kasia_th Niemcy ;D 03.07.10, 18:33 mecz był zajebisty xD kibicowałam Niemcom, no i wygrali, chociaż jakby Argentyna wygrała to nie miałabym nic przeciwko temu, bo ich też bardzo lubię no ale cóż wygrały Niemcy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: Niemcy ;D 03.07.10, 18:42 ferro, ja jeszcze dokupię snickersy, delicje, krówki i pepsi ; D Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: Niemcy ;D 03.07.10, 18:55 Dzięki ale chyba muszę się obejść bez słodyczy bo jestem na diecie. (pomijając te dzisiejsze dwa snickersy....) A poł litry wręcz wskazane na krążenie Odpowiedz Link Zgłoś
kiskowa Re: Niemcy ;D 03.07.10, 19:14 Niemcy są najlepsi. Bez wątpienia. Szkoda Argentyny :< Odpowiedz Link Zgłoś
meryll Re: Niemcy ;D 03.07.10, 19:47 Jeszcze została nam Hiszpania i Holandia. Ich też nie wolno przekreślić! ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Niemcy -.- 03.07.10, 19:57 ja Hiszpani nigdy nie przekreślę . od samego początku im kibicuję <3 Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Obejrzyjcie dokładnie druga bramkę dla Niemiec. 03.07.10, 20:58 Był spalony. Nikt nie zauważył, ale moje oko widziało. Wyraźny spalony, przynajmniej z mojej perspektywy. Z resztą, oceńcie same: Spalony Szwabów Kto wie, jak ten mecz potoczyłby się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro ViVa Espana!! Viva para Villa!! <3 <3 03.07.10, 22:30 Do tej pory drżą mi kolana xDDDDD Normalnie nie moge xDDDDD Ale sie ciesze )))) Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ))))))))))))) Tylko ze szwabami bedzie gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: ViVa Espana!! Viva para Villa!! <3 <3 03.07.10, 22:37 ogolnie kibicowałam Paragwajowi , ale liczyłam ze wynik może być 4:0 , a tu Paragwaj taka niespodziankaa tylko 1:0 , ogólnie wg . mnie gol Paragwaju powienien być uznany . Odpowiedz Link Zgłoś
lady_secret. ViVa Espana!! <3 03.07.10, 22:52 ooo tak... ! Espana górą !!. : D od samego początku mundialu kibicowałam Hiszpanii i tak będzie do końca. !! mam nadzieję że zostaną mistrzami |! ; * Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: ViVa Espana!! <3 03.07.10, 23:03 Tak! Tak! Tak! Piękna bramka, Davidzie c: Hiszpania zrekompensowała mi przegraną Argentyny. W ogóle ten sędzia co chwilę się mylił, ale teraz to już mniejsza o to. Wygrali i są w półfinałach! Teraz muszą pokonać Niemców. Będę im kibicować całym sercem c: @dark_candy_ Cesc wszedł już w 55 minucie c: Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ @ridiculous 04.07.10, 14:12 ech, wiem. niestety nie widziałam jak wchodził bo w tym czasie byłam w łazience -.- ale później go widziałam *,* ach i ten gol Villi . uwielbiam tego faceta </3 Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: ViVa Espana!! <3 03.07.10, 23:03 TAAAAAK!! Boże, jak ja się cieszę!!! <3<3<3 Villa, uwielbiam Cię ! Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: ViVa Espana!! <3 03.07.10, 23:06 ja jestem za Hiszpanią baaardzo odkad ogladam mundial (nie oglądalam od początku ;/) Jak wygrają to bedzie fiesta a ja lubie chodzić na fiesty Ale musze przyznać, że Paragwaj dał czadu. Wkońcu Hiszpania to nie byle kto Byli świetni. Wynik nie do końca mnie satysafkcjonuje no ale ważne, że hiszpania wygrała Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: ViVa Espana!! <3 03.07.10, 23:11 Ehh nie zapisało mi komentarza (?) i musze skrobać od nowa Od początku byłam za Hiszpanią Nie wiem czemu wszscy, noo więkrzość za nimi są Ja ich jakoś tak kocham wszystkich razem ii chce na fieste Choć na środe potrzebują... cudu Paragwaj zagrał świetnie, na prawde byłam pod wrażeniem Odpowiedz Link Zgłoś
girl_x33 Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 11:24 no tak, Hiszpania wygrała, ale nie za bardzo zachwycają swoją grą. ale fajnie, że wygrali. trzymałam za nich kciuki. już bym nie wytrzymała trzeciej porażki mojej drużyny. najpierw Brazylia, potem Argentyna. a jakby doszła do tego Hiszpania to byłby koniec. szkoda też, że Ghana przegrała, bo moim zdaniem jej się należało zwycięstwo... rzut karny w poprzeczkę? kurde, co to miało być. to była przesłanka, że Ghana nie wygra. eh, jeszcze się nie pozbierałam po odpadnięciu Brazylii. w du.pe, że też musieli odpaść. i nie mogę uwierzyć, że zbliża się koniec mundialu. o nie! co ja będę robić? Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 11:46 ja też nie wiem co bd robić .. bd tak . . . nudno .! Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 12:22 girl podpisuje sie pod twoim komentarzem... Ja jeszcze by lam troche za japoni a bo chciałam zeby sie wreszcie uśmiechneli D: Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 13:18 ferro - o tak ! ;d a tak wogóle słyszałyście ze Krystyna ma syna ? Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 13:28 bardzo dobrze, że Hiszpania przeszła. ale mogła grać trochę lepiej. wczoraj przyjechała do mnie siostra i jest rodzinka (czyt. mąż i córeczka) i temat zszedł na mundial. jak mój szwagier powiedział, że Brazylia to cieniasy, to ja miałam ochotę go sfaulować. jak pięciokrotni mistrzowie świata mogą być cieniasami? jak Kaka, Fabiano i Robinho mogą być cieniasami?! grrr. kolorowo, o jaką Krystyne chodzi? ; D Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 13:44 Boże, jaka ja tępa jestem! o Christiana chodzi ; D właśnie przeczytałam na onecie. w sumie to mu się nie dziwię, że nie chce ujawniać tożsamości matki i dziecka. ale imię synka mógłby powiedzieć : D Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 13:46 taa, jeszcze napisałam Cristiano z h. mądra ja ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 14:29 ciesze sie że Hiszpania wygrala chociaż nie grali za dobrze spodziewalam sie lepszej gry a tu przez dlugi czas nie mogli sobie poradzić z Paragwajem no ale w końcu strzelili tego gola ale ogólnie to powinno byc 1:1 bo gol Paragwaju nie byl na spalonym no ale tak to jest z tymi arbitrami na tych mistrzostwach ale patrząc na wczorajszą nie za dobrą gre Hiszpanii niestety musze stwierdzić że jeśli nadal tak bedzie to Niemcy ich zmiażdżą bo na razie Hiszpanie mieli tylko dużo szczęścia a z Niemcami to już nie zadziala Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 15:32 Pisało, ze jednej sie oświadczył, z drugą gdzieś tam był. Dziecko ma pewnie z jeszcze inną A co do środy to ja licze, że Hiszpanie wreszcie pokażą co potrafią, że te poprzednie mecze to była tylko zmyłka dla niemców! Nie wytrzymam tylu dni! Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 15:33 Ahh i co do gola to Hiszpania też miała jeden który mógł być zaliczony... Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 15:54 na meczu były trzy karne: jeden dla Paragwaju i dwa dla Hiszpanii. dlaczego, jak Alonso trafił w bramkę, to nie uznali i musiał powtarzać? głowię się nad tym od wczoraj. chyba się wtedy wyłączyłam i nie słuchałam komentatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 16:23 Za wcześnie. Sędzia nie zdążył zagwizdać i altego nie uznali ;| Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: ViVa Espana!! <3 04.07.10, 16:38 niech to. ale ważne, że i tak wygrali ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona cesc this out # World Cup offtop 04.07.10, 16:57 Cześć D: Niepotrzebnie się żegnałam, bo mam tu internet, przynajmniej w tym tygodniu. Holandia - Brazylia. Ci pierwsi mnie nie zaskoczyli. Jedynie do siebie przekonali. Widać brak formy Kanarków.. A może to jedynie słabszy skład, w ktrórym coraz mniej gwiazd? Wynik tak naprawdę mi obojętny, nie cieszyłam się i nie płakałam. Urugwaj - Ghana. Nie widziałam, ale słyszałam, że były karne. Myślałam, że Urusi sobie lepiej poradzą. Niemcy - Argentyna. Ponoć kibicuję Niemcom, ale wczoraj byłam sercem za Argentyńczykami. Ale oni sobie tak naprawdę te cztery bramki strzelili sami sobie. Nieuwagą. A Niemcy to wykorzystali. Płakałam, srsly. Najbardziej rozczulający moment meczu, a może całych mistrzostw - przytulający na pocieszenie Messiego Maradona. Uwielbiam ich. Obydwu. Gdyby Messi grał w La Furia Roja, byłaby to najprawdopodobniej najlepsza drużyna na świecie. Hiszpania - Paragwaj. Moi chłopcy wciąż się czołgają. To nie są ich mistrzostwa. Mieli duże szczęście. Znów. Nie wiem, czy to wystarczy w meczu z Niemcami. D: Mimo wszystko, jestem z nich dumna. Jak zawsze. Obroniony przez Ikera karny - c u d o w n y moment. Po pierwszej bramce przez cały czas miałam uśmiech na twarzy. :3 Btw, widziałam dziś faceta, który wyglądał jak pan Alonso i chłopaka z koszulką Barcy D: teraz tylko wygrana Urugwaju i Hiszpanii.. a będę w siódmym niebie. :3 Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: cesc this out # World Cup offtop 04.07.10, 17:06 Ważne, ze wygral i miejmy nadzieje, że siłe zostawili na niemcow. Kurcze na facebooku nie da się zaprosic villi bo ma juz za dużo znajomych Co myślicie o tym jego kampusie? Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: cesc this out # World Cup offtop 04.07.10, 17:11 @zuaona ja również kibicuję Urugwajowi i Hiszpanii c: +Przywieź tego pana, który wyglądał jak Alonso c: Odpowiedz Link Zgłoś
