nicholasjonas 02.06.10, 18:44 Jak miałam z 10 lat to pięknie śpiewałam a teraz mam 13 i mnie zatyka nie mogę zaśpiewać nic wysokiego a niedługo jest Casting MyCampRock w ogóle teraz mam dziwny głos a ćwiczyć w domu nie lubię przy rodzicach... Co mam robić muzyka to moja pasja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziwaczny_xd moja koleżanka ze szkoły m. miała to samo 02.06.10, 18:48 przeszło po roku nie mogła śpiewać. Tak płakała no wiesz całe 4 lata ćwiczyła a tu nagle bęc i doktor mówi, że może już nie śpiewać wysoko. Załamała się ale jej przeszło ale nie wiem jak z tobą. A od kiedy tak masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
nicholasjonas Re: moja koleżanka ze szkoły m. miała to samo 02.06.10, 18:55 Nie wiem ale może od 2 lat i tak nie wyciągałam tak głosu jak np.Demi Lovato a teraz to normalnie fałszuję! Odpowiedz Link Zgłoś
dziwaczny_xd Re: moja koleżanka ze szkoły m. miała to samo 02.06.10, 19:01 kurczę 2 lata ? oups ona po roku mogła stracić głos do wysokich dźwięków ehhh idź do lekarza niech luknie i w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
lovejustin__ Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 18:49 Musisz wyćwiczyć głos. Śpiewaj 'la, la, la, la' najpeirw bardzo nisko, później wyżej, wyżej i najwyżej jak potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 18:49 musisz przestać się wstydzić, jak przy rodzicach się wstydzisz to jak będzie przy jurorach ? Ćwicz bo to jedyne rozwiązanie . Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_5 Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 18:50 oj oj , ja zaczęłam śpiewać (publicznie) jak miałam 9 lat, i śpiewam dalej . może dlatego że miałaś przerwę? może weź lekcje śpiewu? Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 19:05 nie wiem jak Ci pomóc , mam podobny problem - mam paskudny głos . Ale różnimy się tym , że mi to nie sprawia jakiegoś problemu . I tak nie lubię śpiewać . Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Może masz mutacje :D haha xd 02.06.10, 18:59 Nie no serio, nie wiem jak ci pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
inna32 Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 19:02 Nie przejmuj się jak to twoja pasja to próbuj ile możesz ja mam 12 lat i śpiewam nieźle ale czasami okropnie jak się nie rozśpiewam, Rozśpiewaj sssię to wtedy zobaczysz wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
askuu03 Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 19:21 Dorosłaś i głos Ci się zmienia. Im więcej masz lat tym mniej wyciągasz.. Weź lekcje śpiewu, nauczycielka napewno powie Ci co robić by nie fałszować. Odpowiedz Link Zgłoś
justinkissme ... 02.06.10, 19:10 Pewnie masz mutacje próbuj dużo ćwiczyć może ci się zmienić głos całkowicie i możliwe że nie bedziesz mógł śpiewać . Powodzenia życzę ci żeby tak nie było Odpowiedz Link Zgłoś
zmierzchowiec13 Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 19:28 nie wiem co masz zrobić . XD Odpowiedz Link Zgłoś
lilusiekx3 Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 19:29 jeśli chodzi o śpiewanie to lepiej rozwijać ten talent pod okiem kogoś kto ma w tym doświadczenie czyli zapisać sie do jakiegoś klubu czy zespołu. a poza tym głos przechodzi także zmiane wraz w wiekiem. wiec zmiana twojego głosu to raczej normalne.. Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 19:31 Chodź na jakieś zajęcia czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
florcia08 Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 19:34 Też mi się tak zaczyna dziać, ale nie wiem czego. może dlatego, że nie ćwiczyłam głosu?;/:- ( Odpowiedz Link Zgłoś
ronette Tu. 02.06.10, 19:34 wstydzisz się śpiewać przed rodzicami, a że tam bd musiał spiewac przy obcych ludziach to sie nie wstydzisz ? ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
karolciaaa_x3 nie przejmuj się ja też 02.06.10, 19:40 z tym że mi na tym nie zależy . ;d Odpowiedz Link Zgłoś
upierdliwa Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 19:53 Zapewne nie możesz zaśpiewać nic wysokiego, bo obniżył Ci się głos. Z wiekiem tak się dzieje. Ponadto, skoro Cię zatyka, może powinnaś wziąć kilka lekcji śpiewu? Robić ćwiczenia na otworzenie się w środku. W śpiewie ważne jest wszystko: od postawy, przez rozluźnienie ciała, oddech, aż po właśnie to "wewnętrzne otwarcie". Pewnie, jak większość ludzi, masz skłonność do "wyciskania dźwięku". Stąd bierze się to "ograniczenie możliwości". Życzę Ci powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 23:18 pewnie masz mutacje ;p dziewczyny też mają tylko że ' ukrytą'. U was trwa to chwile i za niedługo będziesz miała normalny głos ;p przewiduje że nie będzie sopranem tylko altem ;p Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Re: Nie mogę śpiewać! 02.06.10, 23:21 Ja śpiewałam 6-11 lat, 2 lata już nie śpiewam, a kiedyś cały czas miałam solówki na występach Może pójdx do toalety, zamknij sie w niej, czy coś.? Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: Nie mogę śpiewać! 03.06.10, 17:28 ja sądzę tak jak ci wyżej: nie ćwiczyłaś/mutacja btw. przed jakimiś obcymi ludźmi łatwiej wystąpić niż przed rodziną, przynajmniej dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Nie mogę śpiewać! 07.06.10, 20:23 to nie śpiewaj. pewnie źle używasz przepony albo co jeny jakiś camprock.. gdyby muzyka była twoją pasją to byś mogła sobie znaleźć trochę ambitniejszą a nie. my z forum nic nie pomożemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ilovemyself Re: Nie mogę śpiewać! 10.06.10, 10:18 Też tak miałam, teraz nic wysokiego nie zaśpiewam, bo mogę kogoś ogłuszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kociooka Bu. 10.06.10, 10:40 Miałam tak samo ;dd Nie przejmowałam się, ćwiczyłam dalej, i już w miarę dobrze jest ;> Odpowiedz Link Zgłoś
crezyyy Jeżeli chcesz śpiewać, rada : .. 10.06.10, 11:57 .. rady, które Ci pomogą . osobiście też tak kiedyś miałam i szybko wyzdrowiałam. ;] ' 1. Wiemy, że chcesz iść na casting, ale nie śpiewaj przez jakiś czas. 2.Kup sobie cholineks (czy jakoś tak) lub trachisept <--trachisept lepszy.! 3.wygrzej gardło. Wiem, że jest ciepło i nie chodzi mi o szalik, ale chusteczka lub chusta na szyi nie zaszkodzi. 4. Jeżeli musisz ćwiczyć anglojęzyczne piosenki czytaj tylko teks aby się z nim oswoić, ale nie śpiewaj. co najwyżej ponuć, ale to też raczej nie .. Mam nadzieję, że jakoś pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś