Dodaj do ulubionych

problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące.

17.02.10, 15:42
zakładałam już kiedyś podobny wątek o problemie z brzuchem - tym razem pojawiły się
inne problemy.
zaczynają mi rosnąć .. wąsy (confused) są wprawdzie małe ale czarne i z bliska widoczne ..
mój kolega ostatnio ( ma adhd ) krzyknął na pół klasy :
- ona ma wąsy ! dziewczyny wąsów nie mają. jesteś facetem !
po czym powiedział dla swoich dwóch kolegów siedzących obok niego że mam wąsy uncertain
myślałam że spalę sie ze wstydu ! mam dopiero 13 lat ale zastanawiam się jak mogę się
pozbyć tego czegoś ;/ ugrh ! pomóżcie ! też tak macie a może wieie jak to zwalczyć ?
drugi problem to włoski na .. klatce piersiowej ! -.-
są malutkie , bardzo malutkie. ale to dziwne uncertain między piersiami zaczynają mi właśnie
rosnąc włoski czarne .. o mój boże , niewiem jak sobie z tym poradzę w lato !

byłabym wdzięczna za pomoc !
jeżeli komuś wydaje się to śmieszne to nie musi się wypowiadać.
nie życze sobie obraźliwych komentarzy -.-
Obserwuj wątek
    • slodkiporanek Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:45
      Nie wiem za bardzo co ci poradzic, gdyz nigdy nie mialam podobnego problemu.
      Może wyprobuj wosk, albo jakis krem do depilacji?
      • lamma Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:48
        te na klatce zostaw, prędzej czy później każda będzie miała. 'wąsów' jednak nie depiluj
        golarką, kremem czy woskiem bo odrosną i będzie jeszcze gorzej. jedyne co możesz
        zrobić to albo je wyrwać *nie pamiętam czym to* albo rozjaśnić wodą utlenioną, jednak
        drugi zabieg trwa kilka miesięcy (i trzeba go robić codzennie, tak więc...)
        abramowice pozdrawiają kolege ;*
        • karcio Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:51
          mam to samo ostatnio sie dziwilam ze na calym ciele mam jakies wloski :c
          • pani_parasolka Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 17:57
            Gdzieś czytałam, że nadmiar włosków może tam coś mowić o hormonach, wiadomo.
            Ale sporo dziewczyn ma tak jak ty, wiec w sumie kosmetyczka i po sprawie. Choć
            jak bedziesz miec ich podejrzanie duzo to lekarz.
            • candie Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 21.02.10, 18:57
              albo depilacja xD albo wybielanie xD wystarczy wejsc na google duzo osob tak ma xD ale
              depilacji nie polecam bo tylko pogarsza...najlepiej rozjasnij xD
          • karolusiiaczek Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 20:00
            nie przejmuj się, ja też miałam takie włoski .. no i dalej mam.
            najlepiej posmaruj wodą utlenioną jak są malutkie to ona je wysuszy i odpadną
            gorzej z goleniem, bo jak już zaczniesz to już będziesz musiała do końca życia
            je golić;/.
            więc jak są małe to lepiej wodą utlenioną xd.
            pozdrawiam ; D.
          • megaveja1 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 22:02
            pozdrów kolegów smile
        • josie120 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 18:06
          aha i za nic w świecie nie depiluj ich kremem, nie wyrywaj ich i nie ruszaj
          golarki.! broń Boże.!
      • soulik. ^^ 17.02.10, 16:54
        Ja też mam włoski . Na piersiach xdd. Ale są bardzo malutkie . Ale to normalne ,Nie
        przejmuj się ;]
    • slyszaca_cisze Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:49
      zaczynają mi rosnąć .. wąsy - myslała, że spadne!
      ale rzecz nie jest śmieszna, więc ok.
      może pokarz to mamie i pójdziecie do lekarza? dermatologa? czy coś?
      nie gol ich czasem, żeby nie odrastały wieksze czy cos, żebyś sobie nie
      zaszkodziła.
      • sysiek4444 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:54
        No co ty wąsy u dziewczyn są kól . x d ok ...
        U mnie dziewczyny nie któe tez mają i są w twoim wieku . ; )
        Ja nie mam ...
        Z tymi piersiami .. to nie wiem ale padłam ze smiechu , może serio jesteś facetem ? ;o
        Ale nie gdybyś była to i tak byś nie miała chłopakom tak szybko nie rosną , raczej . x dddd
      • elf97 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:55
        no znam ten problem ;dd
        włoski nad ustami możesz wydepilować ( czy coś w tym stylu ) kremem
        będziesz musiała co jakiś czas ten zabieg robić ;dd
        a na klatce piersiowej to nie wiem
        najlepiej pójdż do dermatologa i na badanie
        ja byłam na usg i takie tam inne bo to może przyczynić się do powstania jakiejś choroby
        czy coś w tym stylu ;>>
        • molinka Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 17:32
          na klatce piersiowej ? lol
          a z tymi wąsami to niewiem lepiej ich nic z nimi nie rób bo bd jeszcze gorzej .
      • natala.princess PrZeCzYtAj!!! 17.02.10, 21:48
        Ja też tak miałam, ale zgoliłam je raz i już nie odrastają,nic po nich nie widać, nie
        podrażniłam skóry,na początku się bałam, ale nie żałuje.wink
    • marmolada_ Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:52
      Masz poprostu wiecej testosteronu [hormonu meskiego]. Te wasy to jest meszek i kazda dziewczyna go ma- mniejszy lub wiekszy wink. Jesli bardzo ci przeszkadza uzyj specjalnych plastrow z woskiem do twarzy ale w twoim wieku raczej nie polecam ;]. I uwaga! Po pierwsze to bardzo bolace, po drugie po 'zabiegu' nalezy posmarowac specjalnym balsamem lagodzacym. Po trzecie nie radze robic tego wtedy kiedy chodzisz do szkoly tzn. od pon-pt gdyz potem mozesz miec zaczerwienienie, ktore moze cie krepowac ;].
      Powodzenia ;]!
    • samo_zlo Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:52
      CZasem wąsy rosną od makijażu ^^ Nie uznawajcie mnie za idiotkę ale jak się w
      młodym wieku maluję to mogą wyrosnąć.. x
      • teqiulla Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:55
        rzadko się maluję , więc nie sądze ..
      • aszken Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:58
        nie mam czarnych wąsów. mam poprostu meszek - jak kadża kobieta, dziewczyna.
        ten 2 problem - włoski na ciele. tak już się dzieje. D O J R Z E W A M Y . !
        nie należy się tym przejmować. te wąski - są ...jak ja to nazywam ` pozostałością po naszych przodkach ( homosapiensach czy tam austropitekach.. ;p)`.
    • sonia321 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:57
      wystarczy że powyrywasz je pęsetą
      • duuumi Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:59
        Idx do koesmetyczki, niech powyrywa ci jez korzneiami i po kłopocie oO.
    • viklimka Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:59
      Na moje oko masz problemy z hormonami smile Przejdź się do lekarza, coś poradzi wink
      Kolesiami się nie przejmuj, dorosną. A jak jakiś cię będzie próbowal poderwać, to mu
      przypomnisz..suspicious
    • xaneczkax Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 15:59
      Mam identyczny problem sad I też nie wiem co o tym mam myśleć..
      • rathbone Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 16:02
        wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6566
        kup sobie ten krem.
        rozjasnia wlosy a skóry nie, naprawde dobry.
        w sephorze kosztuje ok. 30 zl
    • aliciajonas Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 16:02
      Też mam podobnie xD Mam wąsy i też ostatnio mi to kumpelka powiedziała, że mam sie
      ogolić bo mam zarost na twarzy hahahabig_grin ale później pytałam się innych kumpeli czy to
      prawda że mam wąsa, a one powiedziały, że głupia jestem bo nic tam nie mam, jednak i
      tak jeśli sie bliżej przyjrzeć to rzeczywiście coś tam mam xPP A włosy na klacie też mam ale
      takie jasne że wogóle ich nie widać (ja widze bo ja zawsze wszystko widze ;P), na brzuchu,
      na plecach na nogachshock (hahatongue_out) i nie będę mówić gdzie jeszczesuspicious ogólnie rzecz
      mówiąc jestem cała owłosionashock ale wszystkie te włoski (meszek) są bardzo jasne i
      zbytnio ich nie widać xDD

wybaczcie mi, jestem taka rąbnięta od urodzenia ;p pzdrcool
    • andrea12 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 16:03
      Stawiałabym na dermatologa, rozmowę z mamą. Są jeszcze jakieś tabletki zmniejszające owłosienie, ale jakbym tam nie ryzykowała smile
    • addie Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 16:04
      O rany, nie masz żadnych wąsów, masz po prostu meszek, każda dziewczyna, kobieta
      to ma, jedna ma bardziej widoczny, druga mniej. A te włoski na klatce
      piersiowej, to jak to napisał ktoś przedtem, to po prostu odziedziczenie po
      naszych przodkach, australopitekach ;pp
    • oleksandraxd Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 16:11
      hmm.. gdzieś chyba czytałam, że jeśli u dziewczyn występuje np. gęste owłosienie
      xd lub np. w miejscach gdzie nie powinny być widoczne ( jak u Cb na klatce
      piersiowej ) to znaczy, że ma więcej genów od ojca xd czy jakoś tak, nie
      pamiętam dokładnie. ale wąsik można spokojnie usunąć kremem do depilacji lub
      plastrami z woskiem tyle, że później bd musiała to robić regularnie ale pod
      żadnym pozorem ich nie wyrywaj . myślę, że na klatce piersiowej też można by
      było, ale nie wiem czy nie podrażni skóry albo coś więc może lepiej się nimi tak
      nie przejmować ?. to sie spisałam ; ) a tym chłopakiem się nie przejmuj, mózg mu
      się rozpuścił ( o ile wgl go miał wink) ). big_grin
    • lumpexy Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 16:22
      Wybacz ale sądzę, że panikujesz! To przecież nie jest tak strasznie ważne żeby o tym
      rozprawiać na forum. A to że masz akurat czarne włosy to się zdarza, moja koleżanka też
      ma strasznie czarne włosy ale na rękach, mówimy na nią : ta z dżungli. ( XD ) Ale to
      przecież nic nie znaczy. To że masz na klatce piersiowej włosy to nic.. Przecież nie będą się
      na twoje balony napalać, czyż nie? big_grin A te "wąsy".. nie wiem jak ci pomóc, nie mam
      takiego problemu. Ja mam np. czarne brwi ale ogólnie jestem blondynką i mi to trochę nie
      pasuje ( jak dla mnie ) ale nie narzekaj. Ciocia dobra rada ( czyli ja XD ) radzi ci : Uspokój
      się! Nie liczy się to jak wyglądasz, liczy się to kim jesteś!
      wink

lumpexy .
      • hilarka_ Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 17:45
        A ja sądzę że ona nie panikuje. Gdybyś ty miała taki problem to by ci nie było tak fajnie.
        Uwież mi to naprawde jest krępujące crying. Wiem coś o tym.
    • girl_x33 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 17:00
      z tego, co wiem, to są specjalne kremy czy coś, które zahamowują rośnięcie tych
      włosków lub je rozjaśniają. nie martw się. mozna sie jakos tego pozbyc, moze idz do
      apteki. wink

kiss
    • panna_muminkowa Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 17:07
      poprostu masz za duzo hormonow meskich.
      poradz sie lekarza. ; )
    • demoniasta0897 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 17:08
      idż do kosmetyczki ona Ci to woskiem usunie nie boli az tak bardzo jak by sie mogło zdawac
    • kitty Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 17:14
      Jeśli masz ciemne włosy, to całkiem normalne. Moja siostra też ma. Masz po prostu za dużo
      testosteronu. Ale spoko, kup sobie plastry lub idź do kosmetyczki.
      • shugo_chara_15 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 17:26
        Moja koleżanka miała to samo.. Jeżeli chodzi o te wyimaginowane wąsy... Poszła
        do kosmetyczki raz czy dwa, i już nie ma. Zabieg powtarza co miesiąc, czy
        półtora... Jakoś tak, w każdym bądź razie nie przejmuj sie, to duża ilość
        testosteronu. Ale jeżeli się tym zamartwiasz to idź z tym do mamy bądź
        dermatologa smile
        Pozdrawiam
    • sasetka54 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 17:18
      ja też mam , czarne ; ?
      a to dziwne bo mam jasne włosy : ////
      • mweezy lol 17.02.10, 17:50
        ja mam wąsy i zapuszczam brodę ;3
        włosy na klacie też mam, chcecie zobaczyć? xD

dobra, już jestem spokojna piwo
    • hania356 nie przejmój się 17.02.10, 17:47
      ej nie przejmój sie wasy mozesz je ogolic lub zdepilowac poprostu masz duzo hormonow
      meskich a jezeli chodzi o wlasy przy biuscie to normakne kazdy ma ale akurat twoje sa
      ciemne. Pociesze cie tym, ze moja kolezanka z klasy tez ma tak samo jak ty ale ona jeszcze
      ma wlosy na twazy laczoce jej brwi to dopiero wiec pomysl sb ze nie masz tak zle i ze nie
      jaeses sama kiss
    • piano Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 17:56
      To normalne ;d
      -----
      ;*
      • estrellita Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 18:02
        Hmm nie wiem co ci poradzić, może przetrzyj wodą utlenioną?smile To dobry pomysł, włoski
        się rozjaśnią, a nie będzie żadnych odrostów, tak jak u facetów, jak gola maszynkąsmile
        • josie120 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 18:05
          moja ciocia i kol. ma tak samo. one depilują się woskiem. i serio nie widać ,aby
          miały jakiekolwiek włoski. no ,ale cóż depilacja woskiem naprawdę boli. mimo
          wszystko lepsze to niż wyśmiewanie przez kolegów.
          trzymam kciuki i powodzenia!
    • marlene ... 17.02.10, 18:06
      Najlepiej napisać "nie przejmuj się". Wiem, że tak łatwo nie przestaniesz się
      przejmować, bo puszek pod nosem to nic przyjemnego dla dziewcząt. Spowodowane są
      nadmiarem hormonów lub po prostu etapem dojrzewania. Jedno i drugie nie jest
      straszne. Puszek nad wargą polecam usunąć pęsetą (bolesne, ale skutki są), albo
      mniej drastycznym sposobem po prostu wybielić środkami dostępnymi w aptece (są
      szybsze środki niż woda utleniona). Te na biuście najlepiej zostawić, każda
      kobieta z wiekiem takie zacznie mieć, jeżeli jednak są dla ciebie uciążliwe usu
      je woskiem i po kłopocie.
    • seldem12 Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 18:09
      Nie przejmuj się. Każda dziewczyna musi przez to przejść. A chłopakom odpłacisz się jak
      będą mieli mutację xdd
      Miałam ten sam problem. Tyle, że ja mam jasne włosy. Ty pewnie masz ciemne i dlatego
      to tak widać. Ale na klatce pierwsiowej włoski dostrzegasz tylko ty. To zejdzie, zapewniam
      Cię smile
      • tinn lekarz 17.02.10, 18:36
        jesli serio cię to przeraża to idź do lekarza, mozliwe że masz za dużo męskich
        hormonów. ale możliwe również że przesadzasz ; )
      • vanell. problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 22:10
        wydaje mi się, że każdy w tym wieku miewa podobnie. niektórzy jedynie w większym
        stopniu. a w Twoim przypadku jest to widoczne, dlatego, iż zapewne masz ciemne
        włosy. nie wiem co na poradzić.
    • roxanne JA CI POMOGĘ!!! 17.02.10, 18:37
      Widzisz za sprawą rodziny trochę siedzę w tych tematach smile

Jesteś pewnie brunetką albo ciemną blondynką wiec to normalne smile Jeżeli ci to przeszkadza
      spokojnie możesz zrobić depilację wąsika i okolic bikini czyli na piersiach smile Kup plastry do
      depilacji Veet, albo udaj się do kosmetyczki w tych sprawach. Nie bój się też powiedzieć mamie
      .
      Głowa do góry, to są rzeczy z którymi można się uporać kisskisskiss
      • roxanne Dopowiadam!!! 17.02.10, 18:38
        I pod żadnym pozorem nie używaj maszynki do golenia bo włoski będą wyrastać mocniejsze i
        wtedy to będziesz miała wąsy! TYLKO DEPILACJA TYLKO TYLKO!!!!
        • molly80 Re: Dopowiadam!!! 17.02.10, 21:54
          Nie depiluj nie gola ani nic takiego, rozjaśnij je woda utlenioną albo są
          specjalne kremy do tego! i idź do lekarza bo może to być problem z hormonami..
          zapisze ci odpowiednie leki i zbedne owłosienie zniknie!
    • bouche2 mącicie dziewczynie w głowie. 17.02.10, 22:00
      jedyne, co powinnaś zrobić to pójść do lekarza, a nie słuchać tych wszystkich 'rad'.
      ginekolog.
      hormony Ci buzują, trzeba je uspokoić.
    • gabb Re: problem z dojrzewaniem ? trochę krępujące. 17.02.10, 22:09
      <loles> to jest genetyczne prawdopodobnie odziedziczyłas to po jakiś babciach . Wiesz w
      czasie XX wieku ludzie tak mieli i ich wnuki i prawnuki czasem po nich to odziedziczają
      mozesz liczyc na to ze nidługo one przestana rosnac ale bedą czarne . Spróbuj
      zastosowac jakis krem do wypadania włosków albo zjedź tego kolege co sie na
      smiewał big_grin smirk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka