dakota_ 16.02.10, 20:20 no więc , prawdopodobnie będę miała operację na skoliozę która bardziej wyprostuje mi skrzywienie łopatek na plechach , ale strasznie się boję operacji . czy ktoś z was już coś takiego miał lub będzie ? ; nienawidzę szpitali i tym podobnych ; xx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stop_it Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 16.02.10, 20:23 swietnie cie rozumiem, bo ja tez sie boje bialego i wszytskiego co szpitali dotyczy (zastrzyki, szczepionki, operacje itp) nie wiem nic o tej operacji, ale moja kumpela miala miec gdzies na plecach alo klatce jakas blache wkladana.. tez zeby wyprostowac.. i sie nie podjela bo sie bala..;p Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 16.02.10, 20:27 ja też się meega boję ; xx Odpowiedz Link Zgłoś
selena_xd Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 17.02.10, 13:30 Ja niestety nie mam i nie będę miała . Chciałabym Ci pomóc. Wiesz...tak to jest ja jestem okazem zdrowia ale nie mam np. cudnego głosu. Kocham śpiewać ale fałszuję. Jakby każdy był zdrowy to wszyscy byliby chorzy xD ok ... życzę ci powodzenia , dasz radę wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 16.02.10, 20:24 operacje są straszne. nigdy nie miałam tej operacji. ani żadnej innej. zaraz wejdę na gadu to mi powiesz jak to się stało, że się dowiedziałaś że masz ją mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
britneyxd ;o 16.02.10, 20:26 ojej strasznie współczuję.... ja też musiałabym mieć ale na kręgosłup, bo się garbię, lecz moja mama nie wyraziła zgody, bo powiedziała jak mi coś spieprzą, to w ogóle nie będę chodzić ;/ i teraz mam takie specjalne coś, co mnie denerwujeeee! ;/;/ Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: ;o 16.02.10, 20:30 aha , ja nie mam pojęcia jak będzie , ale niby III etap leczenia to operacja . Odpowiedz Link Zgłoś
rossu Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 16.02.10, 20:29 lol, ja mam prostego kręgosłupa ;dd Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 16.02.10, 20:32 ja mam niby jakieś lekkie skrzywienie . Odpowiedz Link Zgłoś
alexrusso Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 16.02.10, 20:30 ja na bloku operacyjnym byłam kilka razy też się bałam ale powiem ci że przed operacją najbardziej boje się co będzie po pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 16.02.10, 20:34 ale będzie dobrze, i nieczego nie spieprzą. < 3 zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
creyzola Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 17.02.10, 09:20 ` `wszystko będzie okk . ;** nie poddawaj się .! i czasem nie zrezygnuj . ; PP później będziesz się cieszyć , że podjęłaś się tej operacji . na pewno dadzą Ci too.. noo. jak to się nazywa.. kurdee . ;/ zapomniałam , tzn. uśpią Cię . ; PP Tam na operację znieczulą i wgl . nic nie będziesz czuła . ;] a kiedy operacja .? bo będę trzymać kciuki . <33 Odpowiedz Link Zgłoś
creyzola Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 17.02.10, 09:22 ` Już wiem jak się nazywa . ; PP Przypomniało mi się . ;D NARKOZA Odpowiedz Link Zgłoś
kaila. Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 17.02.10, 13:39 uśpią cię tzn. znieczulenie dadzą albo co, nie ma się czego bać. ja już miałam operację, nic przyjemnego. Odpowiedz Link Zgłoś
vanell. Operacja na skolioze . Help ; - ! 17.02.10, 13:40 szczerze ci współczuję. nigdy nie miałam żadnej operacji, ale wyobrażam sobie co musisz przeżywać. nie myśli o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
timestealer Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 17.02.10, 17:50 ja też jestem w tym samym położeniu. operacja wisi nade mną od czwartego roku życia i wszyscy mówią, że to tylko kwestia czasu. nie możesz się bać i przejmować. to dla Twojego zdrowia, dla Twojego dobra. trzymam kciuki, podwójnie, bo wiem coś nie coś o tej przypadłości. trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
gumisiek Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 18.02.10, 12:08 oj, biedna ja też mam skolioze, ale u mnie jest to malutkie skrzywienie i da się to wyleczyć. jedyna moja siostra (obie siostry miały skolioze i mama też) miała taki zabieg. ale nic o tym nie wiem. sama nie wiem kiedyś czy się nie podejmę, ale się zobaczy. trzymam kciuki mocno. trzymaj, się i nie bój się zobaczysz wszystko będzie dobrze! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudencja Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 18.02.10, 20:40 mój brat miał wsadzaną taką płytkę bo miał taką "dziurkę" w klatce piersiowej jest już 3 lata po zobiegu i ma się b.dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
nasti. wiesz.... 18.02.10, 21:00 Trochę o tym czytałam, bo nie wykluczam, że też będe miała taką operację. Z tego co wiem teraz nie ma się co obawiać. Podobno już po trzeciej dobie wyganiają cię z łóżka Jedyne ograniczenie to sport którego podobno nie można uprawiać przez około rok. Radzę ci poszukać informacji na różnych forach, tam przeczytasz opinię ludzi którzy już przeszli tą operację. Odpowiedz Link Zgłoś
wtf.owa Re: Operacja na skolioze . Help ; - ! 18.02.10, 21:04 mi groziła, ale nawet na gorsecie się nie skończyło. ćwiczę. Odpowiedz Link Zgłoś