Dodaj do ulubionych

9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy na to?

23.07.10, 16:50
co sobie myślicie, mówicie kiedy słyszycie od 9 czy 10-latki, że czyta dajmy
na to takie BRAVO, albo Trzynastkę? dla wyjaśnienia, żeby się mnie nikt nie
czepiał - ja jeśli kupuję gazetę to tylko i wyłącznie z jednego względu. widzę
tam jakiś wątek, którymi mnie interesuje, ale mniejsza o to. ;D
nie denerwuje was to, że dzieci z 2, 3 klasy czytają takie gazety, w których
przecież czasem są jakby to nazwać ' treści jeszcze nie dla nich ' ? wiem,
rozgrzebuję niepotrzebnie ten temat, ale chcę znać wasze zdanie. mnie
osobiście to denerwuje. a rodzice jeszcze czasem sami im proponują zakup
takiego BRAVO przykładowo..

jeśli było to wiadomo - kosz.
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 17:08
      lepsza dziewięciolatka z bravo niż piętnastolatka z bravo.
    • wiisienka Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 17:09
      puuk, puk! <br />
      jesteście ?
      • blanus Hym... 23.07.10, 17:14
        Ja mam 12, czytam Popcorn, Bravo, trzynastkę i fun-club.
        Odmawiam sobie dziewczyny, twist'a, i takich tam.
        W sumie wisi mi to co kto czyta, ale jakby np. 9latka cztyała o seksie to by było troszku
        dziwne.
        • kaajul @ blanus 23.07.10, 17:17
          mam taką samą sytuacje jak ty
          i takie samo zdanie ;p
          • sims Klik ! 23.07.10, 17:25
            są wkurzające bo naśladują starsze dziewczynyu a nie mają pojęcia o czym czytają : / Ja tam mam 13 lat i kupuję bravo , trzynastkę , twista ... rzadziej fun club .A trzynastka sams nazwa mówi _ jest dla 13-latek no i ew więcej , a nie mniej lat !
            • oleksandra_xd Re: Klik ! 23.07.10, 20:19
              Jezuuu uważacie się ze takie do przodu ;PP Nawet nie wiecie jakie dzieci
              potrafią być ! x d
              Oczywiście, nie popieram tego, że czytają np. o seksie itp. Ale uwierzcie, one
              się z tego śmieją i uważają za frajdę jak widzą jakieś "dziwne" dla nich tematy
              ;PP Robią z tego tabu. Teraz dzieci są bardzo róże... Opowiem wam jedną historię
              xDD
              U nas w szkole, żeby dotrzeć do sklepiku trzeba iść przez podstawówkę ( w mojej
              szkole jest wszystko, podstawówka, gim i LO xd ) Więc sobie idziemy, aż tu nagle
              dopada nas jakieś dziecko (chłopiec), przytula. My z dziewczynami polew, ale ok.
              Zaczyna nas obmacywać po intymnych miejscach i gada żebyśmy poszły z nim do
              ubikacji męskiej, co nas już kompletnie powaliło, ale my, jak to my... Tylko się
              śmiałyśmy... Dodam, że Damianek ( bo tak miał na imię ów chłopiec ) był bardzo
              zboczony i chodził do pierwszej klasy ! wink) Wybornie! Choć sam przekonywał nas,
              że chodzi do 4 gimnazjum ! big_grinbig_grin
              Moim zdaniem to wina rodziców... ; //
          • olciaczka Re: Małolaty a takie gazety? dziwne... 23.07.10, 17:45
            Ja to w pierwszej podstawówce czytałam jakieś o księżniczkach , a nie bravo czy funcluba. hehesmile

• virginkaa Re: Małolaty a takie gazety? dziwne... 23.07.10, 18:39
              no tak. I strasznie demerwujące jest, jak śmieją się jak ktoś ma intymny problem czy coś takiego. sciana
        • hejka53 Re: Hym... 23.07.10, 17:36
          blanus napisał(a):

> Ja mam 12, czytam Popcorn, Bravo, trzynastkę i fun-club.
          > Odmawiam sobie dziewczyny, twist'a, i takich tam.
          > W sumie wisi mi to co kto czyta, ale jakby np. 9latka cztyała o seksie to by by
          > ło troszku
          >dziwne.

Blanus ma rację
      • julcia284 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 17:19
        na moim osiedlu 6 już kupują bravo choć nie umieją za dobrze czytać to mówią że
        obrazki są fajne
        ja w wieku 9 - 10 lat kupowałam fun - club a potem bravo i bravo girl ale nie
        interesują mnie " te tematy " tylko plotki o gwiazdach
        • nick_jonas_jb Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 22:38
          I co z tego ?
          Nie wolno im ?
          I niby dlaczego cie to denerwuje ?
    • berry_ szczerze to mnie to nie interesuje ... 23.07.10, 17:23
    • jonasofanka Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 17:44
      załóżmy BRAVO , zapewne 9-latki czytają też TE strony, które no... wiadomo są dla
      tych 'starszych' czyli 6 klasa lub gim. Ich to zapewne śmieszy, a to nie jest zabawne. To są
      naprawdę poważne zagadnienia. Wkurza, wkurza. W końcu 13-nastka . Sama nazwa
      wskazuje...
      • wika111 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:29
        A co nie mają prawa?! znaczy twist rozumiem ale co? popcorn, bravo, bravogirl itp. a13? co
        tam niby powyżej 13lat?? mam 11 a czytam?! a poza tym to nie nazywa się "ten dział" tylko
        dział o Seksieuncertain
      • koloorowa. Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 20:03
        wzasadzie nie zastanawaiałąm sie nad tym. jak czytają to czytają . ale pewnie je
        te sprawy nie interesują , tylko zapewne plakaty albo dodatki ;P
    • samo_zlo Jezu. 23.07.10, 17:46
      Czytają co chcą. Myślę, że im bardziej chodzi o plakaty i o gwiazdy no i także dodatki. Mi to nie
      przeszkadza.;d
    • caroline13 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 17:51
      confusedmoja kuzynka kupuje.......<10 lat>
      zastanawiam sie czy disney channel jej muzgu nie wypalił.........angryangry
      • wiisienka Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 17:55
        moja kuzynka tak samo..
        a jednak denerwuje mnie to gdy 9-letnia kuzynka wyjeżdza do mnie z tekstem "
        heej, masz nowe bravo? mi jeszcze nie kupili... ''
    • rosaliee. co ty nie znasz superhot9,11 ? < 3 -,- masakra . 23.07.10, 17:51
    • nayfree tuu :p 23.07.10, 17:52
      tzn. Ja mam 12 i czasami czytam ,,13" ale moja siostra ją kupuje więc... ale
      kiedyś miałam jakieś bransoletki z ,,13" no i założyłam je do szkoły i miała
      je też jakaś dziewczyna która ma 10 może nawet 10 lat ;/
      • wiisienka Re: tuu :p 23.07.10, 17:57
        wiadomo, 10 letni i młodsze dziewczynki i patrzą na nazwy gazet i nie rozumieją
        co to oznacza. np. TRZYNASTKA. samo przez się rozumie, że to typowo gazeta dla
        dziewczyn w tym wieku, a mimo to rodzice kupują ją dzieciom, bo one tego chcą..
        i to jest najgorsze.
    • jay_bieber Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 17:53
      mi to wisi, chociaz, rzeczywiście, gdyby 9-latka czytala o tych sprawach. w niemczech
      gdyby czytala BRAVO, to to juz by bylo naprawde... bo tam sa zdjecia nagich chlopakow i
      dziewczyn. wiem to, bo raz ze szkoly bylam w niemczech i w sklepie (zawsze jjak jestem w
      sklepie to pierwsze co szukam gazetek i je przegladam, patrzac, czy nie ma plakatow lub
      czegokolwiek o JB) i przegladalam gazetki. i widzialam to BRAVO ;/ a akurat na drugi dzien
      tez bylismy w sklepie i byl juz nowy numer, dzieki ktoremu sie przekonalam, ze takie fotki sa
      w kazdym numerze uncertain
      ja mam 13 lat i kupuje Funclub, bravo, popcorn, czasem dziewczyne i bravo girl, jak jest
      coś o Justinie. jak mam mozliwosc to kupuje zagraniczne (jesli jest cos o JB). nawet
      niemieckie bravo, ale na te zdjecia nie patrze :p
      • wiisienka Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 18:02
        no i właśnie.. czasami jak jestem u kuzynki, która jest ode mnie młodsza, a
        kupuje bravo i przegląda gazete trafia na TE strony i się wyśmiewa. a co zrobi,
        kiedy w książce od przyrody/biologi pokaże jej się taki obrazek, takie zdjęcie?
        ja jak byłam mała to zawsze czytałam WITCH. troszkę później zaczął się Victor
        JUNIOR bodajże, a od 5 kl. zaczęłam kupować gazety w których jest jakiś wątek o
        moich ulubionych gwiazdach.
      • kitek14 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:18
        Ja jak miałam 9 latek to czytałam gazetki Witcha i fun club.
        Och te dzisiejsze dzieci, 9 lat i już się TYM interesują...tylko czekać aż zaczną TO
        robićscianascianascianascianasciana

Też się dziwię ich rodzicom że kupuą im te gazetkishock
        • wercia01105 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:42
          kitek14 napisał(a):

> Ja jak miałam 9 latek to czytałam gazetki Witcha i fun club.
          > Och te dzisiejsze dzieci, 9 lat i już się TYM interesują...tylko czekać aż zacz
          > ną TO
          > robićscianascianascianascianasciana
          >
          > Też się dziwię ich rodzicom że kupuą im te gazetkishock

Zgadzam się w 100%
          Czy rodzice są ślepi ?
          Wszyscy wiemy, jakie tematy są np. w Bravo...
          Tak trudno to zauważyć ?sciana
          • donia2107 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 20:15
            Wkurza mnie to
            ja osobiście jednak wolę Fun Club nie wiem dlaczego tongue_out
    • aishiteru Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 18:15
      Mnie to denerwuje, jak moja 11 letnia siostra to czyta.. ;d
    • princessm Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 18:16
      Czytają i mózgi im się lansują od tych głupot. później chodzą po świecie fanki bezkrytycznie
      zachwalające kogoś pod niebiosa i jeszcze wyżej. w dodatku nie potrafiące zrozumieć zdania
      innych osób.
      • vivienne. Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 18:21
        oh, Jane mi dojechała :C
        zdarza mi się kupić bravo/bravo girl/twist. smile

a co do treści właściwej tematu - dla mnie to trochę niesmaczne kiedy małe
        dziecko czyta o seksie. mówię otwarcie, bo chyba osoby wypowiadające się
        przynajmniej w tym wątku są na tyle dojrzałe, żeby używać tego słowa tabu.
    • werq Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 18:25
      Mnie też to trochę denerwuje ale dzieci i tak nie rozumieją o co chodzi w tych gazetach.tongue_outtongue_out
      • wiisienka Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 18:32
        może i nie rozumieją, ale jak się czujesz kiedy widzisz, że dziewczynka młodsza
        od Ciebie o 3, 4 lata czyta takie BRAVO, a Ty w tym czasie czytasz coś całkiem
        innego? ;>
    • zelkojadek Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 18:29
      Ja mam 12 lat,od roku czytam BRAVO,Popcorn,Trzynastke,Fan-Club itp. ale takie 9
      letnie dzieciaki jeszcze chyba są za młode na takie gazet. Biorac pod uwage np.
      to że w BRAVO są różne porady i treści nie przeznaczone dla 2-3-klasistek
    • sherlly Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 18:32
      ~ . Jak dla mnie to śmieszne . !
      Bo dziecko które dopiero nauczyło się chodzić , czyta gazety , dla młodzieży ...
      A wiadomo że np . w BRAVO i w Twiscie, często są artykuły dotyczące Sexu...
      ale te dzieciaki często zwracają uwage na np . Dodatki i plakaty ...
    • ola09 . 23.07.10, 18:34
      zgadzam się z jane_
      • hermiona13 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:01
        sama już w tym wieku kupowałam bravo, ale teraz uważam to za śmieszne.
        i ani trochę nie popieram swojego wcześniejszego zachowania.
    • karlinka98 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:07
      mnie to niepzeszkadza, jesli to potem w ogole to czytaja, sa nie ze spodobal sie im
      dodatek.
      • diamond_girl12 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:10
        Ja mam 11 lat i czytam.
        • wiisienka Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:15
          ale czy kupujesz ją, żeby przeczytać wszystko, czy tylko dla gadżetów i plakatów
          ? smile
        • mika292 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:17
          Cóż, moim zdaniem w ogóle całe te gazety "młodzieżowe", to za przeproszeniem jedno wielkie gó***, więc raczej w dyskusję się nie wtrącam. A dziewięciolatki, jak chcą mieć już takie doświadczenie w tym wszystkim, co głupie, ja im nie bronię, ale siostrze na pewno bym nie pozwalała.
    • blondzia 6 latka kupuje bravo ! 23.07.10, 19:19
      Mam cioteczną siostrę ma na imię Ola i ma 6 lat idzie od września do zerówki i
      nie umie czytać no jak była u mnie to ja poszłam sobie kupić bravo jak był taki
      naszyjnik z kluczem w stylu gwiazd no i uznałam ,że ja nie będę go nosić i dałam
      go mojej młodszej siostrze która również ma 6 lat no i jak ta Ola zobaczyła ,że
      ja to jej dałam to na drugi dzień miała już bravo rodzice jej kupili i uznali
      ,że ta gazeta jest OK bo jest tania za 2,50 a muszę jej też kupować gazetę
      Hannah Montana za 10 zł albo i drożej shock no i mnie to wkurzyło ,że ona ma to
      gazetę i teraz też wyszło bravo z bransoletkami i zupełnie jej nie mówię ,że
      wyszło bo zaraz kupiła je surprised i w ogóle jak tamte bravo sobie kupiła to się tak
      cieszyła i chwaliła tym ,że je ma . W ogóle ona głupia jest nie ma Disney
      Channel i nie ogląda Hannah Montany ale ją kocham dlatego ,że kocha ją moja
      siostra shock teraz robię wszystko by nie dopuścić to tego by polubiła Selenę
      Gomez,Ashley Tisdale czy Demi Lovato angry
      • wercia01105 Re: 6 latka kupuje bravo ! 23.07.10, 19:31
        blondzia napisał(a):

> Mam cioteczną siostrę ma na imię Ola i ma 6 lat idzie od września do zerówki i
        > nie umie czytać no jak była u mnie to ja poszłam sobie kupić bravo jak był taki
        > naszyjnik z kluczem w stylu gwiazd no i uznałam ,że ja nie będę go nosić i dała
        > m
        > go mojej młodszej siostrze która również ma 6 lat no i jak ta Ola zobaczyła ,że
        > ja to jej dałam to na drugi dzień miała już bravo rodzice jej kupili i uznali
        > ,że ta gazeta jest OK bo jest tania za 2,50 a muszę jej też kupować gazetę
        > Hannah Montana za 10 zł albo i drożej shock no i mnie to wkurzyło ,że ona ma to
        > gazetę i teraz też wyszło bravo z bransoletkami i zupełnie jej nie mówię ,że
        > wyszło bo zaraz kupiła je surprised i w ogóle jak tamte bravo sobie kupiła to się tak
        > cieszyła i chwaliła tym ,że je ma . W ogóle ona głupia jest nie ma Disney
        > Channel i nie ogląda Hannah Montany ale ją kocham dlatego ,że kocha ją moja
        > siostra shock teraz robię wszystko by nie dopuścić to tego by polubiła Selenę
        > Gomez,Ashley Tisdale czy Demi Lovato angry

Nieciekawie z tą 6-latką....
        Jest za mała na bravo, są tam "wiesz jakie" tematy itp.confused
        Zupełnie nie rozumiem jej rodziców, kupują jej gazetę, bo jest tania...
        Nie zauważyli, że nie jest dla dzieci w jej wieku ?indifferent

Masz rację... na TVP1 co sobotę leci Hannah Montana, niech obejrzy jak nie ma
        Disney Channel i może ją polubi, a ty będziesz miała część problemu z głowysmile
    • szalona_fanka46 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:21
      Moja kuzynka (rok młodsza) kupowała Bravo w wieku 9 lat. Ja zaczęłam kupować dopiero
      teraz (14 lat)...
      • pauliska1212 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:27
        haha ; d to ja w tym wieku czytałam barbie i witch x DD
        trochę to dziwne, a najgorzej jak się tym lansują .
    • mileycyrus13 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:32
      ja mam 14 lat i czytam fun club
      ale 9- latka czytająca fun club no to jest przesada, ponieważ piszą tam takie
      rzeczy, które no powiedzmy sobie szczerze nie obowiązują 9- latki. pewnie
      czytasz tą gazetę no to wiesz na pewno o czym chcę powiedzieć.
      • wika111 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:35
        mileycyrus13 napisał(a):

> ja mam 14 lat i czytam fun club
        > ale 9- latka czytająca fun club no to jest przesada, ponieważ piszą tam takie
        > rzeczy, które no powiedzmy sobie szczerze nie obowiązują 9- latki. pewnie
        > czytasz tą gazetę no to wiesz na pewno o czym chcę powiedzieć.
        >
        Matko macie po 13,14,15 lat a macie avatary sharpay lub hannyh a w funn club nie ma nic o
        seksie !! najwyżej o miłości
      • diamond_girl12 wiisienka 23.07.10, 19:36
        Kupuję ją żeby wszystko przeczytać. I rozumiem słowo w słowo. smile
        Nie jestem głupia...
        • wiisienka Re: wiisienka 23.07.10, 20:00
          nie twierdzę, że jesteś głupia, tylko chciałam się dowiedzieć. bo moja kuzynka o
          rok od Ciebie młodsza kupuje tylko dla tandetnych gadżetów. tongue_out
    • yuitza idiotyzm, przez wielkie "i". 23.07.10, 19:37
      bo chcą być takie "dorosłe" i "fajne".
      a potem rosną takie lil b!tche, plastiki, i Bóg wie co jeszcze, z wielkim
      napisem "LOFCIAM BRAVO I JEGO CZYSTĄ PRAWDĘ ;*;*kiss <3"

@Blanus i te inne. - =_=' coś z tego rozumiesz? czy tylko przeglądasz wątki o
      Bieberku? ;***.

pozdrawiam,
      wszechobecna i zajeb!sta Yuitza.
      • minaslia Re: idiotyzm, przez wielkie "i". 23.07.10, 19:51
        ja mam 15 lat i jedyne gazety jakie czytam (właściwie to oglądam) to magazyny z
        ciuchami ze sklepów. Kiedyś czytałam te brava itd. ale uznałam, że za duża
        strata kasy jak na takie bzdury
    • free Tuuu . ;D 23.07.10, 19:43
      Wkurza mnie to. Rocznikowo mam 13 lat i również czytam Bravo, Bravo Girl itp.
      ale dziesięciolatki są tylko 3 lata młodsze. Ludzie! Niektórzy z was piszą, że
      tematy o seksie są dla osób w 6klasie i wyżej. Ja właśnie skończyłam 6 klasę i
      idę do gimnazjum i jakoś nie czytam tych działów. Czy komuś kto jest w 6 klasie
      jest to potrzebne ? Będzie już uprawiał seks w wieku 12-13 lat ? To samo mogą
      zrobić dziesięciolatki, które chodzą do 3 czy 4 klasy. Ja jak byłam w 4 klasie
      to czytałam już Bravo tylko wyrywałam te strony. Tam są tylko 2 strony w tym
      temacie reszta to informacje o gwiazdach. A mylisz się, że 9-10 - latki nie
      umieją czytać. Ja w przedszkolu już czytałam płynnie. Więc ? Ty czytasz te
      tematy ? Jeżeli je omijasz to czy jest różnica między omijaniem jej przez cb lub
      przez 10-latkę ?
    • avrile Niech robią co chcą... Mieszają się w sprawy... 23.07.10, 19:58
      NIE DLA NICH
    • sasha21 Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 19:58
      Też tak myślę. Moja koleżanka od 3 kl podstawówki czyta 13 uncertain
    • unborn_ 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy na to? 23.07.10, 20:02
      te czasopisma, które wymieniłaś nie są dla dziewięciolatek. bardziej dla
      nastolatek. rodzice powinni kontrolować swoje dzieci i obserwować, które gazety
      czytują.
      • xxfankajbxx Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 20:08
        ja mam 11 lat i czytam fun club i bravo i popcorn od jakiegoś roku
        ale jak ktoś napisał 'nie wiedzą co czytaj' ja akurat wiem co czytam ;d
      • oleksandra_xd Re: 9-latki czytające gazety młodzieżowe. Co wy n 23.07.10, 20:24
        Noo a po za tym zgadzam się z Jane - Lepsza 9-latka z bravo, niż 15-latka z
        bravo ;PP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka