gwiazdeczka36 17.05.10, 08:02 Co o tym myślicie.? Mi to smutno jest ( Macie tam rodzine ,przyjaciół .?! Zapraszam do pisania P.S chodzi o powódź . . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
proxy_ Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 08:07 ja mieszkam na południu , i jest przejebaneee. Odpowiedz Link Zgłoś
proxy_ Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 08:08 jedna rzeka kolo mnie juz wylala a druga naszczescie troche odpadla wiec moze nie wylee . caly czas pada deszcze i jest okropnie , w piwnicy mam baaaardzoo duzo wody .;/;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ditte Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 08:17 masz racje. chociaż ja lubię jak pada to bez przesady! sama jestem z połudna więc widzę co się dzieje. może u mnie nie jest jeszcze tak tragicznie, ale np. lepiej piechotą nie chodzić, no chyba że chce się być całym mokrym, bo na drogach takie są kałuże przejechać też nie bardzo... Biała wygląda jakby zaraz miała wylać. poważnie. piszę bo widzę ją z mojego okna... Mam nadzieję że nie zaleje wielu domów... Odpowiedz Link Zgłoś
answer Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 11:28 mieszkam w takiej dziurze że rzeka jest szerokości mojego komputera Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 18.05.10, 15:29 Współczuję tym ludziom. mieć zalany dom, piwnice, garaż... Miejmy nadzieje, że przestanie padać i będzie dobrze. trzymajcie się powodzianie : * Odpowiedz Link Zgłoś
thespragniona Mam. 18.05.10, 20:18 Kumpelę. Tzn. u niej nie zalewa aż tak - mieszka w Krakowie. Ja dzisiaj przylecialam tam z Londynu. Omg o.O Mam wujka i rodzinę jego na śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
oola @thespragniona... 19.05.10, 15:36 Śląsk jest na południu Polski, wiesz? -.- i u nas nie jest aż tak strasznie. w sensie leje, ale od wczoraj w sumie to już tylko mży. a co do rzek - to żadna nie wylała w okolicy mnie. i współczuję ludziom, którzy stracą dobytek swojego życia. wczoraj w wiadomościach widziałam jakieś nowe, jeszcze nie wykończone domy, w których cały parter był zalany.. straszne. :s Odpowiedz Link Zgłoś
oola Re: @thespragniona... 19.05.10, 15:38 ja pierdol* co ja napisałam xd przepraszam - coś źle doczytałam. wybacz thespragniona ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
thespragniona Re: @thespragniona... 23.05.10, 17:08 Wiem. No i co z tego? -_- Nie mam tylko jego na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
thespragniona Re: @thespragniona... 23.05.10, 17:09 i chodziło mi o wujka z tym Śląskiem , trochę się pokręciło. Afera -_- Odpowiedz Link Zgłoś
nothing... Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 08:17 Mieszkam na południu ale, na szczęście, w pobliżu mnie nie ma żadnej rzeki. O siebie się nie martwię bo mieszkam we wieżowcu i to na 6 pietrze. Jeżeli coś miało by się stać to mojej babci, która ma domek jednorodzinny. To o nią się najbardziej boję. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka36 Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 08:37 Pisać jeszcze( Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 08:40 nie mam tam rodziny i nic mi do tego ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kasix_14 Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 08:45 jestem najdalej na północnym-wschodzie Ale współczuję wam... Odpowiedz Link Zgłoś
sandika001 Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 08:50 Ja mieszkam i naszczęscie jeszcze mnie nie zalało Ale juz jeden staw wylewa.... Odpowiedz Link Zgłoś
xxfankajbxx ;( 19.05.10, 17:31 Ja nie mam żadnej rodziny a ni nic ale jadę na poudnie polski i wyjeżdzam tam 30 maja Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Re: ;;; 17.05.10, 09:04 Ja mieszkam w Mazowieckim i na "dole" nie nie mam nikogo, ale współczuje, bo w zime również były problemy ; ( Odpowiedz Link Zgłoś
miley347 Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 09:06 U mnie szkołę zamkneli. W ogóle drogi są zamknięte bo rzeki wlewają jeden wielki koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rose Re: Boje się~! 17.05.10, 09:11 W mojej miejscowości, rzeka RABA wylałą na wszystkie możliwe strony... moja miejscowosc tonie, szkoła zamknięta, wszyscy mieszkańcy wynoszą rzeczy na drugie piętro lub na strych, ja siedze z przyjaciółką i się modlę... Ma padać jeszcze przez kolejne dni... trzymajcie się wszyscy ... Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rose Re: dołączam zdjęcia i filmiki!!!!! 17.05.10, 09:25 tutaj mozecie zobaczyć zdjęcia i filmiki z naszej okolicy... www.bochnianin.pl/7563_alarmy_powodziowe_woda_zalewa_powiat.html www.bochnianin.pl/7564_powodz_na_osiedlu_sw_jana__zdjecia.html Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka36 Re: dołączam zdjęcia i filmiki!!!!! 17.05.10, 11:13 Dziękuję wszystkim tym co dodali zdjęcia i filmiki ;** Odpowiedz Link Zgłoś
shine_ Re: dołączam zdjęcia i filmiki!!!!! 18.05.10, 11:53 w mojej miejscowości wczoraj to całe pola były pełne wody, drogi zalane, mosty pozamykane. Dziś już trochę opadł poziom wody wiec jest coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_6 ja z południa jestem. 17.05.10, 15:34 oczywiście straże tutaj jeżdżą na okrągło. masaka! jakąś tam babę zalało. itp. itd. ale jakoś szczególnie się nie boję. bardziej by mnie ruszyło trzęsienie ziemi, wybuch wulkanu albo trąba powietrzna. to już chyba bym popełniła smobója. Odpowiedz Link Zgłoś
dianolinka KIELCE . 17.05.10, 18:06 niby też " południe " , ale tak bardzo nie leje ;p od 12 jest sucho , tzn nie pada ;p ale już podtopiło parę piwnic ;p u nas jest rzeka KAMIENNA , ja mieszkam najbliżej z klasy i się cieszą , że mnie zaleje ;d o tak , powód do radości ;q ale zbyt wiele nie brakuje żeby wylała , dwa dni deszczu i woda u mnie ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
misia007 Re: ja pochodzę z południa 17.05.10, 18:21 Cały czas leje ... Ale jeszcze tak strasznie nie jest narazie tylko ogródek stoi mi w wodzie (wygląda jak jezioro). Do szkoły musimy chodzić Dzisiaj doszłam cała przemoknięta aż do suchej nitki (chociaz do szkoly mam 10 kroków) zresztą tak jak inni uczniowie , ale dyrka to nie obchodzi i mamy chodzic do szkoly Na szczescie jakiejs wiekszej powodzi sie nie boje , bo w mojej miejscowosci nie ma jakis iwlekich rzek , ktore moga wylac Ale i tak mam juz dosc tego cholernego deszczu Odpowiedz Link Zgłoś
natip11 Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 09:13 Ja mieszkam na południu Polski xd I jeszcze wczoraj zamiast drogi była rzeka Dziś nie wiem jak jest, bo nie wychodziłam jeszcze z domu. Jedynym plusem jest to że do szkoły nikt nie idzie Niedaleko mnie też jest 'rzeka' i wczoraj wieczorem zaczęła wylewać. Bo zerwało wały czy coś takiego xd Odpowiedz Link Zgłoś
madziek67 Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 09:13 Ja mieszkam na opolszczyźnie , więc u mnie też . Tzn. nie ma powodzi , ale ciągle pada . Całymi dniami . Koszmar ... Odpowiedz Link Zgłoś
pinky33 Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 09:22 u mnie są jeziora.Jest 6 zbiorników przyczym dwa zaraz za moim polem.Ale chyba mi nic nie grozi gorzej z rzeką która się znajdujue też nie daleko..boje się. Odpowiedz Link Zgłoś
vanesskaxdd Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 09:25 No włąsnie ja tu mieszkam i jest maskakra most sa pozamykane i wgl. powodzie są nawet ludzie sie topią masakra Odpowiedz Link Zgłoś
keirra_xd Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 10:02 Mieszkam tam dokładnie na podkarpaciu i wiem jak to jest.straaasznie.;dd Odpowiedz Link Zgłoś
ladygagaxd Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 11:33 To chyba KONIEC ŚWIATA!!!!!Polska będzie oddzielona od ŚWIATA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Ja mieszkam na poludniu 17.05.10, 10:03 I jest tyle wody ze nie mam jak do szkoly dotrzec a ma tak padac do czwartku Odpowiedz Link Zgłoś
nusiaaaa Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 11:24 Ja jestem z Białki To jest koło Makowa Podhalańskiego , Zawoi(TAM JEST BABIA GÓRA) , Ok Nie daleko Zakopanego na pewno nie kojarzycie tamtych miejscowości .... To powódź to masakra !!! Poszłam do szkoły i byłam cała przemoczona bo szłam po wodzie po kostki ...a w sql zwolnili nas po 4 lekcji .A na jtr mam dzwonić do sql dowiedzieć się czy ją zamknęli czy nie !!! A jak zamkną to we wakacje będziemy odrabiać te dni co teraz powinnY być wolne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nusiaaaa Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 11:25 A o rzekach to nie wspominam teraz to zamiast drogi jest jedna wielka rzeka ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka36 Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 12:46 A ty których powódź nie dotkneła . Boicie się .?! Szczerze mówiąc to ja nie , ale smutno mi gdy myślę o was kotki i o ludziach ,zwierzętach którzy tam mieszkają ( . Odpowiedz Link Zgłoś
robpattinson Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 13:00 właśnie ja mieszkam na południu! ciągle pada, są powodzie, u mnie w mieście taka mini powódź, że już odwołują szkoły;/ katastrofa~! w mieście mojej babci po chodnikach nie da się chodzić, bo jest pełno wody, a auta nie potrafią jeździć po ulicy, bo wszystko jest zalane;/ Odpowiedz Link Zgłoś
sandika001 Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 13:03 Ja mieszkam na sląsku.. Jeszcze ciagle pada.... Odpowiedz Link Zgłoś
malinka.. Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 13:29 Nie znam z tamtą nikogo. a współczuje ludzią. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek4 Jestem z południa 17.05.10, 15:38 Mieszkam na południu śląska. Dzisiaj w mojej szkole były tylko 3 lekcje, jutro zajęcia są całkowicie odwołane Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkooowaa. ja sama tam mieszkam.;pp 17.05.10, 15:38 łaa masakra jest. ale chociaż do sql nie musimy chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
tysia94 Re: ja sama tam mieszkam.;pp 17.05.10, 15:41 E tam.. ja mieszkam na południu. nie jest tak zle. szkołe mamy normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka36 Re: ja sama tam mieszkam.;pp 17.05.10, 17:44 Ej kociaki co z tego że nie chodzimy do szkoły .? Jak inni nie mają gdzie mieszkać ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
nie_jestem_zla Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 17:53 ja mieszkam na południu [okolice Krakowa, Zakopanego] xF ciągle pada deszcz, masakra., [u mnie są rzeki.] Odpowiedz Link Zgłoś
suzanne Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 17:53 Mieszkam na południu . Ale w mieście i nie mieszkam blisko rzeki wiec mysle bedzie okey ...ale i tak sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
mazakhousaxd Re: Południe kraju walczy z wodą ;(( 17.05.10, 17:57 mieszkam parę kilometrów z tąd. i boje się że domnie też dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx jestem z południa.. ;/ 17.05.10, 17:57 Nawet mi nie mów.. cały wczorajszy dzień i trochę dziś - wynoszenie wody z piwnicy.. Później garaż normalnie szok.. Cały czas jeździ straż, sąsiedzi obstawili się workami z piaskiem. Aaa... no i jeszcze dwa zwalone drzewa przy szkole.. czyli bez prądu.. Oby to się już skończyło.. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś