16.05.10, 19:30
Od urodzenia mam piegi i szczerze mówiąc nie znoszę ich. Chciała bym się ich pozbyć ale tak na stałe. Kosmetyczny zabieg laserowego usuwania piegów z całej twarzy kosztuje ok. 1000zł. Rozważam podjęcie się temu zabiegowi, aczkolwiek się trochę boję, bo odwrotu już nie będzie. Wiele osób uważa, że piegi dodają urody,a inni że szpecą ( nie mam na myśli piegów tylko i wyłącznie na nosku, ale pełno brązowych plamek na całej twarzy). A wy co myślicie na temat pigów.?
Obserwuj wątek
    • replaceable Re: Piegi 16.05.10, 19:34
      dodają uroku. zawsze chciałam mieć trochę piegów.
      • milka55988 Re: Piegi 16.05.10, 20:08
        Są słodkie. Masz rude włosy? Jak tak to już CI zazdroszczę ! ; )
    • lucky109 Re: Piegi 16.05.10, 19:50
      Ja, co prawda nie mam ich masakrycznie dużo, ale nienawidzę moich piegów >.>
      grrrr...
      W każdym razie, słyszałam, że maseczka z cytryny (?) wybiela piegi. Możesz
      spróbować... wink
      • owch Re: Piegi 16.05.10, 19:53
        Ja sama mam piegi, choć mało widoczne. Mi nie przeszkadzają, ale każdy przecież
        ma inny gust. Rdzę ci jeszcze poczekać, może pewnego dnia zmienisz zdanie.
    • viklimka Re: Piegi 16.05.10, 19:55
      Mi się podobają piegi do rudych wlosów big_grin Sama mam trochę i mi nie przeszkadzają.
    • mileyfankacyrus Re: Piegi 16.05.10, 19:58
      Nie usuwaj!! wink
    • kitty Re: Piegi 16.05.10, 19:59
      Ja mam też. Od słońca. Dużo. I mi się podobają. Uwielbiam je. Dzięki nim czuję się bardziej
      atrakcyjna.
    • denessa Re: Piegi 16.05.10, 20:00
      nie mam . i się cieszę .
    • cherry.creme Re: Piegi 16.05.10, 20:01
      Ja mam tylko na nosku i tylko "u góry" (nie wiem, jak to opisać) - w okolicach
      oczu xd

I mega fajne sąą <3
    • starberry Re: Piegi 16.05.10, 20:02
      często jest tak, że ci którym piegi się podobają nie mają ich, a chcieliby i odwrotnie.
      ale nie zawsze oczywiście.
      tak samo jak z włosami.
      czasami kobiety chcą mieć kręcone, a mają proste i odwrotnie.
      ale od czego jest prostownica, i lokówka ?! ; D
      od święta można, żeby się włosy nie zniszczyły mocno. ;]

moim zdaniem, są ładne - ale jak mówiłam... ja ich nie mam. smile jeśli masz rude włosy to w
      ogóle git big_grin
      dodają uroku (:
    • izuunia55 Re: Piegi 16.05.10, 20:04
      ja też mam piegi i to nawet sporosmile
      ale podobają mi się one...kiedyś też nie podobały mi się i chciałam się ich
      pozbyć, ale ktoś mi powiedział, że dziewczyna bez piegów to jak niebo bez gwiazd
      hehesmile
      tak więc nie usuwaj ich bo piegi dodają uroku i w ogólesmilesmile
    • heyyeah Idź do dermtologa, tudzież kosmetyczki. 16.05.10, 20:06
    • squash Re: Piegi 16.05.10, 20:10
      moim zdaniem drobne piegi na nosie czy pod oczami są urocze. (;
      Musisz zdecydować, czy nie dramatyzujesz? Naprawdę jest ich aż tyle?

Co do samego zabiegu - jesteś pewna, że w twoim wieku będą chcieli je usunąć?
    • blocked_ :d 16.05.10, 20:12
      ty nawet nie wiesz, jak ja chciałabym mieć piegi. <3333333
    • panna_efron_x33 mam ten sam problem . wejdź ! 16.05.10, 20:16
      no więc ja jestem ruda i mam piegi na rękach i twarzy mam ich bardzo dużo i nie
      koloryzuje ponieważ w moim przypadku jest ich bardzo dużo poprostuu cała twarz i
      ręce !
      włosy przefarbowałam na brąz, ale mniejsza w to.
      co do piegów nie lubię ich więc w czerwcu idę na laserowe usuwanie : )
      mam 15 lat, i pytałam się lekarzy i powiedzieli że można w moim wieku aczkolwiek
      trzeba uważać na słońcu ponieważ od dużej ilości słońca piegi ''odnawiają się''.

no i to tyle ;]
      pozdrawiam .
    • justynamatula Re: Piegi 16.05.10, 20:17
      Ja nie mam piegów ale uważam że nie powinnaś marnować tyle kasy na jakiś zabieg
      ty i inni powinni zaakceptować ciebie taką jaka jesteś.
    • aggatkaa a więc: 16.05.10, 20:18
      Piegi są super, fajne, wspaniałe, cudowne! Ja mam piegi, ale niestety tylko
      kilka. Dlaczego Ci się tak bardzo nie podobają? Kup sobie okulary nerdy, zrób
      fajną fryzurę, ładnie się ubierz i będziesz wyglądać super, fajnie, wspaniale,
      fantastycznie i cudownie! Naprawdę uwierz w to, że piegi są super. (poza tym
      są super-modne) smile
    • zania02 Re: Piegi 16.05.10, 21:37
      widze ze cos nas laczy... smile jakies dwa mies temu tez myslalam o tym zabiegu... ale
      pomyslalam sobie co bede o tym myslec jak ich juz nie bede miala i wiesz co?! pomyslalam
      ze znowu je bede chciala!! ale kiedy znowu pacze w lustro to ich nienawidze i niechce.
      sluchaj ten zabieg pewnie jak czytalas to wiesz ze polega on na usuwaniu naskorka co
      powoduje wieksze ryzyko poparzenia skory do tego czasu kiedy on na noo sie nie odnowi
      a mozna je dostac bardzo latwo. w internecie pisza same dobre rzeczy bo to reklama ale
      moja ciocia pracuje w takim salonie i 6/10 osob ktore poddaly sie takiemu zabiegowi maja
      pozniej problemy. pamietaj tez ze po takim zabiegu moga zostac blizny. niewazne czy
      pojdziesz do najleprzego zabiegu czy przecietnego bo to i tak na to samo wyjdzie. a po co
      tracic 1000 zl jesli moze pojawic sie jakies zagrozenie? czy warto marnowac za to
      zdrowiem??!! chyba nie. ja mam znaczy sie mialam na calej twarzy piegi ale wyciskam
      polowe cytryny i rozmieszuje z woda (bardzo malo wody) i uzuwam to jako toniku- mi
      pomaga. to tylko rozjasnia piegi wiec trzeba stosowac tak co 3 dni poniewaz jak bedziesz
      miala za duzo tej witaminy c to mozesz podraznic sobie skore na twarzy.

mam nadzieje ze pomoglam bo dosc dlugo to pisze. pozdrawiam
    • julka_18 Re: Piegi 16.05.10, 21:43
      przestań! piegi wcale nie są złe. w ostateczności
      możesz używać pudru i je zakrywać, ale spróbuj
      nie zwracać na to uwagi. musisz polubić samą sb. wink
    • luz_pink Re: Piegi 17.05.10, 15:04
      Dzięki za pomoc, doceniam to wink
      Jeszcze nie wiem co zrobię, ale troche mnie przkonałyście i chyba zrezygnuję z tego zabiegu. Może i faktycznie nie jest tak źle. ;]
      Ps.) mam brązowe włosy, ale na wakacje się farbuje na rudo (coś jak Ashley Simpson), a bez pudru i fluidu z domu nigdy nie wychodzę.! ;D
    • toffika Re: Piegi 17.05.10, 19:05
      Ale masz problem!!!
      Co chcesz od piegów?wink
    • reigai Re: Piegi 17.05.10, 19:11
      jestem trochę piegowata na twarzy, ale mi to nie przeszkadza. Ba, nawet
      chciałabym więcej.
      grunt to zaakceptować samą siebie. Postaraj się znaleźć jakieś dobre strony
      piegów wink
      • laura_ Re: Piegi 17.05.10, 19:15
        Ja mam, ale mało. Zostaw je w spokoju, po później będziesz żałować. tongue_out
    • pluviale_ Piegi dodają uroku. 17.05.10, 19:15
      Chciałabym ich mieć choć trochę.
      Wiesz co? Nie marnuj kasy na głupstwa, zaakceptuj siebie i tyle. Jak dla mnie
      nie masz problemów do zmartwień, obecnie furorę robią modelki z piegami i rudymi
      włosami. To jest niesamowicie zjawiskowa uroda. Zazdroszczę ci.
      • laura_ Re: Piegi dodają uroku. 17.05.10, 19:17
        Miało być "bo".
    • vikaa Re: Piegi 17.05.10, 19:17
      Mam ten sam problem. Jestem akurat szatynką i przy takiej, jasnej karnacji nie
      mogę mieć ciemniejszej mimo, że bardzo chce. Raz wzięłam jasny i ciemny puder.
      Ciemny ble, ale przy jasnym wyglądałam ładniej. Polecam fluidy mineralne. Piegów
      od tak nie można się pozbyć. Niektórym to znika przez dojrzewanie, a niektórym
      zostaje do końca życia. Słyszałam też, że ponoć są takie kremy na wybielanie
      piegów, ale trzeba unikać słońca i są drogie (ok. 100zł).
      Więc fluidy, pudry, kremy, może je polubisz? He he pamiętam jak kilka tygodni
      temu założyłam ten sam wątek. Podobnie było wink "Polub je" Dermatolog Ci pomoże : )
      • jestemwampiremm Re: Piegi 17.05.10, 19:23
        www.fotopolis.pl/index.php?gora=1&coolp=1&gal=1&zdjid=128&p=6
        głosujcie!
    • ilovemyself Re: Piegi. 18.05.10, 19:42
      Ja też mam, chociaż nie jest ich, aż tak dużo.
      Jednak strasznie ich nie lubię, jeszcze nie dawno miała bzika na punkcie usunięcia ich..
      Trochę mi przeszło, ale i tak i tak chcę się ich pozbyć.

Prosiłam mamę o krem wybielający, bo te wszystkie maseczki nie działają.
      Spróbuję z kremem, jeśli jednak nie podziała, chyba pójdę na laserowe usunięcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka