Dodaj do ulubionych

nietrzymanie moczu...

06.05.10, 15:08
od jakiegos czasu mam problem z utrzymaniem moczu. Nie to,że rzadko chodze do lazienki bo zawsze przed kazdym wyjsciem, ale np gdy sie bardzo smieje to nie potrafie tego zatrzymaccrying dlatego musze ciagle nosic dlugie bluzki. Nie zdaraza mi sie to czasto tzn tak dwa razy w miesiacu ;/ co robic?
Obserwuj wątek
    • marszalinka Re: nietrzymanie moczu... 06.05.10, 15:14
      Idz do ginekologa
      • katsuumi_17 Re: nietrzymanie moczu... 06.05.10, 15:17
        Do urologa, a nie ginekologa.
      • tosssiulka Re: nietrzymanie moczu... 06.05.10, 15:20
        noś panty... To są takie wkładki, między okresami kobiety to noszą, jak taki śluz się
        wydziela, to jak będziesz popuszczać, to chociaż część mczu zatrzyma, i nie będzie tgo
        widać...
    • selena117 słuchaj.. 06.05.10, 15:15
      po 1 to nie portal na problemy zdrowotne jezeli juz to o dojzewaniu bo o tym
      nastolakimaja pojęcie, a z tym to raczej na forum rozrywkowym, sie nie dzieli tylko do
      lekarza, albo pielucha, no dziecko kto ci tu pomoze to juz jest jakiś problme a już na
      granicy pierszeństwa są tu problemy z dojzewaniem i sexsualnością no sorrry ,
      • tosssiulka Re: słuchaj.. 06.05.10, 15:28
        selena117 napisał(a):

> po 1 to nie portal na problemy zdrowotne jezeli juz to o dojzewaniu bo o tym
        > nastolakimaja pojęcie, a z tym to raczej na forum rozrywkowym, sie nie dzieli t
        > ylko do
        > lekarza, albo pielucha, no dziecko kto ci tu pomoze to juz jest jakiś problme a
        > już na
        > granicy pierszeństwa są tu problemy z dojzewaniem i sexsualnością no sorrry ,

nie rozumiem o co ci chodzi. przecież to jest jakiś problem. dziewczyna chce się z nami nim
        podzielić, bo może ktoś też tak ma, lub miał i wie co z tym zrobić... Poza tym uważam, że
        to jest jakaś poważna sprawa, a nie to co niektórzy piszą, że nie wiedzą czy pirwszy raz
        boli, bo mają 10 lat i chcą to zrobić, albo coś. Ale jak jeszcze nie dorosłaś do poważnych
        spraw, to sama załóż pieluchę, a nie wyśmiewasz innych!
    • diana_rose Re: nietrzymanie moczu... 06.05.10, 15:18
      Idź do lekarza, może najpierw nie koniecznie do ginekologa tylko do rodzinnego
      on cię skieruje gdzieś dalej.
    • th4ever Tu :D 06.05.10, 15:21
      w internecie znajdziesz specjalne ćwiczenia..
      i tu nie ma nic śmiesznego..;/
      ja też miałm przez pewien czas z tym problem..matka nawet chciała mnie zabrać do
      ginekologa..A ty może powinnaś iść..jeśli ci po tych ćwiczeniach nie przejdzie
      to ja bym o tym pomyślała
      • olka932 Do selena117. 06.05.10, 15:41
        Sama jesteś dzieciakiem !!!! bo ty masz 13 lat a autorka tematu ma 16. wiec może trochę się opanuj ! i nie pisz że jest dzieckiem ! Bo wkurzają mnie takie osoby które uważają się za starsze a są zwykłymi SZCZENIAKAMI !
    • squash ćwiczenia na wzmocnienie dna miednicy. 06.05.10, 15:39
      wejdź tutaj i zamów darmową płytkę DVD z ćwiczeniami.

dochodzi, ćwiczenia mogą pomóc jeśli twoje nietrzymanie moczu jest w niezaawansowanym
      stopniu.
      • olivka_23 Re: ćwiczenia na wzmocnienie dna miednicy. 06.05.10, 15:44
        idź do ginekologa rodzinnego rób ćwiczenia bardzo często - jakie ?

to zobacz na incie ; *

powodzooonka ; Pdevil
    • honeybunnyx333 Re: nietrzymanie moczu... 06.05.10, 15:48
      idź do lekarza.
    • julkowa yy. 06.05.10, 15:53
      idź z tym do lekarza.
      • oluusx moim zdaniem c: 06.05.10, 16:00
        a może ci się wtedy bardzo chciało siku,
        i pod wpływem śmiechu - troszkę popuściłaś ?

jeśli nie odczuwałaś wtedy potrzeby wydalenia moczu to nie wiem,
        a może to śluz był ? jeśli nie, to radzę się nie przejmować, napewno minie (;

a jeśli nawet nie, to napewno da się to wyleczyć.
    • reigai Re: nietrzymanie moczu... 06.05.10, 15:56
      z takimi problemami idzie się do UROLOGA, a nie do ginekologa, który zajmuje się problemami kobiecych narządów płciowych, a nie pęcherzem
    • justinkowaa5 Tutaj ;D 06.05.10, 15:59
      Po pierwsze to nie jest smieszne.

Też tak miałam i mam ale ja mam zapalenie pecherza i to mi wciąż powraca, więc
      musisz isć do lekarza urologa on cb skieruje na badanie moczu, i później
      wszystko ci powie zapisze jakieś tabletki na pewno, .
      • fantabuu urolog . 06.05.10, 16:03
    • g_o_s_i_a Re: nietrzymanie moczu... 06.05.10, 16:18
      Mam tak samo, jak kicham czy kaszlę czasem się zdarzy, ale to są śladowe ilości, więc mi
      wystarczają na co dzień wkładki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka