karolcia741 Re: in vitro 07.07.10, 17:01 Oczywiście jestem za tą metodą. Ta metoda pozwoliła mieć potomstwo tym którzy nie mogli. I żona nie musi z innym facetem tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
alice120 Re: in vitro 07.07.10, 17:09 Nie wiem na czym dokładnie polega in vitro więc nie mam zdania na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
drummie_ jestem za. 07.07.10, 22:17 ludzie muszą mieć wybór, nie można ich pozbawiać możliwości założenia własnej rodziny. czy zastanawialiście się kiedyś, jakie to dla nich musi być trudne? czy sądzicie, że oni naprawdę nie myśleli o tym także w ten sposób, że nie rozważyli wszelkich innych możliwości? nigdy nie byłam silnie związana z kościołem, a teraz nie jestem w ogóle - nie, dla mnie zarodek to wcale jeszcze nie dziecko. i to takie egoistyczne, potępiać in vitro, nie dawać ludziom szansy do poczucia radości związanej z posiadaniem potomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
vivisis Re: in vitro 04.11.10, 20:35 Czytając te wypowiedzi jest mi przykro,że tyle jest wśród polakówi- ignorantów religijnych.Skrupulatnie zbieracie plotki o księżach, a nie macie pojęcia na czym opiera się wasza wiara.Jeśli opiera się na tylko na cnocie księdza, to jest warta waszych wypowiedzi.Ja wierzę w Boga który jest Panem Życia i tylko On jest Święty!A życie to dar od Boga. Bezpłodność też może być darem,by nauczyć nas kochać naprawdę Dziecko w 1 tygodniu płacze w łonie matki! Ono żyję!!!!! Nie rozumiem samolubności ludzi którzy za wszelką cenę musząmieć własne dziecko. Może tak miało być? Jakieś dziecko czeka w DOMU DZIECKA na miłość?! Dzięki in vitro DZIECI stały się ZABAWKAMI Odpowiedz Link Zgłoś
vivisis Re: in vitro 04.11.10, 20:37 Jak ktoś jest katolikiem to SŁUCHA KOŚCIOŁA Jak nie, to nim nie jest. PROSTE Kościół tylko zabrnia tego katolikom Więc jest to też jego sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_216 przeciw in vitro 05.11.10, 15:32 Zgadzam się z poprzedniczkami które są za kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
miastowa. Re: in vitro 05.11.10, 21:28 jestem za , mam gdzieś co o tym myśli kościół- in vitro to jedyne wyjście dla niektórych par i proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś