naturally. 06.02.10, 12:11 Dzisiaj dostałam maila z niejakiego serwisu Pobieraczek . pl (było o nim w wiadomościach - banda kanciarzy i tyle) Niestety. Ale ja też padłam ich ofiarą! Ma ktoś ten sam problem! Proszę pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulec Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:22 a o co chodzi dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
oliiviia Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:26 Chodzi o to, że chcą pieniądze a niby jest wszystko za darmo na tej stronie? Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulec Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:29 i dostałaś wezwanie do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
petka Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:34 Uważaj bo pewnie strona skończy jak ta odsiebie.pl, zamknęła ją policja, bo była tam okropne piractwo, ale Ty dostałaś wezwanie do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwianka19 Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:08 Dostałam dokładnie to samo , jednak nie robiłam nic i po miesiącu się odczepili a też mi tak grozili . ! Odpowiedz Link Zgłoś
britneyxd Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:35 i musisz im kasę zapłacić?? ja nie ściagam z takich stron. Odpowiedz Link Zgłoś
lesliejonas Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:31 Ja miałam taką sytuację w czerwcu ubiegłego roku. Dokładnie taką samą. Zgodzę się w 100% z Tobą. Pisałam do tego serwisu, że nie wiem o co im chodzi, ze pisało, że to darmowa strona, a facet mi wysłał regulamin, a mimo to że czytałam go wiele razy nie znalazłam fragmentu o tym, że trzeba coś płacić. Porozmawiałam o tym z mamą i w końcu zdecydowałyśmy, że trzeba zapłacić. I zapłaciłam i mam spokój, ale boję się cokolwiek pobierać z pobieraczka, bo być może w czerwcu otrzymam kolejne powiadomienie na następny rok. Więc już się tego nie ruszam. Odpowiedz Link Zgłoś
sonialovemiley5 Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 07.02.10, 16:12 Z takich stron się nie zciąga!!Oni zawsze do regulaminu dodają coś czego w nim nie było i ci przysyłają!! To oni ściągają od ciebie kase!! lepiej zainstaluj sobie Emule to jest lepszy program i tam ściąganie to nie piractwo tylko dodawanie rzeczy do ściągania to piractwo ale sie nie martw bo oni cie tylko straszą i patrzą czy sie załapiesz w ścieme a jak nie będziesz im odpisywać to się od ciebie odczepią i poszukają kogoś innego Wiem bo mój tata jest inżynierem i pracuje z komputerami od baaaaaardzo dawna Pozdro i sie nie zamartwiaj Odpowiedz Link Zgłoś
failien_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:32 nie wiem, nic nie poradzę. moja koleżanka dostała maila z treścią, że musi zapłacić chyba sto zlotych, czy tam dziewięćdziesiąt. trzeba było się tam nie rejestrować. : 3 Odpowiedz Link Zgłoś
blocked_ RE: 06.02.10, 12:34 też tak miałam. przeczytałam dokładnie i tam jest napisane, że jeśli chcesz dalej korzystac, to musisz zaplacic. dlatego to olałam. nie pobieralam nic ani cos... to za co mam placic? Odpowiedz Link Zgłoś
naturally. Re: RE: 06.02.10, 13:06 bo ja też nic tam nie robiłam . A w reklamie pisało że darmowe i wgl. Stado downów. Odpowiedz Link Zgłoś
blocked_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:36 czyli olej bo po trzecim e-mailu nic już nie wysyłają Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:38 Jeżeli nie dostałaś wezwania do sądu, to zignoruj to i nic im nie płać. Po prostu. Narzeczona mojego brata ciotecznego też miała taki problem z tym serwisem, ale nie zapłaciła im. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! Dziex 06.02.10, 13:05 Dzięki blocked i kiwi Odpowiedz Link Zgłoś
dulab. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:39 A na czym on w ogóle polega?... Odpowiedz Link Zgłoś
legallyblonde Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:45 Hmmh, nie wiem co o tym myśleć, ale na tej stronie jest napisane, że nie jest darmowa.! Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 12:48 `.Ojj na szczęście mnie to nie dotyczy.Nigdy nie podaje danych takich jak. adres zamieszkania itp. przecież trzeba być bardzo naiwnym, aby swoje prywatne dane podawać. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:04 dostałam Jakąś wiadomość ale prawdziwych danych nie podałam. Odpowiedz Link Zgłoś
carlain Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:19 było w wiadomościach raz o tej stronie. bo pisze że wszystkie pobrania są za darmo, ale nie są. później przysyłają jakąś wiadomość że musisz coś zapłacić, a jeżeli nie zapłacisz to wezwanie do sądu dostaniesz. jakbyś się nie rejestrowała to byś nie dostała powiadomienia. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
olgx Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:16 Nie ściągam z takich serwisów piosenkek. USUŃ TAM KONTO i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
naturally. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:19 nie da się ... (nie dają takiej możliwości chyba zrezygnować można w 10 dni ) Odpowiedz Link Zgłoś
marta. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:26 ja naszczęście nie. ale moja koleżanka ściągała coś z tamtąd praktycznie codziennie i musi teraz kupe kasy zapłacić ; // ale z nich ch...e -.- Odpowiedz Link Zgłoś
denessa Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:26 miałam to samo . po pierwsze kazali mi zapłacić 300 zł do jakiegoś terminu a jak ja to przeczytałam to było już po tym terminie a tam było napisane że jak sie nie zapłaci to sprawa idzie do sądu . poryczałam się . XD no a moja mam a od nich zadzwoniła i sie dogadała że zapłaci to ale oni nie dadzą tej sprawy do sądu , ale następnego dnia zanim zapłaciła to troche o tym poczytała i sie okazało że wszystkich tak straszą i to wszystko no i nie zapłaciła . cisza spokój . nie przejmuj się . Odpowiedz Link Zgłoś
psycho_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:38 przysłali mi takiego e-maila w czerwcu. podałam nieprawdziwe dane a ponieważ na stronie pisze że oni nie mają dostępu do naszego IP to i tak mnie nie znajdą. ja tylko usunęłam to konto na które przyszła mi wiadomość. jest styczeń a nie dostałam jeszcze wezwania do sądu więc już to olewam^^ Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 oczywiście 06.02.10, 13:41 Tak. Dostałam. Pół roku temu, i co? Nie wysłałam kasy, podałam fałszywe danie i żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
lorente Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:47 Nie.. naszczęście... zawsze kiedy się gdzieś rejestruje podaje fałszywe dane.. Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:57 tak jak wyżej : olej albo podaj fałszywe dane, najlepiej pokasuj jakiekolwiek konta do których mają dostęp. przecież nie znajdą Cię po węchu, czy coś...?! :q ej, ale wrzuta+sciagnik.pl są legalne, prawda? x D Odpowiedz Link Zgłoś
demuss_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:55 ja mam... ostatnio przyszło mi, że mam zapłacić 90-coś zł za uczestnictwo... to banda oszustów i tyle ; // . Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 13:56 SZKOOOOOOOODA GADAĆĆ !!!! : /// heeeeeeeeeeeeeej . też byłam tam zalogowana . tzn . założyłam taam konto , a nie czytałam regulaminu kompletnie NIC . było to we wrześniu 2009 . (na to konto wgl nie wchodzę , bo się boję . !) dostałam meila , że mam zapłacić . ; o . olałam tego meila .. bo podałam tam fałszywe danne i się nawet nie zczaiłam , że to do mnie bo zapomniałam , ale potem po tygodniu może .. przyszło WEZWANIE DO ZAPŁATY , ale o sądzie NIC nie było ; o . potem przypomniałam sb , że podałam inne dane . no i w bek ; o . mam jeszcze te meile . zapłacić musiałam , nie chciałam mieć problemów .. powiedziałam o tym mamie . najlepiej poinformuj o tym rodziców . " W związku z tym wzywamy Panią do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. " potem napisałam do nich meila , czy po dokonaniu wpłaty nie będzie żadnych kosztów itd . i przysłali mi meila . takiego : "Zgodnie z zawartą umową, Pani konto w naszym serwisie będzie aktywne przez okres 12 miesięcy licząc od dnia rejestracji, po czym samoistnie wygaśnie, a umowa nie będzie przedłużana." [...] ta strona , to jeden wielki ŻAL ! Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:01 teraz we wrześniu będzie ROK .. ; \ mam nadzieje , że nie przyślą MEILA z WEZWANIEM DO ZAPŁATY .. na KOLEJNY ROK . wtedy to się chyba zabijęęę ; o eh . mój tata o tym nie wie ; o . chyba , by mnie zastrzelił haha xD tylko moja mama wie i to ona zapłaciła Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:02 na Twoim miejscuu .. zapłaciłabym i miałabyś spokój . ale nie wiem .. rób jak uważasz . ja nie chciałam problemów .. ; o . Odpowiedz Link Zgłoś
szpilka_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:09 czytałam o tym w gazecie , i to oszusci kazdego tak oszukuj a jak ktoś nie przeczyta regulaminu .. ale kto to czyta, ja nigdy niestety ; / Odpowiedz Link Zgłoś
staceyann Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:14 Olej to i nic nie płać! To oszuści, oni próbują Was tylko naciągnąć na koszty, a do żadnego sądu Was nie pozwą, bo sami działają nielegalnie (bo od kiedy udostępnianie pirackich plików jest zgodne z prawem?) i nie podłożyliby się tak, te całe ich gadki to ściema, oni tylko straszą ludzi. Na drugi raz lepiej pobrać Emule albo Aresa i stamtąd ściągać pliki-tka moja rada. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 15:05 rób jak uważasz , ale lepiej poinformuj rodziców / opiekunów . Odpowiedz Link Zgłoś
marcela260 Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:20 ja na szczęście nic stamtąd nie ściągałam. Odpowiedz Link Zgłoś
olunia503 Ja tez to dostalam... wejdz!!!!!!! 06.02.10, 14:26 Musisz to koniecznie zaplacic. Jesli nie zaplacisz bd miala wezwanie do sadu i i takk bd musiala im oddac kase.. Wiem ze to beznadziejne ale mi na szczescie siostra pozyczyla kase. Od tamtej pory tam gdzie sie loguje czytam bardzo uwaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 ;/ 06.02.10, 14:32 O tym pobieraczek.pl było bardzo głośno, nawet w gazecie był artykuł o tych oszustach Odpowiedz Link Zgłoś
blackorwhite Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:35 Mój kolega też dostała takiego maila, że niby musi zapłacić i wgl bo jak nie to do sądu pójdą. Ale to chyba bujda zwykła, bo mu nic od wakacji nie zrobili jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
unease_ Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:42 też się kiedyś tam zalogowałam , ale jeszcze nawet nie potwierdziłam e-maila a jakieś 5 mies. minęło i nigdy z tego nie korzystałam ;D więc nie wiem ... a ty masz się zgłosić do sądu ? Odpowiedz Link Zgłoś
q. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 14:49 Załącznik nr 2 "Cennik" Spółka umożliwia zawarcie umowy o świadczenie Usługi Usenet w następujących pakietach cenowych: Pobieraczek5 - Limit 5 GB transferu miesięcznie, okres trwania umowy - 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy – 7,90 PLN (słownie siedem złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za okres trwania umowy po jej zawarciu Pobieraczek10 - Limit 10GB transferu miesięcznie, okres trwania umowy 9 miesięcy od dnia zawarcia umowy – 9,90 PLN (słownie dziewięć złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za okres trwania umowy po jej zawarciu Pobieraczek20 - Limit 20GB. transferu miesięcznie, okres trwania umowy 3 miesiące od dnia zawarcia umowy – 19,90 PLN (słownie dziewiętnaście złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za okres trwania umowy po jej zawarciu. Jeśli ściągałaś z tamtej strony, to musisz zapłacić. Oni tylko tak kuszą tym okresem darmowym. -,- Odpowiedz Link Zgłoś
naturally. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! do q. 06.02.10, 14:58 Nie ja nic y tamtad nie scigalam i na razie nie mam zamiaru placic . Odpowiedz Link Zgłoś
q. Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! do q 06.02.10, 18:45 Ja też nie, tylko czytam regulamin. Skoro nie ściągałaś, to płacisz z utrzymanie konta pewnie. Nie da się go usunąć? Odpowiedz Link Zgłoś
aliciajonas Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 15:02 Miałam identycznie pół roku temu. Na początku bardzo sie balam że mnie wezwą do sądu i powiedziałam o tym mojemu tacie, a on im wysłał rezygnację i coś tam im jeszcze napisał, a potem ja zablokowałm ich e-mail żeby więcej do mnie nie pisali i mam luz xD A po kilku dniach był reportaż o stronie pobieraczek.pl na jakimś kanale w TV i mowili że pobieraczek.pl to oszuści, że tylko wyciągają kase od ludzi i że obsolutnie nie należy im płacić tej kwoty o którą sie upominają. Poprostu zapomnij o tym co do ciebie piszą Oni to wysyłaja automatycznie do każdego ich użytkownika a dużo ludzi daje sie na to nabrać i im płaci ;c Nie daj sie oszukać i poprostu zablokuj ich e-mail albo ignoruj ich wiadomości:- * Dobrze ci radzę Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 15:07 mówili o tym na tvp2 w magazynie xpresu reporterów . mówili, ze to uszuści itede. też radzę ci to ignorować . ;* Odpowiedz Link Zgłoś
jarelo Re: Pobieraczek.pl - Wezwanie przed sądowe.! 06.02.10, 15:38 ale co oni takiego robią ? Odpowiedz Link Zgłoś