Dodaj do ulubionych

Równoległe wszechświaty-mamy klonów?

30.06.10, 20:16
Czy gdzieś, w innym świecie siedzi sobie idealna kopia twojej osoby i czyta ten artykuł?
Ktoś, kto nie jest do końca Tobą, bo powstał z innych atomów, niemniej jednak dla osoby
postronnej byłby nie do odróżnienia? Żyje sobie na innej planecie zwanej Ziemią, gdzie
kilka tygodni temu doszło do katastrofy ekologicznej w zatoce, tam również zwaną
Meksykańską.

Na planecie, wokół której krąży księżyc do złudzenia przypominający nasz, na którym
według tamtejszej rachuby czasu człowiek o imieniu Neil Armstrong wylądował po raz
pierwszy 20 lipca 1969 roku? Życie tej drugiej osoby do tej pory identyczne do twojego
pod każdym względem. Może jednak teraz on lub ona decyduje, żeby nie kończyć tego
tekstu, podczas gdy ty czytasz dalej?

Pomysł o posiadaniu takiego alter ego wydaje się co najmniej dziwny i niepokojący, ale
wygląda na to, że będziemy się musieli do niego przyzwyczaić, ponieważ wspierają go
naukowe hipotezy i obserwacje astronomów. Nie wymaga nawet przyjęcia
najnowocześniejszych teorii wywodzących się z fizyki współczesnej i odniesienia do
zawiłych równań mechaniki kwantowej.

Według ostrożnych szacunków, w jakiejś galaktyce oddalonej od nas średnio o 10 do
dwudziestej ósmej metrów siedzi sobie twój bliźniak. Jeśli bowiem wszechświat jest
nieskończony (a przynajmniej wystarczająco duży) i równomiernie wypełnia go materia,
nawet najmniej prawdopodobne zdarzenia faktycznie zachodzą.

źródło.

Co sądzicie o tej sprawie? Wierzycie, że gdzieś tam istnieje druga czy drugi ty?
Ja w to zbytnio nie wierzę, ale interesuje mnie to. :]
Obserwuj wątek
    • chrupek Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:17
      Mam klona, ale suchar ^^
      Najs, bejb.
    • anne05 Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:18
      Według teorii strun jest wiele równoległych światów do naszego, kto ich tam wie... Ale
      fajnie by było xD Chciałabym poznać swoją bliźniaczkę. wink tongue_out
      • alice.... Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:31
        fajnie. druga taka jak ja . nic lepszego nie może być
        • anne05 alice 02.07.10, 11:30
          Mogę wiedzieć, o co ci chodzi? Nad tym, że wiele obok naszego świata jest kilka innych
          główkują sami naukowcy, ja tego na pewno nie wymyśliłam. Chodzi między innymi o tym,
          co znajduje się np. wewnątrz takiej czarnej dziury, etc. To nie są brednie wyssane z palca,
          tylko coś, nad czym naukowcy już od jakiego czasu ślęczą i starają się dociec, czy to
          prawda. Także bardzo cię proszę, abyś zachowała swoją opinię dla siebie, albo
          przynajmniej wyraziła ją w taki sposób, bym nie musiała czuć się dotknięta. Gdyż
          zabrzmiało to prawie tak, jakbym była głupia. Pozdrawiam.
          • alice.... Poprostu chodzilo o przechwalke 07.07.10, 21:04
            chciałam się przechwalac.
    • anahi_klaudia jasne! 30.06.10, 20:18
      Pewnie, że TAK. Moja koleżanka jest strasznie podobna do Demi Lovato. Jeszcze jak się pomaluje to wygląda jak ONA. wink xd
    • katsuumi_17 Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:18
      Druga Katsuumi- tego chyba wszechświat by nie przeżył, hahaha!
      Ale nie powiem, ciekawie by było.
    • hatebieberxd Nice 30.06.10, 20:23
      Chciałabym ;p
      Na tym swiecie wszystko jest mozliwe, ale w to raczej nie wierzę.
    • black_lena Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:25
      Mój dziadek ma o tym książkę
      Nie czytałam jej, ale ma fajne obrazki tongue_out
    • sunshinexd Szczerze? 30.06.10, 20:27
      Ja w to wierze, wszystko jest mozliwe...
      Ale moze to wynika tylko z tego, ze po prostu chce wierzyc xd
      Tak czy siak, byloby cudownie ;p
      • pauluu być może ;) 30.06.10, 20:45
        kto wie co tam w kosmosie na nas czycha cool
      • sunshinexd Re: Szczerze? 30.06.10, 21:26
        Jeżeli to prawda, to druga ja też czyta właśnie o tym, że być może gdzieś "tam"
        ma klona ; ) Miło smile
    • emma074 Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:30
      a ja słyszałam ze każdy człowiek ma siedmiu klonów ;D
      • replaceable Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:32
        ale fajnie.
        • aguskaa_ Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:38
          ech fajnie by było ;d
          ciekawe, czy ta osoba też ma takie kompleksy jak ja. ;D
    • hepi2 mam klona ;) 30.06.10, 20:34
      Kiedyś o tym myślałam i doszłam do wniosku , że może być to prawdą lub
      niekoniecznie .
      Cieszyłabym się gdyby to była prawda smirk . Znalazłabym osobę ,która mnie w 100
      % zrozumie.

czat.polskastrefa.eu/nasz_czat_xd zareklamuje , suspicious
    • fanka_arbuza Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:41
      No może .. Ale ja wierzę tylko tajemniczemu panu od informy co ma jedno oko big_grin
      Mm.. jest taki..nom.. niczym jakiś cykop z brodą do ziemi smile i w okularach co
      mają najgrubsze szkiełka świata.. a wracając do tematu .. ja wolę przyjaciół niż
      drugiego siebie smile wredota zajęłaby moje łóżko wink
      Pozdrowienia dla fanów kotka smile
      • rutol Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 21:46
        Ja mam swojego kolna , tak jakby .
        W moim miejscie jest dziewczyna która jest tak podobna do mnie że kiedyś mama pomyślała że to ja ! to dość dziwne...ale fajne , patrzeć na kogoś i widzieć siebie .
      • cullen_bella Sweet 07.07.10, 22:51
        Jak dla mnie, to by było świetne. Może "tamta" ja właśnie rozwija karierę muzyczną ......
        Albo wręcz przeciwnie - nie ma za co żyć. Jednak mnie coś takiego hmm.... podnieca xD
        Miło by było spotkac taką drugą ja i zobaczyć jak by mogło się potoczyć moje życie wink
    • karmel_ Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:42
      oj nieźle ... Masakra, druga ja ? : o
      moja przyjaciółka widziała klona swojego taty , więc chyba w to wierzę.
    • primas Wierzę. 30.06.10, 20:49
      Ha, kiedyś o tym słyszałam. Ciekawe to jest. Osoba identyczna jak ty siedzi i robi to co ty. Fajne : - D
    • oliiviia haha, śmieszne 30.06.10, 20:53
      jak byłam mała lubiłam myśleć co robi mój klon w danym czasie. czy on myśli o
      tym co ja, czy skręca w prawo, gdy ja akurat skręciłam w lewo. lubiłam wymyślać
      sobie takie coś. smile
    • millka3 Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:54
      ciekawe, mój brat interesuje się mechaniką kwantową itd. wiele o tym słyszałam.
    • heyyeah moja słitaśna teoria. 30.06.10, 20:54
      hmmm... Chciałaby zobaczyć tą drugą-Adę ; D
      A skoro wszechświat jest nieskończony, to niektóre zdarzenia, czy reakcje muszą być po
      prostu powielane, bo ilość tych zdarzeń nie jest przecież nieskończona. Przynajmniej ja tak
      twierdzę.
      I jeśli któraś moja kopia zostanie pisarką, albo piosenkarką- pamiętaj! Kibicuję ci! ; D
      to się mi wydaje tak niesamowicie nieprawdopodone, ale cóż... Chyba to prawda.
      I jeszcze coś- skoro "nawet najmniej prawdopodobne zdarzenia faktycznie zachodzą.", to
      znaczy, że gdzieś tam może istnieć... Prawdziwy Stefano SALVATORE!!! ; )

do mojego alter ego- jesli robisz to co ja, to smacznego arbuza ; D

• heyyeah i jeszcze coś. 30.06.10, 20:58
        w tym tekście jest napisane, że wszędzie wydarzyły się możliwe historie... To oznacza, że
        gdzieś tam jesteśmy mistrzami świata, kochani! O tak! I gdzieś tam ja nie żyję od czerwca. Bo
        umarłam w wypadku samochodowym. Gdzieś tam, moja siostra spadła dzisiaj ze schodów i
        złamała kark, gdzieś tam, ja po prostu nie mam siostry, gdzieś tam, moim ojcem jest... Brad
        Pitt, a gdzieś tam, mamą Anne Hathaway. Jeśli ta teoria jest prawdziwa, to właśnie tak jest...
        Brrr... ; D
    • gucik13 Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:54
      ehh .. dwie mnie to za dużo .
    • natusia2004 Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 20:57
      ja w to wierze ale sama nie wiem co o tym myslec....
      • karola645 Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 21:10
        możliwe .

mwahahah dwie mnie ;3
        to musi być ciężkie być mną : DD
    • frutella_xd Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 21:01
      Łał!
    • sweet94 Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 21:10
      ja też o tym słyszałam. straszne! dwie sweet94 rozwaliły by całą najbliższą
      okolicę! Druga sweet i ja rozwalimy naszymi głosami. nikt mnie nie przekrzyczy.
      nawet 10 diw z sędziwym odkurzaczem! jesteśmy nie do pobicia! hehtongue_outbig_grinsmilewinksuspicious
      • koloorowa. Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 21:30
        o rajuśku ;D moi przejaciele by oszaleli jak by sie dowiedzieli , że są 2
        koloorowe . szczerze xd
    • squash Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 21:19
      Pewne rzeczy muszą się powielać, różnic nie jest nieskończenie wiele. Wierzę, że ktoś gdzieś
      tam ma takie same oczy, nos, figurę jak ja. Ale cała planeta, galaktyka? Naprawdę, nie wiem.
    • sweet94 a może to my jesteśmy klonami oryginalnych nas, 30.06.10, 21:23
      którzy już dawno umarli?! nic nie wiadomo! pewnie gdzieś tam jestem już
      staruszką albo w średnim wieku?! straszne,scary,terrible,terribleshockshock
    • kardolina Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 21:27
      jaaaaaaaaa, nie ogarniam tegobig_grin
      tzn. nie potrafię sobie tego wyobrazic. załóżmy, że jest coś takiego i teraz
      siedzi sobie gdzieś tam taka Karolina i właśnie się zastanawia jak to możliwe,
      że istanieję ja. no ok, wszystko fajnie, ale teraz takie głupie... uczucie mam,
      że jak to dla niej może byc dziwne, skoro tu jest prawdziwa ludzkośc! (to bez
      sensu, wiem. nie twierdzę, że prawdziwe ;p) no i teraz tak sobie myślę, co
      jeżeli ten nasz wymiar, ta nasza galaktyka to tylko replika jakiegoś innego? co
      jeśli tak dobrze znany nam świat i niewyobrażalnie jedyny jest tylko marną
      kopią? ja tego właśnie nie ogarniam oO

eeeee wątpie, czy ktokolwiek mnie zrozumie ;xxx
    • cukiereczek. Re: Równoległe wszechświaty-mamy klonów? 30.06.10, 21:30
      Interesujące,jednak mało prawdopodobne.
    • andz_98 Woo 30.06.10, 21:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka