suprise_ 26.04.10, 21:46 Jest trudne. Jeżeli byście musiały, to z jakiego zmysłu byście zrezygnowały ? Jakiś nauczyciel zadał nam to pytanie i mnie zaintrygowało. Nie było takiego wątku, uprzedzam oskarżenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sysiek4444 Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 26.04.10, 21:49 Z żadnego , nie mogłabym wytrzymać . Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 26.04.10, 22:30 Słuchu, jeśli już. Odpukać, bo oczywiście z żadnego bym nie chciała! Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 26.04.10, 22:33 z żadnego . : d kiedyś to sobie wyobrażałam , porażka ! Odpowiedz Link Zgłoś
squash wiem. 26.04.10, 22:41 zrezygnowałabym z węchu. Bez urazy dla wszelkich ludzi doceniających wszystkie zmysły, ale węchu praktycznie nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
robpattinson Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 26.04.10, 22:43 hmmm....trudne pytanie. nawet bardzo. nie mam pojęcia z którego bym zrezygnowała. na pewno długo bym sie zastanawiała Odpowiedz Link Zgłoś
rynia Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 26.04.10, 22:51 Też się nad tym ostatnio zastanawiałam , czy łatwiej jest niewidzącym czy niesłyszącym. Doszłam do wniosku , że lepiej być głuchym. Ogólnie takim ludziom musi być bardzo ciężko ja sobie nie wyobrażam życia bez zmysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
mireille Trudno wybrać... 26.04.10, 23:16 Serio,wiesz, słuch jest u mnie najbardziej roziwniętym zmysłem,ale słuch to muzyka - obojętnie jaka , ale ważna w naszym życiu,bardziej niżeli nam się wydaje . Wzrok - no chyba bez wątpienia każdy przyzna,że to ważna cecha Węch -to też bardzo wazny zmysł , dzięki niemu odkrywamy różne zapachy , które mogą nas przyciągać,które mogą dodawać jeszcze większej watości rzeczom,które dodają uroku roślinom . Ale jeśli miałabm wybrać to węch xD Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 26.04.10, 23:21 Ojej nie mam pojęcia.;x Chyba węchu. Albo smaku, ale tak tylko na miesiąc, żeby schudnąć, a potem przywrócić go.c; Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_annabet Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 26.04.10, 23:21 węch. uwielbiam patrzeć na świat, więc oczu bym nigdy nie oddała ;D uwielbiam słuchać muzyki, więc także odpada. uwielbiam jeść, więc nie potrafiłabym się obejść bez smaku czekolady, truskawek, pizzy więc raczej węch :] Odpowiedz Link Zgłoś
yzz. Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 27.04.10, 08:44 Faktycznie, trudne pytanie... Nie wiem. Chyba zrezygnowałabym ze zmysłu odczuwania bodźców - dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 27.04.10, 08:45 nie potrafię powiedzieć ,wszystkie są dla mnie ważne ,jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Smak ponieważ .... 27.04.10, 08:53 Ponieważ jestem chuda i wielu rzeczy nie lubię nie jadam zup nie lubię gołąbków kotletów schabowych i mielonych nie lubię szynek i wiele innych rzeczy ,że by zabrakło miejsca na czytanie i jak by straciła smak to może zaczęłam bym jeść to co by było lub to co mama by mi dała a nie zawsze wybredzam i w końcu bym przytyła a nie wyglądam jak kij Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 27.04.10, 09:00 Z żadnego nie chciałąbym rezygnować, ale jeśli już to chyba smak... Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 27.04.10, 16:02 węch lub smak. wzrok jest bardzo potrzebny w życiu podobnie jak słuch. chociaż węch i smak też są ważne ale myślę, że można się bez nich obejść. Odpowiedz Link Zgłoś
suprise_ Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 27.04.10, 16:33 moja klasa jednogłośnie powiedziała, że węch, widzę, że tu też ta odpowiedź pada najczęściej. Odpowiedz Link Zgłoś
addie Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 27.04.10, 16:41 Z żadnego nie chciałabym zrezygnować, ale jak już to z węchu. Odpowiedz Link Zgłoś
owad Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 28.04.10, 14:49 mogłabym zrezygnować ze smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing... Węchu lub smaku. 28.04.10, 18:36 Choć nie wiem jak bym wytrzymała bez smaku, bo ja uwielbiam jeść c; nie myślcie że jestem grubasem po prostu ja uwielbiam smak czekolady, truskawek itp. c: Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Niecodzienne pytanie. Zmysły. 28.04.10, 18:41 Trudne to pytanie, oczywiście że chce mieć wszystkie zmysły. Muszę sie nad tym zastanowić... Odpowiedz Link Zgłoś