majaa2 Re: Kotkowy kącik porad 04.12.10, 14:15 Cześć! Od jakiegoś miesiąca mam chłopaka, z którym jeż długo wcześniej flirtowałam. Zbliżają się święta i wiem, że on sprawi mi jakiś prezęt, ponieważ kiedy jeszcze nie byliśmy razem on kupował mi kwiatki itp. Mam wielki problem z tym, co ja mu moge kupić. Prosze pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
smileyy776 Re: Kotkowy kącik porad 05.12.10, 13:53 Mam taki problem , chodzę do 6 klasy mam 12 lat i 143 cm wzrostu , jestem najniższa z klasy! Strasznie mnie to wkurza. I chciałam się zapytać czy ten wzrost jest odpowiedni do mojego wieku??? Odpowiedz Link Zgłoś
zapasjonowana Kotkowy kącik porad 07.12.10, 14:53 Drogi kotku, wiem, że do świąt niby dużo czasu, ale nie chcę czekać na ostatnią chwilę. Otóż mam problem z prezentem dla rodziców. Myślałam, żeby zrobić im wspólny prezent w postaci zestawu kieliszków np do wina i wspólnego zdjęcia, jeżeli uda nam się takie zrobić. Ale nie wiem czy są to dobre pomysły. Bardzo proszę o jakieś rady. Prezenty mogą też być osobne dla mamy i taty. PS Nie chcę kupować niczego oklepanego, dlatego mam problem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pusia21 Kotkowy kącik porad 08.12.10, 16:38 Mam problem z w-f. Nasza pani już przesadza! Wczoraj 10 minut musieliśmy wisieć bez podpierania się nogami na drabinkach, robić pompki, brzuszki, przysiady, biegać (wszystko po 10 min). Jakby tego było mało to jak gramy w jakieś gry zespołowe np. w siatkówkę to jeżeli ktoś np. nie przebije piłki, źle odbije to musi robić karne brzuszki, podciągnięcia na drabinkach. Czym więcej błędów się popełni tym więcej razy brzuszki, podciągnięcia. Mam już tego dość. Myślałam, że dzisiaj już zemdleję. Nie wiem już co mam robić. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia19247 Re: Kotkowy kącik porad 08.12.10, 16:47 Hejka! Od pewnego czasu podoba mi się chłopak , który jest ode mnie 2 lata starszy. Cały czas w szkole się na niego gapię i nie wiem co mam zrobić! On nawet nie wie że ja istnieję ! Odpowiedz Link Zgłoś
ada1702 wysiłek 08.12.10, 17:27 Drogi Kotku ! Od dawna mam problemy z kondycją, chociaż już 2 lata chodzę na zajęcia z tenisa i ogólnie jestem sprawna fizycznie. Jednak jak na w-fie trzeba trochę przebiec , od razu się męczę, jedyna robię się czerwona jak burak do końca dnia, łapie mnie kolka w boku. Nie wiem co mam robić, a przecież dużo się ruszam. Pomocy, Zozolek Odpowiedz Link Zgłoś
nika_98 Rodzice ..pomocy! 10.12.10, 14:57 Więc tak : jestem dobrą uczennicą, grzeczną córką, nie wywijam za bardzo, ale rodzice stwierdzili, że się buntuję i dostałam szlaban za niepowycierane naczynia!biorą kazde potknięcie jako pretekst do szlabanu .. a jak się zauroczę, jest dla mnie trudne jak nie mam z tym kimś kontaktu .. pomocy ! Odpowiedz Link Zgłoś
paula28 Re: Kotkowy kącik porad 10.12.10, 16:38 Cześć! Mam troszkę dziwny problem i nie wiem co robić. W szkole do mojej klasy przyszła nowa dziewczyna i po jakimś czasie zostałyśmy przyjaciółkami. W szkole miałam już wcześniej 2 przyjaciółki Marlenę i Karolinę. Przez moją nową przyjaciółkę czuję ,ze zaniedbuję i tracę tamte. Postanowiłam ,że będę się spotykać z wszystkimi moimi przyjaciółkami ,lecz ta nowa cały czas tylko krzyczy na mnie ,że cały czas chodzę tylko z Marleną albo Karoliną. Co gorsza czuję ,ze cały czas ona mi rozkazuje. Nawet na wf mnie raz obraziła i nie przeprosiła. Lubię ją ,ale wkurza mnie czasami i ona widzi to niekiedy. Nie wiem co roić ,bo jakbym miała chyba wybierać to bym wybrała Marlenę i Karolinę ,bo one nigdy mnie jeszcze nie obraziły. Jeszcze czasami jest straszną zazdrośnicą. Gdy widzi ,że dostałam 5 ,a ona np. 3 to już krzyczy jak by to była moja wina albo po prostu płacze. Co gorsza ona teraz próbuje się zbliżyć do moich przyjaciółek i im tez już rozkazuje. Nie chcę jej urazić,bo ją lubię ,lale ... no nie wiem. Proszę odpisać Paula Odpowiedz Link Zgłoś
ewasni96 Re: Kotkowy kącik porad 10.12.10, 16:43 Droga Olgo, mam wielki kłopot. Zakochałam się w moim nauczycielu ! On ma 30 lat, żonę i dziecko ... Gdy go widzę, uśmiecham się do niego, wyobrażam sobie z nim różne "ten teges" sceny gdy zasypiam .. Pomóż ! Ja nie chcę go kochać. Jak się od tej platonicznej miłości wyzwolić ? Chce zakochać się w jakimś normalnym chłopaku w moim wieku, ale to takie trudne .. Proszę o radę, bo ja już nie mogę przez to spać ... Już nawet doszło do tego, że opisuję swoja miłość na fotoblogu ... ( oczywiście nie pisze, że o niego chodzi) Pomóż . Odpowiedz Link Zgłoś
klaudzik.. Re: Kotkowy kącik porad 10.12.10, 16:46 Kotku! Wiem , że wałkujecie ten temat ale . Jestem moim zadaniem zaa gruba . Mam 13 lat i ważę 62 kg przy wzroście 165 cm.. W talii jestem chuda - brzuch mam miej więcej oki. Ale nogi mam grube.. Jak mogę zrobić żeby były chude. Chodzi mi o to żebym w domu mogła ćwiczyć. Znacie jakieś sposoby ? Jak mogę zrzucić wagę ... POMOCY . Odpowiedz Link Zgłoś
ania112 Re: Kotkowy kącik porad 11.12.10, 10:16 Mam kłopot z włosami.... Mam ich bardzo mało i cały czas mi wypadają, mama kupiła mi specjalne tabletki ale to i tak nic nie pomaga , no fakt trochę mniej mi wypadają ale i tak mam bardzo rzadkie włosy . Co mam zrobić żebym miała je bardziej gęste??? Odpowiedz Link Zgłoś
vipka Re: Kotkowy kącik porad 11.12.10, 16:00 Drogi kotku co robic zeby zdobyc chlopaka ktury nie odwzajemnia mojej milosci ale mnie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
elusha_21 Re: Kotkowy kącik porad 13.12.10, 16:08 Drogi Kotku ! Mój problem polega na ty że mój kolega powiedział że mnie kocha , a ja powiedziałam szczerze że go nie kocham .. On zerwał ze mną wszystkie kontakty nie odzywa się do mnie ani nic .. Ja chce się z nim dalej kolegowac , no ale nie wiem co mam zrobic ! Odpowiedz Link Zgłoś
olecka . W głowie tylko mysli o śmierci 13.12.10, 17:08 Mam wielki problem , dlatego ze straciłam chęci do życia , z chęcią jak bym mogła to bym siedziała w swoim pokoju całymi dniami . Moim zdaniem głównym powodem jest to że , 2 lata temu zakochałam sie w chłopaku z okolicy , też mu sie podobałam , jak sie o tym dowiedziałam to sie w nim zakochałam {dosyć szybko mi to przychodzi} ale pewnego dnia zobaczyłam go z dziewczyną , wtedy świat mi sie zawlił , całymi dniami leżałam i płakałam w swoim pokoju , nic nie jadłam , ze szkoły zwiewałam , żeby jak najdalej uciec od ludzi , nie miałam ochoty z nimi rozmawiać, tak jak bym ich znienawdziła , , gdy stawałam , zawsze sie modliłam zeby ten dzień minoł . Ale minelo już 2 lata i mi przeszło , moze go nadal kocham , ale juz tak nie cierpie , raczej nie cierpiłam , ale teraz wszystko jakby powróciło tak samo sie czuje , ten sam ból , wszystko od nowa czuje , boje sie bo teraz tego bólu nie wytrzymam , boje sie że sobie coś zrobie , co mam robić żeby to wreście mineło . pomocy . chce żyć jak dawniej . być sobą . ! nie udać kogoś innego . Odpowiedz Link Zgłoś
just.breathe Re: Kotkowy kącik porad 13.12.10, 17:49 Mam mały problem. Choć, w sumie to nie ja, lecz mój dobry kolega. Od dawnego już czasu jest gnębiony w szkole. Jest oczerniany (choć nie tylko on, jego rodzina także) , wyzywany... Brakuje tylko, by pobili go, za nic. Jest spokojnym chłopakiem, lecz naprawdę nie wiem, czemu to akurat na niego się wszyscy uwzięli. I wszyscy, to nie jest w zaokrągleniu. Większość szkoły go nie lubi (przynajmniej on tak sądzi). Nawet kolega z mojej klasy, którego kiedyś lubiłam jest dla niego potwornie nieprzyjacielski. Słyszałam kiedyś przez przypadek, co o nim mówił. Jest to forum, więc lepiej, bym nie powtarzała jego słów. Zwróciłam mu uwagę z zapytaniem, dlaczego go wyzywa, lecz on odpowiedział na to tylko, że jest p**ałem. To jest ogromnie przykre, bo on naprawdę nikomu NIC nie robi. Martwi mnie to ogromnie, gdyż przez te problemy w szkole jest wiecznie smutny i nie zdziwiłabym się, gdyby miewał myśli samobójcze... Prosze tylko Ciebie kotku, byś podpowiedział mi, co mogłabym w tej sprawie zadziałać, pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
brygida16 Re: Kotkowy kącik porad 13.12.10, 21:20 Chodzi o to że jestem strasznie nieśmiała i to bardzo mi przeszkadza wręcz w normalnym funkcjonowaniu.Nigdy nie miałam chłopaka,a mam już 16 lat więc coraz częściej o tym myślę i z utęsknieniem słucham opowieści o miłosnych podbojach swoich koleżanek.Nawet nie mam kolegi.W ogóle mam mało znajomych.Podobają mi się niektórzy chłopcy,ale co z tego jak ja nawet nie mam odwagi dłużej popatrzeć się na któregoś z nich lub się do niego uśmiechnąć,nie mówiąc już o zagadaniu.Nie wiem jak ma przełamać swoją nieśmiałość.Nawet napisałam i powiesiłam w widocznym miejscu plan jak poradzić sobie nieśmiałością i listę swoich zalet ale to nic nie dało!Proszę o rady co mam w tej sytuacji zrobić i jak skutecznie wygrać z nieśmiałością! Odpowiedz Link Zgłoś
brygida16 Re: Kotkowy kącik porad 17.12.10, 19:24 Chodzi o to że jestem strasznie nieśmiała i to bardzo mi przeszkadza wręcz w normalnym funkcjonowaniu.Nigdy nie miałam chłopaka,a mam już 16 lat więc coraz częściej o tym myślę i z utęsknieniem słucham opowieści o miłosnych podbojach swoich koleżanek.Nawet nie mam kolegi.W ogóle mam mało znajomych.Podobają mi się niektórzy chłopcy,ale co z tego jak ja nawet nie mam odwagi dłużej popatrzeć się na któregoś z nich lub się do niego uśmiechnąć,nie mówiąc już o zagadaniu.Nie wiem jak ma przełamać swoją nieśmiałość.Nawet napisałam i powiesiłam w widocznym miejscu plan jak poradzić sobie nieśmiałością i listę swoich zalet ale to nic nie dało!Proszę o rady co mam w tej sytuacji zrobić i jak skutecznie wygrać z nieśmiałością! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa98124 Chłopcy:( 15.12.10, 16:08 To zacznę od tego, że jeden z moich najlepszych przyjaciół wyznał mi, że mnie kocha. Teraz jest taki problem, że ja jestem zakochana w chłopaku o rok starszym (1 gimnazjum) chodzimy do tej samej szkoły. Tutaj zaczyna się mój drugi problem, a polega on na tym, że jedna z moich koleżanek go podrywała, ale ,,trochę jej już to przeszło". Teraz dosłownie 12.12 kupiłam naszą gazetkę szkolną, a tam jako pierwsza plotka w dziale ,,plotki i ploteczki" pisało, że ten chłopak którego kocham ,,czerwieni się" na widok takiej Iwony z 2 gimnazjum. Zapomniałam dodać, że już czasami chłopaka z 1 zagaduję No i co robić!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
k_amm sprawa miłosna 15.12.10, 18:43 Jestem w wielkim problemie Wiem że to moze być dla niektórych śmieszne ale Zakochałam sie w starszym o rok koledze Rozmawiam z nim bardzo się ciesze że on nie odrzuca mnie rozmawia ze mną na każdy temat ale dziś przed swoim próbnym testem powiedział że mam trzymać za niego kciuki to dostane niespodziankę a więc trzymałam kciuki a po testach on mnie przytulił koleżanki mówią że on się we mnie też zachował i nie wiem jak mam to sprawdzić prosze pomóż Odpowiedz Link Zgłoś
julita980 Re: Kotkowy kącik porad 15.12.10, 19:05 mnie nic nie nurtuje ,jestem szczesliwa Odpowiedz Link Zgłoś
iamyourlove Prosze o pomoc 15.12.10, 21:31 A więc tak mam w klasie typka(Daniel), którego znam od kilku lat. Normalnie ze sobą gadamy i wgl. Ale od jakieś czasu zauważyłam że on cały czas mi sie przygląda. Jak chce coś pożyczyć to nie chce od innych tylko mówi że chce ode mnie. Patrzy na mnie, chodzi tam gdzie ja w szkole no i pewnego dnia tak z zaskoczenia przytulił mnie na powitanie. Jak wygłupiam się z moim przyjacielem i w żartach mówię żeby mnie zostawił i wgl to Daniel od razu się pojawia i mówi żeby mnie zostawił. Albo upomina mojego przyjaciela że nie może tak ze mną żartować bo ma dziewczynę. No i nie wiem o co mu chodzi... Może mu sie podobam? A może najwyraźniej jestem przewrażliwiona? W sumie podoba mi się Daniel ale wole jego starszego kumpla. No i jeśli mu sie podobam to jak mam się w stosunku do niego zachowywać... Pomóżcie prosze Odpowiedz Link Zgłoś
elusha_21 Pomocy! 16.12.10, 12:57 Od jakiegoś pół roku albo nawet więcej siedze prawie cały czas na komputerze , jak nie siedze to oglądam tv .; / Nie mam czasu na zadania ani na nauke To poprostu mnie tak wciąga .. To wgl źle na mnie działa , staje się leniwa Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka1802 Re: Kotkowy kącik porad 16.12.10, 20:25 Drogi kotku !! Mój problem polega na tym , że zabujałam sie w młodszym chłopcu i to o dwa lata !! Tylko boje sie mu o tym powiedzieć , bo on na przerwach mnie przezywa ale tak dla żartów i jak mu o tym powiem to jeszcze bardziej sie moze ze mnie śmiać ! A ja myśle że on mnie podrywa , ale nie jestem pewna . Co robic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
adela79 Re: Kotkowy kącik porad 17.12.10, 15:36 Po drugim semetrze ide do 1 gim. Niewiem, jak się tam zachowywać. Będą nowi ludzie i wogóle.... Odpowiedz Link Zgłoś
natusiaxdd Re: Kotkowy kącik porad 17.12.10, 18:45 Cześć . Mam taki problem. Chodzi o moich rodziców. Oni mnie ciągle krytykują. Każą mi sprzątać , ciągle się uczyć. Nie dają mi wolnego czasu. A jak powiem im co czuje to dostaje szlaban. Naprawdę źle mi z nimi. Ale ich szczerze kocham. Nie wiem co zrobić. A niedługo święta a oni powiedzieli , że nic nie dostanę bo nie zasłużyłam. A przecież mam świetne oceny. W moim pokoju jest zawsze czysto. Wykonuje wszystkie polecenia a oni dalej i dalej .... ; ( Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaa94 Re: Kotkowy kącik porad 18.12.10, 13:12 Kotku mam problem zakochał się we mnie chłopak ze szkoły postanowiłam mu dać szanse i jesteśmy ze sobą on cały czas mówi że mnie kocha , a ja nie mogę tego powiedzieć -zależy mi na nim ale mam problem nie lubię zobowiązań czuje ze nie jestem gotowa na zobowiązania ale nie chce go ranić i oszukiwać na dodatek zbliża się koniec semestru i muszę się skopić na nauce Pomóż Proszę Odpowiedz Link Zgłoś