Dodaj do ulubionych

Akceptacja (tolerancja)

27.04.10, 20:20
I nie nie mówie teraz o rzeczach typu rasizm .
Nie pytam sie czy nie szanujecie ludzi o innej karnacji skóry i o innych obyczajach .
Weźcie spójrzcie na siebie ...
Ile razy wchodzę na jakikolwiek wątek to nie ma prawie żadnego w którym byście się nie
obrażali , ja nie twierdzę,że wszyscy i nie mówię,że ja jestem Święta . Ale wiecie,sami
poruszacie temat o tolerancji a sami nie wiecie co on dokładnie oznacza .
Tolerancja to nie tylko wygląd wizualny i różne tradycje,ale takze charakter .
Sami nie potrafimy się szanować .
Przykładów jest takich mnóstwo . Jest wątek o gwiazdach , typu ; najlepsza gwiazda .
I ktoś pisze "Justin Biebier , uwielbiam go serce " , na to druga osoba " Weź ty się skarbie
zastanów , ten Twój Biebierek jest zwyczajną gwiazdeczką,która zachłysnęła się sławą,a
telanetu nie ma za grosz ,sciana"
Jacie kręce,to może stać się wkurzające ! . Nie możemy obrażać ludzi i wkurzać się na nich
za to co lubią i jacy są . Ja osobiście nie znam Biebiera i nie kręci mnie on,wgl. się nim nie
interesuje , ale nie oceniam ludzi po tym czego słuchają i jakiego typu lubią filmy lub
gwiazdorów bo to nie określa osobowości . Uważam , że to jest nie fair , bo każdy ma
prawo żyć,każdy ma prawo lubić to co chce,a druga osoba NIE ma prawa za to go
obrażać,bo pokazuje tylko jakim jest człowiekiem . O którym nic pochelbnego powiedzieć
nie można . Chciałabym abyście sami wypowiedzieli się na ten temat , bo nie sądze,aby
komukolwioek on sprzyjał ...
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Akceptacja (tolerancja) 27.04.10, 20:28
      Obrażanie użytkowniczki za to, że lubi jakąś gwiazd(k)ę to jedno, a wyrażanie zdania na
      temat tej gwiazd(k)i to drugie. Mogę mówić, że np. Bieber to jednosezonowa gwiazdka, ale
      osób, które go lubią nigdy nie obrażam. Po co, skoro ich nie znam? To głupie.
    • slodkiporanek Re: Akceptacja (tolerancja) 27.04.10, 20:31
      Jedyną sensowna wypowiedzią na ten temat jest: masz rację, więc tak też napisze:
      MASZ RACJE.
      Aczkolwiek akceptacja czyichś poglądów i ocenianie ludzi to ogólnie tematy
      trudne i myślę, że nawet podlegajace dyskusji.
    • werka197 Re: Akceptacja (tolerancja) 27.04.10, 22:50
      spoko watek . Masz racje ! kiss
    • kardolina Re: Akceptacja (tolerancja) 28.04.10, 00:05
      dlatego zawsze mówię, że jestem nietolerancyjna i bawią mnie gatki Wasze o
      Waszej mniemanej tolerancyjności. czas zapoznac się co dokładnie ten termin oznacza.
    • drakangel Re: Akceptacja (tolerancja) 28.04.10, 10:34
      może to nie będzie do tematu
      ale ja nie mogę zaakceptować mojej kol. poprostu nie potrafie
      dlaczego?
      na wszystkich krytykuje
      np. "ty weź patrz na jej buty fuuj ja bym takich nie założyła"
      każdy ma prawo do własnego zdania ale to już przesada plotkuje o każdym i co chwile
      wkurza mnie to;/
      • charlotte__ Re: Akceptacja (tolerancja) 28.04.10, 10:36
        bycie tolerancyjnym nie jest łatwe,
        ale najważniejsze by się starać.

PS. Zgadzam się z Tobą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka