natalkafer 14.03.10, 18:35 Byliście kiedyś w kinie na filmie 5D ? Ja byłam tylko na 3D , ale jestem ciekawa czym się różni 3D od 5D ? są jakieś fajne efekty ? podzielcie się wrażeniami z kina .xd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saphirka Re: 5D ? 14.03.10, 19:16 Jestem niedoinformowana 3D to wysokośc, szerokosc i długość, więc czym jest 4D i 5D.? Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: 5D ? 14.03.10, 19:12 5d jest super przeczytaj o tym w necie: Kino 5D Extreme jest wyrafinowaną formą zabawy i rozrywki, bez względu na wiek. Wykorzystując najnowsze technologie pobudza wszystkie zmysły we wszystkich wymiarach. Może dostarczyć niezapomnianych wrażeń emocjonalnych, zbliżyć niedostępne światy, być doskonałym narzędziem edukacyjnym. Stereoskopowy obraz wyświetlany na polaryzacyjnym ekranie oglądany przez specjalne okulary stwarza wrażenie realistycznego trój wymiaru, dźwięk, ruch, dotyk, woda, wiatr, śnieg, zapach oraz efekty specjalne, dają wrażenie uczestniczenia w akcji filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
saphirka Re: 5D ? 14.03.10, 19:19 To chyba w Polsce takich kin nie ma, no chyba, że to jest w Cinema Parku Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: 5D ? 14.03.10, 19:22 ja nie byłam, ale moja kuzynka była. Wrażenia niesamowite. Filmiki krótkie ok. 10 min. ale wrażenia niezapomniane. Odczuwasz wiatr, ruch w ogóle wszystko. Warto iść, ja się wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywna. pięć de. 14.03.10, 19:24 Ojejejejej. Byłam, czułam wiatr, czyiś oddech bądź zapach. Tak... Film trwa dziesięć minut, jest banalnie przewidywalny i nudny. Ogólnie mówiąc nie polecam. + Haha. Odpowiedz Link Zgłoś
dream Re: pięć de. 14.03.10, 19:30 obiektywna. napisał(a): > Ojejejejej. Byłam, czułam wiatr, czyiś oddech bądź zapach. Tak... Film trwa > dziesięć minut, jest banalnie przewidywalny i nudny. Ogólnie mówiąc nie polecam > . > > + Haha. Tu skarbie nie chodzi o film tylko o efekty. Poza tym gdyby były dłuższe to ludzie by rzygali. Ja wspominam wyjście do tego kina bardzo miło. Niezapomniane wrażenia. Naprawde warto pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
oola Re: 5D ? 14.03.10, 19:25 wiem, że jest w wesołym miasteczku w chorzowie. moja koleżanka była i mi mówiła, że bardzo fajnie, siedzisz na krześle które się rusza i w ogóle, leci na ciebie wiatr, woda itp. :] ale faktycznie - filmy 10 minutowe, i dużo punktów kosztuje. :d Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_lovee Re: 5D ? 14.03.10, 19:29 Żadna rewelacja ; seanse są krotkie , drogi a poza tym wkurzałyt mnie te składające sie krzesła Odpowiedz Link Zgłoś
misia_147 Re: 5D ? 14.03.10, 21:28 Nie byłam ; dd.. w ogóle pierwszy raz o tym słyszę x D Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_lovee Re: 5D ? 14.03.10, 19:28 Ja byłam - no np. fotele sę składają i rozkładają ; pryskają ci wodą w twarz itp . Odpowiedz Link Zgłoś
klakierzyca Re: 5D ? 14.03.10, 19:35 mało jest takich kin w Polsce, bodajże trzy. jedno, na bank jest w Międzywodziu, bo moja koleżanka była tam rok temu. ale nie mogła pójść, bo była z kolonii. chciałam choć raz wybrać się do takiego kina, przykre nie byłam nawet na 3D (to się niedługo zmieni ). Coś tam słyszałam, że w kinie 5D dodają takie specjalne efekty, np. fotele się poruszają, zapach i inne duperele. To wszystko ma na celu aby widz poczuł, że bierze udział w filmie. fajne Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: 5D ? 14.03.10, 19:36 jadę. ogólnie kino 5d jest całkiem inne od 3d. są tam wyświetlane całkiem inne filmy - 10-15 minutowe. są to z reguły mini-horrory. efekty specjalne to np. zapach ciasteczek, czegokolwiek innego, trzęsące się krzesła + myszy w filmie chodzą po podłodze: coś cię skrobocze po nogach. :d jakby co, to poszukaj sobie informacji. wpisz w google : kino 5d extreme, czy coś. :3 Odpowiedz Link Zgłoś
iheartjustinb Re: 5D ? 14.03.10, 19:39 ja byłam kiedyś na takim filmie krótkim.. ale nie wiem czy to było 5d bo miałam 7 lat więc chyba nie. tak szczerze to pierwszy raz o tym słyszę ;d ale to było cooś takiego że krzesła jak zjeżdżało się w jakąś lawę to tak trzęsły jakby naprawdę się jechało albo wpadało się w jakąś wodę i czuło się ją. więcej nie pamiętam. aha i zakładało się takie okularki jak w 3d. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
axe Re: 5D ? 14.03.10, 19:44 Ja byłam w tym kinie w poznaniu te kina sa juz w polsce , bardzo fajnie błam na tsunami bardzo fajne efekty specjalne ruchome fotele pod fotelem mysie ogony ktore uderzaja o nogi na filmie tsunami leje sie na ciebie woda tak jak na prawdziwej ulewie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywna. @dream, 14.03.10, 19:47 ojej, złotko, ależ ja mówię o efektach jak najbardziej. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
owad Re: 5D ? 14.03.10, 19:47 5D chyba nie ma w Polsce,ale tam np. polewają cię wodą itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dream Re: 5D ? 14.03.10, 21:17 owad napisał(a): > 5D chyba nie ma w Polsce,ale tam np. polewają cię wodą itp. Jest.. w Warszawie i w Wrocławiu chyba.. :3 Odpowiedz Link Zgłoś
martinii121 Re: 5D ? 14.03.10, 21:21 ruszają sie fotele czujesz zapach "myszy" itp aa no i woda :d Odpowiedz Link Zgłoś
light Hmm... 14.03.10, 21:26 Miałam okazję, więc poszłam. Chyba byłam na 4D. Projekcja trwała zaledwie 20-30 minut. Horror x3. Efekty były nawet niezłe. Kiedy zombie cię goniło i tryskała krew, delikatne strumyki wody oblewały ci łydki. Kiedy dłonie truposzy wystawały z ziemi czułaś jak skrawki materiału spod fotela muska twoje łydki... Wiatr i takie inne duperele. Nie pamiętam, czy się fotel ruszał. Odpowiedz Link Zgłoś
zp.my eeem. 14.03.10, 21:32 A więc seansy w 5D trwaja koło 10 minut.Ale są tam takie efekty wiesz wiatr , woda i td. Polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
zakurzona Re: 5D ? 15.03.10, 15:34 Byłam we Francji..dość ciekawie.. 5D ma np. wiatr, wodę( np.jak by cie coś pluło), jakieś siatki pod fotelami, które w odpowiednim monecie kują..ogółem efekty dla zmysłów dotyku i węchu.. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrastowa Re: 5D ? 15.03.10, 21:09 w Zakopanem \\\ jest kino 5d . filmy krótkie do 20 min. ale za to super efekty.. tam np. Jak deszcz pada na filmie, to na cb kapie woda, albo kręcą się fotole itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaa . 16.03.10, 17:14 w Warszawie jest,byłam. czujesz się tak jak byś tam była; pp o wiele fajniejsze od 3D Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: . 16.03.10, 20:13 byłam :p w Zakopanem , normalnie wszystko odczuwasz bosko jest Odpowiedz Link Zgłoś
matitka A jaa. 16.03.10, 20:20 A jaa byłam tylko na ulepszonej wersji 3D. To nie takie zwykłe 3D tylko takie inne, tak jakbyś tam była ;p OMG, strasznie chciałabym zobaczyć film w 5D. Odpowiedz Link Zgłoś
miracle_drug Re: 5D ? 17.03.10, 13:15 nie polecam, jest cos takiego ze leja na ciebie wode zeby byl wiekszy efekt.. moim zdaniem beznadzieja ! Odpowiedz Link Zgłoś