mixie Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:27 o tak... po 1. zmieniłam swój styl... na taki hm, dojżalszy 2. jestem trochę bardziej poukładana. 3. więcej przeklinam to na pewno niestety 4. moje zachowanie jest dojżalsze też Odpowiedz Link Zgłoś
ewelyn Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:29 wszyscy piszą, ze w podst byli tacy spokojni, byli cichą wodą i wgl. ja bym powiedziała, ze byli normalni i niczym specjalnym sie nie wyróżniali, a w gim zaczeli bardziej sie tym wszystkim przejmować. tym by ich jednak kojarzono. ja osobiście, mam dwa razy wiecej przypałów niż w podst. cały czas coś sie dzieje w moim żyiu, mam dwa razy wiecej znajomych. doszły imprezy, mniej siedzenia w domu i podchodze do wszystkiego z dwa razy wiekszym dystansem niż dotychczas. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
karla2325 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:48 Tak. Zmieniło mnie. Zrobiłam się bardziej szalona w pozytywnym znaczeniu tego słowa, bardziej się otworzyłam na ludzi i nowe znajomości. Zmieniłam też trochę styl ubierania. Zaczęłam bardziej o swoim wyglądzie. W podstawówce byłam inna cichsza, nieśmiała, zamknięta w sobie bardzo często. Teraz jest inaczej. Fajniej. Poznałam dużo fajnych osób i zaczęłam częściej wychodzić z przyjaciółmi. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
czekoolada Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:49 hm,taak,lepiej sie chyba ucze xd,mam jakos tak wiecej czasu dla siebie i przyjaciół i wgl.;d Odpowiedz Link Zgłoś
bellarosalie hej 17.06.10, 20:50 ja idę we wrześniu. jak na razie to rodzice nie pozwalają mi sie malować... raczej dużo sie nie zmieni...no mam nadzieję, że nie będę taka nieśmiała jak teraz Odpowiedz Link Zgłoś
marina_10 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:52 tez tak mam troche. byłam cicha osoba a teraz dąże do celu po trupach. pyskuje w domu i wgl. poraszka. dlatego wiem co czujesz Odpowiedz Link Zgłoś
miley__xd Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:55 Ja zaczęłam słuchać innej muzyki, inaczej się ubierać i mam całkiem inny charakter. Ogólnie jest lepiej. ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
monixx i to wiele 17.06.10, 21:05 dużo zmian, w podstawówce byłam postrzegana jako kujonka, zawsze byłam spokojna i w miarę skromna, bo nie odpowiadało mi towarzystwo w klasie ale teraz?? gimnazjum to najpiękniejsze chwile w moim życiu - moja klasa jest wspaniała, dużo div ze starej klasy nie jest w mojej, znalazłam w niej przyjaciółki na zawsze i fajne kumpele, jestem o wiele bardziej otwarta, uczę się tak jak dawniej ale nie widzą we mnie jakiegoś kujona tylko normalną dziewczynę, dużo się śmieję, trochę się stawiam nauczycielom (tym zaprzyjaźnionym oczywiście) ale w sensie pozytywnym, superowi nauzyciele ale niestety - za tydzień koniec roku, a ja kończę 3 kl. gima i będę jedyna w swojej klasie ze starej paczki... to najlepszy czas w życiu!! pozostają spotkania na mieście i pisanie ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
nutkaaa Re: bardzo. 17.06.10, 21:02 Bardzo w podstawówce mni eponiżano i gólnie nie byłam osobą lubianą, w gimnazjum poprzez fałszywą przyjaźń i manipulacje w klasie mnie tepili za to innie klasy z amną przepadały tak ukształtowała siemoja osobowość z której jestem zadowolona chociaż mam wady i o tym wiem pracuję nad nimi bardzej interesują mnie chłopcy i częściej imprezujęstałam się bardziej wygadana ze wiem co odpowiedizeć w danej sytuacji jak coś obrócić w zart itp. Gimnazjum zmieniło mie o 200 stopni bo ne całkowicie ale jednak znacznie wiem komu mogę ufac komu nie jak postępować doradzac wiecej pomogam uczniom i kolegom i koleżankom podniosła mi sie srednia z 5,0 z podstawówki na 5,4 w gim. co jest dziwne al eto za pomocą osób w klasie które teraz mni elubią wręcz przepadają zaakceptowali mnie bo juz sie ni eprzyjaźnię z tą fałszywą szmatą Jest o wiele lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
suczka Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:04 Ja postanowiłam nie iść do gim z nikim znajomym i tak zrobiłam.. I nowe towarzystwo itd dużo mnie zmioeniło w podstawówce może nie byłam święta ale już w 1 gim zaczełam pić palić klełam ale teraz już na okrągło, nie wstydze sie gadać o seksie itd.. uważam że to zmiany raczej na gorsze ale lepsze jest to że sie o niebo lepiej ucze i z paskiem bede mieć 4,9 nie wiem jakim cudem ale git!! Odpowiedz Link Zgłoś
naciek95 bardzo ; p 17.06.10, 21:08 ja koncze 2 gim i ide do 3 ! i duzo sie zmieniłam ; p to chyba tak kazdy ma Odpowiedz Link Zgłoś
magic_ Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:14 zmiana towarzystwa zmieniła też mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fryzura_mamy Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:20 Mnie gimnazjum nie zmieniło..... To ja zmieniłam gimnazjum! Odpowiedz Link Zgłoś
adusia399 Na jakieś 75% T A K ! ! ! 17.06.10, 21:23 Ja już pierwsza faze takiej zmiany przeszlam kiedy zmienialam podstawówke, może nie z cichej ale z dzięwczynki która uwielbia spódnice nagla stalam sie dziewczyną z pazurem poprostu tka młodsza odmina nastolatki. Zawsze ubieralam sie modnie i fajnie, no przynajmniej próbowałam, ale byłam jedną z tych dla których piosenka która ma 2 tygonie to kompletna staroć. No oczywiscie czytałam różne gazety no i szmatławce. Po szustej klasie rzuciłam taniec no i w wakacje ukierunkowal się muzycznie no a gim to tylko poglebilo sucham rocka, grungu, hardrocka no i troche metalu no i kilka osób tym zarazila zaczelam słuchac prawdziwej klasyki gatunku. U nas w szkole naszczęscie puste lale za puste lale sa uwazane no i raczej jest szerzony wzorzaec glamure. Ja w wakacje sie nad zmiana stylu zastanawialam i chcialam zrobic sie na taka ostra grungowa dzieczyne kompletna rockerke no ale wszystko potoczyło sie swoim ttorem i uwazam ze kazdy jako jednostka jest za cenny a by go przypisywac do danej grupy bo kazdy jest inny a sie tyczy i ubioru i muzyki bo ja tez new age sucham np. anye a co do stylu to teraz troche mieszam pin-up i troche retra z hipi lekkim bocho. Poprostu gim nauczyło mnie ze trzeba byc soba i siebie odnalazlam zaczelam czytac niezliczone ilisci ksiazek nie mam juz parcia i potrafie odpuscic, przeklanstawa uwazam za prostackie choc i tak uzywam bo swieta nie jestem. Prubuje zachowywac sie z klasa choc tez wyznaje zadae zyj chwila co trudno polaczyc znalazlam dobre przyjaciólki a stare no i teraz te dzisiejsze nie stoczyly sie na dno ale tez glamur sa ale troche to siebie przerazamy bo jak sie slyszy np. o nowych szpilkach gimiego Choo to troche dziwnie brzmi no i vouga czytamy i takie tam elle czy glamur albo fashion. Ale juz nie zadzieramy nosa jak w podstawówce i sie tak nie pchamy no bo poszlysmy do innych klas. Ale ja jako ja mam wiecej pewnosci siebie i czasmi potrafie byc wyrachowana ale nie pije nie pale no ale zastanawiam sie nad... no bo ja maluje obrazy i projektuje ciuchy troche liryki ez pisze wiec w obokach pobujac chcialam. A najwazniesze to ze poprostu lubie tam chodzic to nie ureka dla mnie i oceny poprawilam i na liz dalam... Odpowiedz Link Zgłoś
troll95 Zaczęłam spostrzegać chłopaków. 17.06.10, 21:24 Po prostu patrzę na nich już w inny sposób;p nie jak kolega koleżanka, ale jak dziewczyna chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
agatunia98 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:24 Mnie bardzo, cieszę się, że tak się to skończyło, jestem w 3 gim i już w tym roku odchodzę ale z jednej strony się cieszę a z drugiej wiem, że bardzo będzie mi brakować mojej klasy, nauczycieli, klas itd. chociaż były często spięcia w poprzednich latach, teraz bardzo się zgraliśmy, jesteśmy jednością, pomagaliśmy sobie nawzajem, wspieraliśmy się i z najgorszej klasy zrobiliśmy się najlepszą. Warto też wspomnieć, że nasza wychowawczyni jest świetna, bardzo nam pomogła i walczyła o swoich uczniów. Nigdy nie pomyślałabym, że tak kiedykolwiek będzie. Dzięki temu dojrzeliśmy to że nie warto się użerać ze sobą, ale współpracować, dzielić się i pomagać. Jestem zadowolona, że tak się to skończyło i mam nadzieję, że będziemy utrzymywać dalsze kontakty.Życzę tego każdemu, bo takie coś zdarza się bardzo rzadko. Dzięki wam za to. Pozdro dla mojej klasy, wychowawczyni i gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkooowaa. Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:25 ja po wakacjach dopiero pójde do gima. szczerze mówiąc boje się trochę nie tylko że się zmienie, że inni się zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
aga96r Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:25 ja się dobrze ucze, maluje się, codziennie wychodze na miasto, pije alkohol, jestem odważna. zaczełam żyć chwilą Odpowiedz Link Zgłoś
malinowyplastus Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:39 tak i to ostro . chociaż nie znam tylu ludzi co mieli czerwone paski 3 lata z rzędu a teraz ledwo zdają bo palą , pija i wgl . ja tez jestem w 1 Gimi nie wiem jak wytrzymam ;d Odpowiedz Link Zgłoś
monikoka Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:58 wchodząc do gimnazjum dojrzewasz w pewnym stopniu i inaczej się zachowujesz , ubierasz i masz inne podejście do życia. ja się zmieniła i to bardzo , zrozumiałam ,że moja przyjaciółka z podstawówki , w gimnazjum zmieniła się w zołzę która mnie wkurza Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 22:05 Wdaje mi sie, że nie, gdyż gimnazjum i podstawówkę mam w tym samym budynku. Jeżeli jakieś zmiany to bardziej zakolegowałam sie z innymi dziewczynami... Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 22:10 OO tak. Również zaczęłam się malować, zmieniłam fryzurę, przestałam się aż tak bardzo przejmować nauką. Nowa klasa też miała na mnie jakiś tam wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
streetgirl Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 22:28 Na maxa . Ide już do 3 klasy i widze ciąągłe zmiany . np . - z cichej , szarej myszki , stałam się odważną dziewczyną i totalnie zmieniłam swój charakter . - w podstawówce moją najgorszą średnią byla bodajże 4.7 a w obecnej klasie ( 2 ) gimnazjum zaledwie na 4.1 wyszłam . - w gimnazjum totalnie zmieniłam swoj styl , kiedyś nie interesowałam się modą , nie malowalam się wgl , nie podobaly mi się tatuaże i kolczyki ( jedynie że w uszach ) ani farbowanie wlosów . Teraz to wszystko się obróciło Moda stała się dla mnie wazna , makijaż nie zbędny a reszta z powyżej wymienionych rzeczy fajna . - wiadomo w gimnazjum pojawią się używki i zaczyna się klnąć , co prawie każdy przeżywa . - w gimnazjum zaczynają się prawdziwe zauroczenia i fałszywe przyjaźnie . Sama tego doznałam . Zanim zakolegowałam się z moimi obecnymi przyjaciółkami trafiłam na naprawdę fałszywe osoby . A z miłością wiadomo Zaczynają się poważne sprawy . - w gimnazjum zaczynają się także kłótnie z rodzicami , bo wiadomo pojawia się chęć wychodzenia na ogniska , imprezy , wracanie późno do domu , a rodzice na to nie pozwalają . No to są moje zmiany ktore pamiętam xD ( nie mowie że wszystko ci się przytrafi bo to zalezy od charakteru ) Najbardziej radze ci uważać na używki , bo nawet nie wiesz kiedy wpadniesz w to bagno . Odpowiedz Link Zgłoś
sincere Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 22:35 owszem, zmieniło mnie . <br /> w podstawówce się dużo uczyłam, mało co ściągałam, prawie wgl nie gadałam na lekcjach.<br /> teraz nic się nie uczę, za to dużo ściągam mimo to mam wysoką średnią. na lekcjach gadamy zamiast uważać, chociaż do n-li odnoszę się z szacunkiem ;]<br /> a takie inne zmiany to bardziej dojrzewanie i starszy wiek niż szkoła ;p Odpowiedz Link Zgłoś