lolka203 Re: cesc this out # World Cup offtop 04.07.10, 21:41 No to tak na początek oooogromne rozczarowanie tym że Brazylia przegrała a gdy doszła jeszcze Argentyna to już ogromny cios w serducho to byli moi faworyci razem z Hiszpanią A co do niej byłam bardzo rozczarowana wynikiem meczu z Paragwajem myślałam że będzie przynajmniej 3:1 dla Hiszpanii ale gdy Villa strzelił odbudował moje nadzieje on jest NIESAMOWITY gdyby Torres był w formie to kto wie co by mógł zrobić a stać go na wiele. Powiem jedno Hiszpania ma skopać tyłki Niemcom a nawet jak nie to ma to zrobić Holandia. Moje serce należy do Hiszpanii i Holandii VIVA ESPANIA Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: cesc this out # World Cup offtop 05.07.10, 11:49 taa, też bym chciała żeby Hiszpania i Holandia były w finale .. </3 Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 05.07.10, 14:35 Ja bym wolała Urugwaj, wierzę, że dadzą z siebie wszystko, ale chyba będą musieli zadowolić się meczem o trzecie miejsce.. :< Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: cesc this out # World Cup offtop 06.07.10, 17:31 wieczorem pierwszy półfinał ; ) ja jestem za Urugwajem. byłabym za Brazylią, gdyby ta cholerna Holandia nie wygrała. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: cesc this out # World Cup offtop 06.07.10, 22:13 No o ci Holandia nieźle plany psuje... ;| Ten cały shneider ma 5 goli, tyle co Villa. Zostanie krolem, bo villa sie w meczu z niemcami raczej nie wybyje... Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: cesc this out # World Cup offtop 06.07.10, 22:26 Ludzie! Było tak blisko! Kurde, gdyby nie błędy sedziowskie, byłoby 3:3... pierwsza połowa uplynela pod względem błędow sędziowskich... kurde, ale mi się ręce trzęsą! Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: cesc this out # World Cup offtop 06.07.10, 22:51 zgadzam sie z katsuumi w pierwszej polowie Urugwaj by pewnie strzelił gola no ale niestety sędziowie a szczególnie sędzia liniowy zawalił szkoda mi Urugwaju świetnie grali walczyli do końca no ale niestety nie udalo sie nie lubie Holandii mam nadzieje że przegrają w finale a co do jutrzejszego meczu to nie jestem pewna za kim być bo lubie Hiszpanów no ale na tych mistrzostwach im zdecydowanie nie idzie a co do Niemców to podoba mi sie ich gra grają zespołowo i wykorzystują każdą okazje więc właściwie nie mam faworyta w jutrzejszym meczu mi jest obojętnie kto wygra Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_th Re: cesc this out # World Cup offtop 06.07.10, 22:57 kurde ten sędzia nie powinien sędziować!! nooo chciałam, żeby wygrał Urugwaj Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: cesc this out # World Cup offtop 06.07.10, 23:05 a ja właśnie taki wynik obstawiałam . nie byłam za Urugwajem ... teraz mam nadzieję, że Hiszpanom jutro dobrze pójdzie . a jak nie... pff, wole nawet o tym nie myśleć -.- Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: cesc this out # World Cup offtop 06.07.10, 23:12 .. niee noo .. nienawidzee Holandii . Urugwaj miał wygrać .. Zmieniam kolor pokoju , bo mam pomarańczowy .. blee ... xd Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: cesc this out # World Cup offtop 06.07.10, 23:20 Ja chcę już następny mundial, w Brazylii. Ten w ogóle nie idzie po mojej myśli (((( Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 10:37 Ehh jak do finału wejdzie holandia i niemcy to nawet nie bede oglądac bo nie chce zeby ktorekolwiek z nich wygralo... Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 12:36 jakiego oni dali sędziego w półfinałach? co chwila popełniał błędy! a to spalone, a to żółte kartki o nic, a potem żadnej reakcji na faule. widać, że najmłodszy i niedoświadczony. jednak jestem dumna z Urugwaju. grali bardzo dobrze, a ten drugi gol z wolnego w 90 minucie, to było coś! tam mało brakowało... gdyby jeszcze było troszkę więcej czasu, albo gdyby sędzia nie popełniał błędów... a tak, Holandia jest we finałach. teraz cała nadzieja w Hiszpanii. jeśli ona nie wygra z Niemcami (a mam takie przeczucie), to będzie to najgorszy mundial wszech czasów. trzeba trzymać kciuki! ale dalej jestem zdania, że mundial bez Brazylii, to nie mundial. ja chcę już 2014! wtedy muszą wygrać! Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 17:04 Urugwaj rzeczywiście grał dobrze. Można nawet powiedzieć, że bardzo dobrze. Walczyli do końca. Nie poddali się. I to się liczy. :3 Mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o dzisiejszy mecz, ale wierzę w La Furia Roja. Mam nadzieję, że udowodnią, że wciąż są lepsi od Niemców. C: Odpowiedz Link Zgłoś
karolka0988 Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 17:28 Mundial jest nieprzewidywalny, więc nawet jeśli to Niemcy są faworytem to Hiszpania też może wygrać w końcu to mistrzowie Europy Odpowiedz Link Zgłoś
