flora1912 24.07.10, 21:35 Kto wie jakie są sposoby na pozbycia się jęczmienia (to na oku );-/ ;-/ Pomocy!! Proszę pomóżcie. Jak można się tego pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga5125 Re: Jak można się tego pozbyć ? 24.07.10, 21:44 o kurcze wierz ze tez mam czesto jeczmienia na oku bo moja siostra mnie tym zarazila...ja pojechalam do lekarza no i cos tam mi robil a teraz wszystkie wirusy z mojego jeczmienia sa w takiej kasetce i nie moge jej otwierac a tak wogole znam taki sposob zebys nie miala jeczmienia...jak co pobolewa trzoche oko t0o od razu posmaroj jakas dobran mascia to ci ssie ten jeczmien nie bedzi e rozwijal ...no i jeszczxe zalezy na ktorej masz poweice... jak ja mialam ostatnio jeczien to normalnie nie moglam patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
flora1912 Re: Jak można się tego pozbyć ? 24.07.10, 22:10 Ten jęczmień mam dokładnie pod okiem. ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Wgl go nie ruszaj. 24.07.10, 22:16 Tj. Nie trzyj, łaskocz itd, on sam zniknie, bądź cierpliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
made_in_italia Re: Jak można się tego pozbyć ? 24.07.10, 22:15 nie wiem czy to o to chodzi ale jak tak to złotem(prawdziwym) dotykaj tego jęczmienia i powinno przejść Odpowiedz Link Zgłoś
valhalla Re: Jak można się tego pozbyć ? 24.07.10, 22:41 pocieranie złotem pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: Jak można się tego pozbyć ? 25.07.10, 11:41 Nie wiem wgl. co to jęczmień więc ja Ci raczej w tym nie pomogę ale inne kotki już Ci chyba trochę pomogły , nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualistka Re: Jak można się tego pozbyć ? 25.07.10, 12:00 Potrzyj złotą obrączką. Odpowiedz Link Zgłoś
selena_98 Re: Jak można się tego pozbyć ? 25.07.10, 12:04 Przyłóż do oka łyżeczkę, najlepiej zimną, wiem, że pomaga, bo próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiin55 Re: Jak można się tego pozbyć ? 25.07.10, 12:07 mi mama zawsze dawala swoja obraczke . pomagalo ) Odpowiedz Link Zgłoś
free Re: Jak można się tego pozbyć ? 25.07.10, 12:06 Moja przyjaciółka miała. Tarła złotem, smarowała maścią i po jakimś czasie znika. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 25.07.10, 12:13 tak, trzyjcie złotem, to się wpierdzieli jeszcze większe zakażenie... na to trzeba jakiś okładów, maści, a najlepiej iść do lekarza i tyle. żadne pocieranie tu nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
q. . Re: . 25.07.10, 15:50 Jeśli jęczmień dopiero się "zaczyna" najlepiej pocierać właśnie złotą obrączką. Za każdym razem jak przejdziesz obok lustra, co trzy godziny, jak uważasz. Ja tak robiłam i przeszło, żadnego zakażenia, więc nie ma się czego bać, bo pocierasz powiekę w miejscu gdzie Cię boli, nie oko. c; Jeśli jęczmień jest mały to nie ma sensu iść do lekarza i kupować maści w aptekach. c: Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. tu. 25.07.10, 12:11 Musisz pocierać go złotą obrączką.Naprawdę pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
jarelo przyłóż sobie obrączke albo złoty pierścionek. 25.07.10, 12:11 tzrymaj, po godzinie albo mniej powinno zejsc ; > Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug Re: przyłóż sobie obrączke albo złoty pierścionek 25.07.10, 12:13 mi podnosili powieke i cos wygrzebywali... boże fuu, ale już nie mam, bo potem było odleczanie alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
aga4815 Re: przyłóż sobie obrączke albo złoty pierścionek 26.07.10, 01:00 jarelo napisał(a): > tzrymaj, po godzinie albo mniej powinno zejsc ; > potrzyj tylko i zostaw kiedyś nie wierzyłam ale na serio działa Odpowiedz Link Zgłoś
mewusia Re: Jak można się tego pozbyć ? 25.07.10, 12:16 ja jak miałam to smarowałam to antybiotykiem w maści Odpowiedz Link Zgłoś
oldtimesakexd Re: Jak można się tego pozbyć ? 25.07.10, 12:46 Niezawodny sposób to złoto. Weź coś ze złota, najlepiej obrączkę i pocieraj o ubranie aż się zrobi gorące a potem przyłóż do jęczmienia..i tak kilka razy. Jutro śladu po nim nie będzie. Czarna niteczka na palec i po sprawie. Przemywaj powiekę naparem z rumianku. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka983 Re: Jak można się tego pozbyć ? 25.07.10, 16:02 weź złoty pierścionek (prawdziwe złoto) od mamy od taty może być obrączka i wmasuj to rano wieczorem z góry na dół ja tak robię mi pomogło na 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
nusska Re: Jak można się tego pozbyć ? 25.07.10, 17:45 ja z tego co pamiętam igłą przebijałam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: Jak można się tego pozbyć ? 26.07.10, 01:10 złoty pierścionek lub obrączka. Odpowiedz Link Zgłoś
miley_cyrus2202 Re: Jak można się tego pozbyć ? 26.07.10, 02:19 Weź sobie nałóż melisse na wacik na oko xDD Albo potrzyj złoty pierścionek aż bd gorący i przyłóż do jęczmienia. Mi to pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Jak można się tego pozbyć ? 26.07.10, 11:06 Najlepiej idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
malina_miodowa Re: Jak można się tego pozbyć ? 26.07.10, 12:23 bezpośrednio na oku, to nie wiem, ale na powiece pocieraj złotem, prawdziwym. np. obrączką mamy. Odpowiedz Link Zgłoś