donia_jonas 14.05.10, 19:30 Mam pytanko Czy któraś/ryś z Was zyznaje wiarę rastafarai? a może znacie taką osobę chętnie bym z nią porozmawiała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lizzunia Re: co wyznaje O,O 14.05.10, 19:35 nie znam i jak w google wpisałam i przeczytałam o co chodzi to i tak nic nie zrozumiałam ............ przykro mi ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
stop_it tu ;) 14.05.10, 20:24 nie wyznaje, nie znam, ale znam duzo rastamanow i wgl.. ale chyba nie maja az takiego swira na punkcie tego zeby wierzyc w Jah`a ale w sumie wstydze sie ich zapytac.. co jak mnie wysmieja xd? Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_girl Re: tu ;) 14.05.10, 20:30 nie wyznaję i nie znam nikogo takiego. A szkoda, bo chętnie bym sie trochę wypytała ich o różne sprawy xD Odpowiedz Link Zgłoś
szalooona Re: a co to? o.o 14.05.10, 20:46 Ej, ej, ej! ja jestem rasta. ;] A i jak ktoś jest rastamanem - jak to napisałaś - to wierzy w Jah. Nie może nim być jeśli w niego nie wierzy. I dlaczego ktoś ma mieć świra jak wierzy w Jah? ;/ To rastafarianie są jacyś gorsi czy co? ;/ Chyba, że źle zinterpretowałam twoją wypowiedź. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
aileen Re: Rastafarai 14.05.10, 20:43 nie wyznaje i nie znam osoby, która by wyznawała. Odpowiedz Link Zgłoś
ladybebe Re: Rastafarai 14.05.10, 20:50 Ostatnio to sie zrobiło modne ,znam dość dużo takich osób. (; Odpowiedz Link Zgłoś
szalooona Rastafarai 14.05.10, 21:05 Słuchanie reggae zrobiło się modne, fakt. ;] I ja też znam parę innych osób, które są rasta. ;] I są naprawdę mega. xD Odpowiedz Link Zgłoś
donia_jonas Re: Rastafarai 14.05.10, 22:01 szalona ja kocham reggae i wogole sie zastanawiam czy jestem rasta bo wydawalomi sie ze tak ale ja jestem chcrzescijanka i wieze w mojego Boga wiec nie jestem pewna czy jestem rasta Odpowiedz Link Zgłoś
szalooona Re: Rastafarai 15.05.10, 15:50 Heh. Jeśli jesteś chrześcijanką, to nie jesteś Rasta. ;] Rastafarai można uznawać za religię, aczkolwiek ja uznaję to za drogę, która prowadzi mnie przez życie. ;] Rastafarai jest podobna do twojej wiary <biblia i te sprawy>, ale ma też wiele sprzecznych poglądów, więc nie możesz wyznawać dwóch religii naraz. ;] Ja sama też kiedyś byłam chrześcijanką, ale jednak uznałam, że moje poglądy różnią się z tą religią i zostałam ateistką co mi nie wystarczyło, bo człowiek moim zdaniem w coś wierzyć powinien. ;p A później poznałam Rastafarai, poznałam ludzi, którzy są Rasta, i uwierzyłam. ;] W Rastafari podoba mi się to, że każdy może poszukiwać prawdy, nie musi wierzyć w jakieś wyuczone regułki. To mnie urzekło. A ty, rozumiem lubisz reggae i czujesz w sobie tą muzykę, ale jeśli słuchasz reggae to nie oznacza, ze jesteś Rasta. ;] Chociaż w większości reggae zespołów ludzie są Rasta, co oddają przez teksty swoich piosenek. Ale ty słuchając tego i wyznając chrześcijaństwo jesteś nadal chrześcijanką. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
holiday Re: Rastafarai 15.05.10, 15:56 znam. jest taki styl "rasta". główne kolory tego stylu to kolor czerwony zielony i żółty. chyba. xD Odpowiedz Link Zgłoś
mejbelajn. Re: Rastafarai 15.05.10, 21:56 Nie wyznaję. Aczkolwiek reggae jest świetne <3. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: Rastafarai 15.05.10, 21:59 No niestety nie. Wybacz nachalnośc tego pytania, ale czy Ty pragniesz przejść na tą wiarę cz tylko z ciekawości pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna Re: Rastafarai 15.05.10, 22:05 Jest dużo osób w szkole, które uważają, że wierzą w Rastafarai , jednak słuchanie reggae lub styl ubierania się, nie upoważnia ich do znania się na tej kulturze. Wiesz większość uważa, że Rasta rządzi, a tak naprawdę nie mają zielonego pojęcia co to jest, więc raczej nie znam takiej osoby ;> Odpowiedz Link Zgłoś
donia_jonas Re: Rastafarai 16.05.10, 11:30 Tak z ciekawości Chociaż rastafarai mi się bardzo podoba to nie zamierzam zmieniać wiary... Też znam troche osób które myślą że są rasta b sluchają reggae Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rulez Ja nie. 27.05.10, 16:08 Jah jest prezydentem Jah jest kierownikiem Jah jest trenerem Ja jestem jego zawodnikiem Nie jestem rastafarianką. Jestem chrześcijanką. Odpowiedz Link Zgłoś