22.07.10, 17:27
Co myślicie na temat harcerzy ?
Czy chcielibyście lub chcieliście nimi zostać ?
Czy są tu w ogóle jacyś harcerze ?
Ja sama jestem harcerką i nie wstydzę się tego smile

PS. był ktoś może z was na grunwaldzie?
jakie macie wrażenia ?
Obserwuj wątek
    • papson_ave Re: Harcerze 22.07.10, 17:33
      ja bym chciała być harcerką ;3
      mają fajne mundurki.
      • julka_pff c : 29.07.10, 19:45
        chciałabym być harcerką ;3
        kręcą mnie mundurki ;3
    • anusia25 Re: Harcerze 22.07.10, 17:37
      mój kolega jest xd
      ja na grunwaldzie nie byłam ale słyszałam że kiepsko było uncertain
      • kamil_dc Re: Harcerze 22.07.10, 17:42
        Ja byłem na wyciecze harcerskiej i powiesz szczerze że nawet spoko było by gdybym był
        harcerzem .
        pozdrosmile
      • aczo. Re: Harcerze 22.07.10, 17:44
        Ja jestem smile Dzisiaj właśnie wróciłam z obozu... surprised Też się cieszę że jestem smile
      • izunia567 Re: Harcerze 22.07.10, 17:46
        strasznie gorąco było, a my musieliśmy chodzić z naszymi plecakami.
        bo był rajd i trzeba było przejść parędziesiąt kilometrów, z jakieś 90 czy coś.
        a na grunwaldzie, wtedy jak była bitwa, to strasznie dużo ludzi zasłabło i ich
        do szpitala brano.
        a tak to atmosfera była super, strasznie pozytywni ludzie, i wgl ;d
      • jenny. Re: Harcerze 22.07.10, 18:40
        ja należe do harcerstwa ale uważam ze to nie tak sie powinno nazywać no bo ale sorry w
        mojej druzynie wszyscy mają te harcerskie ideały w dupie.. połowa mojej drużyny pali.
        Nawet jak pojechali na obóż I to sie nazywa harcerstwo jak dla mnie to banda bachorów
        które chca sie przed sobą popisać i gó... wiedzą co to jest prawdziwe harcerstwo.
    • dragonica Re: Harcerze 22.07.10, 17:41
      Kiedyś należałam do harcerstwa. Nigdy nie zapomnę tych obozów, chodzenia w nocy
      po lesie ehhh... Każdy harcerz na pewno wie co mam na myśli. No ale, niestety
      nasza drużyna się po prostu posypała i do widzenia.
    • ruddy. byłam harcerką. ; D 22.07.10, 17:52
      w szafie wisi jeszcze mundur. teraz już niestety moja przygoda z harcerstwem się
      skończyła, w gimnazjum nie ma jako takich zastępów. a w trzeciej już na pewno nie będzie
      mi chciało. zresztą nie mam już czasu na zbiórki, za dużo nauki. -.- ale zawsze chętnie
      wkładałam mundur i wypełniałam swoje zadania.
      • ruddy. a, i PS. ; ) 22.07.10, 17:53
        nie, nie byłam na Grunwaldzie. c:
        • julcia284 Re: a, i PS. ; ) 22.07.10, 18:03
          jakoś nie chcę być harcerką
    • paulla1872 Nie chciałabym być 22.07.10, 18:29
    • montanacyrus Re: Harcerze 22.07.10, 18:32
      Jestem, ale moja drużyna powoli się rozpada.
      • izunia567 Re: Harcerze 22.07.10, 18:42
        i nikt z was nie był w tym roku na grunwaldzie ? sad
    • chrupka Re: Harcerze 27.07.10, 19:44
      Ja niegdy nie byłam harcerką ... mieszkam na wsi w naszej szkole już dawno zlikwidowano
      gharcerstwo nie wiadomo opod jakim względem więć nie mam nie miałam i pewnie juz nei
      będem mieć możliwości zapisać się do harcerstwa >.. sad Ale tak to bym bardzo chciała! surprised
    • patriciabiebzx3 jestem harcerką ale zaczyna mnie to nudzić ;p 28.07.10, 18:18
    • iga18 Więc ... 28.07.10, 18:24
      Nie jestem harcerką, ani nie byłam. Moja mama i bracia byli...

Byłam na Grunwaldzie. Jednym słowem MASAKRA ... 10 godzin tam jechałam, żeby
      zobaczyć to coś.

Nic nie widziałam, strasznie drogo ... -.-

Najlepsze było, że coca-cole rozdawali za darmo, ale pojedynczo i w małych
      puszkach...
      Koleś, który sprzedawał szable itp. wyglądał jak Lucas z House'a xDD cool
      • iga18 Re: Więc ... 28.07.10, 18:27
        Znaczy nie widziałam bitwy ... ; // Po 15 wracałam już do domu ...

Mieszkańcy chociaż zarabiali. Pozwolili parkować samochody na swoich podwórkach
        i kasę brali ; DD
        • iga18 Byłam w Grunwaldzie 28.07.10, 18:31
          Nie wiem, czy wcześniej się odp dodała czy nie. Napiszę jeszcze raz... ; )

Plusy:
          - rozdawali coca-colę za darmo
          - gościu, który sprzedawał szable itp. wyglądał jak Lucas z Dr House'a
          - idę z mamą i śmietnik się przewrócił i jacyś kolecie "Ale urwał" xDD

Minusy:
          - strasznie gorąco
          - ogromnie dużo ludzi
          - nie widziałam bitwy
          - jechałam 10 godzin (ale to nawet plus, bo lubię jeździć samochodem xD)
          - drogo (2 szaszłyki po 60 zł) scianasciana
    • llena Re: Harcerze 28.07.10, 18:32
      Nie byłam, ale uważam że są spoko ^^
      Bardzo pomocni ogólnie cool
    • thuskawka Re: Harcerze 28.07.10, 18:33
      ja byłam harcerką, ale nasz zastęp się rozpadł i...
      trochę tego żałuję, ale wolałabym być z ZHR, bo ZHP jest za bardzo związane z
      kościołem.

czuwaj. big_grin
      • nikya Re: Harcerze 29.07.10, 15:42
        Ja tez bylam harcerka jakies 3 lata. Ale potem tez sie wszystko pokisilo, bo juz nikt nie mial
        czasu na zbiorki. I tak sie stalo, ze cala druzyna sie rozpadla sad .. a prowalismy sie 'zjednoczyc'
        juz miliony razy. Szczerze ? Nie wstydze sie tego, bo to fajna sprawa, ale nie chcialabym juz
        do tego wracac.
    • coldprincess Byłam na jednym spotkaniu xD 29.07.10, 15:49
    • arusia Łeee 29.07.10, 15:53
      Dla mnie osobiście to dziecinada nie dla mnie. Koleżanka była kazali im zakładać zeszyty i wklejać jakieś piosenki normalnie miałyśmy brecht jak to czytałyśmy!
    • arusia Re: Harcerze 29.07.10, 15:56
      Czuj czuj, czuwaj
      czuj czuj, czuwaj...
      He, he...
    • joanka Re: Harcerze 29.07.10, 15:59
      byłam prawie połowę swojego życia i mam z tego naprawdę cudowne wspomnienia.
      Ba moje najlepsze przyjaciółki poznałam w harcerstwie właśnie. I mimo, że nie
      mam z tym już nic wspólnego wspominam z sentymetem.
    • cally Re: Harcerze 29.07.10, 16:01
      O nie, nie! Nie jestem i nie będę. Nie dla mnie obozy w lesie, na jakimś krańcu
      świata, gdzie brak zasięgu, prądu i co najważniejsze, normalnej łazienki. Mnie
      na samo słowo "namiot" ciarki przechodzą. Poza tym, piesze wędrówki? Ja się
      nadaje do leżenia na plaży, a nie łażenia. Mnie wejście na jakąś górę nie bawi,
      wszyscy tak się zachwycają, jakie to piękne widoki itp. a na mnie to wrażenia
      nie robi, góra jak góra. A ten cały mundur? O nie, to nie dla mnie!
      • vanell. Re: Harcerze 29.07.10, 16:09
        nie jestem i na razie nie planuję,
        ale myślę, że byłoby to ciekawe doświadczenie
      • rurushu Re: Harcerze 29.07.10, 19:43
        Zgadzam sie w 100% z cally. Zero cywilizacji, tylko las i las, i jeszcze troche
        lasu.
    • karolaaa... Re: Harcerze 29.07.10, 16:06
      hej !
      uwazam ze harcerstwo jest super przygodą ja sama jestem w harcerstwie od 3 lat i czuje sie
      w tym spełniona.a co do grunwaldu to byłam było swietnie troche gorąco ale mimo to
      swietnie sie bawilam pozdrówkasmile
    • jane_14 Re: Harcerze 29.07.10, 16:27
      Mi się podobają mundurki harcerzysmilesmile
      Kiedyś byłam zuchem ale pani była troche dziwna i zrezygnowałamsadsad
      nie byłam na grunwaldzie, ale nie powinnaś się wstydzić
      moja koleżanka była i za najlepszą harcerke czy coś w tym stylu dostała fajną nagrodesmile
    • anja_ Re: Harcerze 29.07.10, 19:31
      Byłam przez kilka miesięcy z ZHR. nie tak sobie całe to harcerstwo wyobrażałam, więc przygoda z nim była krótka.
    • heavy_metal Re: Harcerze 29.07.10, 19:36
      Ja jestem harcerką!! Mam mundur itd... i nie wstydze się tego big_grin
    • jonasofanka tuu:D. kliknijcie;) 29.07.10, 19:58
      harcerka to ja byłam w 5 klasie big_grin. Przez kilka miesięcy. Było bardzo fajnie smile. Mimo, że
      chodziłyśmy ze starszymi od nas , to je strasznie polubiłam. Ahh, Elaa. Pucia :d. Ona byłą
      świetna, jak i Sylwia, Justyna, Zuzia.
      A co do grunwaldu ... O nie pytaj :d.
      Do przjechania mieliśmy około 140 km. a w korku staliśmy jakąś godzinę . Mój filmik miał
      40 minut. A to nie był cały. Uwierz, korek miał 18 km[nawet więcejsurprised!] .
      Długo tam nie byliśmy[dziadek, babcia, brat , brat, mama,tata, siostra, siostra, ja]. jakieś
      15 minut. To było strasznie. HAah, opowiem wam coś.
      przez pola szli ludzie[jakieś 3 km] , a ci w zbrojach rycerze wzięli termometr i zmierzyli
      temp. wynosiła ponad 50 stopni. A jeden z rycerzy, to na swojej zbroi usmarzył jajko xD.
      Serio.
      Jak przyjechałam[co było jakoś po 19] , byłam tak padnięta... w końcu to 140 km i na
      dodatek o 4 musiałam wstać :d.
      Cóż, ale wspomnienia, zostaną, oj tak xdd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka