mika999 19.04.10, 18:22 Więc tak... Znacie jakieś fajne i szybkie przepisy na jakieś małe desery lub przekąski? takie wymyślone przez was lub z neta albo może usłyszane gdzieś przypadkiem. chodzi mi o takie szybkie (żeby nie było za dużo roboty i żeby nie trzeba było tego długo piec albo przygotowywać ) piszcie plisss Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwia003 Re: Szybkie przepisy :) mniamm 19.04.10, 18:29 ja chyba nie znam... www.kotek.pl/forum/02,3004,110273356,110273356,Help_Kotkowicze_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kusy505 Re: Szybkie przepisy :) mniamm 19.04.10, 18:30 Taaak. Galaretka wieloowocowa, budyń kisiel Tylko na galaretkę trzeba czekać Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Deser Lodowy . 19.04.10, 18:38 .. Ja często robie desery lodowe jak wpadają do mnie przyjaciele . a więc , najczęsciej kupuje czekolawodo truskawkowe lady , do tego kroje brzoskwiniee , bita smietane , posypke deserową i tego no mam taką specjalną czekoladee . ; - ** Odpowiedz Link Zgłoś
gaba97 Re: Deser Lodowy . 19.04.10, 18:40 cukier w kostkach szybko się go kupuje w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
vanesskaxdd Re: Szybkie przepisy :) mniamm 19.04.10, 18:42 EE...no nie wiem może....xDD Sałatka owocowa składniki * Jogurt naturalny, * pomarańcze, * banany, * jabłka, * mandarynki, * winogrona itp. przygotowanie Pokroić owoce na kawałki. Wrzucić do miseczki. Jeśli dodajemy banany, skropić je cytryną, aby nie sciemniały. Polać jogurtem. skuteczne i pyszne zycze smacznego...xDD Odpowiedz Link Zgłoś
quelle Re: zimny deser truskawkowy 19.04.10, 18:47 1/2 kg świeżych truskawek (mogą być poziomki, lub inne owoce), 1/2 l słodkiej śmietanki 30%, 1 łyżka żelatyny, cukier do smaku Przepis na deser truskawkowy: Śmietanę ubijamy na sztywno (przedtem należy ją schłodzić), dodajemy cukru do smaku. Truskawki lub inne owoce (np. poziomki) blendujemy, ewentualnie ucieramy na jednolitą masę. Żelatynę wsypujemy do 1/4 szklanki zimnej wody. Rozpuszczamy w niej żelatynę, powoli ogrzewając. Do ubitej śmietany dodajemy owoce, ostrożnie mieszamy (tak, aby śmietana zbytnio nie opadła). Wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Deser rozlewamy do salaterek, wstawiamy do lodówki aby deser stężał. Można podawać z waflami, biszkoptami, ozdobione owocami i bitą śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_vampire Re: Szybkie przepisy :) mniamm 19.04.10, 18:44 polecam kruche ciasteczka co prawda trzeba je włożyć na 2h do zamrażalnika ale pieką się b. szybko i od razu można jeść Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: Szybkie przepisy :) mniamm 19.04.10, 18:59 A ja mam coś znakomicie pysznego tylko sie troche wykosztować trzeba No więc potrzebne 10 marsów(tych batoników)(moga być podróbki) i ryż preparowany(taki biały) i się najpierw w garnku z połową kostki masła rozpuszcza marsy a później w jakiejś big misce czy czymś miesza się ryż z tą roztopioną czekoladą i wsadza do lodówki na 1h lub pół godz. i gotowe mniami No a tego ryżu to albo 1 taka troche wieksza paczka na 7-10 marsów albo kilka małych i tyle samo marsów ;p I jest gotowe ciasto Marsowe xd Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Szybkie przepisy :) mniamm 19.04.10, 19:57 Tutaj są fajne przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
alass_s Re: Szybkie przepisy :) mniamm 20.04.10, 15:45 bita śmietana w sprayu szybkooo do buzi leci, najlepiej kupować wtedy gdy nie ma dużych kolejek wtedy ma się ją szybko ;] smaczności Odpowiedz Link Zgłoś
bulkazmaslem sałatka owocowaa;] 21.04.10, 15:17 wiem ze juz była ale to nic ;d kup: banany, truskawki, pomarancze/mandarynki, ananasy, kiwi, bitą smietane pokrój owoce, wymieszaj wloz do miski i na wierzch bita smietana mniaam ;] uwielbian taka sałatke ;] a co do cukru w kostkach to tez moze byc ;d zawsze cos mi odwala po nim ;d Odpowiedz Link Zgłoś