truflowa 26.04.10, 15:49 KTO Dokonał III rozbioru POLSKI? Tak jak w temacie. Chodzi jakie państwa Z góry THX ;* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcelinkaa Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 26.04.10, 15:58 Rosja Austria Prusy Odpowiedz Link Zgłoś
immacule Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 26.04.10, 17:44 Rosja,Prusy,Austria w 1793 r. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinkaa Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 26.04.10, 18:11 do immacule; trzeciego rozbioru dokonano w 1795 roku a nie w 1793 (bo to drugi rozbiór) Odpowiedz Link Zgłoś
immacule Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 08.05.10, 19:39 tak,tak..przepraszam,pomyliłam się.jestem tylko człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grammarnazi Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 26.04.10, 19:57 Jessus, google lepiej Ci odpowiedzą na to pytanie, niż użytkownicy tego forum. A jeszcze fajniej byłoby, gdybyś raczyła zajrzeć do książeczki, bo takie rzeczy wypadałoby wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 26.04.10, 20:53 Rosja, Prusy, Austria. To chyba wie każdy Odpowiedz Link Zgłoś
kama.xd Odp. 08.05.10, 20:00 Proszę. Nie rozbrajaj mnie. To chyba każdy wiec. : Prusy ( obecnie Niemcy ), Austria, Rosja. A jak nie wiesz, to weź korepetycję. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 08.05.10, 20:37 Prusy Rosja Austra w 1795 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 09.05.10, 00:30 autorka się pytała o III rozbiór, który był w 1795, więc ta data na końcu nie była potrzebna, a ja zrozumiałam to tak, jakbyś się odnosił do wszystkich rozbiorów. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
princess7 Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 08.05.10, 21:14 omg... te same państwa co dokonały I i II -.-'' Odpowiedz Link Zgłoś
olka973 Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 08.05.10, 23:01 princess7 napisał(a): > omg... te same państwa co dokonały I i II -.-'' PRZEPRASZAM BARDZO ALE II ROZBIORU DOKONAŁY TYLKO ROSJA I PRUSY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 08.05.10, 22:51 niemcy, austria, prusy. boziu, to się nazywa polak, który nie wie taki rzeczy jak rozbiory własnego kraju. jednym słowem : wstyd i hańba. ! Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 08.05.10, 22:54 * teraz niemcy wtedy prusy. Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 08.05.10, 22:56 prusy, rosja, austria. idę spać, bo piszę w kółko to samo wciąż z błędem. -.-' Odpowiedz Link Zgłoś
blocked_ Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P 08.05.10, 22:56 inna__ napisał(a): > niemcy, austria, prusy. boziu, to się nazywa polak, który nie wie taki rzeczy j > ak rozbiory > własnego kraju. jednym słowem : wstyd i hańba. ! ahh tak? ;> a ty to może dobrze napisałaś? kochanie, nie poprawiaj innych sama nie wiedząc, co mówisz. wtedy jeszcze nie istniały Niemcy, tylko Prusy, a rozbioru dokonała AUSTRIA, właśnie PRUSY I ROSJA. Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ blocked_ 08.05.10, 23:00 'kochanie', wiem że się pomyliłam i od razu się poprawiłam w następnym poście. po prostu zamiast 'niemcy' miałam wpisać 'rosja', tylko że czytałam właśnie o katastrofie, a było wspomniane o niemcach i mi się akurat one wsunęły. Odpowiedz Link Zgłoś
olka973 Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P Do inna_ 08.05.10, 22:58 inna__ napisał(a): > niemcy, austria, prusy. boziu, to się nazywa polak, który nie wie taki rzeczy j > ak rozbiory > własnego kraju. jednym słowem : wstyd i hańba. ! HAha hańbą jest to, że ty nie wiesz a piszesz !!!!!!!!!! Rozbiru dokonały ROSJA,PRUSY,AUSTRIA!!!!!!!!!!! JAK NIE WIESZ TO SIĘ NIE UDZIELAJ Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: III rozbiór Polski? Pomocy! ;P Do inna_ 08.05.10, 23:04 od razu się poprawiłam, a w poście powyżej wyjaśniłam dlaczego tak napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
blocked_ inna_ 09.05.10, 00:22 nie chodzi mi o to, że napisałaś Niemcy zamiast Prusów, aczkolwiek o to, iż podając kraje uczestniczące w III rozbiorze Polski, pominęłaś tak znaczące w tym wydarzeniu państwo jakim była Rosja. mogłaś tym samym wprowadzić koleżankę oczekującą pomocy w błąd. miłej nocy. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Austria, Rosja, Prusy -> znajdziesz to wszędzie. 09.05.10, 00:29 podręczniki do historii, internet, encyklopedie... Odpowiedz Link Zgłoś