Dodaj do ulubionych

Zjawiska paranormalne

09.07.10, 09:32
Co myślicie o zjawiskach paranormalnych, Czy waszym zdaniem istnieją a może wyobraźnia sprawia nam figle gdy wracamy w środku nocy sami przez ciemne i puste ulice, gdy zostajemy sami w domu i wydaje sie nam żę ktoś trzaska drzwiami na parterze , lub gdy wydaje się nam że ktoś stoi na drugim końcu sypialni i na nas patrzy gdy śpimy... może po poprostu da się to wyjaśnić inaczej ???shock czy mieliście kontakt z zjawiskami paranienormalnymi? jesteście przekonani w 100% procentach pewni że taka sytuacja miała miejsce, ale i tak nikt wam nie wierzy, czy prubowaliśćie to wyjaśnić ?

Ja raz weszłam do pokoju (pokój należy do mojego wujka, który wyjechał i nikt go nie już zajmuję) byłam pewna że widziałam kogoś powieszonego w drugim końcu pokoju , późnej się okazało że był to szlafrok.Babcia miała wywieszone linkę przy suficie, i gdy zdejmowała ubrania, szlafrok był jeszcze wilgotny i go zostawiła confusedsciana
Obserwuj wątek
    • nosugartonight Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 09:47
      ja w takie coś wierze i czasami takei coś mam...
      • natulka Re: Zjawiska paranormalne 10.07.10, 16:48
        Ja nawet ostatnio. Wracałm z treningu, owszem było ciemno, autobusu nie było a rodzice
        pojechali po zakupy. Wracać musiałam ciemną nieprzyjemną uliczką. Poczułam jakby
        ktoś za mną szedł , gdy się odwróciłam ... nie było nikogo uncertain . Gdy wróciłam do domu
        na ,, dzieńdobry'' przywitał mnie zimny wiatr a.... okna były pozamykane. Poszłam się
        umyć i usłyszałam jak ktośby trzaskał drzwiami. Pomysłałam że wrócili moi rodzice. Gdy
        wyszłam z łazienki poszłam się przywitać ... ale to nie byli oni. Przeraziłam się. Mam w
        domu wielki lustro .. przechodząc koło niego .. błysło małe światelko.... normalnie zatkało
        mnie. Zamknęłam się w pokoju. I nagle zapaliła się lmpka która miał spaloną żarówkę.
        Szybko się ubrałam i poszłam do koleżanki która mieszka obok. Potem wrócili rodzice...
        opowiedziałm im to a oni raczej nieuwierzyli.

Od razu mówię że to było naprawdę... i postanowiłam że z treningów zawsze będą mnie
        odbierać rodzice.. BEZ APELACYJNIE !!!sad
      • missvictoria112 Re: Zjawiska paranormalne 10.07.10, 16:49
        Ja jak byłam mała i się obudziłam, zdawało mi się, że wilgotna kurtka która wisi
        przy drzwiach, gdzieś leci i woła moje imię... shock
    • nataliagorka tak... 09.07.10, 09:49
      ja miał taki przypadek . pewnej nocy poszłam do łazienki.(jak otwieram dzwi to one
      troche skrzypią.) Poszłam do pokoju płożyłam się i usłyszałam jak ktoś idzie po schodach
      i otwiera dzwi do łazienki . Przestraszyłm się . Rano dostałam sms od ojej kuzynki że
      zmarła moja ciocia.ale o jeszcze i wszystkotata poszedł rano do łazienki i było oświecone
      świało!!shock ja na pewno jaq zgasiła !!!!!confusedshock nie wem co to było ! od tej pory boe się
      iśc do łazienki w nocy !sciana
    • coldprincess Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 09:51
      To normalne. Każdemu wyobraźnia płata czasem figle ;P
      • milusia__ Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 10:39
        Jak miałam 5 lat to zdarzyło mi się coś dziwnego. Moja mama była w sklepie i byłam sama w domu. Siedziałam przed telewizorem i oglądałam bajki. Nagle z przedpokoju wyszedł kot (wszyskie drzwi wejściowe były pozamykane). Przyszedł do dużego pokoju, i schował się za stół. Ja wstaalm, obejrzałam się za siebie i zajrzałam pod stół. Ale kota tam już nie było. Był na balkonie! (powtarzam: wszystko było zamknięte) Jak on przelazł przez szybę?? Tydzień potem ten sam kot został przejechany przez auto, na parkingu obok mojego domu crying To była dziwna historia i nadal ją pamiętam i się dziwie jak ten kot wszedł??
      • linda Wierzęęę 09.07.10, 14:44
        spotkalam sie z osobami o tych zdolnosciach (doroslymi)
    • iga18 . . . 09.07.10, 10:00
      Może istnieją...
      Tak sobie w to wierze.
      Lubie takie rzeczy cool
    • nati97 Wierzę. 09.07.10, 10:03
      • ta_anka Re: Wierzę. 09.07.10, 10:06
        także w to wierzę.
        • kotka369 Re: Wierzę. 09.07.10, 14:31
          Lubie sie bać , wiec w to wieże .
    • mervelous Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 10:07
      Ja lubie lekka adrenalinke, ale nie wiem czy mam wierzyc w takie cos.
      To po prostu chyba nasza bujna wyobraznia.
    • karolcia741 Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 10:13
      Nie wierzę w to.
    • pysia11 Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 10:18
      Kontakt miałam, ale nie chce mi się opowiadać...
      Dotyczyło to mojego zmarłego dziadka....
    • pepu miałąm, jestesm tego pewna . 09.07.10, 10:25
      często miewam sny ktore sie sprawdzają to jakby urywek jakiejś sytuacji. a kiedy
      ona sie stanie to mam przeczucie ze kiedys tak juz było. kiedys myslalm ze
      przezywam 2 razy jeden dzien! ; / ale spoko. często mam wrzenie ze ktos mnie
      obserwoje. ; [ w teatrze wszystko bylo oki dopóki nie poczułam czyjejs reki na
      ramieniu . pczulam cieplo przy ciele . jednak nikogo nie było. ;/

czasami wydaje mi sie ze jestem jakas chora!
    • lalula005 Sprawa niezbyt jasna... 09.07.10, 10:26
      Nie wykluczam, ale z wierzeniem jest różnie. W wiekszej mierze jest to sprawka wyobraźni. Ślepe wierzenie i analizowanie każdego podmuchu wiatru pod tym kontem przerodzi się wkońcu w paranoję.
    • muffy_x3 Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 10:51
      Wierzę. Miałam już parę takich sytuacji, np. wyszłam z łazienki do pokoju, a potem słyszałam jak ktoś idzie po schodach O.O . A raz, jak padał deszcz i ciemne chmury zasłaniały słońce, widziałam coś wielkiego ze skrzydłami. To nie mógł być ptak, bo nie ma takich ptaków, no chyba że pterodaktyl, ale słyszałam że już wyginęły XD . Może to pegaz albo anioł...
    • primas Jasne, że wierzę. 09.07.10, 11:01
      Kilka razy takie coś mi się zdarzyło. Ostatnimi dniami, gdy się położę to przez otwarte okno słyszę jak ktoś chodzi po dachu xD Może to kot, ale nigdy nic nie wiadomo. XD

Kiedyś widziałam Jezusa na niebie . ^

Byłam chora i musiałam leżec w łożku. Nudziło mi się, to wzięłam Pismo Święte i zaczęłam czytac. Na drugi dzień byłam zdrowa. shock
    • silllver Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 14:17
      Ja wierzę, ale na szczęście nie zdarzyło mi się takie coś nigdy.
    • martucha.12 Tak, ciągle goni mnie czerwona kropka. 09.07.10, 14:23
    • momo. Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 14:29
      Ja mam wrażenie, że są ciągle wokół mnie, jak wieczorem wychodzę z domu.
      Ale to moja wyobraźnia płata mi figla zapewne.
      Jednak kiedyś przytrafiło mi się coś, czego nie mogę uznać za normalnie.
      Nie było nikogo w domu, zostałam sama na kilka dni, było koło 2,3 w nocy, oglądałam sobie
      film na dvd w pokoju rodziców, kiedy w moim pokoju zatrzasnęły się drzwi. Myślałam, że to
      przeciąg, chociaż było to raczej niemożliwe, bo gdyby był to by, go poczuła(to był
      styczeń). Okna były pozamykane. Do dzisiaj nie wiem, co to było. Ale nikomu nigdy o tym
      nie mówiłam, bo wiem, że i tak nikt by mi nie uwierzył.
      • collage ... 09.07.10, 14:38
        to nie bez przyczyny (tak jak pisano powyżej) boimy się w nocy do łazienki
        chodzić itd. to jest spowodowane tym, że oglądamy horrory i później się boimy
        i jesteśmy wrażliwi na dźwięki. kiedy wieczorem usłyszymy coś niepokojącego,
        to myślimy o tym, a później zasypiamy i mamy koszmary. nie raz mi się to
        zdarzyło, dlatego też staram się ograniczać horrory : D
    • lawenda12 Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 14:43
      Ja uważam, ze wśród nas są duchy bliskich, anioły. A każdy, kto jest chrześcijanem
      powinien wieżyć w anioła stróża i diabła
    • marsjanka115 Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 14:45
      wierze cool ale nie doświadczyłam i git wink
    • paulina88 Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 14:46
      Miałam.! sad stoję sobie z lusterkiem w ręku i się przeglądam, i zobaczyłam taką bladą twarz
      w lusterku jak się odwróciłam to nic nie było.. Miałam takich sytuacji pełno, ale ta jest
      najświeższa .. crying
    • domika293pusia Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 14:53
      ja wierzę w zajawiska paranormalne... ostatinio miałam tj. z nimi kontakt dzisaja w nocy ;/
      bryyy... kiedy zasypiałam usłyszałam głos jakiejś młodej kobiety jakby prosiła o pomoc...
      to samo [przydażyło mi się kilka lat temu;/;/;/;/;/ albo jak byłam młodsza to kiedy się
      bawiłam to poczułam czyjąś rękę na ramieniu, to tem ramie zaczęło całe dragać a ja nie
      mogłam nad tym, zapanować...
      • miss1111 Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 14:56
        nie mam pojęcia tongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_out
      • jonaskowa domika293pusia !! to ważne , wejdź !! 09.07.10, 15:03
        domika293pusia napisał(a):

> ja wierzę w zajawiska paranormalne... ostatinio miałam tj. z nimi kontakt dzisa
        > ja w nocy ;/
        > bryyy... kiedy zasypiałam usłyszałam głos jakiejś młodej kobiety jakby prosiła
        > o pomoc...
        > to samo [przydażyło mi się kilka lat temu;/;/;/;/;/ albo jak byłam młodsza to k
        > iedy się
        > bawiłam to poczułam czyjąś rękę na ramieniu, to tem ramie zaczęło całe dragać a
        > ja nie
        > mogłam nad tym, zapanować...

jeśli jeszcze nie mówiłaś, to radzę ci powiedzieć o tym rodzicom !! ja miałam sytuację, że widziałam twarz kobiety w oknie balkonowym i tak jak ty, słyszałam jej głos . to poważna sytuacja !! moi rodzice zadzwonili do księdza egzorcyzty i on wyświęcił mieszkanie i jest ok . ta kobieta za pewne umarła i prosi o pomoc, bo nie może trafić do czyśćca . przez nią możesz mieć ty i twoja najbliższa rodzina problemy finansowe i możecie często się kłócić .
        • domika293pusia Re: domika293pusia !! to ważne , wejdź !! 09.07.10, 15:10
          do egzorcysty? żeby mnie wyegzorcyzmował??
          • heyyeah Re: domika293pusia !! to ważne , wejdź !! 09.07.10, 15:23
            nie ciebie, tylko twoją chatę.
    • pysia11 Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 14:54
      Kontakt miałam, ale nie chce mi się opowiadać...
      Dotyczyło to mojego zmarłego dziadka....
    • truskaffkaa Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 15:02
      ja wierzę. Kiedyś z pięcioma koleżankami wywoływałysmy duchy. i po jakimś czasie
      zaczęłyśmy tak jakby je słyszec no i czasami widziec.. niektóre z nas szły za
      jakims glosem( np swojej zmarlej babci) i nie mogly sie powstrzymac zeby nie isc
      . ie panowaly nad tym....
      kiedys jak lezalam w lozku to popatrzylam na magnetofon i zobaczylam taka mala
      zakonnice ktora byla skulona.. to bylo troche dziwne.. albo jak sobie lezalam to
      czulam ze ktos mnie dotknal w plecy.. i troche zabolalo..sciana
      ale tych przypadkow bylo bardzo duzo i ich wszystkich nie bd opisywala ;]
    • brawurka94 Różnie bywa:( 09.07.10, 15:09
      Czasami gdy byłam mała budziłam się w nocy wszystkie przedmioty wydawały mi się
      potworami, śniły mi się i obiecywały , że jeszcze kiedyś do mnie wrócą - to było straszne...

Kiedyś na wigilii , którą spędzaliśmy u mojej cioci tak okropnie trzasnęły drzwi , a nie było
      przeciągów czy czegoś innego , bo nikt nie otwierał okna , nie wchodził do domu.
      Mojej mamie przed śmiercią jej cioci śniły się zakonnice, czarne konie i pogrzeb.
      Mojej mamie śnią się bardzo często zmarli... ale oczywiście reszta rodziny się z niej śmieje.confused
    • thecure_ Re: Zjawiska paranormalne 09.07.10, 15:10
      kiedyś wierzyłam, bałam się tragicznie nawet pójść do łazienki po godzinie 22.
      oglądałam mnóstwo horrorów, czytałam opowiadania, a potem leżąc w łóżku nie
      mogłam usnąć gdyż cały czas otwierałam oczy by sprawdzić, czy aby jakieś widmo
      nie chce mnie napaść. bałam się wystawić nogę spod kołdry.

moje lęki na szczęście minęły i teraz nie boje się że zobaczę ducha. owszem
      wierzę, że jest taka możliwość, ale jakoś specjalnie mnie to nie przeraża. boję
      się tylko szatana -,- ( ale czy on się kwalifikuje do zjawisk paranormalnych?) i
      opętania.
    • delicious Coś w tym jest... 09.07.10, 15:17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka