Dodaj do ulubionych

Czy gimnazjum was zmieniło ?

• mixie Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:27
      o tak...
      po 1. zmieniłam swój styl... na taki hm, dojżalszy tongue_out
      2. jestem trochę bardziej poukładana.
      3. więcej przeklinam to na pewno niestety
      4. moje zachowanie jest dojżalsze też wink
    • ewelyn Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:29
      wszyscy piszą, ze w podst byli tacy spokojni, byli cichą wodą i wgl. ja bym powiedziała, ze
      byli normalni i niczym specjalnym sie nie wyróżniali, a w gim zaczeli bardziej sie tym wszystkim
      przejmować. tym by ich jednak kojarzono.

ja osobiście, mam dwa razy wiecej przypałów niż w podst. cały czas coś sie dzieje w moim
      żyiu, mam dwa razy wiecej znajomych. doszły imprezy, mniej siedzenia w domu i podchodze
      do wszystkiego z dwa razy wiekszym dystansem niż dotychczas.

pozdro smile
    • karla2325 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:48
      Tak. Zmieniło mnie. Zrobiłam się bardziej szalona w pozytywnym znaczeniu tego
      słowa, bardziej się otworzyłam na ludzi i nowe znajomości. Zmieniłam też trochę
      styl ubierania. Zaczęłam bardziej o swoim wyglądzie. W podstawówce byłam inna
      cichsza, nieśmiała, zamknięta w sobie bardzo często. Teraz jest inaczej.
      Fajniej. Poznałam dużo fajnych osób i zaczęłam częściej wychodzić z przyjaciółmi. ;D
    • czekoolada Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:49
      hm,taak,lepiej sie chyba ucze xd,mam jakos tak wiecej czasu dla siebie i przyjaciół i wgl.;d
    • bellarosalie hej 17.06.10, 20:50
      ja idę we wrześniu.
      jak na razie to rodzice nie pozwalają mi sie malować...big_grin
      raczej dużo sie nie zmieni...no mam nadzieję, że nie będę taka nieśmiała jak terazsmile
    • marina_10 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:52
      tez tak mam troche. byłam cicha osoba a teraz dąże do celu po trupach. pyskuje w domu i wgl. poraszka. dlatego wiem co czujeszsurprised
    • miley__xd Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 20:55
      Ja zaczęłam słuchać innej muzyki, inaczej się ubierać i mam całkiem inny
      charakter. Ogólnie jest lepiej. ; ]
      • monixx i to wiele 17.06.10, 21:05
        dużo zmian, w podstawówce byłam postrzegana jako kujonka, zawsze byłam spokojna i w
        miarę skromna, bo nie odpowiadało mi towarzystwo w klasie sad
        ale teraz??
        gimnazjum to najpiękniejsze chwile w moim życiu - moja klasa jest wspaniała, dużo div ze
        starej klasy nie jest w mojej, znalazłam w niej przyjaciółki na zawsze i fajne kumpele,
        jestem o wiele bardziej otwarta, uczę się tak jak dawniej ale nie widzą we mnie jakiegoś
        kujona tylko normalną dziewczynę, dużo się śmieję, trochę się stawiam nauczycielom (tym
        zaprzyjaźnionym oczywiście) ale w sensie pozytywnym, superowi nauzyciele big_grin
        ale niestety - za tydzień koniec roku, a ja kończę 3 kl. gima i będę jedyna w swojej klasie ze
        starej paczki... crying

to najlepszy czas w życiu!!
        pozostają spotkania na mieście i pisanie ze sobą smile
    • nutkaaa Re: bardzo. 17.06.10, 21:02
      Bardzo w podstawówce mni eponiżano i gólnie nie byłam osobą lubianą, w gimnazjum
      poprzez fałszywą przyjaźń i manipulacje w klasie mnie tepili za to innie klasy z amną
      przepadały tak ukształtowała siemoja osobowość z której jestem zadowolona chociaż
      mam wady i o tym wiem pracuję nad nimi bardzej interesują mnie chłopcy i częściej
      imprezujęstałam się bardziej wygadana ze wiem co odpowiedizeć w danej sytuacji jak coś
      obrócić w zart itp. Gimnazjum zmieniło mie o 200 stopni bo ne całkowicie ale jednak
      znacznie big_grin wiem komu mogę ufac komu nie jak postępować doradzac wiecej pomogam
      uczniom i kolegom i koleżankom podniosła mi sie srednia z 5,0 z podstawówki na 5,4 w
      gim. co jest dziwne al eto za pomocą osób w klasie które teraz mni elubią wręcz przepadają
      zaakceptowali mnie bo juz sie ni eprzyjaźnię z tą fałszywą szmatą Jest o wiele lepiej big_grin
    • suczka Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:04
      Ja postanowiłam nie iść do gim z nikim znajomym i tak zrobiłam.. I nowe towarzystwo itd
      dużo mnie zmioeniło w podstawówce może nie byłam święta ale już w 1 gim zaczełam pić
      palić klełam ale teraz już na okrągło, nie wstydze sie gadać o seksie itd.. uważam że to zmiany
      raczej na gorsze ale lepsze jest to że sie o niebo lepiej ucze i z paskiem bede mieć 4,9 nie wiem
      jakim cudem ale git!!
    • dark_candy_ Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:04
      i to bardzooo ! ; D
    • naciek95 bardzo ; p 17.06.10, 21:08
      ja koncze 2 gim i ide do 3 ! i duzo sie zmieniłam ; p to chyba tak kazdy ma smile
    • magic_ Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:14
      zmiana towarzystwa zmieniła też mnie.
    • fryzura_mamy Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:20
      Mnie gimnazjum nie zmieniło.....
      To ja zmieniłam gimnazjum!
    • adusia399 Na jakieś 75% T A K ! ! ! 17.06.10, 21:23
      Ja już pierwsza faze takiej zmiany przeszlam kiedy zmienialam podstawówke, może nie z
      cichej ale z dzięwczynki która uwielbia spódnice nagla stalam sie dziewczyną z pazurem
      poprostu tka młodsza odmina nastolatki. Zawsze ubieralam sie modnie i fajnie, no
      przynajmniej próbowałam, ale byłam jedną z tych dla których piosenka która ma 2
      tygonie to kompletna staroć. No oczywiscie czytałam różne gazety no i szmatławce. Po
      szustej klasie rzuciłam taniec no i w wakacje ukierunkowal się muzycznie no a gim to tylko
      poglebilo sucham rocka, grungu, hardrocka no i troche metalu no i kilka osób tym zarazila
      zaczelam słuchac prawdziwej klasyki gatunku. U nas w szkole naszczęscie puste lale za
      puste lale sa uwazane no i raczej jest szerzony wzorzaec glamure. Ja w wakacje sie nad
      zmiana stylu zastanawialam i chcialam zrobic sie na taka ostra grungowa dzieczyne
      kompletna rockerke no ale wszystko potoczyło sie swoim ttorem i uwazam ze kazdy jako
      jednostka jest za cenny a by go przypisywac do danej grupy bo kazdy jest inny a sie
      tyczy i ubioru i muzyki bo ja tez new age sucham np. anye a co do stylu to teraz troche
      mieszam pin-up i troche retra z hipi lekkim bocho. Poprostu gim nauczyło mnie ze trzeba
      byc soba i siebie odnalazlam zaczelam czytac niezliczone ilisci ksiazek nie mam juz parcia i
      potrafie odpuscic, przeklanstawa uwazam za prostackie choc i tak uzywam bo swieta nie
      jestem. Prubuje zachowywac sie z klasa choc tez wyznaje zadae zyj chwila co trudno
      polaczyc znalazlam dobre przyjaciólki a stare no i teraz te dzisiejsze nie stoczyly sie na dno
      ale tez glamur sa ale troche to siebie przerazamy bo jak sie slyszy np. o nowych szpilkach
      gimiego Choo to troche dziwnie brzmi no i vouga czytamy i takie tam elle czy glamur albo
      fashion. Ale juz nie zadzieramy nosa jak w podstawówce i sie tak nie pchamy no bo
      poszlysmy do innych klas. Ale ja jako ja mam wiecej pewnosci siebie i czasmi potrafie byc
      wyrachowana ale nie pije nie pale no ale zastanawiam sie nad... no bo ja maluje obrazy i
      projektuje ciuchy troche liryki ez pisze wiec w obokach pobujac chcialam. A najwazniesze
      to ze poprostu lubie tam chodzic to nie ureka dla mnie i oceny poprawilam i na liz dalam...
    • troll95 Zaczęłam spostrzegać chłopaków. 17.06.10, 21:24
      Po prostu patrzę na nich już w inny sposób;p nie jak kolega koleżanka, ale jak
      dziewczyna chłopak.
    • agatunia98 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:24
      Mnie bardzo, cieszę się, że tak się to skończyło, jestem w 3 gim i już w tym roku odchodzę
      ale z jednej strony się cieszę a z drugiej wiem, że bardzo będzie mi brakować mojej klasy,
      nauczycieli, klas itd. chociaż były często spięcia w poprzednich latach, teraz bardzo się
      zgraliśmy, jesteśmy jednością, pomagaliśmy sobie nawzajem, wspieraliśmy się i z najgorszej
      klasy zrobiliśmy się najlepszą. Warto też wspomnieć, że nasza wychowawczyni jest świetna,
      bardzo nam pomogła i walczyła o swoich uczniów. Nigdy nie pomyślałabym, że tak
      kiedykolwiek będzie. Dzięki temu dojrzeliśmy to że nie warto się użerać ze sobą, ale
      współpracować, dzielić się i pomagać. Jestem zadowolona, że tak się to skończyło i mam
      nadzieję, że będziemy utrzymywać dalsze kontakty.Życzę tego każdemu, bo takie coś
      zdarza się bardzo rzadko.

Dzięki wam za to. Pozdro dla mojej klasy, wychowawczyni i gimnazjum. smile
    • truskawkooowaa. Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:25
      ja po wakacjach dopiero pójde do gima.tongue_out

szczerze mówiąc boje się trochę nie tylko że się zmienie, że inni się zmienią.indifferent
    • aga96r Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:25
      ja się dobrze ucze, maluje się, codziennie wychodze na miasto, pije alkohol,
      jestem odważna.
      zaczełam żyć chwilą big_grin
    • demi4ever Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:29
      Dosłownie !! smile
    • malinowyplastus Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:39
      tak i to ostro . chociaż nie znam tylu ludzi co mieli czerwone paski 3 lata z
      rzędu a teraz ledwo zdają bo palą , pija i wgl . ja tez jestem w 1 Gimi nie wiem
      jak wytrzymam ;d
    • monikoka Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 21:58
      wchodząc do gimnazjum dojrzewasz w pewnym stopniu i inaczej się zachowujesz , ubierasz i
      masz inne podejście do życia.
      ja się zmieniła i to bardzo , zrozumiałam ,że moja przyjaciółka z podstawówki , w gimnazjum
      zmieniła się w zołzę która mnie wkurza sciana
    • ksiezniczkaa Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 22:05
      Wdaje mi sie, że nie, gdyż gimnazjum i podstawówkę mam w tym samym budynku. Jeżeli
      jakieś zmiany to bardziej zakolegowałam sie z innymi dziewczynami...
    • mandy_jonas Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 22:10
      OO tak. Również zaczęłam się malować, zmieniłam fryzurę, przestałam się aż tak
      bardzo przejmować nauką. Nowa klasa też miała na mnie jakiś tam wpływ.
    • streetgirl Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 22:28
      Na maxa smile . Ide już do 3 klasy i widze ciąągłe zmiany .
      np .
      - z cichej , szarej myszki , stałam się odważną dziewczyną i totalnie zmieniłam
      swój charakter .
      - w podstawówce moją najgorszą średnią byla bodajże 4.7 a w obecnej klasie ( 2 )
      gimnazjum zaledwie na 4.1 wyszłam .
      - w gimnazjum totalnie zmieniłam swoj styl , kiedyś nie interesowałam się modą ,
      nie malowalam się wgl , nie podobaly mi się tatuaże i kolczyki ( jedynie że w
      uszach ) ani farbowanie wlosów . Teraz to wszystko się obróciło Moda stała się
      dla mnie wazna , makijaż nie zbędny a reszta z powyżej wymienionych rzeczy fajna .
      - wiadomo w gimnazjum pojawią się używki i zaczyna się klnąć , co prawie każdy
      przeżywa .
      - w gimnazjum zaczynają się prawdziwe zauroczenia i fałszywe przyjaźnie . Sama
      tego doznałam . Zanim zakolegowałam się z moimi obecnymi przyjaciółkami trafiłam
      na naprawdę fałszywe osoby . A z miłością wiadomo smile Zaczynają się poważne
      sprawy smile .
      - w gimnazjum zaczynają się także kłótnie z rodzicami , bo wiadomo pojawia się
      chęć wychodzenia na ogniska , imprezy , wracanie późno do domu , a rodzice na to
      nie pozwalają .
      No smile to są moje zmiany ktore pamiętam xD ( nie mowie że wszystko ci się
      przytrafi bo to zalezy od charakteru ) Najbardziej radze ci uważać na używki ,
      bo nawet nie wiesz kiedy wpadniesz w to bagno .
    • sincere Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 22:35
      owszem, zmieniło mnie . <br />
      w podstawówce się dużo uczyłam, mało co ściągałam, prawie wgl nie gadałam na
      lekcjach.<br />
      teraz nic się nie uczę, za to dużo ściągam mimo to mam wysoką średnią. na lekcjach gadamy
      zamiast uważać, chociaż do n-li odnoszę się z szacunkiem ;]<br />
      a takie inne zmiany to bardziej dojrzewanie i starszy wiek niż szkoła ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka