Dodaj do ulubionych

Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D

08.02.10, 00:01
Jak nazwa wskazuje big_grin gra polega na tym, że jedna osoba pisze jakiś fragment,
bąź cytat, a druga osoba pisze co to za książka. Chyba, że dana książka jest
mało znana lub coś w tym stylu to dopiszcie jeszcze autora smile

1. Miałem nadzieję, że cię tu zastanę. - Zabrzmiało to jednak tak, jakby
modlił się wcześniej, żebym jednak nie dotra.
-Hej. - Odwzajemniłam uśmiech - Jak leci?
-Mogę ją porwać na chwilkę? - spytał niepewnie...

Jako, iż ta książka jest doosyć znana, wiec nie podam autora. =)
Obserwuj wątek
    • paja96 Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 11:53
      Och błagam... Oczywiście, że "ZMIERZCH"- Stephenie Meyer.
      Fragment- bal absolwentów Jacob do Belli...
      • bo.to.ja Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 12:01
        no to jest zmierzch a to napewno nikt nie znajdzie chociaż może to moja lektura ;D
        Wszyscy:
        Zgoda! zgoda!
        Wacław:
        Tak jest, zgoda,
        A Bóg wtedy ręke poda
        • ania357 Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 13:31
          Zemsta

NIE JESTEM księżniczką. Do tego stopnia ni jestem księżniczką, że kiedy tata zaczął mi o tym
          mówić, okropnie się rozpłakałam.
          • whitedamon Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 13:38
            "Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiadomo, na co się trafi".serce
            • olkalalala Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 13:43
              ehh, forrest gump serce

hm, "Kleofas i Alcest przyszli do mnie, zeby się pobawić. Kleofas przyniósł
              ołowiane żołnierzyki a Alcest piłkę do gry w nogę, która była skonfiskowana do
              końca półrocza i cztery kanapki z dżemem. Kanapki przyniósł dla siebie, żeby
              dotrwać do podwieczorku"

hehe smile
              • bo.to.ja Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 14:26
                Mikołajek wink
                - i właśnie na tym polega twój problem. Widzisz w ludziach samo dobro.
                - A twój problem polega na tym,że widzisz w ludziach samo zło.
                Nesta spojrzała na mnie z troską.
                -Iz, ale tak na poważnie. Naprawdę na niego uważaj.Może już zapomniałaś, że cię
                zostawił na ulicy w środku nocy, ale ja pamietam .
                • kiwi Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 14:33
                  Nie mam pojęcia.

`Ciekawe, w co by się zmienił, widząc ciebie. W pracę domową, za którą dostałaś
                  dziewięć punktów na dziesięć możliwych, co? `
                  • bells_cullen13 Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 14:45
                    Harry Potter i Więzień Azkabanu. ; DD

Wstrzymał oddech, a niechcący chyba i serce, i wyciągnął dłoń. Zamarł, ale tylko
                    na chwilę. Wciąż czując na sobie lekko kpiące spojrzenie Reginy, pociągnął
                    energicznie gałkę. Szafa otworzyła się, a pęd powietrza zarzucił na niego
                    płachtę materiału.
                    - Ratunkuuu! - wrzasnął. - Felix! Broń mnie!
                    Odskoczył, wpadł na pragnącego mu pomóc Felixa, wywalił się i po krótkiej walce
                    zrzucił z siebie czarną suknię z tafty.
                    • bo.to.ja Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 17:59
                      no nie wiem zmierzch !
                      dobra ja dam jeszce raz moze ktoś zgadnie
                      - i właśnie na tym polega twój problem. Widzisz w ludziach samo dobro.
                      - A twój problem polega na tym,że widzisz w ludziach samo zło.
                      Nesta spojrzała na mnie z troską.
                      -Iz, ale tak na poważnie. Naprawdę na niego uważaj.Może już zapomniałaś, że cię
                      zostawił na ulicy w środku nocy, ale ja pamietam .
                      • bells_cullen13 Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 18:43
                        Przykro mi, ale to nie jest Zmierzch. Tytuł książki, której fragment podawałam
                        to Felix, Net i Nika oraz Trzecia Kuzynka.
                        ; //
                        A co o ostatniego fragmentu, to nie mam pojęcia co to za książka.

• nata10 Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 19:17
                          no kórcze nie wiem nie podano !!! sad

moje będzie proste smile

-Muszę do domu - trochę głupawo, lecz z uporem powtórzyła Diana.
                          - To pozwól michociaż przynieść ci coś do jedzenia - błagała Ania. - Dam ci kawałek keksu i
                          konfitury z wiśni. Poleż troche na sofie, a na pewno poczujesz się lepiej.
                          Gdzie cię boli ?

fragment krótki ale po samych imionach powinno się zgadnąć smile
                          • annie_vampire Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 19:24
                            Ania z Zielonego wzgórza smile

łatwe smile
                            Harry wstał w niedzielny poranek i zaczął się ubierać. Był tak rozkojarzony, że przez chwilę
                            próbował wciągnąć na nogę swój kapelusz zamiast skarpetki
                          • pandzia Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 19:26
                            Ania z Zielonego Wzgórza

Kiedy zamkną za sobą drzwi gabinet, usłyszał wyraźnie, jak Phines Niegllus
                            powiedział:
                            - Nie rozumiem, dlaczego uważasz, że ten chłopak zrobi to lepiej od ciebie,
                            Dumbledore.

autor:
                            J.K. Rowling
                          • prinsesska Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 19:31
                            nata10 napisał(a):

> no kórcze nie wiem nie podano !!! sad
                            >
                            > moje będzie proste smile
                            >
                            > -Muszę do domu - trochę głupawo, lecz z uporem powtórzyła Diana.
                            > - To pozwól michociaż przynieść ci coś do jedzenia - błagała Ania. - Dam ci kaw
                            > ałek keksu i
                            > konfitury z wiśni. Poleż troche na sofie, a na pewno poczujesz się lepiej.
                            > Gdzie cię boli ?
                            >
                            > fragment krótki ale po samych imionach powinno się zgadnąć smile

Ania z zielonego wzgórza

-Ja nie chcę płakać...tylko mi sie...oczy pocą! Oj!
                            Ostatni wykrzyk wyrwał jej się z ust dlatego, że w tej chwili od strony lasu zagrzmiał drugi ryk jeszcze potężniejszy od pierwszego, bo bliższy.

Jestem ciekawa czy ktoś zgadniesmile

• w_paski Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 19:38
                              prinsesska napisał(a):

> nata10 napisał(a):
                              >
                              > > no kórcze nie wiem nie podano !!! sad
                              > >
                              > > moje będzie proste smile
                              > >
                              > > -Muszę do domu - trochę głupawo, lecz z uporem powtórzyła Diana.
                              > > - To pozwól michociaż przynieść ci coś do jedzenia - błagała Ania. - Dam
                              > ci kaw
                              > > ałek keksu i
                              > > konfitury z wiśni. Poleż troche na sofie, a na pewno poczujesz się lepiej
                              > .
                              > > Gdzie cię boli ?
                              > >
                              > > fragment krótki ale po samych imionach powinno się zgadnąć smile
                              >
                              >
                              > Ania z zielonego wzgórza
                              >
                              > -Ja nie chcę płakać...tylko mi sie...oczy pocą! Oj!
                              > Ostatni wykrzyk wyrwał jej się z ust dlatego, że w tej chwili od strony lasu z
                              > agrzmiał drugi ryk jeszcze potężniejszy od pierwszego, bo bliższy.
                              >
                              > Jestem ciekawa czy ktoś zgadniesmile
                              >

w pustyni i w puszczy

-może tak jest.ale może jakoś sobie z tym poradzę
                              lena potrząsneła głową
                              -uwierz mi ty i valia to niedobra połączenie

wziłąm pierwsząlepsząksiażke-nie lubie jej
                            • carolin Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 19:40
                              prinsesska napisał(a):

> nata10 napisał(a):
                              >
                              > > no kórcze nie wiem nie podano !!! sad
                              > >
                              > > moje będzie proste smile
                              > >
                              > > -Muszę do domu - trochę głupawo, lecz z uporem powtórzyła Diana.
                              > > - To pozwól michociaż przynieść ci coś do jedzenia - błagała Ania. - Dam
                              > ci kaw
                              > > ałek keksu i
                              > > konfitury z wiśni. Poleż troche na sofie, a na pewno poczujesz się lepiej
                              > .
                              > > Gdzie cię boli ?
                              > >
                              > > fragment krótki ale po samych imionach powinno się zgadnąć smile
                              >
                              >
                              > Ania z zielonego wzgórza
                              >
                              > -Ja nie chcę płakać...tylko mi sie...oczy pocą! Oj!
                              > Ostatni wykrzyk wyrwał jej się z ust dlatego, że w tej chwili od strony lasu z
                              > agrzmiał drugi ryk jeszcze potężniejszy od pierwszego, bo bliższy.
                              >
                              > Jestem ciekawa czy ktoś zgadniesmile
                              >

W pustynie i w puszczy?

-Chyba muszę siku.Wypiłam latte,kiedy w końcu udało mi się uruchomić auto z
                              zewnętznego akumulatora.
                              -Caitlyn,to nie jest ciężka robota na Wall Street,tylko lekcja biologii. Po co
                              pijesz rano aż trzy kubki kawy?
                              -POmagają w przemianie materii.
                              -Chyba ci przyłożę.
                              -No co? Zrezygnowałam z fajek i aspartamu,pozwól m przynajmniej....

Nowa książka tyle wam powiem.
                              • amela Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 19:45
                                czytałam chyba . nie pamiętam tytułu .. nic -,-

- katalogu ? - zmarszczył brwi . - znalazła pani tę karteczkę w katalogu ?
                                skinęłam głową .
                                - budynki w harvardzie noszą imiona ludzi , tak ?
                                ponownie skinęłam głową .
                                - czyje imię nosi ta biblioteka , pani profesor ?
                                - niech pan mnie tak nie nazywa !

książka jennifer lee carrell .
    • plotkaraa_ Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 19:49
      Jasne że Przed świtem czyli ostatnia część zmierzchu xDcool
      • heyyeah Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 19:54
        "Wow."

Ciekawe zy zgadniecie xDD
        • dakota_ Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 19:57
          niee . scared ' daleko jeszcze ? - doparł Caine . - nie - odparł przywódca
          Stada . - ciemność jest tuż .
          • amela Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 20:01
            a to moje ? wink

y . " wow " to .. na pewno może być zmierzch .
    • marffa Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 20:08
      >daleko jeszcze ? - doparł Caine . - nie - odparł przywódca
      >Stada . - ciemność jest tuż .

"Gone. Zniknęli. Faza pierwsza: Niepokój" - swoją stroną dziwny tytuł.

Ptak siedział nieruchomo. Równie dobrze mógł to być woskowy
      model. Ale przyglądając mu się, Elena poczuła, że zaczyna się powoli
      oblewać rumieńcem, że gorąco ogarnia jej szyję i policzki. Bo ta wrona...
      gapiła się na nią. Patrzyła na nią tak, jak patrzyli chłopcy, kiedy miała na
      sobie kostium kąpielowy albo przejrzystą bluzkę. Ptak rozbierał ją
      oczami.
      • karolusia204 Re: Zgadnij tytuł książki po fragmencie :D 08.02.10, 21:17
        marffa napisał(a):

> >daleko jeszcze ? - doparł Caine . - nie - odparł przywódca
        > >Stada . - ciemność jest tuż .
        >
        > "Gone. Zniknęli. Faza pierwsza: Niepokój" - swoją stroną dziwny tytuł.
        >
        >
        > Ptak siedział nieruchomo. Równie dobrze mógł to być woskowy
        > model. Ale przyglądając mu się, Elena poczuła, że zaczyna się powoli
        > oblewać rumieńcem, że gorąco ogarnia jej szyję i policzki. Bo ta wrona...
        > gapiła się na nią. Patrzyła na nią tak, jak patrzyli chłopcy, kiedy miała na
        > sobie kostium kąpielowy albo przejrzystą bluzkę. Ptak rozbierał ją
        > oczami.

Pamietniki wampirow

"Ave otrząsnął się i doszedł do wniosku, że to niemożliwe; to tylko bliskośc
        szaroburej Ziemi, samotność i poczucie klęski osłabiały mu wolę; to one
        powodują, że mastawia ucha na nieprawdopodobne i świętokradcze podszepty Mroku
        -Dlaczego mnie nie lubisz?-zaszeleścił cicho Vea."

Glupi fragment ale po imoonach zgadniecie wink fajna książka big_grin
        • drakangel frag. 08.02.10, 21:26
          Nie mam pojęcia!

A to mój fragment"
          " Nieraz już, już przypomniał sobie dwórkę Jurandównę i jej wesele - a potem
          nagle wsadzał palec w usta, zamyślał się i odpowiedział: "Chyba nie ta!""
          • thevampire Re: frag. 08.02.10, 21:54
            Nie jestem pewna.. Krzyżacy.?

Tym razme wpadłem w złość. Wstałem nagle i odwróciełem się od niej. Ciągle
            słyszałem jakieś szepty. Zdałem sobie sprawę, że szeptano o nas. O ojcu i córce,
            o miłość ojca do córki.
            • pandzia ;d 09.02.10, 12:21
              thevampire napisał(a):

> Nie jestem pewna.. Krzyżacy.?
              >
              >
              > Tym razme wpadłem w złość. Wstałem nagle i odwróciełem się od niej. Ciągle
              > słyszałem jakieś szepty. Zdałem sobie sprawę, że szeptano o nas. O ojcu i córce
              > ,
              > o miłość ojca do córki.

nie wiem.

Kiedy zamkną za sobą drzwi gabinetu, usłyszał wyraźnie, jak Phines Niegllus
              powiedział:
              - Nie rozumiem, dlaczego uważasz, że ten chłopak zrobi to lepiej od ciebie,
              Dumbledore.
              • happy_girl27 Re: ;d 09.02.10, 13:54
                Wiadomo, że Harry Potter ;PP

- panie Cuthbert- powiedziała szeptem - to miejsce, przez które przejeżdzaliśmy - ten biały
                tunel - co to było?
                - Eee, chyba masz na mysli "Aleję" - odrzekł Mateusz po chwili głębszego zastanowienia -
                to takie sobie ładne miejsce.

Ta książka jest dość znana wiec myślę, że nie będziecie miec trudności z odgadnięciem wink
                • kapi Re: ;d 09.02.10, 15:11
                  Ania z Zielonego Wzgórza < 3

Niczego niepokojącego nie widzę . Mogę Ci jakoś pomóc ?
                  - Boli ! - zaczęła lamentować coraz głośniej i wyglądało na to , że naprawdę coś
                  sprawia jej ból .
                  - No , dobrze . To chodź ze mną , zrobię Ci zimny okład na nos . - Zabrałam ją
                  do łazienki i położyłam na twarzy zmoczony mały ręcznik . - Możesz mi powiedzieć
                  Jodie , co zrobiłaś , że zaczęło Cię boleć ?
                  - To był on . Uderzył mnie w buzię .
                  - Kto , Jodie ?
                  - Tatuś ! Zbił mnie ! - zawodziła bliska płaczu .

Jest to dość popularna książka pisana przez życie . Światowy bestseller , 300
                  000 egzemplarzy sprzedanych w samej tylko Wielkiej Brytanii .

Mam nadzieję , że podpowiedziałam jakoś . < 3
                • failien_ Re: ;d 09.02.10, 15:18
                  ania z zielonego wzgórza, pff .

Co mogę panu przynieść? - spytałam, niewysłowienie szczęśliwa.
                  Uniósł brwi.
                  - Macie syntetyczną krew w butelkach? - spytał.
                  - Niestety nie, przykro mi! Sam złożył niedawno zamówienie, ale pewnie dostarczą
                  dopiero w przyszłym tygodniu.
                  - W takim razie poproszę czerwone wino - powiedział głosem tak chłodnym i jasnym
                  jak strumień płynący po gładkich kamieniach. Głośno się roześmiałam. Sytuacja
                  była niemal zbyt doskonała.
                  - Niech się pan nie przejmuje małą Sookie, dziewczyna jest niestety trochę
                  stuknięta - z ławy przy ścianie dotarł do mnie znajomy głos.

mrrrr. C:
                  • molly80 Re: ;d 09.02.10, 15:32
                    "Czysta Krew"

Niech pani nie przerywa - prosił ściskając jej rękę. - Lubię panią, ponieważ sam
                    posiadam te właściwości, a natury podobne zawsze się przyciągają. Zdaję sobie
                    sprawę, że pieści pani jeszcze wspomnienie o boskim i jakże niemądrym panu
                    Wilkesie, który już prawdopodobnie od sześciu miesięcy spoczywa w grobie, ale
                    w sercu pani musi się znaleźć miejsce i dla mnie. Scarlett, niechże się pani
                    przestanie wyrywać! Oświadczam się pani przecież! Pragnę pani od pierwszej
                    chwili, gdy zobaczyłem panią w hallu w Dwunastu Dębach, oczarowującą
                    biednego Karolka Hamiltona. Pragnę pani bardziej niż jakiejkolwiek kobiety w
                    świecie i czekam na panią dłużej niż na jakąkolwiek kobietę.
                  • kania880 Re: ;d 09.02.10, 15:35
                    nie wiem wydaje mi się że to może być jakaś książka o wampirach.
                    Sławomir Mroczek(to jest lektura)
                    -Starszy pan znowu nie w formie.
                    -Eugeniuszu,jeżeli zasiadasz nami do gry,to powinieneś wiedzieć,jak się
                    zachować."Ryp" w co?-pytam.
                    -no po prostu ryp
                    -OBoże znowu się zaczerwienił!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka