic.... Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Szkoła a nasze fony 06.02.10, 16:01 u nas też tak -,- ale zawsze używamy xdd Odpowiedz Link Zgłoś