najli. Mój problem - Ciche mówienie. 07.01.11, 14:09 A więc mój problem jest taki, że strasznie cicho mówię. W domu i wgl. mówię normalnie, czyli głośno, a w szkole nie wiem czemu tak cicho. Przez to prawie wogóle się nie odzywam, bo boję się, że ktoś mnie nie usłyszy. Nawet sama siebie czasami nie słyszę. Chcę coś powiedzieć głośno, ale nie mogę. Strasznie mnie to wkurza, bo wiem, że potrafię, ale coś mnie zatrzymuje. Pomóż Kotkuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Re: Kotkowy kącik porad 07.01.11, 20:31 Hej!!!!!!! A więc tak jest w mojej klasie pewna dziewczyna , którą bardzo lubię , am podobne zainteresowania do moich . Utrzymuję z nia kontakt na gg piszemy prawie codziennie i mamy o czym rozmawiać . Jak z nią pisze to jestem szczęśliwa , radosna . Niestety gdy jesteśmy w szkole wymienimy miedzy soba dwa słówka i to wszystko ponieważ ona kumpluje sie z grupka tych "lepszych" dziewczyn.....i wstydzę sie zagadac bo ona zawsze jest z kims z tej grupy a ja jak coś powiem to tak jakby mnie nie było - czasami jest jakaś rótka odpowiedx i to wszystko . Zależy mi na przyjaźni z nia bo ona mnie rozumie ale tylko gdy jesteśmy sam na sam (czyli na gg) . Nie wiem co robić żeby mnie polubiła i gadała ze mną tak jak robi to przez wirtualny świat........bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Zależy mi na niej i na naszej przyjaźni : / HELP ! 07.01.11, 20:36 Hej!!!!!!! A więc tak jest w mojej klasie pewna dziewczyna , którą bardzo lubię , mamy podobne zainteresowania . Utrzymuję z nią kontakt - na gg piszemy prawie codziennie i mamy o czym rozmawiać . Jak z nią pisze to jestem szczęśliwa , radosna . Niestety gdy jesteśmy w szkole wymienimy miedzy sobą dwa słówka i to wszystko , ponieważ ona kumpluje się z grupką tych "lepszych" dziewczyn.....i wstydzę się zagadać bo ona zawsze jest z kimś z tej grupy a ja jak coś powiem to tak jakby mnie nie było - czasami jest jakaś krótka odpowiedź i to wszystko : / . Ostatnio była zaproszona do swoich koleżaneczek na sylwka i jak mi napisała że tam idzie to myślałam że się załamię . Przyjaźń jej i innych 4 dziewczyn jest strasznie sztuczna - wymyślają głupie przezwiska dla siebie i siedzą w miarę blisko siebie na lekcjach . Zależy mi na przyjaźni z nią bo ona mnie rozumie ale tylko gdy jesteśmy sam na sam (czyli na gg) . Nie wiem co robić żeby mnie polubiła i gadała ze mną tak jak robi to przez wirtualny świat........bardzo proszę o pomoc i z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
lilow. piegi 08.01.11, 23:37 Odkąd pamiętam mam na twarzy piegi, ciemne nie takie jak u osób np. rudymi włosami czy takie jak mają stereotypowi Irlandczycy takie mocno brązowe, niektóre przechodzą w czarny. Błagam moją mame żeby poszła ze mną do kogoś kto by je mógł usunąć lub przynajmniej rozjaśnić bo nie ukrywam strasznie sie źle z nimi czuje, ale bezskutecznie. Powiedziała mi,że to są jakieś ślady rakowe, których nie wolno ruszać i ona nie pójdzie ze mną ... Chciałabym się dowiedzieć czy są jakieś inne sposoby na pozbycie sie tego beznadziejstwa ? Prosze o rade lilow. Odpowiedz Link Zgłoś
julusia121 Re: Kotkowy kącik porad 12.01.11, 14:53 Mam wielki problem Kotku ! Zakochali się we mnie 2 chłopcy i nie wiem co zrobić Próbowałam z nimi pogadać, ale ciągle do mnie zarywają... na oby dwóch mi zależy... Prosze Kotku pomóż ! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_alice_1997 Koleżanka 12.01.11, 20:04 Mam w klasie koleżankę, której nie lubi cała szkoła i, szczerze mówiąc, ja też. Nie chcę się wpasować, tylko po prostu nie chcę się z nią przyjaźnić. Problem w tym, że ona przyczepiła się do mnie. Ciągle chce koło mnie siadać, kiedy tylko mojej najbliższej przyjaciółki nie ma w szkole. Ja nie chcę jej urazić, ale nie chcę też, żeby koleżanki się ze mnie śmiały. Już kiedyś się z nią przyjaźniłam, i cała szkoła się ze mnie śmiała. Ratunku ! Odpowiedz Link Zgłoś
ginnyhp Re: Kotkowy kącik porad 12.01.11, 21:41 Pomocy! Chodzi o moja przyjacioke. Kloci sie z wrednymj babami, ale tak, ze... Mowie jej zeby odpowiedziala raz, a dobrze, a nie zeby jeszcze specjalnie zaczynala. A jak taka inna, na wf wybrala ja do obrony w grze(nie byla wredna), to wtedy "szkolna pieknisc, a raczej delikatnosc", bo straszna jest, powiedziala, ze lepiej, zeby ona nie grala, miejac glupawy wyraz twarzy, to wtedy moja kumpela sie nie obronila. jak mam jej to powiedziec? staje w jej obronie, ale... nie wiem, czy dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_123 Re: Kotkowy kącik porad 13.01.11, 07:41 Witaj Kotku Mam wielki problem. A więc... zachorowałam na ospę! Niby nic w tym dziwnego, a jednak... Przez 2 tygodnie nie mogę chodzić do szkoły, a w domu okropnie się nudzę. Nie mówiąc o zaległościach, ktore będę miała, bo jestem w II gimn. Pomóż mi Kotku i znajdź jakiś sposób na to, abym jakoś dobrze spożytkowała ten czas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronika1217 Re: Kotkowy kącik porad 13.01.11, 13:58 Mam pewien problem moja przyjaciółka Ola mnie wykorzystuje i nie wiem jak mam temu zpobiedz ale nie chćę jej stracić.Ostatnio Ola pokłuciła się z moją koleżanką z przedszkola a ja bym chciała źeby ona była moją przyjaciułką ale Ola mówi źe jak ona ma jedą przyjaciółk to ja teź musze mieć tylko jedną.Prosze kotku pomóź!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Re: Kotkowy kącik porad 13.01.11, 20:36 Hej!!!!!!! A więc tak jest w mojej klasie pewna dziewczyna , którą bardzo lubię , am podobne zainteresowania do moich . Utrzymuję z nia kontakt na gg piszemy prawie codziennie i mamy o czym rozmawiać . Jak z nią pisze to jestem szczęśliwa , radosna . Niestety gdy jesteśmy w szkole wymienimy miedzy soba dwa słówka i to wszystko ponieważ ona kumpluje sie z grupka tych "lepszych" dziewczyn.....i wstydzę sie zagadac bo ona zawsze jest z kims z tej grupy a ja jak coś powiem to tak jakby mnie nie było - czasami jest jakaś rótka odpowiedx i to wszystko uncertain . Zależy mi na przyjaźni z nia bo ona mnie rozumie ale tylko gdy jesteśmy sam na sam (czyli na gg) . Nie wiem co robić żeby mnie polubiła i gadała ze mną tak jak robi to przez wirtualny świat........bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuję cryingcryingcryingcrying Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Re: Kotkowy kącik porad 14.01.11, 19:21 coca_cola napisał(a): > Hej!!!!!!! A więc tak jest w mojej klasie pewna dziewczyna , którą bardzo lubię > , am podobne zainteresowania do moich . Utrzymuję z nia kontakt na gg piszemy > prawie codziennie i mamy o czym rozmawiać . Jak z nią pisze to jestem szczęśliw > a , radosna . Niestety gdy jesteśmy w szkole wymienimy miedzy soba dwa słówka i > to wszystko ponieważ ona kumpluje sie z grupka tych "lepszych" dziewczyn.....i > wstydzę sie zagadac bo ona zawsze jest z kims z tej grupy a ja jak coś powiem > to tak jakby mnie nie było - czasami jest jakaś rótka odpowiedx i to wszystko u > ncertain . Zależy mi na przyjaźni z nia bo ona mnie rozumie ale tylko gdy jeste > śmy sam na sam (czyli na gg) . Nie wiem co robić żeby mnie polubiła i gadała ze > mną tak jak robi to przez wirtualny świat........bardzo prosze o pomoc i z gór > y dziekuję cryingcryingcryingcrying Dlaczego nie chcecie udzielić mi porady ??????To mnie dobija bo chcę z nia gadać coziennie ale nie potrafię !!!!Bardzo proszę cie kotku o pomoc~!!!!!!!BARDZO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Bezradna 13.01.11, 20:37 Hej!!!!!!! A więc tak jest w mojej klasie pewna dziewczyna , którą bardzo lubię , am podobne zainteresowania do moich . Utrzymuję z nia kontakt na gg piszemy prawie codziennie i mamy o czym rozmawiać . Jak z nią pisze to jestem szczęśliwa , radosna . Niestety gdy jesteśmy w szkole wymienimy miedzy soba dwa słówka i to wszystko ponieważ ona kumpluje sie z grupka tych "lepszych" dziewczyn.....i wstydzę sie zagadac bo ona zawsze jest z kims z tej grupy a ja jak coś powiem to tak jakby mnie nie było - czasami jest jakaś rótka odpowiedx i to wszystko uncertain . Zależy mi na przyjaźni z nia bo ona mnie rozumie ale tylko gdy jesteśmy sam na sam (czyli na gg) . Nie wiem co robić żeby mnie polubiła i gadała ze mną tak jak robi to przez wirtualny świat........bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuję cryingcryingcryingcrying Odpowiedz Link Zgłoś
wencel Re: Kotkowy kącik porad 13.01.11, 21:40 Drogi Kotku ! Dostałam miesiączki i bardzo się wstydze tego mamie powiedzieć . Mysle , że będzie mnie inaczej traktować . Jak to kotku powiedzieć mamie . ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdusiaa Jak przekonać rodziców?? 15.01.11, 10:49 Moim problemem i to od zawsze, są krzywe zęby. Nie jest to jakaś drobna wada z stylu szpara między zębami, ale naprawdę poważna. Z tego powodu w ogóle się nie uśmiecham i wstydzę się nawiązywać kontakty z ludźmi. Moja dentystka mówi mi, że powinnam umówić się na wizytę u ortodonty i założyć aparat. Problem jest z moimi rodzicami. Moja mama zdaje sobie sprawę, że potrzebny mi aparat, ale nic z tym nie robi. A tata stwierdził, gdy kiedyś mu o tym wspomniałam: "Nie potrzebujesz aparatu, bo modelką nigdy nie będziesz...". No i co ja mam zrobić? Jak ich przekonać do wizyty o ortodonty?? Proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
justus Chłopak.. 15.01.11, 13:39 Hej! Mój problem polega na tym, że zakochałam się w chłopaku i to nie trwa dzień czy miesiąc tylko kilka lat.. Jest starszy o parę lat i nie chodzi ze mną do szkoły.. Widzę go tylko w weekendy.. Przyjaciele nie mogą mi pomóc bo go także nie znają. Kiedyś owszem gadałam z nim ale jak byłam w podstawówce.. Teraz mnie pewnie nie pamięta ani nic. Nie ma dziewczyny, bo nie chce jej mieć. Jestem nieśmiała i nie zagadam. Moja mama mówiła mi że on z reguły także jest nieśmiały. Jego koledzy także są starsi i także nie będę z nimi gadać.. I moja prośba jest taka jak do niego zagadać? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_123 Re: Kotkowy kącik porad 16.01.11, 20:38 Witaj Kotku Mam problem. Nadchodzi zabawa karnawałowa w naszej szkole, a ja nie wiem jaką fryzurę sobie zrobić. Moje włosy są do ramion, są koloru ciemnyblond i są cieniowane. Nie mam pomysłu na ich ułożenie i czekam na podpowiedzi POZDRAWIAM! Aga, 14 Odpowiedz Link Zgłoś
quana Re: Kotkowy kącik porad 17.01.11, 11:47 Mam problem, ponieważ prawdopodobnie będę nosić aparat dentystyczny stały. A jak słyszałam od znajomych, pierwsze kilka dni to koszmar. Zęby muszą się przezwyczaić do nowego przedmiotu w ustach, i to wtedy bardzo boli. Podobno nie da się wytrzymać. Boję się, że będzie ciężko, bo jestem bardzo delikatną dziewczyną. Nie wiem, co zrobię z aparatem. Odpowiedz Link Zgłoś
star_is_best Re: Kotkowy kącik porad 18.01.11, 17:02 nie przejmuj się , to prawda boli ale tylko trochę nie aż tak Odpowiedz Link Zgłoś
star_is_best Re: Kotkowy kącik porad 18.01.11, 17:02 Wiem to głupie ale założyłam się z koleżanką ,że połknę guzik zrobiłam to ... Co robić ? czy może mi się coś stać ? POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
sweetona pomocy..;cc 18.01.11, 19:54 kotku ratuj!. mam dosyć swojego życia ;cc naprawde zaczełam myśleć o samobujstwie........ja nie chce tak żyć ;cc otórz chodzi o moją mama ;c strasznie mnie wyzywa od np. śmieci.......ale teraz na dodatek stosuje wobec mnie przemoc ;cc kiedy z nią ide szarpie mnie na ulicy.......w domu też szarpie i wyzywa ;c prosze o pomoc!. Odpowiedz Link Zgłoś
laurunia Re: Kotkowy kącik porad 19.01.11, 15:51 Moim problem jest to, że podoba mi się dwóch chłopaków. Co gorsza są oni przyjaciółmi. Jeden z nich kazał mi dokonać wyboru. Zupełnie nie mam pojęcia co robić. Którego z nich wybrać?. Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola0920 Re: Kotkowy kącik porad 19.01.11, 17:05 Drogi kotku mam życie do niczego zawsze się zakochuje w gwiazdach kiedyś zakochałam się w Robercie Pattinsonie ostatnio zakochałam się w Nicku jonasie ale widzę że ta miłość trwa dużej niż poprzednie sama nie wiem co o tym sądzić szukałam wszystkiego o nim co pomogłoby mi pomóc w tej sprawie.Starałam się o wszystko o adresy i wszelkie inne takie.Ale wiem że ta miłość w przyszłości nawet się nie spełni.Tak bardzo chciałabym z nim porozmawiać.Nie jestem zwariowaną fanką jak niektóre ale fanką jestem.Kotku Pomóż jeśli potrafisz a czy on zna jęz.Polski?Ale Kotku proszę pomóż jeśli potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
slodziak176 Chłopacy ciężka sprawa !!!!!!!!!!! 19.01.11, 17:31 Otóż spodobał mi się kolega z naszej klasy i nie wiem co robić powiedzieć , czy też nie proszę o pomoc . Plissssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z gury dzięki . Odpowiedz Link Zgłoś
trio Re: Jak z nim rozmawiać ? 19.01.11, 23:09 Drogi Kotku ! Około miesiąca temu pokłóciłam się z moim kolegom. Podobał mi się, zależało i zależy mi na nim. Było dobrze, póki taka dziewczyna z innej miejscowości nie weszła do życia. Namieszała dużo. Chodziła z tym chłopakiem po jednym dniu rozmowy na gadu-gadu. Ale ona z nim zerwała bo inny był. I od tamtego czasu kolega się do mnie nie odzywał, unikał mnie. Dowiedziałam się, że mnie przezywał. Porozmawiałam z nim i to pogorszyło wszystko. Teraz nie mogę z nim pisać na Gg bo nie odpisuje, na telefonie też.. Nie mogę się z nim skontaktować,a jeśli już to 30 sekund i to wszystko . Naprawdę jest źle, i chciałabym z nim porozmawiać jaki naprawdę był powód do kłótni i czy jest szansa na nową przyjaźń. Boję się, że mnie wyśmieje . Jak z nim rozmawiać, żeby było już dobrze ? ratuj kotku ! Odpowiedz Link Zgłoś
sakura134 Re: Kotkowy kącik porad 20.01.11, 17:20 Mam problem. Od jakiegoś czasu mam strasznie dużo zajęć dodatkowych. Nie nadążam z odrabianiem lekcji.Cały czas siedzę do 24.00 w nocy, bo wcześniej nie da rady. Rano mam problemy ze wstaniem. Help! Odpowiedz Link Zgłoś
collins . 20.01.11, 23:06 Kochana Olgo! Piszę do Ciebie, ponieważ martwię się o moją przyjaciółkę. Ostatnio zauważyłam, że je strasznie mało, mizernieje w oczach. Próbowałam z nią o tym porozmawiać, ale niestety - gdy do niej mówię głupio się uśmiecha i od razu zmienia temat. Nie można dotrzeć do niej w żaden sposób. Przy wzroście 146 cm, waży 29,5 kilogramów. Tłumaczyłam jej, że jeżeli tak dalej pójdzie wpadnie w anemię lub anoreksję. Ona "zdaje" sobie z tego sprawę - przynajmniej tak twierdzi. Ostatnio, gdy rozmawiałyśmy powiedziała, że ma wstręt do tycia. Powiedziała, że ona nie ma zamiaru tyć, a wręcz przeciwnie chudnąć. Nie wiem co mam zrobić i jak jej wytłumaczyć to, że jej bezmyślność skończy się tragicznie. Julka. Odpowiedz Link Zgłoś
amorek28 Re: Kotkowy kącik porad 21.01.11, 17:06 Hej mam pewien duży problem. Mianowicie mam 14 lat i bardzo bym chciała nauczyć się grac na gitarze. Jestem tym na maksa zakręcona. Czytam wszystko co mi wpadnie w ręce i przekopuje cały internet. Natomiast moi rodzice są średnio zachwyceni tym pomysłem i nawet nie chcą o tym słyszeć. Wiem ile pracy w to trzeba włożyć i im to tłumaczyłam ale pozostają nieugięci... Już nawet nie wiem co mam robić To nie jest chwilowy kaprys ale już nie mam pojęcia jakich argumentów używać... Naprawdę chce grać ! Odpowiedz Link Zgłoś