reigai ciocia wraca 07.07.10, 19:46 witam wszystkich po dłuższej przerwie. Cieszę się, że jest tylu fanów Urugwaju, ale z chęcią wysłałabym większość was do pokebala, bo gdzie byliście, kiedy Celestes przegrywali 0:4 na własnym stadionie z Brazylią? Albo kiedy Tabarez miał ogromne problemy z obsadą bramki i musieli walczyć o awans w barażach z Kostaryką? No właśnie. Ogromnie się cieszę, że zaszli tak daleko. Nando świetnie się spisał podczas rzutów karnych z Ghaną, ale najwyraźniej wystraszył się Holandii i puścił wydawało się łatwy strzał, ale nadal jest moim uroczym chłopaczkiem z Lazio, a na dodatek, cytując Iwańskiego "podporą reprezentacji Urugwaju". A teraz wierzę, że mają szansę na zajęcie trzeciego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro dziś... 07.07.10, 20:09 www.sport.pl/MS2010/1,105712,8111253,Pokonal_Hiszpanie_i_radzi_rodakom__podwoic_Ville_i.html Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: dziś... 07.07.10, 20:21 Niemcy są zbyt głupi na wykraczanie poza jakiekolwiek wcześniejsze ustalenia taktyczne, jakie wcześniej przedyskutowali z Joachimem "niebieskim sweterkiem" Loewem. Jeżeli już dali w półfinale dwie reprezentacje, których szczerze nie znoszę, to wybieram mniejsze zło, a więc Hiszpanię. ps. powie mi ktoś, jak edytować opis 'o sobie' w profilu? bo mi się pokazuje jakieś gó... Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 20:21 Hiszpania, Hiszpania, jedyna nadzieja na fajny finał w Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 22:22 Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 22:25 victoria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 22:32 bravo dla ośmiornicy bo przyznam szczerze że nie spodziewalam sie że Hiszpanie sobie poradzą z Niemcami a jednak im sie udalo troszke bardziej byłam z La Furia Roja ale gre niemców też lubie chociaż tutaj popisali sie tylko w obronie bo taki prawdziwy atak rozpoczął sie dopiero kiedy Hiszpanie wbili im gola no ale nie udalo sie no a w finale jestem oczywiscie za Hiszpanią mam nadzieje że wygrają z Oranje za to że oni pokonali Brazylie P.S piękny gol Puyola tym razem nie Villa ale obrońca strzelił Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 22:36 i bardzo dobrze, że Villa nie strzelił, bo Sneijder ma zdobyć tytuł króla strzelców. Nie widzę innej możliwości. Chyba że Forlan, albo Suarez zaliczą hattricka w meczu z Niemcami, to też nie będę miała nic przeciwko ;> kibicowałam Hiszpanom, bo wszyscy są lepsi niż Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 22:37 no ośmiorniczka się spisała </3 ale naprawdę brawa dla Puyol'a. kocham , kocham, kocham! ja wiedziałam, że oni to wygrają <3 Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 22:38 i bardzo dobrze, że Villa nie strzelił. Jeżeli nie Sneijder, to tylko Forlan albo Suarez, jeżeli będą mieli hattricka w meczu z Niemcami. Każdy jest lepszy od Niemców, więc kibicowałam Hiszpanii. A fakt, że spotkały się dwie moje najmniej ulubione drużyny na mundialu możemy pominąć Odpowiedz Link Zgłoś
imperativ Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 22:41 Chol.era, byłam za Niemcami : p No cóż. mam nadzieje, że chociaż zdobędą III miejsce. Szczerze.. to ten mecz dla mnie był nudny. nic się nie działo. ani jednej żółtej kartki, mało faulów.. no ale to raczej dobrze. :d obstawiam, że takie będzie tak : 1 miejsce : Hiszpania 2 miejsce : Holandia 3 miejsce : Niemcy 4 miejsce : Urugwaj Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 22:44 Kurde mam nadzieje ze w finale villa srzeli bo musi zostac krolem! szwaby do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 23:01 Hiszpania! Piękny mecz. Mam nadzieję, że pokonają również Holandię. Liczę również na wygraną Urugwaju w meczu z Niemcami. Nie znoszę Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 23:06 Hiszpania z Holandią muszą wygrać <3 A 3 miejsce mam nadzieję, że zajmnie Urugwaj. Już wole im kibicować, Niemcom NIGDY -.- Odpowiedz Link Zgłoś
zbieramchmury Re: cesc this out # World Cup offtop 07.07.10, 23:09 strasznie się cieszę, że wygrali. to był dobry mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
alice087 _____________ 07.07.10, 23:24 Hiszpaniia wygrała! cieszmy się!! a no tak, wy się cieszycie xD kibicowałam jej . a powtórzyło się wydarzenie z euro 2008 kiedy to Hiszpania wygrała z Niemcami 1:0 jak dzisiaj... a się nie dziwie jak ktoś nie znosi Niemców. Prawda jest taka, że my, Polacy[nie wszyscy!!] mamy już od małego taką nienawiść. że niby Hitler itp... Odpowiedz Link Zgłoś
koza2206 Re: _____________ 07.07.10, 23:32 Ja tam cały czas za Holandią byłam i jestem . Wczoraj jak wygraliśmy z Urugwajem na ulicach fajarwerki na wszystkich ulicach głośno od trąbienia . No i od samego początku World Cup cała Holandia na pomarańczowo . Mowie wam mistrzowsko wyglądają ulice w małych horągiewkach <3 . Oranje <3333 Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: @ridiculous 07.07.10, 23:44 Nie lubię tej drużyny. Po prostu nie wzbudziła mojej sympatii. Na początku wyrzuciła z turnieju Anglię, później Argentynę. Poza tym, jest tam dużo zawodników, którzy nie są w pełni Niemcami. I nie mam tu tylko na myśli piłkarzy polskiego pochodzenia czyli Klose, Podolskiego i Trochowskiego, ale również tureckiego czyli Ozil i Tasci. Jest tam również osobnik z Nigerii ( Aogo), Ghany( Boateng), Tunezji (Khedira) i Hiszpanii( Gomez). Nie wiem, może wymyślam sobie kolejne preteksty, żeby ich nie lubić, ale nie podoba mi się to. Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_annabet Re: @ridiculous 08.07.10, 00:11 co z tego, grają jako niemcy. i prawda jest taka, że mają świetna technikę i grają niesamowicie. co prawda dzisiaj się nie popisali, myślę że zabrakło im mullera, by wygrać. mimo wszystko akcje klose-podolski są zadziwiające. to jest piłka nożna w najlepszym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: @ridiculous 08.07.10, 11:51 zgadzam sie w 100% z sophie_annabet najważniejsza jest gra a nie to kto tworzy reprezentacje Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: @ridiculous 08.07.10, 12:51 Gdyby był ten muller czy jakoś tak to nie wiem czy ten mecz by się tak dobrze skończył (dla hiszpanów) Nie moge sie doczekać finału Bede go ogladać już w hiszpani, a tam już fiesta, a co dopiero jak wygrają złoto! Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: @ridiculous 08.07.10, 12:57 ja współczuję (i bardzo zazdroszczę!) mojej cioci .. jedzie do Hiszpanii zaraz po Mistrzostwach. a co tam się będzie działo jak wygrają... ; DD fiesta na całego < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: @ridiculous 08.07.10, 13:51 Paul, ośmiorniczko ty moja! : D całe szczęście, że Hiszpania wygrała! teraz czekamy do niedzieli, by poznać mistrza świata. mam nadzieję, że to również będzie Hiszpania. Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: @ridiculous 08.07.10, 14:14 niemcy grają football na naprawde wysokim poziomnie i za to ich cenię....niemcy i portugalia to moje dwie ulubione drużyny od poczatku na nie liczyłam....za to mojej sympatii nie wzbudza hiszpania, która wyeliminowała dwóch moich faworytów Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: @ridiculous 08.07.10, 18:16 Jak zwykle odwołujecie się do jednej części wypowiedzi, którą ja sama podważyłam pisząc: "Nie wiem, może wymyślam sobie kolejne preteksty, żeby ich nie lubić(...)." Najbardziej odrzuca mnie eliminacja Anglii i Argentyny z mundialu. Poza tym chyba nie muszę pałać sympatią do każdej drużyny , prawda? Nie myślicie, że byłoby nudno gdyby nie miało się swojego faworyta? Ja ich nie lubię. Co nie oznacza, że Wam zabraniam. I nie mówię, że grają źle, prawda? Rzeczywiście, sam fakt dotarcia do półfinałów świadczy o wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 13:56 Już się przyzwyczaiłam do niego. A zostały tylko dwa mecze. 2 najbardziej interesujące. I najbardziej emocjonujące. Będzie wam szkoda? Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 14:01 ja już sie nie moge doczekać Euro 2012 (jak nam sie uda zorganizować oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 14:04 pewnie, że będzie szkoda ; ) przez miesiąc przyzwyczaiłam się do tych wszystkich meczy. już nie mogę się doczekać 2014. ale to dopiero za 4 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 14:11 Jasne że bedzie szkoda ......ale najbardziej szkoda mi dwóch moich ulubionych drużyn które odpadły....niemoge sie doczekac kiedy znowu zabacze ich w akcji...ale na to sobie jeszcze troche poczekam niestety ..... Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 15:25 Pozostają mecze klubowe. :3 Nie mogę się doczekać nowego sezonu, transfery w tym roku mnie stresują. VIVA LA ESPANA <3 I to tyle. Mamy najlepszą obronę na świecie = FAKT! Nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Rozpisywać się nie będę, bo chyba już dużo napisano na ten temat. Ale nadal to przeżywam i LUDZIE, JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA! Moi chłopcy mnie nie zawiedli. c: Aha, pragnę jeszcze zauważyć, że Villa wczoraj zrobił mniej niż Puyol czy Sergio Ramos, a oni stoją w obronie. :3333333333333 Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 17:17 Zgadzam się Villa nie zaszalał, ale jak by to było gdyby w każdym meczu strzelał? A gdyby go nie wymienili na Ferdka to by strzelił. Nie wiem która to była minuta, ale Torres zawalił, a Guaje jest obunożny i by strzelił. Odpowiedz Link Zgłoś
kaajul Re: Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 17:23 Jak myślicie, Hiszpania da radę i wygra?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_th Re: Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 17:57 tak, Hiszpana wygra, wierzę w nią! Odpowiedz Link Zgłoś
karolka0988 Re: Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 18:59 Hiszpania musi wygrać mam nadzieję, że ośmiornica zdąży przepowiedzieć wynik finału zanim ją zjedzą Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 19:37 Hiszpania wygra < 3 Oj taak ;333 Naprawdę ja nie wiem co zrobie gdy już nie będzie mundialu. Już przez te dni, teraz nie mam co robić -.- Ale Euro się zbliża ;D już zbieram na bilet *,* Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: Co to będzie po mundialu? 08.07.10, 22:05 Hiszpania . ! , Powinni dać radę . tak sobie myśle co ja bd robić jak się skończą MŚ i twierdzee ze bd nuuudnoo .. Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: Co to będzie po mundialu? 09.07.10, 12:20 Kurcze musze cos zrobic zeby ogladac final !!!!!!!!!!!!! Jakos to zalatwie ... Kurde bedzie mi meczy brakowac i to BARDZO Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: Co to będzie po mundialu? 09.07.10, 13:23 Nie znoszę Hiszpanii i liczę na Holandię...nie żebym jakoś bardzo wielbiła ta drużyne ale wszystko lepsze od Spain... Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Ośmiorniczka Paul .. 09.07.10, 13:31 klik I co o tym sądzicie? Mój humor spieprzył się od razu jak to zobaczyałam... Ale może to nie będzie prawda, oby! Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona FUCK YEA! 09.07.10, 13:58 PAUL WYBRAŁ HISZPANIĘ!, już oficjalnie; zdjęcie, które wkleiła dark candy (ode mnie, swoją drogą xd) jest nieprawdziwe. <333333333333333 tuuutaj i tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: FUCK YEA! 09.07.10, 14:16 uff, Paul stracha mi narobiłeś ; D tylko żebyś się teraz nie pomylił! wierzę w ciebie i w Hiszpanię : D Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: FUCK YEA! 09.07.10, 17:49 jasne, jasne?! ja pierdziele! <33 mam nadzieję, że teraz będzie miał racje *,* Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: FUCK YEA! 09.07.10, 18:25 Nie moge patrzeć na to stwrzenie, ale mam nadzieje, że wybrało dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
esme Re: FUCK YEA! 09.07.10, 19:17 mi nie jest potrzebna ośmiornica aby wiedzieć że Hiszpanie wygrają ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
siem_sciem Re: FUCK YEA! 09.07.10, 19:26 tia. papuga typuje Holandię a ośmiornica Hiszpanię . buhahaha xd i ludzie w to wierzą xd ja wierzę w umiejętności obu drużyn i w genialnego Davida Villę xd Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: FUCK YEA! 09.07.10, 20:12 Hiszpaaaniaa. albo Holandiaa. nie umiem wybrać. ; o Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: ta osmiornica 09.07.10, 22:32 Paul wymiata ;dd . ! dobija mniee .. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Mnie rowniez 10.07.10, 12:32 zobaczymy czy tym razem tez miala racje ;d No, a ja was znow opuszczam... Dzisiaj meczyk o 3miejsce, bedzie ciekawie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: Mnie rowniez 10.07.10, 13:00 ja jeszcze nie wiem czy będę ten mecz oglądać... ale zapewne nie będe miała innego wyboru, cała rodzinka przecież będzie . nie moge byc inna -.- Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 mecz o trzecie miejsce... 10.07.10, 17:35 chociaż lubie niemców to dzisiaj jestem za Urugwajem Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: mecz o trzecie miejsce... 10.07.10, 20:00 wszyscy macie kibicować Urugwajowi. Chłopcy potrzebują waszego wsparcia, a w szczególności Forlan, żeby zdrówko dopisało oraz Muslera, żeby spiął pośladki i bronił jak należy. Wypowiedź Lahma utwierdziła mnie w przekonaniu, że to co mówiłam o Niemcach to prawda "Nie chcę mi się już grać o trzecie miejsce. Jestem zawiedziony" a tak cię lubiłam Philipp Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: mecz o trzecie miejsce... 10.07.10, 20:32 i ja mu kibicuje. mam nadzieję, że to wygrają . o Urugwaj mi oczywiście chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: mecz o trzecie miejsce... 10.07.10, 22:29 bramkarz im zabrał trzecie miejsce, ale mu wybaczam. Grali pięknie. dziękuję Wam, chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: mecz o trzecie miejsce... 10.07.10, 22:35 świetna gra Urugwaju nie ma im co zarzucić oprócz trzech błędów bramkarza oczywiście no ale niestety Niemcy wygrali. lubie ich no ale jednak chcialam żeby wygrali urugwajczycy. no i oczywiscie bravo dla ośmiornicy która jak zwykle dobrze przewidziala mam nadzieje że jej jutrzejsze przewidywania też sie sprawdzą Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: mecz o trzecie miejsce... 10.07.10, 22:41 pie...ć ośmiornicę. To piłka nożna, a nie jakieś dziwactwa ze zwierzątkiem w roli głównej. zgodzę się z komentatorami we wszystkim, poza tym, że Nando jest beznadziejnym bramkarzem. Jeszcze przed półfinałem mówili o nim, że jest podporą reprezentacji, a teraz go obrzucają błotem. On w życiu nie grał nawet w Lidze Europejskiej, a tym bardziej w Lidze Mistrzów, więc nie mam powodu na niego wrzucać Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: mecz o trzecie miejsce... 10.07.10, 22:38 zgadzam się . grali bardzo dobrze, ale szkoda że nie zdobyli tego trzeciego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
xxriczkaxx Re: mecz o trzecie miejsce... 10.07.10, 22:43 obydwie drużyny grały na znakomitym poziomie <,.,brawa.,.> Lecz wygrali Niemcy ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
imperativ Re: mecz o trzecie miejsce... 10.07.10, 22:45 YEAH ! Niemcy <3 ja się bardzo cieszę, że Niemcy zdobyli II miejsce <: Urugwaj pokazał na co ich stać. świetna gra. mecz pełen emocji . trzeba czekać tylko na mecz Holandia - Hiszpania. (: Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: mecz o trzecie miejsce... 10.07.10, 22:46 jeżeli w tym temacie będziecie objeżdżać Muslerę, to znajdę was i razem z Pique owiniemy wam dom papierem toaletowym <3 to tak dla przypomnienia moi kochani bohaterowie <3 Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: mecz o trzecie miejsce... 11.07.10, 10:31 ogólniee Niemcy byli tacy .. niezadowoleni . takie miałam wrażenie , bo Urugwajczycy odbierając brąz skakali by z radości . Odpowiedz Link Zgłoś
collins Re: mecz o trzecie miejsce... 11.07.10, 10:40 mhm, zgadzam się. i tak chciałam, aby Urugwaj wygrał. no, ale trudno się mówi. wierzycie, że wygra Hiszpania? ja już sama nie wiem. wszystkie przepowiednie tej ośmiornicy sprawdziły się, więc? i tak wolę Holandię * - * a u was, jak wrażenia po meczu? Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: mecz o trzecie miejsce... 11.07.10, 13:44 o moich wrażeniach lepiej nie mówić, bo chociaż bardzo podoba mi się styl w jakim przegrali Urusi, to żyję w strachu, że jednak nie wiele się zmieniło od 94 roku od wydarzeń w Kolumbii i kibice w jakimś stopniu dadzą popalić Nando. nie mam ochoty nawet oglądać tego finału, bo mecze podczas których nie kibicuję żadnej z drużyn są trochę nudne. Jednak z drugiej strony w Hiszpanii grają moi chłopcy z Katalonii, więc po cichu trzymam za nich kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: mecz o trzecie miejsce... 11.07.10, 14:15 do cholery. Weszłam właśnie na 'cudny' portal ciacha.net i co widzę? Napalone fanki Nando i reprezentacji Urugwaju. Moje życie byłoby lepsze, gdyby ta strona nie istniała. Gdzie one wszystkie były, kiedy Urusi ledwo się kwalifikowali na MŚ, a Lazio przez pewien czas miało tendencję spadkową w Serie A? No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: mecz o trzecie miejsce... 11.07.10, 15:12 Ale ładnie grali c: Szkoda, że to Niemcy zgarnęli brąz, ale to nie zmienia faktu, że Urugwaj jest jedną z 4 najlepszych drużyn na świecie c: Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: mecz o trzecie miejsce... 11.07.10, 16:16 dziękuję Ci za próbę podniesienia mnie na duchu. i33.tinypic.com/29w6esj.jpg pozdrowienia od Nando, dla wszystkich haterów ;> widokiem porównywalnym w swojej okropności do obrazu płaczącego Messiego na konferencji prasowej, jest widok płaczących Urugwajczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Finał!!!!!!! 11.07.10, 16:40 Błeeeeee Niemcy Nie zasłużyli, bo olali całkowicie ten mecz. Urugwaj grał z sercem, poza tym to najlepsza niespodzianka na tym mundialu. Dziś finałłłłłł liczę na Hiszpanię! Odpowiedz Link Zgłoś
silllver Re: Finał!!!!!!! 11.07.10, 16:48 No ale skoro wygrali Niemcy to widocznie są warci tego 3 miejsca. Dzisiaj finał i ja również liczę na Hiszpanię. Ogółem to zauważyłam, że rzadko kto głosuje na Holandię. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Finał!!!!!!! 11.07.10, 17:01 Niemcy nie zasłużyli, bo podeszli do tego, jak do meczu pocieszenia, a Urusi grali sercem. Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że Podolski z Lahmem siedzieli na ławce z powodu grypy (!), a Lugano i Forlan z kontuzjami grali przez cały mecz? Muslera miał niesamowitego pecha w tym meczu i to też nie przyczyniło do przegranej Urugwaju. Poza tym, to nie wstyd przegrać z Niemcami. Nikt od nich nie oczekiwał nawet wyjścia z grupy. Ja się powstrzymuję od głosu, bo według mnie już nawet Niemcy i Urugwajczycy zasłużyli bardziej od Holendrów na ten finał, bo nie grali żadnego meczu na pół gwizdka (o tym półfinale drużyny Loewa i meczu o 3cie miejsce na moment zapominam) co Oranje robili w fazie grupowej i w 1/8. Wyprowadzali akcje z kontr, nie kreowali sytuacji, a jak już to leniwie chodzili z piłką w środku pola. Hiszpanie grają ładnie, jak to La Furia Roja, ale mają problemy ze zdobywaniem bramek. Del Bosque powinien wreszcie dostać po głowie za marnowanie potencjału takich graczy jak Llorente na rzecz Torresa, który na tym turnieju gra wręcz beznadziejnie. Jednak to dzięki genialnym defensorom (Puyol i Pique) i geniuszom środka pola (Xavi) Hiszpania zasłużyła sobie na to zwycięstwo. Jednak ja się nie odzywam, bo mój głos jest tu zbędny Odpowiedz Link Zgłoś
reigai * sprostowanie 11.07.10, 17:23 powyżej miało być, że błędy Nando przyczyniły się do przegranej Urugwaju (chciałabym, żeby było na odwrót) Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: Finał!!!!!!! 11.07.10, 17:40 Tak. Dla Niemców to był mecz o nic. Oni chcieli być mistrzami. Lahm sobie totalnie olał 3 miejsce. Nieładnie. Urugwaj za to chciał wygrać. Było to widać. Świetnie sobie radzili, ale niestety przegrali. Ale nie poddali się. Hiszpania zdecydowanie zasługuje na wygraną. Jak już wspomniała rei, obronę mają niesamowitą. Mam wrażenie, że Puyol i Pique są wszędzie. Widać to chociażby po ostatnim golu Puyol'a c: Xavi jest również geniuszem. Każde jego podanie jest przemyślane. No i oczywiście Villa, który na chwile obecną jest najlepszym strzelcem reprezentacji Hiszpanii. Fernando rzeczywiście się nie spisuje na tych mistrzostwach. a Holandia? Ich gra nie zachwyca. Oni chcą tylko wygrać. Nie ważne jak, tylko wynik się liczy. +"zabójcza precyzja mechanicznej pomarańczy" wypowiedź naszego jakże wspaniałego komentatora po golu Robbena w meczu Urugwaj - Holandia. Miło, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Finał!!!!!!! 11.07.10, 18:00 nie mów mi, rid o panie Szpakowskim, bo przez niego mam wrażenie, że jeden z piłkarzy Oranje nazywa się 'lewa noga Robben'. Żyłam w błędzie, bo od zawsze myślałam, że on ma na imię Arjen. Puyol już wcześniej miał okazję do wpakowania piłki do siatki Niemców, tylko minimalnie się minął. Jednak chyba właśnie Davil Villa jest głównym powodem, dlaczego tak mi trudno kibicować Hiszpanom. Chyba w tym sezonie ligowym mój monitor będzie zagrożony, bo kiedy widzę zbliżenie na Villę, to mam ochotę go ciepnąć przez okno. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai 1000 post 11.07.10, 18:03 uwielbiam was <3 dzięki Wam ten offtop powstał i stał się jednym z najbardziej popularnych tematów na tym portalu :3 dzisiaj, zaraz po finale, przenosimy się do nowego tematu. Założę go i znowu opuszczę was na tydzień buziaki dla was wszystkich <333 Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: 1000 post 11.07.10, 18:42 kurczę, Niemcy maja brąz. a to Urugwajczycy mieli stanąć na podium! i tak podobało mi się jak grali ; ) szkoda mi Forlana, bo może mieć pretensje do siebie o ten ostatni wolny. ale dał z siebie wszystko! niech będzie z siebie dumny : ) teraz czekamy na finał. Hiszpanio, wiem ze wygrasz! Odpowiedz Link Zgłoś
reigai finał czas zacząć 11.07.10, 20:27 wszyscy czekali na ten dzień cztery lata, a teraz zaległa tutaj taka cisza? Wstydźcie się. Gerard jest jak wino, im starszy, tym lepszy. Boję się, co będzie za kilka lat *w* Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: finał czas zacząć 11.07.10, 21:30 wszyscy poszli przed telewizory : D na razie żadnej bramki... Hiszpanio, wykaż się! Odpowiedz Link Zgłoś
imperativ Re: finał czas zacząć 11.07.10, 21:32 Mam nadzieję, że po I połowie gra stanie się bardziej aktywna. Ja chcę ujżeć jakąś brameczkę! Nie takiego meczu oczekiwałam, no cóż. Mam nadzieję, że się to zaraz odmieni : > Chciałabym, żeby była dogrywka i karne xD Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: cesc this out # World Cup offtop 11.07.10, 21:32 O KURNA! BEZ JAJ! Holandia fauluje co chwila! CO za shit! !!! Wracam do kibicowania Hiszp. Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: cesc this out # World Cup offtop 11.07.10, 23:06 YEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!!!!!!!!! HISZPANIA MISTRZAMI ŚWIATA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 11.07.10, 23:09 ostatni raz pamiętam tak brutalny mecz z MŚ2006, a mianowicie Holandia - Portugalia. Andresiuu, brawo chłopcze Gratuluję Hiszpanom. Zasłużyli. i VISCA EL CATALUNYA ! (bo przecież połowa reprezentacji to Katalończycy ) Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: cesc this out # World Cup offtop 11.07.10, 23:03 YEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: cesc this out # World Cup offtop 11.07.10, 23:15 Iker jest boski! Iniesta też! Uielbiam ich! Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś