karolcia741 22.06.10, 18:58 Jaki jest wasz ulubiony autor książek i jakie książki polecacie ? Nie mam żadnej literatury na wakacje więc tutaj zwracam się do was z prośbą. Przyznam się nie sprawdzałam czy było, jak coś to wiecie co robić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xyz69 Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 19:52 Sapkowki!!! oczywiście wiedźmin, fantastyczna książka! nie mogłam się od niej oderwać. Ta książka bezkompromisowo trafiła na moje pierwsze miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
meva_ Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 19:53 Jodi Picoult (Bez mojej zgody, Jak z obrazka), P.Coelho(Alchemik, Zehir), J.K. Rowling (Harry Potter ), Suzanne Collins (Igrzyska śmierci), Trudi Canavan (Trylogia Czarnego Maga), C.S Lewis (Opowieści z Narnii, Dopóki mamy twarze). Odpowiedz Link Zgłoś
altruistka Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 19:50 ulubiony? sapkowski, j.k. rowling, eric-emmanuel schmitt, bułhakow... Odpowiedz Link Zgłoś
suzann. Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 19:53 Może zaciekawią Cię książki Małgorzaty Musierowicz, chociaż ja jakoś specjalnie nie jestem fanką jej dzieł. Polecam Ci również Terrego Pratchetta jeśli lubisz książki fantasty. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 19:59 Stephen King - oczywiście. Również R.L Stine , agata christie. Odpowiedz Link Zgłoś
fixed_ Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 19:59 Stephenie Meyer (Zmierzch, Drugie życie Bree Tanner) L. J. Smith (Pamiętniki wampirów, Świat nocy) Odpowiedz Link Zgłoś
Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:03 Alice Sebold-Nostalgia Anioła Saga Zmierzch tez była fajna ale jakos mnie to do konca nie pociaga... Odpowiedz Link Zgłoś
dona94 Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:00 Stefan Darda . - pochodzi z tej miejscowosci co ja jego ksizki to "dom na wyrebach" i "sloneczna dolina" TO SA HORRORY ! POLECAM ! ksiazki mozesz kupic w empiku za 35 zl z autografem . Odpowiedz Link Zgłoś
papson_ave Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:02 Dean R. Koontz. Polecam Opiekunowie,świetna książka. Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:05 Haruki Murakami - Norwegian Wood, Sputnik Sweetheart, opowiadanie Tony Takitani, Tańcz tańcz tańcz i wiele innych c; Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:04 Mnie m=bardzo podobają się książki J.K. Rowling. Kocham jej styl pisania!! Odpowiedz Link Zgłoś
elvis. Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:08 Polecam ci książkee Alice Sebold - '' Córeczka '' albo '' Nostalgia Anioła '' .. bardzo cieekawe i wciągające książki .. Czytam teeraz teeż '' Dziewiętnaście minut '' autorstwa Jodi Picoult Odpowiedz Link Zgłoś
Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:11 Alice Sebold-Nostalgia Anioła Fajna była tez Saga Zmierzch... Odpowiedz Link Zgłoś
zosienka Nicholas Sparks 22.06.10, 20:13 "Ostatnia piosenka" "I wciąż ją kocham" Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:22 Paulo Coelho - jeśli szukasz czegoś "z drugim dnem". Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:25 Paulo Coelho - wszystkie jego książki przeczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
miley_cyrus_mil Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:26 Alice Sebold i Nicholas Sparks Odpowiedz Link Zgłoś
watka9 Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:25 Lisa Jane Smith - Pamiętniki Wampiróww ^ Odpowiedz Link Zgłoś
demi92 Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:27 Kate Morton m.in. Dom w Riverton, Nicholas Sparks np. I wciąż ją kocham Zbigniew Nienacki "Pan Samochodzik" i wielu innych ale teraz nie przychodzą mi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
crazygirl2302 Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:29 Rachel Caine wampiry z morganville sa cudowne naprawde, o wiele lepsze od zmierzchu, jak sie zacznie czytac to nie oderwiesz sie najlepsza ksiazka jaka do tad czytalam caly czas jest jakas akcja i wgl super polecam wszystkim i od razu mowie ze nawet jak nienawidzisz zmierzchu ta ksiazke polubisz ;] Odpowiedz Link Zgłoś
drezek Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:30 Dean R. Koontz, jedyny autor wywierający tak ogromny wpływ na moją psychikę. Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 Re: Twój ulubiony autor ? 22.06.10, 20:38 Bardzo lubię Neila Gaimana. Jest to oczywiście autor fantasy, bo takich lubię najbardziej Może ma skłonności do przerysowywania postaci i historii, ale jego książki mają w sobie to "coś". Napisał m.in. "Nigdziebądź", "Amerykańscy Bogowie". Kolejna osoba, którą mogę Ci polecić, to Cassandra Clare. Jest autorką cyklu "Dary Anioła" - pierwszy tom to "Miasto Kości". Ma bezpretensjonalny styl i nie boi poruszać się trudnych tematów mimo, że pisze fantastykę (czasami można to podciągnąć pod romantic-fantasy). Na wakacje w sam raz! Odpowiedz Link Zgłoś