Dodaj do ulubionych

w USA lepiej ? Wstydzicie się Polski ?

• softy_girl Oba kraje mają wiele zalet, ale tutaj się wychował 29.04.10, 20:22
      wychowałam.
      • igusiaaa chmurka_ 29.04.10, 20:24
        masz stu procentową rację i w pełni się z Tobą zgadzam.
    • yhh Re: w USA lepiej ? Wstydzicie się Polski ? 29.04.10, 20:26
      serce Ja Kocham Polskę serce
    • niesmaczna Re: w USA lepiej ? Wstydzicie się Polski ? 29.04.10, 20:27
      Nie jestem patriotką i wolałabym mieszkać gdzie indziej .
      • shut_up @elen 29.04.10, 20:32
        co? lepiej się odżywiają, nie robią imprez?
        mój kolega był właśnie tam i mówi, że młodzież na imprezach pije jak oszalała,
        niszczy wszystko, to nie imprezuje tak? i jeszcze nie przestrzega prawa
        rozwalając bary?
        nie mogę, dziewczyno. masz pusto we łbie.
        cholera jak nigdy się nie unoszę to teraz ....
    • xxxdemuskaxxx Re: w USA lepiej ? Wstydzicie się Polski ? 29.04.10, 20:29
      ja tam uważam że i USA i Polska mają +i-
      np w USA
      1.jest więcej sklepów masz większy wybór
      2.nieważne kim jesteś, jak się ubierasz, co robisz nikt nie uważa cię za dziwaka
      np. u nas wyjdziesz w jakimś ubraniu, zaraz pół miasta się na cb gapi jak to
      nie jesteś ubrana itd
      a no i jeszcze fajny język i większa możliwość rozwinięcia swoich talentówsmilesmilesmile
    • heb ni tu, ni tam 29.04.10, 20:31
      wolałabym mieszkać w jakimś ciepłym (może nawet egzotycznym) kraju...
      ale moja lista wyglądałaby następująco
      1. Włochy
      2. Australia
      3. Francja
      4. USA (LA, NY albo Miami)

więc ameryka jakoś mnie nie ciągnie, ale polska też nie jest dla mnie dobrym krajem
    • vienna Re: w USA lepiej ? Wstydzicie się Polski ? 29.04.10, 20:35
      nie ustawiaj wszystkich w kategorii : nie byli w Stanach ; ] .

to naprawdę są zupełnie ` inne światy ` .
      wydaje mi się , że Amerykanie są bardziej wyluzowani .
      na pewno wielką różnicą jest ilość i jakość produktów - bez porównania dla mnie .
      ceny są jakie są , ale i Nowym Yorku da się znaleźć tanie rzeczy , wystarczy dobrze poszukać ; )
      ja akurat bardzo interesuje się modą , więc wszystko trochę przenoszę na grunt fashion .
      moim marzeniem jest pokaz mody któregoś z nowojorskich projektantów .
      powiem szczerze : ja nie wstydzę się bycia Polką , ponieważ nie to jest najważniejsze za
      granicą . ważniejsza jest znajomość języka i oczywiście pewność siebie .
      życzę wszystkim wspaniałej podróży do Stanów !
      i może do zobaczenia na pokazie ; ]
    • i.am.myself Re: w USA lepiej ? Wstydzicie się Polski ? 29.04.10, 21:00
      Ja nie żałuję, że się tu urodziłam. Oczywiście interesuje mnie USA, a nawet wyjazd w
      tamtejsze strony, ale najpierw będę musiała tam pojechać na jakiś czas i zobaczyć czy mi
      się spodoba.

W Polsce jest lepiej pod tym względem, że nasz program nauczania jest dość
      wymagający i wychodząc ze szkoły nie będziemy tępi, jednakże w Amerykańskim
      programie bardziej podoba mi się to, że codziennie są te same lekcjie.

Ostatnio też trochę USA zaczęło mi "działać na nerwy", ponieważ Obama zgodził się na
      warunki, które postawił Mahmud Abbas Izrealowi (dość skomplikowana sprawa). Kiedy to
      przez lata US pomagało Izraelowi.
    • activgirl Re: w USA lepiej ? Wstydzicie się Polski ? 30.04.10, 08:24
      Może i w USA pod niektórymi względami jest lepiej, ale gdybym miała opcję wyjazdu do
      USA, to nie skorzystalabym. Chętnie pojechalabym tam na jakieś dwa tygodnie, ale
      zamieszkanie tam to nie dla mnie.
      A z resztą wiadomo, czego tutaj wszyscy piszą, ze chcą tam mieszkać. w końcu tam są
      super slit gwiazdki, oh! *.*
      wolałabym już do Anglii. : )
      • bananowedziecko Re: w USA lepiej ? Wstydzicie się Polski ? 30.04.10, 08:38
        Może i w USA pod niektórymi względami jest lepiej, ale gdy bym miała możliwość
        wyjazdu chyba bym nie pojechała . Chętnie zobaczyła bym USA , w wakacje tak
        przez 2-3 tyg. ale mieszkać tam to bym nie chciała . Czasami mam takie momenty
        że w myślach mówię sobie Kocham Polskę, a tak naprawdę w Polsce mamy wiele
        pięknych miejsc godnych uwagi, ja osobiście uwielbiam Hel , co roku jestem tam
        na wakacje, no i oczywiście jeszcze jadę gdzieś za granice bo wiadomo warto jest
        zobaczyć tak że inne miejsca .
        • msthic Re: w USA lepiej ? Wstydzicie się Polski ? 30.04.10, 10:48
          Zgodzę się z tym, że wiele osób myśli, że w USA jest tak pięknie jak to pokazują
          na filmach.
          W filmach zawsze wszystko jest upiększone i tak na prawdę większość z was wcale
          nie wiem jak tam jest. Ale pomimo tego tamten kraj jest bardziej rozwinięty i
          chociaż ma wiele minusów to szczerze wolałabym tam mieszkać.
          Ale też nie narzekam na Polskę, bo to nie jest znowu jakiś najgorszy kraj.
          Porównajcie sobie chociaż z tymi afrykańskimi krajami to może docenicie wtedy
          państwo,
          w którym mieszkacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka