Dodaj do ulubionych

Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.!

06.02.10, 12:11
Dzisiaj dostałam maila z niejakiego serwisu Pobieraczek . pl
(było o nim w wiadomościach - banda kanciarzy i tyle)
Niestety. Ale ja też padłam ich ofiarą!
Ma ktoś ten sam problem!
Proszę pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • kasiulec Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:22
      a o co chodzi dokładnie?
      • oliiviia Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:26
        Chodzi o to, że chcą pieniądze a niby jest wszystko za darmo na tej stronie? Tak?
        • kasiulec Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:29
          i dostałaś wezwanie do sądu?
          • petka Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:34
            Uważaj bo pewnie strona skończy jak ta odsiebie.pl, zamknęła ją policja, bo była
            tam okropne piractwo, ale Ty dostałaś wezwanie do sądu?shock
            • sylwianka19 Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:08
              Dostałam dokładnie to samo , jednak nie robiłam nic i po miesiącu się odczepili
              a też mi tak grozili . !
          • britneyxd Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:35
            i musisz im kasę zapłacić??

ja nie ściagam z takich stron.
        • lesliejonas Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:31
          Ja miałam taką sytuację w czerwcu ubiegłego roku. Dokładnie taką samą. Zgodzę
          się w 100% z Tobą. Pisałam do tego serwisu, że nie wiem o co im chodzi, ze
          pisało, że to darmowa strona, a facet mi wysłał regulamin, a mimo to że czytałam
          go wiele razy nie znalazłam fragmentu o tym, że trzeba coś płacić. Porozmawiałam
          o tym z mamą i w końcu zdecydowałyśmy, że trzeba zapłacić. I zapłaciłam i mam
          spokój, ale boję się cokolwiek pobierać z pobieraczka, bo być może w czerwcu
          otrzymam kolejne powiadomienie na następny rok. Więc już się tego nie ruszam.
          • sonialovemiley5 Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 07.02.10, 16:12
            Z takich stron się nie zciąga!!Oni zawsze do regulaminu dodają coś czego w nim
            nie było i ci przysyłają!! To oni ściągają od ciebie kase!! lepiej zainstaluj
            sobie Emule to jest lepszy program i tam ściąganie to nie piractwo tylko
            dodawanie rzeczy do ściągania to piractwo ale sie nie martw bo oni cie tylko
            straszą i patrzą czy sie załapiesz w ścieme a jak nie będziesz im odpisywać to
            się od ciebie odczepią i poszukają kogoś innegosmile Wiem bo mój tata jest
            inżynierem i pracuje z komputerami od baaaaaardzo dawnawink
            Pozdro i sie nie zamartwiaj
    • failien_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:32
      nie wiem, nic nie poradzę.
      moja koleżanka dostała maila z treścią, że musi zapłacić chyba sto zlotych, czy
      tam dziewięćdziesiąt.

trzeba było się tam nie rejestrować. : 3
      • blocked_ RE: 06.02.10, 12:34
        też tak miałam. przeczytałam dokładnie i tam jest napisane, że jeśli chcesz
        dalej korzystac, to musisz zaplacic. dlatego to olałam. nie pobieralam nic ani
        cos... to za co mam placic?
        • naturally. Re: RE: 06.02.10, 13:06
          bo ja też nic tam nie robiłam .
          A w reklamie pisało że darmowe i wgl.
          Stado downów.
    • blocked_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:36
      czyli olej bo po trzecim e-mailu nic już nie wysyłają big_grin
    • kiwi Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:38
      Jeżeli nie dostałaś wezwania do sądu, to zignoruj to i nic im nie płać.
      Po prostu. Narzeczona mojego brata ciotecznego też miała taki problem z tym
      serwisem, ale nie zapłaciła im.
      • naturally. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! Dziex 06.02.10, 13:05
        Dzięki blocked i kiwi wink
    • dulab. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:39
      A na czym on w ogóle polega?...
    • legallyblonde Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:45
      Hmmh, nie wiem co o tym myśleć, ale na tej stronie jest napisane, że nie jest
      darmowa.! indifferent
    • koralowa Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:48
      `.Ojj na szczęście mnie to nie dotyczy.Nigdy nie podaje danych takich jak.
      adres zamieszkania itp. przecież trzeba być bardzo naiwnym, aby swoje prywatne
      dane podawać.
      • naturally. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:04
        dostałam Jakąś wiadomość ale prawdziwych danych nie podałam.
        • carlain Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:19
          było w wiadomościach raz o tej stronie.
          bo pisze że wszystkie pobrania są za darmo, ale nie są.
          później przysyłają jakąś wiadomość że musisz coś zapłacić, a jeżeli nie
          zapłacisz to wezwanie do sądu dostaniesz. jakbyś się nie rejestrowała to byś nie
          dostała powiadomienia. ;q
    • olgx Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:16
      Nie ściągam z takich serwisów piosenkek. USUŃ TAM KONTO i tyle!
      • naturally. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:19
        nie da się ...
        (nie dają takiej możliwości chyba zrezygnować można w 10 dni )
    • marta. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:26
      ja naszczęście nie.
      ale moja koleżanka ściągała coś z tamtąd praktycznie codziennie i musi teraz kupe kasy zapłacić ; //

ale z nich ch...e -.-
    • denessa Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:26
      miałam to samo . po pierwsze kazali mi zapłacić 300 zł do jakiegoś terminu a jak ja to przeczytałam to było już po tym terminie a tam było napisane że jak sie nie zapłaci to sprawa idzie do sądu . poryczałam się . XD no a moja mam a od nich zadzwoniła i sie dogadała że zapłaci to ale oni nie dadzą tej sprawy do sądu , ale następnego dnia zanim zapłaciła to troche o tym poczytała i sie okazało że wszystkich tak straszą i to wszystko no i nie zapłaciła . cisza spokój . nie przejmuj się . wink
    • psycho_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:38
      przysłali mi takiego e-maila w czerwcu. podałam nieprawdziwe dane a ponieważ na
      stronie pisze że oni nie mają dostępu do naszego IP to i tak mnie nie znajdą. ja
      tylko usunęłam to konto na które przyszła mi wiadomość. jest styczeń a nie
      dostałam jeszcze wezwania do sądu więc już to olewam^^
    • paulinusia4 oczywiście 06.02.10, 13:41
      Tak. Dostałam. Pół roku temu, i co? Nie wysłałam kasy, podałam fałszywe danie i
      żyję.
    • lorente Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:47
      Nie.. naszczęście...
      zawsze kiedy się gdzieś rejestruje podaje fałszywe dane..
      • lamma Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:57
        tak jak wyżej : olej albo podaj fałszywe dane, najlepiej pokasuj jakiekolwiek
        konta do których mają dostęp. przecież nie znajdą Cię po węchu, czy coś...?! :q

ej, ale wrzuta+sciagnik.pl są legalne, prawda? x D
    • demuss_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:55
      ja mam...
      ostatnio przyszło mi, że mam zapłacić 90-coś zł za uczestnictwo...
      to banda oszustów i tyle ; // .
    • kingusia Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:56
      SZKOOOOOOOODA GADAĆĆ !!!! : ///

heeeeeeeeeeeeeej .
      też byłam tam zalogowana .
      tzn . założyłam taam konto , a nie czytałam regulaminu kompletnie NIC .
      było to we wrześniu 2009 .
      (na to konto wgl nie wchodzę , bo się boję . !)
      dostałam meila , że mam zapłacić . ; o .
      olałam tego meila .. bo podałam tam fałszywe danne i się nawet nie zczaiłam , że
      to do mnie bo zapomniałam , ale potem po tygodniu może ..
      przyszło WEZWANIE DO ZAPŁATY , ale o sądzie NIC nie było ; o .
      potem przypomniałam sb , że podałam inne dane . no i w bek ; o .
      mam jeszcze te meile .
      zapłacić musiałam , nie chciałam mieć problemów .. powiedziałam o tym mamie .
      najlepiej poinformuj o tym rodziców .
      " W związku z tym wzywamy Panią do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w
      wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. "

potem napisałam do nich meila , czy po dokonaniu wpłaty nie będzie żadnych
      kosztów itd .
      i przysłali mi meila . takiego :
      "Zgodnie z zawartą umową, Pani konto w naszym serwisie będzie aktywne przez
      okres 12 miesięcy licząc od dnia rejestracji, po czym samoistnie wygaśnie, a
      umowa nie będzie przedłużana." [...]

ta strona , to jeden wielki ŻAL !
    • kingusia Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:01
      teraz we wrześniu będzie ROK .. ; \
      mam nadzieje , że nie przyślą MEILA z WEZWANIEM DO ZAPŁATY .. na KOLEJNY ROK .
      wtedy to się chyba zabijęęę ; o
      eh .
      mój tata o tym nie wie ; o . chyba , by mnie zastrzelił haha xD
      tylko moja mama wie i to ona zapłaciła uncertain
      • kingusia Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:02
        na Twoim miejscuu .. zapłaciłabym i miałabyś spokój .
        ale nie wiem .. rób jak uważasz .
        ja nie chciałam problemów .. ; o .
        • szpilka_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:09
          czytałam o tym w gazecie , i to oszusci kazdego tak oszukuj a jak ktoś nie
          przeczyta regulaminu .. ale kto to czyta, ja nigdy niestety ; /
        • staceyann Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:14
          Olej to i nic nie płać! To oszuści, oni próbują Was tylko naciągnąć na koszty, a do żadnego
          sądu Was nie pozwą, bo sami działają nielegalnie (bo od kiedy udostępnianie pirackich plików
          jest zgodne z prawem?) i nie podłożyliby się tak, te całe ich gadki to ściema, oni tylko straszą
          ludzi. Na drugi raz lepiej pobrać Emule albo Aresa i stamtąd ściągać pliki-tka moja rada.
        • kingusia Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 15:05
          rób jak uważasz , ale lepiej poinformuj rodziców / opiekunów .
    • marcela260 Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:20
      ja na szczęście nic stamtąd nie ściągałam.
    • monik4 Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:22
      uncertain
    • olunia503 Ja tez to dostalam... wejdz!!!!!!! 06.02.10, 14:26
      Musisz to koniecznie zaplacic. Jesli nie zaplacisz bd miala wezwanie do sadu i i takk bd
      musiala im oddac kase.. Wiem ze to beznadziejne ale mi na szczescie siostra pozyczyla
      kase. Od tamtej pory tam gdzie sie loguje czytam bardzo uwaznie.
      • pola16 ;/ 06.02.10, 14:32
        O tym pobieraczek.pl było bardzo głośno, nawet w gazecie był artykuł o tych
        oszustach
    • blackorwhite Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:35
      Mój kolega też dostała takiego maila, że niby musi zapłacić i wgl bo jak nie to do sądu pójdą. Ale to chyba bujda zwykła, bo mu nic od wakacji nie zrobili jeszcze.
    • unease_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:42
      też się kiedyś tam zalogowałam , ale jeszcze nawet nie potwierdziłam e-maila a
      jakieś 5 mies. minęło i nigdy z tego nie korzystałam ;D
      więc nie wiem ... a ty masz się zgłosić do sądu ? surprised
    • q. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:49
      Załącznik nr 2 "Cennik"
      Spółka umożliwia zawarcie umowy o świadczenie Usługi Usenet w następujących pakietach cenowych:
      Pobieraczek5 - Limit 5 GB transferu miesięcznie, okres trwania umowy - 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy – 7,90 PLN (słownie siedem złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za okres trwania umowy po jej zawarciu
      Pobieraczek10 - Limit 10GB transferu miesięcznie, okres trwania umowy 9 miesięcy od dnia zawarcia umowy – 9,90 PLN (słownie dziewięć złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za okres trwania umowy po jej zawarciu
      Pobieraczek20 - Limit 20GB. transferu miesięcznie, okres trwania umowy 3 miesiące od dnia zawarcia umowy – 19,90 PLN (słownie dziewiętnaście złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za okres trwania umowy po jej zawarciu.

Jeśli ściągałaś z tamtej strony, to musisz zapłacić. Oni tylko tak kuszą tym okresem darmowym. -,-
      • naturally. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! do q. 06.02.10, 14:58
        Nie ja nic y tamtad nie scigalam i na razie nie mam zamiaru placic .
        • q. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! do q 06.02.10, 18:45
          Ja też nie, tylko czytam regulamin. Skoro nie ściągałaś, to płacisz z utrzymanie konta pewnie. Nie da się go usunąć?
    • aliciajonas Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 15:02
      Miałam identycznie pół roku temu. Na początku bardzo sie balam że mnie wezwą do sądu i
      powiedziałam o tym mojemu tacie, a on im wysłał rezygnację i coś tam im jeszcze napisał,
      a potem ja zablokowałm ich e-mail żeby więcej do mnie nie pisali i mam luz xD A po kilku
      dniach był reportaż o stronie pobieraczek.pl na jakimś kanale w TV i mowili że
      pobieraczek.pl to oszuści, że tylko wyciągają kase od ludzi i że obsolutnie nie należy im
      płacić tej kwoty o którą sie upominają. Poprostu zapomnij o tym co do ciebie pisząkiss Oni
      to wysyłaja automatycznie do każdego ich użytkownika a dużo ludzi daje sie na to nabrać
      i im płaci ;c Nie daj sie oszukać i poprostu zablokuj ich e-mail albo ignoruj ich wiadomości:-
      * Dobrze ci radzękiss
      • lady_cat Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 15:07
        mówili o tym na tvp2 w magazynie xpresu reporterów . mówili, ze to uszuści itede. też
        radzę ci to ignorować . ;*
    • jarelo Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 15:38
      ale co oni takiego robią ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka