Dodaj do ulubionych

Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowiec ;P

17.02.10, 22:35
Hej wszystkim ! Mam pewien pomysl ale nie wiem czy jest dobry wiec licze na was , ze mi
poradzicie ;p awiec tak ... Mam tradzik , maly ale bym chciala sie go pozbyc . Ktos mi
poradzil ze najlepiej jest poprostu przestac jesc syfy (np.cocacola,ketchap itp.) . Ale nie
jestem przekonana do tego pomyslu bo lubie te "syfy" .. wiec jak myslicie ? Lepsze
tradycyjne metody (kosmetyki) czy przestac jesc syfy ?
Obserwuj wątek
    • kamila_1355 jesteś głupia ! 17.02.10, 22:37
      idź do drogerii i kup coś na trądzik. czy musisz takim wątkiem zaśmiecać forum ? ;d
      • martuskac Re: jesteś głupia ! 17.02.10, 22:40
        było,było,było
    • beautiful_ Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 17.02.10, 22:42
      Lepiej próbuj kosmetyki. Ja jem część 'syfów' czyli tylko chipsy i hamburgery a
      coli wcale nie piję ale nic to nie zmienia, wgl najlepiej wybrać się do
      kosmetyczki na oczyszczanie twarzy pomaga ;D
      • sonia321 Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 17.02.10, 22:47
        idź do dermatologa
    • kasiulec Zobacz koniecznie opisałam wszystko!!! 17.02.10, 22:51
      maja racje wiesz z czego jest robiony ketchap??? z poliestru , z niego robi sie
      także butle chemiczne , niezłe co???
      Nie jest chipsów może tylko raz na jakis czas , czekolada też bardzo szkodzi na
      cerę , nie jedz w fast foodzie !!!!!(nie wiesz co dodaja do jedzenia....ble)
      stosuj peeling , tonik oraz krem , jak pójdziesz do ogólnego lekarza to zapytaj
      się czy zna taki tonik robiony na zamówienie w aptece z antybiotykiem kosztuje
      on 5 zł i pomaga ale po nim trzeba nasmarowac twarz kremem bardzo dobry jest
      krem z Perfecty gruszkowy bo skóra się nie świeci . Stosuj peeling 2 razy w
      tygodniu , tonik codziennie po umyciu sie a krem rano i wieczorem .
      Spróbuj też maseczek z glinką lub aloesem raz lub dwa w tygodniu (dobre są z
      bielendy)

a jak to ci nie pomorze to pójdź do dermatologa (ja byłam , ale to juz w
      ostateczności , choć nie mam aż tak złej ale chciałam wiedziec opinie
      specjalisty) kisskisskiss:
      • zania02 Re: Zobacz koniecznie opisałam wszystko!!! 17.02.10, 23:30
        uuu nie wiedzialam o tym ketchupie a tak bardzo go lubie... sad
    • lady_em Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 17.02.10, 22:56
      ogranicz rzeczy tłuste i pikantne. oraz mleko, wszelkie produkty mleczne.
      to tylko troche pomoże. jeżeli chcesz efektu - dermatolog zaprasza.
    • cleomagdalena11 Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 17.02.10, 23:03
      jak dla mnie najlepiej powinnaś się zgłosić do odpowiedniego lekarza i on tobie powie co masz
      jeść a co nie jeść oraz przepisze jakieś tabletki i maści
    • linda Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 17.02.10, 23:21
      czlowieku ty nie wiesz ze jak sie ma tradzik nawet maly to sie idzie do sklepu i kupuje perfecte sciana uncertain ? tak odrazu wyjasnie to taki oczyszczajacy zel do mycia twarzy z mikrogranulkami polecony dla osob w kazdym wieku jest zajebista tylko kup z krzemianka albo z orzechami to taki piling ktorego ja uzywam tylko zapoznaj sie ze sposobem uzycia bo roznie sie ja stosuje a jak zastosujesz zle to ci nic nie da i jak masz np ze 2 razy w tygodniu to nie olewaj tego i nie stosuj codziennie bo ci przesuszy tak skore ze nie bedziesz mogla ust otworzyc ja ci mowie ic i kup perfecte z krzemionka albo orzechami
      • werka197 Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 18.02.10, 02:48
        wiem debilico .. tradzik mamy przedewszystkim przez wszystko co sztuczne .. taki
        oczyszczajacy zel do mycia twarzy tez jest sztuczny ... moze pomaga na to ale szkodzi na
        cos innego ! sciana
    • linda Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 17.02.10, 23:24
      chcialam jeszcze dodac ze naprawde pomaga kazdemu z moich kolezanek i wogule jest dobra jak dla mnie najlepsza
      • louise_ . 18.02.10, 09:31
        idź do apteki i se coś kup.
    • aannccciia Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 19.02.10, 16:08
      noooo linda ma racje nie wyzywaj jej od debilic !! uncertainuncertainuncertainuncertain uncertainmyslisz ze jak se cos kupisz w aptece to nie bedzie sztuczne ?? a perfecta nie szkodzi,tylko tobie ten kethup zaszkodzil na mozgscianascianascianasciana
    • stichinsgluck Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 19.02.10, 16:22
      dobra dieta to podstawa. poza tym proponuję wizytę u dermatologa.
    • hayles Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 19.02.10, 16:42
      ja na trądzik używam maści duac (na receptę). jest niezastąpiona -
      wieczorem się smaruję, a rano już nic nie ma.
    • th4ever Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 19.02.10, 16:57
      hmmm
      Niestety też mam kłopot z tym badziewiem!.!
      Może to i prawda,że nie powinno się jeść tych syfów...ale ja uważam,że jeśli
      zjesz raz na jakiś czas batonika czy napijesz się trochę coli to nic się nie stanie

Polecam wizytę u dermatologa
      Jest to leczenie długotrwałe...
      ale na prawdę warto!!

Miesiączkujesz?
      wiem,że głupie pytanie...
      ale przeczytałam ostatnio,że od tego wiele zależy...
      Cytuję:'...miesiączka wpływa na stan trądziku?
      TAK
      Jest to związane z podwyższonym poziomem hormonów w tym
      okresie,który może spowodować zaostrzenie zmian trądzikowych'

Ah...i jeszcze jeden mit...na temat opalania trądziku
      Cytuję:'Pod wpływem słońca trądzik znika na pewien czas.Pojawia się
      później,często z większym nasileniem'

O.o
      znalazłam coś o tej czekoladzie!
      Cytuję:'Nie ma żadnych dowodów,które w jakikolwiek sposób potwierdzają związek
      diety z trądzikiem'

Czyli jaki z tego morał:
      Słuchać th4ever...sama przez to przechodzę wiem coś o tym ;P
    • josie120 Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 19.02.10, 18:17
      Ja nawet nie jem tych "syfów" ,a pryszcze mam...
      • josie120 Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 19.02.10, 18:20
        dermatolog też mi nie pomógł...
      • 7_things Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 19.02.10, 18:20
        najlepiej nie jeść '' syfów '' i stosować kosmetyki .
        • karmel_ Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 19.02.10, 18:24
          Idź do kosmetyczki. wink
    • colorova DOBRA RADA :) 19.02.10, 18:27
      A więc tak nie musisz ograniczać jedzenia takich rzeczy Polecam! Ci abyś zakupiła sobie mydełko z NANO-srebrem za ok 5 zł. w aptece. Używam go raz dziennie czasem dwa od 3 tygodni i jak do tej pory zrobił mi się tylko jeden syf!!!big_grin Naprawdę coś rewelacyjnegotongue_out spróbuj to nie az taki duży wydatek a mydła i tak używasz do mycia twarzy, ma ładny zapach a nie tak jak te innewink Koniecznie wypróbujkiss
      • elliot Re: DOBRA RADA :) 19.02.10, 18:37
        kup sobie jakiś krem do twarzy czy coś na trądzik i stosuj tyle ile tam jest
        napisane.
        poszukaj czegoś w aptece, coś na pewno znajdziesz.
        i, choć nie wiem do końca czy to robi dużą różnicę, ogranicz czekoladę ; colę
        itd. do minimum.
      • tayloves ....... 19.02.10, 18:38
        ej dziewczyny każdemu w tym wieku coś wyskakuje.......a ty mówisz że masz mało
        trądziku ..................... ja też miałam mało ale się uparłam , kupiłam żel antytrądzikowy
        podobno bardzo dobry koleżanki poleciły i stosowałam tak jak trzeba ................ to tak mi
        skórę wysuszyło .................................więc jak ci tam pare przyszczy wyskoczyło to
        poczekaj same znikną<nie wyciskaj bo zostają blizny>ja nic nie robie i mi szybko
        znikają ......................ale się rozpisałam sorrysmirk
    • gorzata.14 Re: Uh ;/ ten tradzik ... prosze o szybka odpowie 08.03.10, 11:23
      Najlepiej używać specjalnych kosmetyków do tego wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka